Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Sorry schat, ik heb hoofdpijn

  •  
14-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
RTEmagicC_gezond_150_215.jpg
Wetenschappers ontdekken de pijnlijke waarheid achter een oude mop
Dat grapje over de vrouw die hoofdpijn had heeft een baard van jewelste en lijkt nu bovendien ingehaald te worden door de werkelijkheid. Volgens Amerikaanse deskundigen zou 1 procent van de bevolking last hebben van HAS. Voor het geval je nog niet wist waar dat een afkorting van is (en daar behoorde ik ook toe): HAS betekent Headaches Associated with Sexual Activity, oftewel hoofdpijn samenhangend met seksuele activiteit.
Kijk aan. En de grap wordt nog interessanter: mannen hebben daar drie tot vier keer zo vaak last van als vrouwen. Je hoort ze er echter minder vaak over klagen. Of kan ik die grap nu net weer niet maken?
Hippocrates schreef er al over (wist hij 400 jaar voor Christus niet alles al?), maar pas in 2004 kreeg HAS echt erkenning dankzij de Internationale Hoofdpijn Organisatie. Er zouden drie soorten HAS zijn. De eerste is de doffe pijn die in nek en schouders begint voordat je klaarkomt en naarmate je opgewondener raakt heviger wordt. De tweede is de donderslaghoofdpijn die je tijdens het neuken treft als een hevige klap met de hamer op je achterhoofd en nog uren na het bedrijven van seks kan duren. En de derde treedt op nadat je seks hebt gehad en die minder wordt als je gaat liggen.
Dokter Jose Biller, een neuroloog bij Loyola’s Department of Neurology, vindt dat je snel doktershulp moet zoeken, want er kunnen allerlei vervelende afwijkingen aan ten grondslag liggen. Van lekkende hersenvloeistof tot een hersenbloeding.
Ik ben me bewust dat seks allerlei bijwerkingen heeft (van allergie voor het zaad van je partner tot een breuk in de zwellichamen van de penis door al te ingewikkelde standjes), maar dit nieuws maakt me wel somber. Vooral omdat dokter Biller zegt dat het aantal mensen dat er last van heeft waarschijnlijk wel meer dan één procent is.
Als ik een advies mag geven, zou ik zeggen “neem het risico” want er zitten ook ongekende plezierige kanten aan. En blijf gewoon trainen dames en heren, jongens en meisjes.
Volg Ivan Wolffers ook op Twitter Ivan schrijft voor Joop elke dag een Gezond Weetje van de Dag:  klik hier voor een overzicht

Meer over:

opinie, leven

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Rootman
Rootman14 jun. 2014 - 12:47

Toch grappig dat dit soort kwaaltjes nooit optreden in bv. Caraibische en veel Afrikaanse landen. Daar gaan de mannen (maar ook vrouwen!) nl. dan gewoon een straatje om. De frequentie van dit fenomeen in verschillende culturen, met meenemen van de sexuele moraal, zou een leuk afstudeer/ promotieproject kunnen zijn!

rbakels
rbakels14 jun. 2014 - 12:47

Laats hoorde ik de volgende truc: je legt (als man) stilletjes een slaappil op het nachtkastje van je vrouw. Als ze vraagt "wat doet die pil daar" zeg je: "dat is een hoofdpijnpil". Waarop zij geneigd zal zijn als vazelf te zeggen "maar ik heb helemaal geen hoofdpijn". En daar kun je daar dan aan houden!

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jun. 2014 - 12:47

Een natuurlijk goede potje vrijen komt altijd uit het initiatief van de vrouw. Als de vrouw zin in heeft genieten alle twee als beesten! Maar niet alleen wanneer het mannetje graag het wilt, daar gaat het altijd fout. Niemand geniet hier van, de vrouw en de man niet. Omdat de man voelt dat de vrouw helemaal geen zin in heeft. En daarom vragen 99 procent van de mannen altijd en hijgend, als zij klaar zijn: '' Shat! ben jeeee jeee klaargegegekomen ??'' De onzeker mannetjes toch!