Joop

Socialist Morales herkozen in Bolivia

  •    •  
07-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_EvoMorales_byTomasHirsch_300.jpg
Socialistische beweging van president krijgt ook tweederde meerderheid in Senaat. Aymara-indiaan Morales sinds januari 2006 president van Bolivia
Evo Morales is met ruime meerderheid herkozen tot president van Bolivia. Volgens peilingen na sluiting van de stemlokalen zondag heeft hij zeker 61 procent van de stemmen gekregen, waarmee een tweede ronde overbodig is geworden.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

jhe123
jhe1237 dec. 2009 - 8:12

Geweldig! Dit geeft hoop, niet alleen aan Bolivia en Zuid-Amerika, maar aan de hele wereld!

UrcodeRufter
UrcodeRufter7 dec. 2009 - 8:12

Dit is waarlijk heuglijk nieuws. Eindelijk is er politieke, sociale en economische vooruitgang in Bolivia voor iedereen en niet alleen voor de gegoede, blanke bovenklasse. Het verderflijke neo-liberalisme dat alhier zo welig tiert wordt daar ten grave gedragen, omdat het uiteindelijk alleen ten dienste staat van de elites. Afgezien van VS vazalstaat Colombia worden de grotere landen van het Zuid-Amerikaanse continent nu bijna allen geregeerd door respectabele linkse leiders en dat doet mij deugd.

[verwijderd]
[verwijderd]7 dec. 2009 - 8:12

Als je een socialistische leider kiest, gaat het goed met je? Ging ook goed toen China Mao Zedong koos? Ook goed toen Rusland Stalin 'koos'? Ook goed toen Duitsland Hitler koos? leg dat maar eens uit aan de 100miljoen+ mensen die onder het juk van deze lieden zijn omgekomen.

1 Reactie
BenJoosten
BenJoosten7 dec. 2009 - 8:12

Ach ja, en Pinochet, Fujimori en Videla waren allemaal keurige anti-communisten, die heel veel voor Zuid-Amerika hebben betekend. De koude oorlog is al een tijdje voorbij hoor. Toen kon je misschien nog wegkomen met retoriek waarin communisme en socialisme op een hoop werden gegooid, nu is het op zijn zachtst gezegd "een beetje dom". Welterusten, meneer John Galt.