Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP: 'PVV lapt partijprogramma keer op keer aan de laars'

  •  
13-09-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
wilders300_06.jpg

Wetenschappelijk bureau van de SP: PVV breekt belofte na belofte om gedoogconstructie te kunnen behouden

Het wetenschappelijk bureau van de SP heeft een analyse gemaakt van alle stemmingen van de PVV in de Tweede Kamer tussen januari en juli 2011. Uit deze analyse blijkt dat de partij stelselmatig beloftes uit eigen programma breekt. De PVV lapt haar partijprogramma stelselmatig aan de laars, om het minderheidskabinet van VVD en CDA in het zadel te houden, aldus de SP.
Arjan Vliegenthart, SP-senator en directeur van het wetenschappelijk bureau verklaart dat anders dan Wilders zegt, de PVV niet opkomt voor de belangen van ‘Henk en Ingrid’. “Wilders is een veelpleger als het gaat over het breken van verkiezingsbeloften. Dat is geen mening, dat is een vaststelling […] Ze houden hun kiezers voor de gek.”
De SP schrijft onder meer:
Op tal van terreinen stemde de PVV anders dan wat er op basis van haar verkiezingsprogramma verwacht mocht worden. Zo weigert de PVV paal en perk te stellen aan topsalarissen in de publieke sector en omarmde Wilders de marktwerking in de zorg.
De SP stelt dat het logisch is dat een partij moet inleveren op zijn standpunten om mee te kunnen regeren. De PVV laat zijn kiezers echter compleet links liggen. Bovendien gedoogt de partij slechts, en is er van actieve regeringsdeelname geen sprake.
Vliegenthart:
De PVV is ontstaan door rechts uit de VVD te stappen, heeft een U-bocht naar de SP gemaakt en is nu terug op rechts. Als je als kiezer SP-standpunten deelt en denkt die ook bij de PVV te vinden, kom je bedrogen uit.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook
cc-foto: Screenpunk

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (55)

rgeurtsen
rgeurtsen13 sep. 2011 - 9:30

Leve de SP.. kom op zorg voor een helder onderscheid met de PVV - op welk gebied dan... concreter mannen, anders haal je de stemmen van het domste wat zich in Nederland ooit op verkiezingsgebied heeft laten zien never nooit niet meer terug....

meijerlahn
meijerlahn13 sep. 2011 - 9:30

"Het is tijd om subsidies aan partijen te stoppen, helemaal als er dit soort bagger uit zo'n belastinggeld verspillend, zogenaamd wetenschappelijk bureautje komt," aldus Wilders ----------------------- Blondie, weer in de rol van de verongelijkte, ten voeten uit. Hij gaat, zoals altijd, met ongenuanceerde uitlatingen het debat uit de weg. Wie trapt hier nou nog in?

JoopSchouten
JoopSchouten13 sep. 2011 - 9:30

Het zal Henk & Ingrid een rotzorg zijn. Denkstof haalt de hersenen toch niet. Dat blijft steken onder het door de broekriem afgeknelde afdakje. Ergens rond de schaamstreek.

MichelReiziger
MichelReiziger13 sep. 2011 - 9:30

De PVV heeft ook helemaal geen doelstelling om beloftes na te komen. Het heeft de doelstelling de VVD zoveel mogelijk te souffleren. De PVV is er voor alle A-politieke mensen in Nederland die hun protest willen laten horen en genoeg hebben van de haagse mammoet partijen. Doen aan (serieuze) politiek is een no-go voor de PVV, zal eerder stemmen kosten dan opleveren De PVV is er om af en toe iets te roeptoeteren over de Islam en het gevaar ervan, niets meer en niets minder. Voor de rest meegaan met de VVD, de partij komt ten slotte ook voort uit de VVD

meijerlahn
meijerlahn13 sep. 2011 - 9:30

Nog meer gebroken beloftes van de PVV: http://www.sp.nl/service/rapport/110912_Nog%20meer%20gebroken%20beloften%20van%20Geert%20Wilders.pdf

Charta46
Charta4613 sep. 2011 - 9:30

Whats new!!

Dehnus
Dehnus13 sep. 2011 - 9:30

DUH! Het is een Fighterbrand, die doen net alsof ze zich afzetten tegen het duurdere hoofdmerk. Maar daar moeten mensen eerst zelf achter komen na 4 tot 8 jaar regeren als ze ineens merken dat ze nu nog minder te besteden hebben. Of in 12 jaar als Geert lekker in een Kiboets zit met pensioen en meerdere miljoenen op de rekening.

opgeheven
opgeheven13 sep. 2011 - 9:30

Dit zal, behalve voor Henk en Ingrid zelf, voor niemand verrassend zijn. Wat kun je anders verwachten van een partij die nog geen 12 uur na de verkiezingen hun "breekpunt" overboord gooit.

Innocentius
Innocentius13 sep. 2011 - 9:30

Hou nou op toch te bewijzen hoe slecht de PVV omgaat met de belangen van haar kiezers. Alsof dat voor de PVV een criterium zou zijn. Enig punt van belang: links geen macht en islam(aanhangers) het land uit en dat zonder verdere discussie. Dus ophouden op de PVV i.c. Wilders cs in te hakken. Visieloos een maatschappij naar de knoppen helpen, kunnen ze allemaal even goed, welk -isme ze ook zeggen te "vertegenwoordigen". De huidige generatie politici zijn carrièrepolitici, dat wil zeggen politici omwille van een succesvolle persoonlijke carrière met alles wat daar aan vast zit. Het is ook erg aantrekkelijk om je gedwee in het politieke dwangbuisje van een partij te laten hijsen, want hoe meer je ja-knikt hoe sneller je carrière plaatsvindt en de riante vergoedingen en later de (politieke) banen voor je in het verschiet liggen. Ze hebben geen contact (meer) met het deel van de bevolking dat onder modaal vertoeft en dat alleen van belang is om henzelf in het pluche te houden middels valse beloften die toch niet worden nagekomen.

stuur47
stuur4713 sep. 2011 - 9:30

De poltitiek van de pvv staat inmiddels bekend als boerenbedrogpolitiek. Keer op keer wijken ze, kennelijk omwille van de dik betaalde pluche, af van hun programma en laten ze H&I als een baksteen vallen. De vvd en het cda laten ze de kooltjes uit het vuur halen en treden ze vervolgens op als stemvee in de 2e kamer. Bovendien doen ze aan geschiedvervalsing en verdraaien ze politiek historische feiten. Denk bijvoorbeeld aan het beschuldigen van links voor het binnenhalen van migranten uit het middenoosten. De semipopulisten als Van Agt en Lubbers zijn daar onder meer debet aan geweest. Maar ook het bedrijfsleven had groot behoefte aan goedkope werkkrachten. En dan Wilders zelf. Zie hem zitten in de bankjes van de 2e kamer. Ongeinteresseerd en scheef in de stoel, pen in de mond en ondertussen de boel belachelijk maken. Het doet mij denken aan een vroegere klasgenoot. Dat was ook zo'n, tot op het bot, recalcitrante schooljongen. Het is overigens niets geworden met hem. Zo vergaat dat wellicht ook onze recalcitrante schooljongenspoliticus Wilders.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 sep. 2011 - 9:30

De PVV, de Partij Van Vies. Nu besmeurt met de SP gebonden tomatensoep. Heerlijk.

JanJansen9
JanJansen913 sep. 2011 - 9:30

Hoe aandoenlijk... ...de partij van volksverlakkerij en vunzigheid een verkiezingsprogramma? Voor wie? ...henk en ingrid lezen niet. Waarom? ...de geblondeerde dictator twittert toch enkel en alleen? En wie moet dat dan uitdragen? ...toch niet dat krapuul dat zitting heeft voor deze club in de TK, EK, provincien en gemeentens? En bovendien: de haat die geblondeerde dictator koestert jegens links, moslims, feiten en argumenten is dusdanig groot dat hij zijn eigen geschrift liever gebruikt als pleepapier.

hannogroen
hannogroen13 sep. 2011 - 9:30

Kijk naar de foto van de heren bij dit artikel, stel jezelf de vraag of je een tweedehands auto van ze zou durven kopen en je komt vrijwel zeker op hetzelfde antwoord als waar de SP haar wetenschappelijk bureau voor nodig heeft.

Heileeuw
Heileeuw13 sep. 2011 - 9:30

De PVV is er alleen voor de opportuniteit en niet voor iets als consistent beleid. Het gaat bij hen dan ook niet over hun kiezers, maar om het centrum van de macht.

Meta Foor
Meta Foor13 sep. 2011 - 9:30

de SP wordt overmoedig nu ze wat extra zetels in de peilingen hoger staan; op die manier positioneren ze zich als de nieuwe gedoogpartij bij het volgende kabinet vvd/cda

Jakko2
Jakko213 sep. 2011 - 9:30

So, wat een openlijke sollicitatie naar de gunsten van de spijtoptant PVV-stemmer. De SP was ooit linkser dan de PvdA, werft onder nationalisten en maakt via een u-turn een knieval naar het populisme en wie weet waar het nu vertoeft?

Alexander4
Alexander413 sep. 2011 - 9:30

Duidelijk! Er zijn mensen die het gevoel hebben dat ze voortdurend genaaid worden. Door de elite. Door de financiele elite. Die het graaien hebben uitgevonden. Van die mensen hebben er heel wat PVV gestemd. Die mensen hebben hun stem vergooid. Ze hadden net zo goed VVD kunnen stemmen. Dan weet je zeker dat je (als je 'maar' een modaal inkomen hebt) genaaid wordt. Maar bij de PVV doen ze alsof ze voor Henk en Ingrid opkomen. NIets is minder waar. Ze zijn er alleen voor Boudewijn en Madeleine. Voor de mensen die het al goed hebben. En die het onder de VVD-CDA-PVV poppenkast nog beter zullen krijgen.

jan2b
jan2b13 sep. 2011 - 9:30

Kom op zeg, we gaan tot het `programma`van de PVV niet OOK nog een keer serieus nemen??!! Dat `verkiezingsprogramma` is een transcriptie van een zaterdagmiddag aan de stam-borreltafel, en dat dan weer uitgetypt! Geen mens heeft het gelezen, geen mens heeft het ook maar enigzins mee laten bepalen voor zijn stem, en nu gaat hewt `wetenschappelijk bureau` van de SP, dat opeens serieus nemen???? Komop jongens en meisjes van de SP, er zijn wel wat belangrijkler dingen te doen! Het grootste gevaar van de PVV is, dat het weldenkende deel van het volk ze ook nog eens een keer serieus gaat nemen!

andjusticeforallgraag
andjusticeforallgraag13 sep. 2011 - 9:30

Hoe lang kan het PVV-huisje nog blijven staan? Een ondemocratische beweging zoals de PVV die een hele bevolkingsgroep in ons land (met name onze één miljoen moslim medelanders) uitsluit en kennelijk als tweederangsburgers beschouwd heeft geen bestaan recht wat mij betreft. Wij wonen allemaal in een democratische rechtsstaat, nietwaar?

JanJansen17
JanJansen1713 sep. 2011 - 9:30

Op een heel enkele reactie na, geen bekende PVV-Jopers gezien bij dit artikel.... Of zouden ze nog komen?

Cinema2
Cinema213 sep. 2011 - 9:30

Grappig de SP maakt zich druk over de PVV. Heeft de SP niets beters te doen?

wowiemina
wowiemina13 sep. 2011 - 9:30

Het kost een hoop nonsense, verspilling van energie en tijd. That's for sure. ;-)

[verwijderd]
[verwijderd]13 sep. 2011 - 9:30

Mensenkinderen jongens, jullie lopen met dit * nieuws* bepaald niet voorop. Heel Nederland weet dit al lang. Nou ja, behalve Henk en Ingrid dan.

1 Reactie
seniorg
seniorg13 sep. 2011 - 9:30

"Heel Nederland" weet dat ook en zelfs Henk en Ingrid konden het vermoeden. Punt is dat het Henk en Ingrid een zorg zal zijn. Henk en Ingrid zijn vooral geïnteresseerd in de xenofobe, anti-islam agenda van Geert. De rest neemt men kennellijk graag op de koop toe. Dat een groot deel van het strenge en beperkende migratiebeleid uit de koker van Cohen komt ontgaat ze of kan ze niets schelen. Als Geert zijn kierzerscontract verbreekt is dat per definitie (per Tweet) de schuld van een ander (lees: de PvdA, het CDA, 'links'). Geerts beweging discussieert niet. Uit principe. Ook in de Kamer wordt wat geroepen en verder hoofdzakelijk nurks gezwegen tot de stemming. Uitzonderingen zijn de lichtelijk gestoorde Bosma -die vooral graag in de krant komt om als 'denker' te kunnen stralen-, dwaallicht Helder of mevrouw Agema (volg vooral haar bijdragen over de gezondheidszorg. Te triest voor woorden, maar je komt tegelijk niet meer bij: zoveel arrogantie gepaard en absolute dommheid!). Geerts beweging neemt nergens verantwoordelijkheid voor, behalve die enkele keer dat het hem uitkomt, en dan zijn het andermans veren (Cohens vreemdelingenbeleid)

[verwijderd]
[verwijderd]13 sep. 2011 - 9:30

Sterker nog, het hele verkiezingsprogramma van de SP is een leugen. Dit programma is gebaseerd op het geld van een ander en dat geld is er helemaal niet en verdampt met de minuut. Socialisme an sich is een zichzelf opblazend systeem. Kapitalisme, vrije marktwerking zonder overheidsbemoeienis en een valuta gekoppeld aan de goudstandaard is de toekomst. Het dient zwaar verboden te worden voor overheden om geld uit het niets te creeeren om oorlogen of sociale zekerheden te financieren.

6 Reacties
maclofty
maclofty13 sep. 2011 - 9:30

== Sterker nog, het hele verkiezingsprogramma van de SP is een leugen. Dit programma is gebaseerd op het geld van een ander en dat geld is er helemaal niet en verdampt met de minuut. Socialisme an sich is een zichzelf opblazend systeem. == Dat vind ik nu sterk !!! leugens, waar heb ik dat meer gehoord? Goh, ik dacht dat GBL met mijn geld werd beveiligd? of betaald hij dat zelf? HRA die je ontvangt, dat is ook geld van mij !! Asfalt leggen gebeurd ook met mijn geld en zo is er nog wel meer. Ook mijn geld verdampt zomaar in nutteloze kapitalistische humbug. Wat moet ik dan doen? Geef een oplossing s.v.p. Want alles wat je schrijf gebeurt met een ander en mijn geld, ja toch?

Charta46
Charta4613 sep. 2011 - 9:30

[Kapitalisme, vrije marktwerking zonder overheidsbemoeienis] Dus zo snel mogelijk stoppen met de HRA, want dat is je reinste overheidsbemoeienis!

Dehnus
Dehnus13 sep. 2011 - 9:30

Geld is niks meer dan een door mensen uitgevonden eenheid waarmee we waarde uitdrukken. Zowel Kapitlisme als SOcialisme kunnen werken als mensend at zelf willen. Want het is niks meer dan regels die we onszelf opleggen. De wereld an sich werkt niet zo, en in de natuur is het meer elke dag zoeken naar eten. Hoeveel dat eten waard is houd geen dier zich mee bezig. Alleen wij zijn zo DOM dat we in Rechts vs Links denken. Daardoor krijg je of een extreme vorm van het ene of het andere. En door polarisatie (waar ook u hier al bent verziekt maar dan aan de rechterkant) worden kan je dus niet Links zijn en bijvoorbeeld minder bezig zijn met milieu of Rechts zijn en wel voor een verzorgingstaat. Dit omdat de partijen waarop je stemt automatisch ook voor de andere dingen zijn waarvan geacht word dat ze "Rechts!" of "LINKS! zijn.

JoopSchouten
JoopSchouten13 sep. 2011 - 9:30

Leuk verzonnen grimmig stukje humor.

Babette4
Babette413 sep. 2011 - 9:30

"Dit programma is gebaseerd op het geld van een ander en dat geld is er helemaal niet en verdampt met de minuut." Kunt u mij misschien uitleggen hoe geld, dat er volgens u helemaal niet is, kan verdampen?

meijerlahn
meijerlahn13 sep. 2011 - 9:30

"Het dient zwaar verboden te worden voor overheden om geld uit het niets te creeeren om oorlogen of sociale zekerheden te financieren." ----------------------------------------- De tirades van uw grote roerganger dragen anders niet bij tot vrede in de wereld. Voorbeelden genoeg van dictators die aan ophitsing deden om daarna een oorlog te beginnen.

[verwijderd]
[verwijderd]13 sep. 2011 - 9:30

Jammer voor diegenen die altijd de SP en PVV in een adem noemen, maar die kunnen altijd nog het wetenschappelijk bureau van de SP belachelijk gaan maken. Bovendien: het wetenschappelijk bureau van de PVV zal ongetwijfeld met een vlijmscherpe weder-tweet komen.

2 Reacties
christiaane
christiaane13 sep. 2011 - 9:30

Deze feiten zijn toch niet zo moeilijk te analyseren? Daar hoef je niet eens wetenschapper voor te zijn. Neem de standpunten van een partij en bekijk hoe de partij met betrekking tot diezelfde standpunten stemt in de Kamer. Komt het overeen, dan komt het overeen. Komt het niet overeen, dan komt het niet overeen. Een kind kan de was doen.

JoopSchouten
JoopSchouten13 sep. 2011 - 9:30

: )))

CorHaan
CorHaan13 sep. 2011 - 9:30

oei SP heeft wat ontdekt ! waarom stappen ze niet naar de rechter ?

1 Reactie
frankie50
frankie5013 sep. 2011 - 9:30

Beste Co, Die mogelijkheid is alleen weggelegd voor kiezers die kunnen aantonen dat ze PVV gestemd hebben, dus als er in Nederland een Henk of Ingrid rondloopt die kan bewijzen dat hij/zij PVV gestemd heeft, dan kan hij/zij een advocaat in de armen nemen en de PVV aanklagen voor kiezersbedrog. Dus bij de volgende verkiezingen zou iemand aan de stembureauleden van het stembureau moeten vragen of zij hun keuze voor de PVV hellemaal zouden mogen laten filmen, dan maak je pas een kans om een huichelaar als G. Wilders met zijn verborgen neoliberale agenda en zijn eigen feestpartij die PVV heet voor de rechter te gaan slepen. Is dit niet iets voor U?

Yggdrasil
Yggdrasil13 sep. 2011 - 9:30

Dit zal dan wel een update zijn van een rapport van de SP uit februari 2011 http://www.sp.nl/service/rapport/110216_pvvrapport.pdf Dus voor alle rechtse mensen die altijd schreeuwen "ga eens op de inhoud in" nou hier heb je dus de inhoud. Van de SP, van wie anders.

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn13 sep. 2011 - 9:30

"Dit zal dan wel een update zijn van een rapport van de SP uit februari 2011". -------------------------------- YggY, de update staat een paar postings hogerop. ;-)

[verwijderd]
[verwijderd]13 sep. 2011 - 9:30

Knap vervelend voor de SP dat de satellietclub waarmee ze het verkiezingsprogram deelden nu compromissen gaat sluiten als gedoogpartij. Maken ze even weinig van dat program waar als de SP zelf.

1 Reactie
frankie50
frankie5013 sep. 2011 - 9:30

Beste Piet, Deze logica of kronkel bij het opvoeren van de PVV als een satellietclub van de SP en de gedoogsteun van de PVV aan dit rechtse kabinet waarbij zij hun kiezers constant bedriegen en de conclusie die U daaraan verbindt dat de SP daarom ook weinig van zijn program waarmaakt is gestoeld op welke informatie uit het heden of zelfs uit het verleden Piet. Als bij U het angstzweet er in zit omdat uw bang bent dat de SP bij de volgende verkiezingen te groot wordt, en daarom hier de grootst mogelijke onzin gaat uitkramen, dan kunt U beter een psychiater gaan raadplegen want die schrijft dan wel tranquillizers voor. Kom op probeer uzelf een beetje te vermanen dan komt het allemaal wel weer goed met U en het partijtje waarop uw gestemd heeft, en die zich na de PVV ook als goede gedoogpartner manifesteert van dit extreem rechtse afbraakkabinet.

wvdstraat
wvdstraat13 sep. 2011 - 9:30

Grappig dat de TeleToeter dit nieuwsfeit niet vermeldt. Een citaatje uit de NRC dan maar, ter onderstreping van hoe "eerlijk" de GBL is: "Volgens Westergaard heeft Wilders hem in Denemarken opgezocht en “rijkelijk gecompenseerd”. Hij kan zich het gesprek nog levendig herinneren. “Van mijn vrouw moest ik vragen of Wilders zijn haar blondeert. Dat heb ik gedaan. ‘Nee’, was het antwoord.” Volledig artikel in NRC Next

1 Reactie
drsAndus
drsAndus13 sep. 2011 - 9:30

Volledig artikel: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/13/wilders-compenseerde-westergaard-rijkelijk-voor-cartoon/

[verwijderd]
[verwijderd]13 sep. 2011 - 9:30

Waarmee dus het fabeltje ontkracht wordt, het fabeltje dat VVD en CDA aan de leiband lopen van de PVV. Het is eerder andersom, de PVV doet er alles aan om aan het pluche te blijven hangen. Met innige dank aan het wetenschappelijk bureau van de SP.

3 Reacties
frankie50
frankie5013 sep. 2011 - 9:30

Beste Aert, Uit uw reactie blijkt dat U opgelucht bent, maar zouden uw partij de VVD en het CDA daar dan geen consequenties aan moeten gaan verbinden, of zijn deze partijen net zulke Jezusverraders voor de 1,5 miljoen kiezers van de PVV.

BenJoosten
BenJoosten13 sep. 2011 - 9:30

"Het is eerder andersom, de PVV doet er alles aan om aan het pluche te blijven hangen." Maar ze weten het uitstekend te verkopen. Alles precies hetzelfde doen wat ze de zogenaamde elite altijd verwijten, inclusief het verblijf in de achterkamertjes, en het dan toch "nieuwe politiek" noemen. Het Ministerie van de Waarheid is er niets bij.

Zjenny
Zjenny13 sep. 2011 - 9:30

Je verdedigt nu de valse deal die jij en je maten gemaakt hebben met de pvv. het wordt er niet beter op....

[verwijderd]
[verwijderd]13 sep. 2011 - 9:30

De PVV is de religieuze satelliet van de VVD. Een kruising tussen neoliberaal en conservatief. De hoeder van Joods/christelijke normen en waarden, en de heilig verklaarde vrije markt en hypotheeksubsidie. Per abuis, en soms ook met kwaadaardige opzet, wordt de christelijke naastenliefde van de PVV aangezien voor een sociaal gezicht dat in de richting van SP zou gaan. Christelijke naastenliefde heeft echter niet primair als doel zorg te dragen voor hulpbehoevende medemens. Het primaire doel is een eerste rang plaats in de hemel, graag met de kinderen erbij. De zorg voor derden is slechts een van de middelen om pluspunten te halen bij Ons’ Lieve Heer teneinde het doel te bereiken. Ondanks de ongetwijfeld goede bedoelingen is de naastenliefde bij de PVV dan ook op religieuze wijze ondergeschikt aan het welgemeende eigenbelang. Als er bijvoorbeeld even een paar miljard euro extra is te besteden worden die onmiddellijk doorgeschoven naar de villabewoners door de overdrachtsbelasting te verlagen. Is er later weer een tekort dan is dat erg jammer voor Henk en Ingrid maar iemand zal toch de rekening van de kredietcrisis moeten betalen. Wel fijn dat met instemming van de religieuze PVV de troonrede met al het slechte nieuws voor Henk en Ingrid zonder twijfel zal wel worden afgesloten met een toepasselijke bede om het leed van de gebroken beloftes te verzachten.

1 Reactie
JanJansen9
JanJansen913 sep. 2011 - 9:30

Goede Kees Dank voor je verhaal. Ben het met je eens. Echter: henk en ingrid, johnie en anita, davy en gwen hebben een held gevonden. Eerst bleven zij thuis op de bank. Maar nu is er iemand die 'het maar durf te zegge'. En komen ze van de bank en gaan ze voor het eerst stemmen. Juist daar zit het (lees ons) probleem. Moeten wij ons verlagen tot het debiele nivo van de geblondeerde dictator? Oneliners? Draaikontterij? Haatzaaien? Of moeten wij henk en ingrid aanspreken en met simpele woorden overtuigen van de doodlopende straat die ze met een keuze voor de partij voor volksverlakkerij en vunzigheid zijn ingeslagen. Mijn teller staat op vijf die nooit meer op die club gaan stemmen. Kost een biertje en een etentje maar heeft zin.

Frank Straathoff
Frank Straathoff13 sep. 2011 - 9:30

VVD kan op haar agenda doorgaan want de PVV buigt (althans volgens de SP). Waarmee wordt aangetoond dat de VVD redelijk authentiek blijft... geweldig toch. Zou Rutte nou zo slim zijn geweest dat hij dit bij de formatie al aan zag komen? Wat een held.

2 Reacties
ErnsTT2
ErnsTT213 sep. 2011 - 9:30

Kunt beter het stuk doorelzen wat de SP geschreven heeft, want de VVD liegt en draait bijna net zo hard... Er zou zogenaamd 18 Miljard bezuinigd worden, maar in werkelijkheid heeft de VVD inmiddels meer dan 36 Miljard meer uitgegeven dan gepland, dus inplaats van 18 miljard bespaard heeft de VVD nu al in dat half jaartje dat de eggevens bestrijken 36 + 18 (niet bespaard immers) 54 miljard teveel uitgegeven... De staatsschuld groeit onder Rutte nog harder dan onder Wiegel destijds... En ondertussen blijven ze maar honmderden miljoenen *extra* aan het bedrijfsleven uitdelen :-((( [quote] Pagina 2 van 4 Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Notanummer EL&I / 11136583 Betere bedrijfsfinanciering voor MKB en innovatief ondernemerschap • Een innovatiefonds van 500 miljoen euro dat risicokapitaal en innovatieleningen verschaft aan MKB’ers per 1 januari 2012. • Garantieregeling voor ondernemingsfinanciering voor leningen tot maximaal 50 miljoen euro wordt verlengd. • Garantiebudget van het borgstellingskrediet MKB wordt verhoogd van ruim 750 miljoen naar een miljard euro. • Maximale microkrediet wordt verhoogd van 35 naar 50 duizend euro. [/quote] En word de Crisis en Herstel wet net als het kwartje van Kok *permanent gemaakt, waardoor bedrijven ongelimiteerd kunnen blijven afschrijven op in de *toekomst* te investeren bedrijfsmiddelen... Oftewel, ons belastinggeld word bijna direct overgemaakt naar Wiegel en van Boxtel :-(

arieroos
arieroos13 sep. 2011 - 9:30

[VVD kan op haar agenda doorgaan want de PVV buigt (althans volgens de SP). Waarmee wordt aangetoond dat de VVD redelijk authentiek blijft... geweldig toch. Zou Rutte nou zo slim zijn geweest dat hij dit bij de formatie al aan zag komen? Wat een held.] Daar hoeft Rutte niet zo'n held voor te zijn, want dit heeft hij gewoon zelf uitonderhandeld. Wat Rutte volgens mij niet aan heeft zien komen, is dat het PVV electoraat hier helemaal niets om geeft, waardoor Wilders in de peilingen nu ongeveer net zo groot is als de VVD.

[verwijderd]
[verwijderd]13 sep. 2011 - 9:30

Je krijgt bijna het idee dat de SP meer weet van het partijprogramma van de PVV als van hun eigen programma.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten13 sep. 2011 - 9:30

Gelukkig weten wij allemaal dat jouw indrukken suggestief zijn en bedoeld om de essentie van de inhoud een negatieve draai te geven.

DonCarlos
DonCarlos13 sep. 2011 - 9:30

Als Wilders deze zogenaamde Henken en Ingrids kwijtraakt komt er wel weer een ander soort Wilders,of Fortuin.Er zijn nu eenmaal landgenoten die een sterke leider willen die zegt waar het op staat,ongeacht het zogenaamde partij programma wat de meesten niet eens kennen en ze trouwens ook niet interreseert.

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink13 sep. 2011 - 9:30

Na de zin 'alle moslims het land uit' was de inspiratie van de GBL (vanzelfsprekend) op. Hij heeft toen een fles jonge klare achter de huig gekiept, heeft daarna de pen over het papier bewogen en het hele zaakje gepubliceerd. Je kunt het hem dus niet kwalijk nemen dat hij nu wat anders roeptoetert, want hij kent vanzelfsprekend de inhoud niet meer! En Henk&Ingrid lezen toch geen lappen tekst zonder plaatjes.