Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

'Sommige mensen zien in een verbrande tosti al een salafistisch complot'

  •  
09-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verwardeman
Wat is het verschil tussen een ‘verwarde man’ en een ‘terrorist’? Pieter Derks in De Nieuws BV over mensen die andere mensen aanvallen:
'Sommige mensen zien in een verbrande tosti al een salafistisch gebaar!' @pieterderks denkt dat labels 'verwarde man' en 'terrorist' elkaar regelmatig overlappen. Je kunt toch verward en terrorist zijn? 'Everybody's got a little outlaw in 'em', zei een groot dichter ooit. pic.twitter.com/pvjcajevyL
— De Nieuws BV (@denieuwsbv) May 9, 2018

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (32)

msj_meijerink
msj_meijerink12 mei 2018 - 9:44

Overigens zijn kale mannen van 70, die bewust naarstig hun kaalheid trachten te camoufleren, met een naar voren gekamde laatste oranje geverfde en gesprayde haarlok, ook erg verward. Kijk maar naar Trump!

Hiltermann
Hiltermann10 mei 2018 - 14:48

Onder vluchtelingen en asielzoekers zit een groter percentage mensen met psychische problemen dan onder de rest van de bevolking. Op de GGZ is zo fors bezuinigd dat hulp aan mensen met psychische problemen ernstig te kort schiet. Alleen bij excessen wordt er hulp geboden of ingegrepen door middel van een gedwongen opname. Als argeloze voorbijganger op straat loop je een toenemend risico aangevallen te worden door verwarde personen of mensen met een terroristisch motief. Verwarde personen zij nog steeds een aanzienlijk grotere oorzaak dan aanslagen met een terroristisch motief in Nederland.

Appie Fries
Appie Fries10 mei 2018 - 4:05

En ondertussen hebben we een aantal gewonde mensen en een zeer verwarde al dan niet terroristische man. Rechts begint weer te schreeuwen over terrorisme en links schreeuwt weer over dat het niet zo is. Wederom compleet feitenloos en links verwijt rechts dan weer over lijken en gewonden te gaan terwijl zij er zelf bijna over struikelt. Het meest comische is dat links rechts verwijt en niet eens in de gaten heeft dat zij hetzelfde doet. Zoals ik lees uit de opmerkingen hieronder. Waar het sowieso om gaat is dat er Syrische vluchtelingen hier huizen die eigenlijk bommetjes zijn. Misschien dan wel niet uit terroristsche overwegingen, maar vanuit alles wat ze hebben meegemaakt in de oorlog. Daar zal elk mens wel een aardige tik aan overhouden. Ik denk dat dit enorm onderschat wordt en als dat zo is, dan moet er veel meer geld uitgegeven worden om deze bommetjes te helpen door een goede psychische ondersteuning. Of we moeten ze meteen het land uit schoppen, maar zomaar los laten is zeker geen goed plan. Overigens denk ik niet dat het de slachtoffers iets uitmaakt of het nu een terrorist is of een verward persoon. Hun leven staat nu toch wel op z'n kop.

2 Reacties
JStokx
JStokx10 mei 2018 - 7:01

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat wij negatieve gevolgen gaan ondervinden van het helpen van vluchtelingen.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)10 mei 2018 - 11:10

"Het is natuurlijk niet de bedoeling dat wij negatieve gevolgen gaan ondervinden van het helpen van vluchtelingen." Het is inderdaad niet de bedoeling maar wel de realiteit.

RobSon2
RobSon29 mei 2018 - 19:24

We kunnen beter de GGZ eens onder de loep nemen. Zoveel verwarde mensen is een teken dat er daar iets niet goed zit.

1 Reactie
Laadklep2
Laadklep210 mei 2018 - 10:55

U zegt nu dus dat de GGZ de oorzaak is dat er zoveel verwarde mensen zijn? Dat klopt denk ik niet helemaal. Mijn partner werkt op de crisis bij de GGZ en het is echt niet zo dat ze daar gekker weggaan dan dat ze er binnenkomen. Maar een weldenkend mens( waar ik u en mezelf onder schaar) kunnen zich echt geen voorstelling maken wat daar binnen zit. Mensen die zichzelf zo toetakelen dat het lijkt alsof ze een dag op een hakblok van een slager hebben gelegen, geestelijk zo ver heen door meestal overmatig drugs , drank gebruik of een verleden waarin ze verkracht en mishandeld zijn. Het is echt dieptriest en je moet ook gewoon accepteren dat een heel groot gedeelte simpelweg niet te behandelen is, die gaan kliniek in en bij verbetering er weer uit en in de tussentijd moet je hopen dat er niks gebeurt wat andere mensen kan schaden. In de gevangenis zetten kan niet omdat ze volledig ontoerekeningsvatbaar zijn dus een rechter zal altijd uitspreken dat ze behandeld moeten worden, en zo blijf je ronddraaien in cirkels ....

Sonic2
Sonic29 mei 2018 - 15:08

Het gaat (radicaal) rechts allang niet meer om de slachtoffers. Het gaat er om dat ze hun gelijk kunnen halen over de rug van gewonde mensen en van lijken. Daar gaat het om. Een verwarde man zou hun gelijk NIET bewijzen. Een terrorist wel. Het is het politiek maken van aanslagen. Jan Roos misdroeg zich aantal weken geleden nog heel erg bij een aanslag in Duitsland. Die dacht dat het moslims waren, maar dat was helemaal niet zo.

8 Reacties
Davy ????
Davy ????9 mei 2018 - 20:33

@Sonic Links doet toch hetzelfde door te zeggen dat het geen aanslag was? Dat gaat in die zin toch ook niet meer over de slachtoffers. Lijkt mij dat niemand wil dat dit gebeurd. In die zin moeten mensen gewoon wachten en de politie hun werk / onderzoek laten doen naar de motivatie van deze "verwarde" man. Ik snap best dat men vraagtekens heeft bij de beweegreden van zo'n persoon, gezien de info die naar buiten is gekomen. Als het een terroristisch daad blijkt te zijn, lijkt me dat toch goed om te weten en onderzoeken hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Snap het erbij halen van Jan roos niet helemaal.

koffieleut2
koffieleut29 mei 2018 - 20:46

Rechts zou zeggen dat links de problemen van integratie en de islam blijft onderkennen en dat, als het er om gaat, ze gewoon hun gelijk willen halen, desnoods over de rug van gewonde mensen en van lijken. Daar gaat het om. Een terroristische aanslag zou hun gelijk NIET bewijzen. En Hamburg waren er maar een paar, bleken er meer, en zo kan ik ook wel even door gaan. Van beide zijden wordt er vaak te snel geblaat. Zullen we nu maar gewoon wachten wat de uitkomst van het onderzoek is?

Sonic2
Sonic29 mei 2018 - 20:55

@ Davy In je eerste zin erken je al dat rechts radicalen inderdaad aanslagen misbruiken om hun gelijk te halen. Over de ruggen van gewonden en lijken heen dus. Dat vind ik dan weer netjes van je. Links doet dat niet. Links wacht netjes af. Ik hoor alleen maar overal dat er niets wordt uitgesloten. Ze zijn aan het onderzoeken. En rechts radicaal is zo enorm laag gezakt dat ze dus dat onderzoek niet eens afwachten en nu al brullen dat het een aanslag is. Niet op basis van feiten maar op basis van hun onderbuik en hun "verstand". Jan Roos is daarvan goed voorbeeld. https://twitter.com/LavieJanRoos/status/982873501949456384 Over lijken gaat radicaal rechts voor een aantal luizige (virtuele) zetels. En dan maar verbaast zijn dat helemaal niemand met hun wil samenwerken.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)10 mei 2018 - 11:12

Ach hou toch op (radicaal) links is precies het zelfde. (radicaal)rechts gebruikt iedere islamitische aanslag om te pushen dat islam het kwaad zelf is. (radicaal)links gebruikt iedere schooting in de VS om te pushen dat geweren het kwaad zelf zijn.

kindval
kindval10 mei 2018 - 11:41

Sonic...de pot verwijt de ketel... Nog ff over Jan Roos....die heeft iig een dag na zijn misplaatste tweet, zijn verontschuldigen hiervoor aangeboden.

Sonic2
Sonic210 mei 2018 - 11:48

@ Big Guy Bane Je ziet en leest nooit linkse mensen die triomfantelijk hun gelijk lopen te claimen als er een massale schietpartij is op een school in Amerika. Dat is echt iets rechts. En zeker niet op de buitengewone agressieve manier waarop Wilders en Roos dat doen. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Ik heb ook Emile Roemer of Agnes Kant niet zeer triomfantelijk zien claimen dat het kapitalisme niet werkte toen we op de bodem zaten van de crisis. Je ziet het eigenlijk uitsluitend bij sneu rechts. Dus het klopt niet wat je zegt.

Sonic2
Sonic210 mei 2018 - 11:52

@ Kindval Roos bood zijn excuses aan omdat hij echt niet anders meer kon. Hij zat er zo verschrikkelijk enorm naast dat hij niet anders meer kon en toen bood hij zijn excuus aan en verwijderde overigens laf zijn tweet. Een soort excuus zoals nu al die ex PVV'ers doen die nu achter Baudet aan lopen. Ze zouden hun zeer oprechte excuses moeten maken naar mensen zoals ik. Die al decennia waarschuwen dat Wilders helemaal niets zou klaar spelen. Behalve het in de hand werken van bewegingen van DENK of Bij1. Dat kan rechts niet. Dat kunnen ze ook op economie niet doen. Nu zie je zelfs in VVD en CDA kringen dat ze op vaste contracten gaan draaien. Zelfs het CDA( die een zeer asociale koers hebben gevaren). U moet op de inhoud reageren. Niet op de persoon.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)10 mei 2018 - 12:20

"Je ziet en leest nooit linkse mensen die triomfantelijk hun gelijk lopen te claimen als er een massale schietpartij is op een school in Amerika. " Dat zie je letterlijk iedere keer, open je ogen.

BingoGrubb
BingoGrubb9 mei 2018 - 14:57

Wat ik hier uit opmaak is dat Pieter geen probleem oplosser is en alles maar accepteert voor wat het is. Beetje onverschillig eigenlijk. Toen ik dit bericht opende hoopte ik dat het zou gaan over elk incident de schuld geven aan een verwarde man. Kennelijk hebben we een gzz probleem in Nederland want kennelijk is iedereen die slachtoffers maakt verward. Je moet dan ook wel op een enorm groot moreel paard zitten om te zeggen dat terroisten verward zijn. dat zijn ze niet namelijk ze zijn ongeduldig en denken compleet anders over zaken dan jij en ik ze hebben ook een heel ander moreel kompas. Als ik voor de trend van verwarde mensen dacht aan een verward iemand, dan zag ik een opa'tje wat op zoek is naar de bril die hij op zijn hoofd heeft dat vind ik verward. Iemand die zomaar om zich heen gaat steken zou ik een gek genoemd hebben bijvoorbeeld. Bij dit soort incidenten iemand dan ook verward noemt vind ik dan ook het downplayen van de gebeurtenis. Dus dat de burgemeester dat direct deed vind ik dan ook wel een beetje kwalijk. Ze had haar mond moeten houden tot politie onderzoek klaar was. En de media laten voor wat het is een stel hyena's die toch wel maakt van het nieuws wat ze willen linksom en rechts om. als ze hun eigen vooroordelen maar bevestigd kunnen zien worden.

7 Reacties
Sonic2
Sonic29 mei 2018 - 21:01

@ BingoGrubb Wat moet de politie en politiek dan doen? Moeten ze oproepen om een moskee in de fik te steken? Het gaat om het leed van de slachtoffers en het enige wat jij kan doen is debatteren over of het een terrorist was of een verwarde man. Het probleem zijn eerdere types zoals u en wat rechtse vriendjes van u. Die bij Pechtold aan een complot denken. Die bij het ongeluk in Amsterdam aan een aanslag denken. Niet op echt bewijs, maar op basis van aannames en insinuaties. 80 a 85% van Nederland ziet vooral leed. Het zijn alleen en altijd weer de rechtse drammers die het voor hun eigen politieke gewin moeten misbruiken. Verder heeft u grote woorden over de burgermeester, maar u kent haar dossiers niet. U weet niet wat haar informatie is. U heeft niet de contacten en kennis die zij heeft. Het enige wat u heeft zijn uw aannames en insinuaties. En vanuit daar wordt gerekend naar een vooroordeel of een soort van feit. En iedereen die het met deze complotjes niet eens is die is een wegkijker.

BingoGrubb
BingoGrubb10 mei 2018 - 8:12

@sonic 'Wat moet de politie en politiek dan doen?' politiek moet eerst is een keer wachten met uitspraken doen over incidenten waar nog geen onderzoek naar gedaan is. politie/om moet dat onderzoek doen. vrij simpel lijkt me? Moeten ze oproepen om een moskee in de fik te steken? waarom vraag je dit wat is dit voor domme vraag. 'Het gaat om het leed van de slachtoffers en het enige wat jij kan doen is debatteren over of het een terrorist was of een verwarde man.' het stukje van pieter ging dan ook niet over de slachtoffers maar over verwarde mensen en terroisten.(dus ga naar geenstijl als u het wil hebben over de slachtoffers die hebben al zoveel stukje hier over geschreven vast wel een draadje daar te vinden waar u de moraalridder kan uit hangen) maar u probeert nu natuurlijk gewoon een argument te maken van uit een emotioneel moreel oordeel. wat niks gaat oplossen natuurlijk, maar u voelt zich weer even beter dan de ander en dat is waar het u om gaat natuurlijk. een rationele discussie over termen als verward, gek. terrorist of rebel kan met u niet gehouden worden. dat is me wel duidelijk want iets is zwart of wit bij u zoals altijd bij extreem links. verder is u laatste paragraaf meer van toepassing op u zelf. ik stem namelijk al mij leven lang links. ik ben een rationele denker en kritisch als me dat in uw ogen rechts maakt zal met aan mijn reet roesten. polariserende types zoals u word de wereld namelijk niet beter van

Sonic2
Sonic210 mei 2018 - 9:54

@ Bingo Grubb Ik denk gewoon een observatie. De man is verward of het nu een terrorist is of niet. Ik vind het juist heel erg apart om iets te suggereren over een aanslag of over terrorisme. Op basis van een onderbuik gevoel. Misschien niet heel verstandig van Krikke om het op een verwarde man te gooien, maar het is kennelijk een correctie op een aantal idioten op sociale media. Die meteen al gaan brullen dat het een aanslag is en dat er een moslim achter zit. Het is heel normaal dat de politiek mensen tot rust maant. Dus wat verwacht je dan? Dat Krikke oproer gaat bevorderen? Ik denk dat Krikke gewoon heel logisch handelt. Krikke heeft te maken met de veiligheid van de stad en haar mensen. Dat is een ander belang als de islam haters hier. Die alleen maar ondanks de slachtoffers willen door drammen dat moslims er achter zaten. Om hun gelijk te halen. Ik krijg hier altijd verwijten dat ik rechts ben omdat ik in 2017 VVD heb gestemd, maar kennelijk is dat meteen extreem links bij u. Ik ben absoluut niet extreem links. Ik heb een hekel aan het misselijk uitbuiten van aanslagen over de rug van gewonden en overledenen om politiek "gelijk" te halen. Het gaat om het leed van de slachtoffers en het enige waar het in de comments over gaat is of het een aanslag is of een verward persoon. Het enige wat u met u commentaren doet is radicaal rechts het idee hebben dat hun gedrag deugt. Dat ze zich eindeloos mogen misdragen. Dat ze over de ruggen van de gewonden politiek mogen bedrijven. Voor de rest ga ik niet op al uw persoonlijke aanvallen in. Erg zwak weer.

BingoGrubb
BingoGrubb10 mei 2018 - 11:03

sonic weer die laatste paragraaf van u doe niet zo zielig man. lees uw eerste reactie even terug en vraag u zelf dan eens af wie hier nu persoon probeert aan te vallen. in dat stukje van u noemt u me extreem recht een complot denker iemand die slachtoffers voor eigen gewin zou willen gebruiken. ik mompel nu iets over pot en ketel.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)10 mei 2018 - 11:14

"80 a 85% van Nederland ziet vooral leed. Het zijn alleen en altijd weer de rechtse drammers die het voor hun eigen politieke gewin moeten misbruiken." Ik ken zat linkse mensen die tegen het opvangen van vluchtelingen zijn. Dat is echt niet uniek voor rechtse mensen.

Sonic2
Sonic210 mei 2018 - 12:06

@ Bingo Grubb Dat is altijd het argument wat er gebruikt wordt. Je mag geen mening hebben, want de pot verwijt de ketel. Trump is dan wel erg, maar kijk eens naar Clinton. Dat is de kleuter manier waarop ( radicaal) rechts debatteert. Waarbij over meer Big Guy Bane impliciet aangeeft dat radicaal rechts inderdaad aanslagen misbruikt om haar eigen geluid te pushen. Big guy Bane is nou niet echt een vriend van mij op deze site. Dus u valt over mij heen en Big Guy Bane ondersteunt me op dit punt. Moet je nagaan. @ Big Guy Bane Het interessante is he. Je kunt ook gewoon het volgende formuleren. Het is een steekpartij op drie mensen. Waar overigens helemaal niemand hier de details van kent. Het komt van een Oosters uitziende man die klaarblijkelijk Allah is groot heeft geroepen. Dat zouden getuigen hebben gehoord. Daaruit concludeert (radicaal) rechts dus dat het een moslim moet zijn. Die moslim staat ook weer symbool voor heel de islam. Het kan niet een een extreme islamiet zijn of zoiets. Het is de islam, want de man ziet er oosters uit en is dus een moslim. Hij is niet verward kennelijk, want radicaal rechts heeft klaarblijkelijk massaal inzage in het medische dossier. Dat weten ze namelijk allemaal veel beter als de GGZ of als Burgermeester Krikke. Dus omdat radicaal rechts op basis van hun onderbuik heeft bepaalt dat het een moslim is en het een complot is. En dat de GGZ en iedereen onder 1 hoedje spelen, moeten we dan het volledige vluchtelingen beleid aanpassen. Ik ontken niet eerder incidenten of aanslagen ofzoiets. En als ik daar een paar kanttekeningen bij zet, krijg ik van alles over me heen. Het is niet erg dat ik kritiek krijg. Het is dus het vooringenomen idee dat je dus niet af mag wijken van een bepaald sjabloon. En als je dat doet krijg je van alles over je heen. Ik ben het met u eens overigens dat we strenger moeten zijn. Dat is niet iets nieuw. Dat is een lijn die ik al tien jaar heb. Volgens mij vergooien PVV en FvD stemmen door over de rug van gewonden politiek te bedrijven. Niets extreemlinks aan.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)10 mei 2018 - 20:45

"Het interessante is he. Je kunt ook gewoon het volgende formuleren. Het is een steekpartij op drie mensen. Waar overigens helemaal niemand hier de details van kent. Het komt van een Oosters uitziende man die klaarblijkelijk Allah is groot heeft geroepen. Dat zouden getuigen hebben gehoord. Daaruit concludeert (radicaal) rechts dus dat het een moslim moet zijn. " Om heel eerlijk te zijn wist ik niet eens waar je het over had, ik moest het opzoeken. Maar als hij allah is groot heeft geroepen streep ik radicaal shintoïst van de lijst mogelijke motieven af.

W-74
W-749 mei 2018 - 14:28

Sommigen blijven verbrande tosti’s aan het publiek verkopen alsof er niks mis mee is.

koffieleut2
koffieleut29 mei 2018 - 13:09

Een stapje verder en het is gods wil waar we toch niets aan kunnen doen. Dus waarom op zoek naar de oorzaak. Ik denk Pieter een beetje een verwarde man is.

Starter3
Starter39 mei 2018 - 13:01

Voor die drie mensen in Den Haag maakt het weinig verschil als slachtoffer zijnde. Maar wellicht is handig uit te zoeken waarom deze meneer niet is gaan staan bellen blazen maar er voor koos om iemand aan te vallen met een mes.

1 Reactie
JStokx
JStokx9 mei 2018 - 14:20

Omdat de Koran, helaas, niets zegt over bellen blazen.

Frank1234
Frank12349 mei 2018 - 11:56

Door op deze manier te redeneren maakt het ook niet uit waarom een vliegtuig is neergestort. Ook maakt het dan niet uit waarom iemand ziek is geworden. Uiteraard is het wel degelijk belangrijk wat de oorzaak is van menselijk leed. Het achterhalen van de oorzaak is de eerste stap naar het voorkomen ervan.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)9 mei 2018 - 11:46

Andere zien in diezelfde verbrande tosti een zionistisch complot

2 Reacties
Hannes Achterhout
Hannes Achterhout9 mei 2018 - 13:12

En sinds Trumps recente afschaffing IrandeaL vermoeden zionisten alle kritiek op zijn handlanger Nethanyahu als deel een antisemitistisch complot.

datdanweerwel
datdanweerwel9 mei 2018 - 13:52

Aangezien een groot deel van geld verdient aan de deal doorstroomt naar partijen als: Hamas, Hezbollah en Al Qaida zit daar wel wat in ja