Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Linkse partijleider Vlaanderen opgejaagd om geaardheid

  •  
15-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3566 keer bekeken
  •  
connerrousseau

Conner Rousseau, leider van de Vlaamse sociaaldemocratische partij Vooruit, worstelt met zijn geaardheid. Dat vertelt de 30-jarige politicus in een video-interview dat hij zelf op YouTube heeft gezet. Rousseau valt naar eigen zeggen niet alleen op vrouwen maar ook op mannen. Hij wil daar geen label op plakken, schrijft De Morgen. “Ik weet niet wat ik ben. Het is niet leuk als iedereen er een term op wil plakken.”

Lange tijd spiegelde Rousseau zich aan Mark Rutte: vragen over zijn privéleven hield hij af. Die strategie kan hij niet volhouden, zegt hij. “Ik snak naar adem.” En: “Het voelt alsof ik in een klein lokaal sta waar de muren elke dag dichter op me afkomen.”

Het heeft er alle schijn van dat Rousseau naar buiten treedt onder druk van aanhoudende roddels. Dubieuze rechtse sites in België publiceerden de afgelopen tijd al suggestieve verhalen over de sociaaldemocraat. Op de vraag of hij zich opgejaagd wild voelde, antwoordt Rousseau in het interview bevestigend.

In de video vertelt hij dat hij op school al te lijden had onder zware pesterijen die verband hielden met zijn seksualiteit. Zo werden er foto’s verspreid waarop hij naakt werd vastgehouden onder de douche. “Ik heb toen hele slechte gedachten gehad.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.