Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Soundos laat geen spaan heel van schaamteloze 'Free the people'-BN'ers

  •  
27-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
228 keer bekeken
  •  
Cabaretière Soundos El Ahmadi heeft zaterdag in het satirische tv-programma Dit Was Het Nieuws snoeihard uitgehaald naar het clubje (semi-)bekende Nederlanders dat zichzelf afgelopen week onsterfelijk belachelijk heeft gemaakt met de kortstondige viruswaanzinnige #ikdoenietmeermee-campagne. Nadat aan het eind van het programma Peter Pannekoek al zijn eigen briefje à la Famke Louise tevoorschijn haalde met een aantal kritische vragen, had Soundos ook nog een scherpe boodschap:
"Selectief activisme noem ik dat. Nog nooit in je leven heb je je uitgesproken over elke vorm van onderdrukking, maar nu je geen schnabbels meer hebt in het weekend en niet meer op Insta-stories kan laten zien dat je champagneflessen aan het poppen bent in de club, ben je boos. En dat irriteert me want het is gewoon egoïsme."
En daarmee was de cabaretière nog niet klaar, want behalve de absurde hashtag was het vooral de door de complotdenkende BN’ers gebruikte slogan waar Soundos zich aan stoorde:
"Het ergste vond ik het “Free the people”. In een tijd met Black Lives Matter, met Moria dat letterlijk in de fik staat, kinderen slapen op straat, en dan ga jij omdat jouw schnabbels in het geding zijn gekomen “free the people” gebruiken, schaam je, schaam je, schaam je."
 
 
Video bovenaan niet te zien? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (46)

Minoes&tuin
Minoes&tuin28 sep. 2020 - 11:07

Sommige mensen moeten tegen zichzelf in bescherming worden genomen! Echter Jinek had nog een paar hashtags nodig. Ik vraag me af waarom haar ouders dat niet doen. Of doen die ook niet meer mee?

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin28 sep. 2020 - 11:10

https://sites.google.com/site/melletimgedichten/gedichten/schm_ann_1 .

Jan Lubbelinkhof2
Jan Lubbelinkhof228 sep. 2020 - 9:23

@LBNB, “ Net of zij geen goede punten hebben…” Bijna goed, het is alleen niet “net alsof”, zij hebben geen enkel punt. Alleen in de ogen van intelectuele vlieggewichten hebben ze een punt...

Minoes&tuin
Minoes&tuin28 sep. 2020 - 6:57

Aanvulling: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/09/25/gij-zult-oordelen-gij-zult-cancelen-a4013600

LBNB
LBNB27 sep. 2020 - 18:19

[Dan is het toch gewoon prima om die imbe’zielige’ BN’ers gewoon volkomen af te blijven zeiken. Doen wij, en jij ook, bij Femke, Grapperhuas en vele anderen en doen dat ook niet af met : het was een dommige aktie] Het is zo zwak om dit soort mensen meteen uit te schelden. Net of zij geen goede punten hebben...

FransAkkermans1947
FransAkkermans194727 sep. 2020 - 18:07

Een opbouwende reactie op de bijdrage van mw. Louise kwam van IC-baas. Gommers gaat met Famke Louise in gesprek: “Dat ze tot inkeer is gekomen is goed, maar de manier waarop en wat ze allemaal over haar heen heeft gekregen vind ik niet goed, omdat ze wel een punt gemaakt heeft”, zegt Gommers bij Goedemorgen Nederland. “Voor mij is het een wake-up call: hoe gaan we zorgen dat we deze discussies voeren op verschillende manieren zodat we met de jeugd echt in gesprek gaan.” Ook laat Gommers weten dat hij en Louise al een afspraak hebben gemaakt om te praten over het coronavirus en de maatschappij."

13 Reacties
LBNB
LBNB27 sep. 2020 - 18:28

Goed van Gommers, een heel sympathieke eerlijke man.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden27 sep. 2020 - 20:54

Nou die andere BN-ers nog en daar zal Gommers het druk genoeg mee krijgen, dus wie neemt dan de rest voor zijn rekening met opbouwende reacties ?

Eric Minnens
Eric Minnens27 sep. 2020 - 21:25

@Frans Akkermans Prima actie van Gommers. Ogenschijnlijk (is al mooi) polariseert hij niet en gaat hij boven de partijen staan. Maar hij heeft ook een strategisch doel. Famke Louise is een influencer. Als Gommers haar op zijn hand kan krijgen, bereikt ie daar meteen een miljoen volgers mee. Wel een beetje een veeg teken van deze tijd, al dat geinfluence, en dat haken naar naar hun invloed, maar het is niet anders.

Mark Huysman
Mark Huysman27 sep. 2020 - 22:29

[Maar hij heeft ook een strategisch doel. Famke Louise is een influencer. Als Gommers haar op zijn hand kan krijgen, bereikt ie daar meteen een miljoen volgers mee.] Ja, dat is begrijpelijk. Tegelijk is het wel tenenkrommend dat hij zich tot dit niveau moet verlagen. ‘Famke Louise heeft wel een punt gemaakt’. Wat voor punt in hemelsnaam? Dat er mensen in Nederland rondlopen die nergens verstand van hebben maar het wel belangrijk vinden hun zogenaamde 'mening' aan de wereld te openbaren? Dat weten we al wat langer.

Eric Minnens
Eric Minnens28 sep. 2020 - 5:51

@Mark Huysman Tenenkrommend wellicht. Maar als je in de USA een Trump-aanhanger, die influence heeft op 10% van de (volwassen) bevolking, zover weet te krijgen dat ie Trump gaat bashen, is dat toch mooi meegenomen bij de volgende verkiezingen. Gommers heeft een karrenvracht aan argumenten, waar Famke Louise niet veel meer dan haar lege briefje tegenover kan stellen. Hij zal al zijn charme in de strijd gooien, haar troosten met haar afgang, suggereren dat ze niet zo dom is als ze eruitziet, et cetera. Zodat ze zich met een traantje in haar ogen, en opgelucht, tot hem zal bekeren. (Nou ja, ik overdrijf een beetje. ????) (De wens is de vader van de gedachte.)

Zandb
Zandb28 sep. 2020 - 6:05

Een 'influencer' heeft een punt: Wanneer zo iemand iets heel doms zegt, "moeten we met de jeugd in gesprek". En we noemen zoiets dan in nog veel beter Nederlands dan 'influencer' een "wake up call". Ik weet dat er ook andere gedachtegangen mogelijk zijn, maar deze is zeker te verdedigen: Deze influencer toont dus aan dat 'wij' het niet goed doen want ondanks, dat het haar werk is, deed zij het verkeerd, blijkbaar zonder opzet. Ene dan is je 'wakkermakertje': We moeten dus haar maar vooral de jeugd beter voorlichten; wanneer mensen iets niet (willen, kunnen, moeten....) begrijpen is het dus verkeerd uitgelegd. En zal ome Gommers wel eens even langskomen om je serieus te nemen en het je dan eens goed uit te leggen. Nog meer week-up-kool: Veel over je heen krijgen wanneer je iets heel doms doet, is er blijkbaar geen teken van, dat 'men' je serieus neemt. Serieus?

Norsemen
Norsemen28 sep. 2020 - 8:16

Gommers zal zich natuurlijk nooit publiekelijk uitlaten over wat hij echt over mensen zoals Louise denkt. daar is hij te slim voor. Hij zit daar als IC baas, niet als opinie make en dat beseft hij heel goed.

adriek
adriek28 sep. 2020 - 8:27

"Famke Louise heeft wel een punt gemaakt" Niks 'punt gemaakt' ze heeft overtuigend bewezen dat steeds meer mensen hun mening baseren op selectief en in eigenbelang verzamelde Facebook/Instagram informatie. De waarheid is steeds ondergeschikter, de mening telt, vooral als het om geld verdienen gaat.

Mark Huysman
Mark Huysman28 sep. 2020 - 9:43

Ja, ik ben het met jullie eens dat de aanpak Gommers waarschijnlijk de beste is maar het is toch wel idioot dat we in een wereld leven waarin types als die Famke Louise zoveel invloed hebben dat je niet gewoon tegen haar kunt zeggen dat ze geen enkel punt heeft en beter een tijdje haar mond kan houden. Overigens vind ik het niet kloppen dat zij en haar mededombo’s gelijk gesteld worden aan ‘de jeugd’. Er zijn ook heel wat jongeren die wel nadenken en die het virusgevaar wel serieus nemen.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden28 sep. 2020 - 11:02

Misschien wordt de invloed van die ‘influencers’ wel overschat en wordt ze nu in die kringen gewoon afgeschreven.

Eric Minnens
Eric Minnens28 sep. 2020 - 20:49

Z_edje "Zandb, zie je trouwens dat we elkaar zonder getroll prima kunnen vinden? Het is zo zonde joh, ook voor jezelf. Steek je tijd toch in nuttige zaken." Kijk, Zandb, dat bedoel ik nou. Zo zou Gommers het meiske FL nu moeten toespreken. Zoals Z_edje jou toespreekt. Alsof hij enorme bewondering voor je heeft en je prima begrijpt, maar jou ondertussen stiekem wel voor zijn eigen karretje spannend. Voel je je al gevleid? Je mag voortaan Z_edje's meningen uitdragen! Als influencer optreden voor maar liefst al zijn standpunten! Hoe tegenstrijdig en narcistisch die soms ook zijn. Dat laat je je toch geen twee keer vragen? En van marketingtrucjes kan ook helemaal geen sprake zijn, want hij werft jou gewoon openlijk, hier op deze site, terwijl iedereen kan meelezen. Dan moet het toch wel serieus zijn. Als ik jou was, zou ik er geen betaling voor vragen. Het is op zich al een grote eer om voor de grote Z te mogen werken. Daar ben jij maar een klein z'etje bij. Een zeer goede leerschool. Een beetje narcisme is jou al niet vreemd, maar Z_edje zal zeker bereid zijn jou nog wat fijnere kneepjes hieromtrent bij te brengen. Hetzelfde geldt voor de lengte van jouw bijdragen. Die kunnen langer, veel langer. Z_edje houdt niet van kort. Hij zal jou waarschijnlijk leren de tekst van een opponent in zijn geheel te kopiëren, om hem dan in korte stukjes te knippen, met het doel op elk kort stukje een minstens twee keer zo lange reactie... Maar nu spreek ik voor mijn beurt, want Z_edje kan dat natuurlijk veel beter uitleggen dan ik. Gefeliciteerd Zandb, een fantastische mentor dient zich aan. Laat die kans niet lopen! ????

Eric Minnens
Eric Minnens29 sep. 2020 - 8:18

@Z_edje Sorry, ik ben inderdaad een beetje geobsedeerd door de lengte van jouw bijdragen, die bij mij twee effecten oproept: 1) gewoon overslaan, wat ik na de eerste alinea dan ook vaak doe, 2) vrees om erop te reageren, want voor je het weet zit je in een ellenlange discussie en ik heb ook nog andere dingen te doen. Ik heb dan weer een andere afwijking en dat is dat ik vaak 'grappig' wil zijn en me daarbij door mijn eigen woorden laat meeslepen. Ik ga daarbij wel eens over de top en dat was hier bij nader inzien duidelijk het geval. Nogmaals mijn excuses en ik aanvaard nederig de kwalificatie troll, die jij me toedicht.

Eric Minnens
Eric Minnens29 sep. 2020 - 14:01

@Z_edje "[vrees om erop te reageren, want voor je het weet zit je in een ellenlange discussie en ik heb ook nog andere dingen te doen.] Als je dat nou zou menen dat had je niet eens de tijd genomen om deze reactie te posten." Je gelooft me niet hé? Als ik dit of dat... Dan had ik zus of zo... Vul het maar voor me in. (Mijn tante is een locomotief.) Maar ik meen het echt.

Cave Canem
Cave Canem27 sep. 2020 - 17:35

Zo ongeveer hetzelfde type in humor verpakte verontwaardiging als andere grappenmakers die de spelers van het Nederlands Elftal de maat namen over hun ontstemming over een flauwe grap van Derksen, maar geen woord vuil wensten te maken over de slavernij en uitbuiting in Quatar, waar de heren al wegkijkend en zwijgend straks de zakken gaan vullen. Ik zie graag dit type reprimandes.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden27 sep. 2020 - 16:48

Tal vond Soundos niet grappig. Je moet niet alles zo persoonlijk nemen Tal.

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens28 sep. 2020 - 9:40

Soundos wilde ditmaal ook helemaal niet grappig zijn. (Al heeft haar hele dictie en expressie wel iets grappigs.) De enige grap die ik haar heb horen/ zien maken is dat dat briefje, waarvan we dachten dat ze voorlas, een tekening van haar kind bleek te zijn. Die vond ik wel leuk trouwens.

Passenger
Passenger27 sep. 2020 - 16:08

@Vladimir. Je bent grappiger dan Sounos. Niet gaan juichen, want dat is geen prestatie ;j

NoahAmber
NoahAmber27 sep. 2020 - 16:07

@Tal 27 september 2020 at 15:26 Dat hele ik doe niet meer mee is alweer passe. We weten t wel hoe impulsief en dommig die actie was. Dan is het toch gewoon prima om die imbe'zielige' BN'ers gewoon volkomen af te blijven zeiken. Doen wij, en jij ook, bij Femke, Grapperhuas en vele anderen en doen dat ook niet af met : het was een dommige aktie

Vladimir Kornilov
Vladimir Kornilov27 sep. 2020 - 15:32

Voor 't bier-en-worst-volkje is de meta-humor van Soundos duidelijk een paar bruggen te ver, onvatbaar en te ontregelend. Voor hen is er brood en spelen, voetballuh, Wie-is-de-Mol, Geert W, en al die andere surrogaten, fopspenen, stoplappen, gekkenhuizen en reservaten. Me dunkt, keuze genoeg, al is het allemaal hetzelfde.

Thuiszitter
Thuiszitter27 sep. 2020 - 15:32

Vannieuwkerke moet zijn van de week

Thuiszitter
Thuiszitter27 sep. 2020 - 15:32

Tal - dat is dus wel een kwestie van smaak , ik vind haar heel grappig , een hele leuke dame bovendien . Zij zat in een programma dat op humoristische wijze het nieuws Vannieuwkerke week doorneemt , logisch dat ook dit ter sprake kwam . Vraagje , u plast azijn ?

[verwijderd]
[verwijderd]27 sep. 2020 - 12:26

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Zandb
Zandb27 sep. 2020 - 15:57

Z_edje Wanneer u er geen speld tussen kan krijgen heeft u niet goed genoeg uw best gedaan. Het zijn immers zwakzinnigen die dit deden. (Uw woorden: "Al die andere over de houdbaarheidsdatum geraakte BNers die met haar mee hebben geblèrd zijn minstens zo zwakzinnig.") En wie kan en wil nu zwakzinnigen kwalijk nemen dat ze zwakzinnig zijn?

Zandb
Zandb28 sep. 2020 - 6:14

Z_edje U vraagt "Jij bent dus zo’n lul waar Soundos dus ook van zegt dat die beweert dat er niet kritisch genoeg gevraagd is, wou je dat zeggen?" Nee. Dat wil ik niet zeggen. Sterker nog, dat zeg ik ook helemaal niet. Ik constateer dat wat u beweert - ik heb er geen speld tussen gekregen - niet strookt met wat u ook zegt, dat we hier te maken hebben met zwakzinnigen. En uw gescheld lezend, hebt u geen verweer.

Phantom3
Phantom327 sep. 2020 - 12:17

Iedereen heeft recht op een mening. Ook Soundos.

1 Reactie
NoahAmber
NoahAmber27 sep. 2020 - 16:08

Net zoals iedereen ook een anale sluitspier heeft. Jij hoop ik ook.

prgrssf
prgrssf27 sep. 2020 - 11:19

Ik ben nog niet op Twitter geweest. Heb het fragment ook nog niet gezien. Maar ik heb zo'n vermoeden hoe het gaat verlopen. De term 'Soundos' wordt trending. In het begin met normale reacties, waarschijnlijk vooral van mensen die het eens zijn met haar, en misschien ook wel wat kritische reacties, maar dan normaal gebracht. Daarna wordt het overgenomen door de pestkoppen, en vanaf dan altijd als Soundos ook maar iets zegt of doet, dan wordt zij compleet afgebrand.

2 Reacties
MaxMax2
MaxMax227 sep. 2020 - 12:25

Nou ja, Soundos is ook niet echt 'grappig'. Terwijl dat wel handig is als je cabaretier bent..

vdbemt
vdbemt27 sep. 2020 - 12:33

Goed, niet? "Daarna wordt het overgenomen door de pestkoppen, en vanaf dan altijd als Soundos ook maar iets zegt of doet, dan wordt zij compleet afgebrand." Met zulke mensen erbij moet je de 'oorlog' tegen Corona zien te winnen.

P Haan
P Haan27 sep. 2020 - 11:06

Nou, toch even lekker meegelift op de ophef. Simpel handvatje voor dit soort fratsen: Gewenst gedrag belonen, Ongewenst gedrag negeren. Het mag duidelijk zijn dat de fantasielozen blij zijn met het Famke Louise opzetje, hebben ze ook weer wat aandacht.

LBNB
LBNB27 sep. 2020 - 11:00

Gedeeltelijk heeft ze gelijk. Het is zo jammer dat dat dit soort bners wel de mogelijkheid en aandacht krijgen in de media. Terwijl een man als Maurice de Hond, die ik inmiddels veel hoger heb zitten als het RIVM en co betrekkelijk weinig op tv te zien is.

Fredje3
Fredje327 sep. 2020 - 10:52

Ik heb nog eens na zitten denken maar wat mevrouw El Ahmadi vergeet is dat zij wel met een behoorlijk hoofd vol hersenen is gezegend en dat is dan natuurlijk weer niet te zeggen van Famke Louise en iedereen om haar heen. Wat zij wel verwoorden is de frustratie van veel (vooral) jongeren en we kunnen dit serieus nemen of niet. Ik denk dat we de frustratie wel serieus moeten nemen. Dit moet weggenomen worden en niet weggelachen worden en ik denk dat daar een mooie taak ligt voor de regering. Domme opmerkingen zoals #Ikdoenietmeermee laat in eerste plaats het gebrek van de regering zien.

4 Reacties
vdbemt
vdbemt27 sep. 2020 - 12:30

Het is goed om frustratie serieus te nemen. Dat maakt nog niet goed wat die gefrustreerden doen. En het wil ook niet zeggen dat dat wat deze mensen zo frustreert (maatregelen) maar meteen opgeheven moeten worden.

NoahAmber
NoahAmber27 sep. 2020 - 16:22

@Fredje 27 september 2020 at 12:52 Wat zij wel verwoorden is de frustratie van veel (vooral) jongeren en we kunnen dit serieus nemen of niet. Sorry hoor, maar je bent ook niet de jongste meer, maar het is niet de taak van een influencer, en dat is zij, om de frustratie van jongeren te verwoorden. De taak van een influencer is die van het beïnvloeden van haar aanhangers. Per saldo is zij gewoon een verkoopster die meningen verkoopt aan haar publiek en zeker niet de meningen van haar publiek vertolkt. Het woord influencer zegt dat eigenlijk al.

Fredje3
Fredje328 sep. 2020 - 6:54

@Vdbemt en NoahAmber. Het gaat er niet om dat het goed is wat zij deden, het gaat erom dat het goed zou zijn de signalen serieus te gaan nemen. Een influencer is er niet alleen om zijn of haar volgers te beinvloeden, maar ook een klankbord te zijn. Immers moet je wel een link met je volgers hebben, zij moeten wel het idee hebben dat je hen begrijpt. Daardoor kunnen influencers een heel belangrijk gereedschap zijn om mensen te bereiken en door dit geneuzel is het echt wel duidelijk geworden dat de regering hele groepen mensen nog niet weet te bereiken.

NoahAmber
NoahAmber29 sep. 2020 - 17:09

Fredje 28 september 2020 at 08:54 Een influencer is er niet alleen om zijn of haar volgers te beinvloeden, maar ook een klankbord te zijn. Wat snap je niet aan het woord influencer

Tom7
Tom727 sep. 2020 - 10:29

En zo proberen de snabbelaars door elkaar af te maken wat punten te scoren, op zoek naar de 10 seconden glorie en wat doekoe in een wereld van de tomeloze leegte waar het John de Mol ANP nieuws de score van de waan van de dag om het halve uur huiskamer binnen slingert. https://www.nrc.nl/nieuws/2020/09/25/gij-zult-oordelen-gij-zult-cancelen-a4013600 (u kunt link van column Bas Heijne eventueel openen in een andere browser) Fijne zondag.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin27 sep. 2020 - 17:13

Ton Ik heb hem al gelezen! Goed geschreven en o zo waar.

Jan Lubbelinkhof2
Jan Lubbelinkhof227 sep. 2020 - 10:24

Hear hear

vdbemt
vdbemt27 sep. 2020 - 10:08

En gelijk heeft ze.