Joop

Sorry voor de tieten, nieuw programma over verpreutsing

  •  
25-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3397 keer bekeken
  •  
image3

© marc-jan janssen

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

PGS
PGS26 mrt. 2022 - 13:12

Misschien is het een goede zaak om eens serieus na te denken dat al die grensovertredende zaken als ongewenste intimiteiten, dickpics, etc (welke op zijn minst zijn af te keuren) gewoon het resultaat zijn van een cultuur dat alles moet kunnen. Hoe bloter hoe beter. Als je sinds de jaren 60 een cultuuromslag hebt gekregen dat seksueel alles is toegestaan, dan oogsten wij nu wat er toen gezaaid is. Uiteindelijk elke actie heeft zijn consequenties. Misschien eens tijd om na te denken over wat de consequenties zijn van onze daden.

Joop15
Joop1525 mrt. 2022 - 19:24

Ja en dan Mark Overmars aan de schandpaal nagelen omdat die zijn pik laat zie alsof die een moord heeft gepleegd ,heeft notabene publiekelijk zijn verontschuldiging aangeboden wat wil je nog meer van die man , vlak vrouwen ook niet uit zijn geen haar beter .

2 Reacties
Mirzas
Mirzas26 mrt. 2022 - 6:41

En dat, beste Joop15, is precies de oorzaak van de 'verpreutsing'. Pure zelfbescherming tegen mannen als Overmars en reacties daarop als de jouwe, die vrouwen 'geen haar beter' vinden als ze grensoverschrijdend gedrag aan de kaak stellen.

PGS
PGS26 mrt. 2022 - 17:12

@ Mirza 2 Misschien wordt het een tijd voor wat meer verpreutsing in de westerse maatschappij. Het wordt een tijd dat mannen en vrouwen leren dat er tot grenzen zijn. Zolang wij geloven en belijden dat alles kan en mag, dan moeten wij als wij consequent zijn, helaas ook accepteren dat dit soort grens overtredend gedrag het gevolg is van het "alles kan en mag"-mentaliteit. Het is nu eenmaal een gegeven dat elke daad een gevolg heeft. " Wie zaait, zal ook oogsten " is toch een oud spreekwoord.

Sonic2
Sonic225 mrt. 2022 - 13:44

Ik denk dat de opkomst van mobiele telefoons en sociale media ook niet erg mee helpt. Vrouwen zijn bang als ze topless zonnen dat ze worden gefotografeerd en dat het op sociale media komt. Voor de rest is het goed dat er tegen verpreutsing wordt ingegaan. Er is niets mis met borsten

1 Reactie
MG1968-2
MG1968-225 mrt. 2022 - 16:03

Hoewel gelijktijdigheid natuurlijk geen causaal verband is zijn er wel degelijk redenen om aan te nemen dat met de heropleving van het nationaal-conservatisme in ons landje de verpreutsing als afgeleide daar van mee opleeft.

Greendutch
Greendutch25 mrt. 2022 - 10:03

stukje van gezien, de titel deed ’t em denk ik. onbegrijpelijk dat we in de 2e helft vorige eeuw zo progressief waren dat ontbloot zonnebaden gewoon was en nu de preutsheid weer heeft toegeslagen. blijkbaar zijn we niet in staat onze bevochten rechten en andere overwinningen (abortus, vrouwenemancipatie , geen kerncentrale etc) te behouden.

3 Reacties
Pindaklaas
Pindaklaas25 mrt. 2022 - 10:29

Hoewel Nederland z'n geloof in god meer en meer kwijtraakt, lijkt de grip op onze samenleving door de overgebleven volksstammen die dit nog wel doen, gigantisch te zijn.

deugtniet
deugtniet25 mrt. 2022 - 14:13

even denken... anti-abortus: vaak religieus motief vrouwenemancipatie: gedeeld religieus/cultureel motief kerncentrale: links motief yep, de wereld wordt steeds mooier. Ik denk dat er nog steeds voldoende liefhebbers van vrijheid blijheid zijn, alleen dat die gecriminaliseerd worden door clubjes die toch liever de vrijheid van een ander beknotten. (áls jij niet naar mij luisterd, dán cancel ik jou onder woke motieven, zodat iedereen wel móet luisteren. Ánders kan ik je altijd nog een nazi noemen en heb ik nog steeds mijn zin)

MG1968-2
MG1968-225 mrt. 2022 - 16:09

@Deugniet Is dit niet juist andersom? De opleving van het nationaal-conservatieve gedachtegoed is juist een terugkeer naar het benepen naar binnen gekeerde. Wat jij het beknotten van andermans vrijheid noemt is dat het je niet meer lukt om iedereen te dwingen met jou mee te gaan. Dat je anderen wil dwingen dat toch te doen (door de vrijheid dat te laten als verdacht te bombarderen) is juist een uiting van repressie en niet een uiting van het verdedigen van vrijheid.