Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sorry Donald Trump, maar gevoelens zijn geen feiten

  •  
25-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
410 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-07-25 om 09.50.01
Vorige  week vond in Cleveland (Ohio) de Republikeinse conventie plaats. Daar werd onder meer Donald Trump officieel als presidentskandidaat namens de Republikeinen aangekondigd. Er ging van alles mis. Bijvoorbeeld de echtgenote van Trump die zelf niet de woorden kon vinden om te onderstrepen waarom haar echtgenoot de nieuwe president van de Verenigde Staten zou moeten worden en daarom voor het gemak maar een groot deel van de speech van Michelle Obama kopieerde. Ook bleek tijdens de conventie wederom dat Donald Trump, zoals wel vaker onderstreept , de feiten niet bepaald op een rij heeft. Het klapvee joelde desondanks. Want de feiten zijn  natuurlijk helemaal niet belangrijk, aldus de conservatieve Newt Gingrich, één van zijn fanatieke aanhangers en voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigde. Tegen CNN zegt hij onder meer dat feiten minder belangrijk zijn dan gevoelens. De liberalen hebben wellicht een hele reeks feiten, die theoretisch gezien correct zijn, maar dat is niet wat er onder de mensen leeft. “Mensen zijn doodsbang.” En laat dat nu precies zijn waar Trump op inspeelt. 
In het tv-programma Last Week Tonight with John Oliver fileert de presentator op zijn welbekende manier de Republikeinse conventie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.