Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP lanceert tijdens PrinsjesdagProtest de Zorgtelefoon om gebrek aan zorg te inventariseren

  •  
17-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1994 keer bekeken
  •  
ANP-478519901

In Den Haag heeft de SP met het oog op Prinsjesdag actie gevoerd tegen de stijgende kosten van het levensonderhoud en andere zorgen van de gewone burger. Zo maakte SP-lijsttrekker Lilian Marijnissen bekend dat de partij komende dinsdag de Zorgtelefoon opent, een meldpunt waar mensen kunnen laten weten tegen welke problemen zij aanlopen bij het verkrijgen van goede zorg.

Mensen die geen thuiszorg kunnen krijgen voor hun moeder, die het eigen risico niet meer kunnen betalen of een ziekenhuis(afdeling) in de regio dat sluit. Op Prinsjesdag tussen 15.00 en 18.00 uur zitten de Kamerleden van de SP met zorgverleners klaar om naar de verhalen en reacties van mensen te luisteren. De Zorgtelefoon is te bereiken via 0800-0225005.  ‘Er mag niet meer bezuinigd worden op de zorg, er moet juist geïnvesteerd worden,’ zegt Marijnissen. De SP maakt zich er hard voor dat de bezuinigingen die voor komend jaar staan ingepland van tafel gaan. De Zorgtelefoon vervangt de traditionele Troontelefoon waar mensen konden reageren op de Troonrede.

Lilian Marijnissen waarschuwde de toehoorders voor de groeiende armoede in Nederland.  "Terwijl grote bedrijven meer dan 300 miljard euro winst maken, leven meer dan 800.000 mensen in armoede. De zorgpremie stijgt, net als de kosten voor energie en de boodschappen. Er moet nu worden ingegrepen. Wij hebben de plannen klaarliggen. Verhoog het minimumloon nu naar 16 euro. Schrap de btw op levensmiddelen en vervoer zodat de kosten voor boodschappen en ov omlaag gaan. En kies voor het maximeren van de energierekening en nationaliseer onze energie."

Het PrinsjesdagProtest trok tussen de 1500 en 2000 deelnemers, iets minder dan vorig jaar. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.