Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP boos over Indiase 'personeelsroof'

  •  
16-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
indiase-verpleegsters.jpg
Amsterdamse ziekenhuizen werven Indiase verpleegsters, die in eigen land broodnodig zijn
“De personeelsroof van Indiase verpleegkundigen moet onmiddellijk stoppen”, zegt SP-Kamerlid Henk van Gerven. Het AMC en VUmc uit Amsterdam zijn van plan tientallen gespecialiseerde verpleegkundigen te werven uit India.
Een aantal maanden geleden wierf het UMCG in Groningen ook al gespecialiseerde verpleegkundigen uit India, constateert de SP. Minister Klink zou toen op vragen van de SP hebben geantwoord dat hij dat ethisch niet verantwoord vond. Van Gerven:
Het morele appel van minister werkt niet. Klink moet keiharde afspraken maken met de ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Werven van personeel uit arme landen die zelf niet genoeg zorgpersoneel is onacceptabel.”
De tekorten aan gespecialiseerde verpleegkundigen zijn een gevolg van de bezuinigingen op de opleidingen in het verleden. Van Gerven wil dat het kabinet maximaal inzet op het opleiden en werven van verpleegkundigen in eigen land. Ook de salarissen in de zorg moeten volgens Van Gerven omhoog.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.