Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sonja Bakker gaat naar Afrika...

  •  
19-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_krewinkel_02.jpg.jpg
'Dat buikje kan dus echt niet....'

Meer over:

cartoon, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (14)

Michiel Online
Michiel Online19 aug. 2011 - 16:07

afrika is wel het rijkste land aan grondstoffen (en dus ook eten?). het is inderdaad erg dat mensen daar misbruikt zijn voor internationale handel.

Yegussa
Yegussa19 aug. 2011 - 16:07

Ik kan mij dat sardonische grapje van Youp van 't Hek over twee Afrikaanse hongerbuikjes tijdens een jaarwisseling nog steeds goed heugen, werkelijk legendarisch en onvergetelijk.

Bernie2
Bernie219 aug. 2011 - 16:07

Volgens mij gaat Bakker een heuvel beklimmen in het redelijk draaiende Tanzania en dat kan :) Maar niet onwaarschijnlijk dat ze zich laat fotograferen met locals, een lekkere vette foto voor thuis doet het altijd. Cartoon doet me wel denken aan evangelisten/hulpverleners (als Dorcas) die onder het motto 'christ for food' bijbeltjes en graan komen uitdelen. Christendom in ruil voor voedsel dat de hongerige bevolking vervolgens door de smachtende strotten wordt gejast. En een foto van zo'n dikgebuikte prediker met dito vette assistente omringd door 20 hongerige locals doet het geweldig voor de website thuis...

Godbestaatniet
Godbestaatniet19 aug. 2011 - 16:07

Maak liever een prentje over hoe de mensen achter 555 elke ramp weten te vergroten, door het geld simpelweg over de balk te smijten. Haiti? Gul gegeven, niet van gekomen. Tsunami? Gul gegeven, niets van aangekomen. En nu weer extreme dorst in Afrika. Ik blijf geven, maar ik vertouw ze voor geen cent meer.

TheRealHandyman
TheRealHandyman19 aug. 2011 - 16:07

Als honger en andere wreedheden geen winstgevende industriëen zouden zijn, dan zou het allang opgelost zijn. Ben ik bang voor.

adriek
adriek19 aug. 2011 - 16:07

Ik vraag me elke keer dat ik de miljoenen voor Afrika en de Miljarden voor griekenland voorbij zie komen weer af hoeveel mensen zich nog realiseren dat 1 miljard DUIZEND keer zo veel is als 1 miljoen.... Tegen een half procentje van de rente die de financials uit deze 'crisis' halen kunnen we zo ongeveer heel afrika voeden, inclusief corruptie.

[verwijderd]
[verwijderd]19 aug. 2011 - 16:07

Haha... beetje foute grap wel hè. Net zoals: met zo'n buikje vol lucht blijven ze drijven als ze oversteken naar Lampedusa.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT219 aug. 2011 - 16:07

Tsja dat krijg je als je de bedorven over datum melkpoeder uit europa in je buik krijgt :-(

JoopSchouten
JoopSchouten19 aug. 2011 - 16:07

Het kind heeft mazzel dat het geen gezwollen enkeltjes heeft. Straks wil ze nog enkelbandjes aansmeren.

1 Reactie
Echo10
Echo1019 aug. 2011 - 16:07

Wat zei je in een eerdere post ook alweer over schoonheid van binnen?

Reprehensionem
Reprehensionem19 aug. 2011 - 16:07

Het blijft een frapant contrast. Hier zijn er mensen die er alles aan doen om zich te conformeren aan het 'schoonheidsideaal' door zich een rigide eet- en leefpatroon aan te meten en ons zodoende proberen te beheersen tussen alle overvloed (qua eten dan), waar ze in Afrika kampen met honger, mede dankzij de uitbuiting van het 'rijke' westen.

1 Reactie
Centurion2
Centurion219 aug. 2011 - 16:07

waar ze in Afrika kampen met honger, mede dankzij de uitbuiting van het 'rijke' westen. ------------- Waar haal je die informatie vandaan?

[verwijderd]
[verwijderd]19 aug. 2011 - 16:07

Vroegah, als ik mijn prakkie niet wilde opeten, zei mijn oma: de arme negertjes in Afrika snakken ernaar. Nu ja, dat beeld wordt hier weer eens geschetst, Houd de zieligheidsindustrie in stand, jongens!

1 Reactie
Reprehensionem
Reprehensionem19 aug. 2011 - 16:07

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen dwingen hun eten op te eten slecht kinderen afleert naar hun verzadingsgevoel te luisteren, hetgeen een risicofactor vormt voor obesitas. Zieligheidsindustrie? Afrikaanse kindjes in Afrika hebben ze er geen zak aan als je je prakje opeet, integendeel. Obese mensen consumeren meer voedsel. Of dit bijdraagt aan de 'zieligheidsindustrie' vraag ik me dan ook af. Wel jammer dat steun aan Afrika zo genoemd moet worden. En het moest in een eerdere reactie inderdaad zijn: uitbuiting door het rijke westen. Obesitas, uitbuiting van de derde wereld...McDonalds hoezee!