Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP wil einde aan eigen risico

  •  
14-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
roemer9bij6
De SP wil van het eigen risico in de zorg af. SP-leider Emile Roemer noemde de eigen bijdrage zondag in het tv-programma WNL op Zondag een ‘ boete op ziek zijn ‘ die niets te maken heeft met solidariteit. Het afbouwen van het eigen risico zou eventueel stapsgewijs mogen volgens Roemer, maar uiteindelijk naar 0 moeten worden teruggebracht.
Naast de eigen bijdrage hekelde Roemer ook de toegenomen macht van de zorgverzekeraars. Marktwerking heeft de zorg niet beter en goedkoper gemaakt en daarom zou er één publieke zorgvoorziening voor alle Nederlanders moeten komen, met een inkomensafhankelijke zorgpremie. De SP-leider denkt dat 70 procent van de mensen er in dat geval op vooruit zouden gaan.
Het huidige zorgstelsel wordt een speerpunt in de verkiezingscampagne van de SP en – mocht de SP meedoen aan de formatie van een nieuw kabinet, dan wordt het een breekpunt, aldus Roemer.

Meer over:

politiek, leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.