Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

SNL: Trump in bed met de KKK, maar hoe zit het nou met Clintons emails?

  •  
06-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-11-06-om-10.50.41
In dit seizoen van het satirische Saturday Night Live wordt elke week aandacht besteed aan de Amerikaanse verkiezingen. In de hoofdrollen Kate McKinnon als Hillary Clinton en Alec Baldwin als Donald Trump. Die laatste doet zo’n rake imitatie dat de echte Donald Trump al opriep het nog altijd immens populaire programma van de buis te halen.
In de laatste aflevering voor de verkiezingen zien we hoe een CNN-presentator krampachtig de aandacht blijft richten op de emails van Hillary Clinton, terwijl de vele misstappen van Donald Trump worden weggewuifd. Clinton wijst er in de sketch op dat Trump bijvoorbeeld wel zegt dat hij achter de LHBT-gemeenschap staat, maar tegelijkertijd een vicepresidentskandidaat heeft die voorstander is van zogenaamde “homogenezing”. Of dat Trump zegt niet racistisch te zijn, maar deze week toch echt de officiële steun kreeg van de Ku Klux Klan.
Toch lijkt dat allemaal een stuk minder interessant dan mailserver van de Clintons. Zelfs wanneer Trump live in de uitzending zoent met een FBI-agent, Vladimir Poetin én een KKK-lid, wil de presentator eigenlijk maar één ding weten: hoe zit het nou met die emails?

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (40)

Bertus4
Bertus46 nov. 2016 - 20:43

Trump heeft allang en al meerdere keren afstand genomen van de KKK clan. Dat dit soort frames en andere uit de context getrokken en woordelijke verdraaide uitspraken het enige wapen zijn tegen Trump zegt wat over het niveau. We kunnnen het ook eens een keer over het beleid hebben. Hillary heeft al aangekondigt harde maatregelen te willen nemen tegen Rusland, al is ondertussen bekend dat de gelekte informatie over haar het werk was van binnenlandse patriotten. Oorlog met Rusland is dus deel 1 van haar beleid. Dan hebben we nog de strijd in het Midden Oosten, Hillary heeft al aangekondigd dat Assad wegwerken prioriteit nr 1 is. Over IS horen we geen nieuwe verhalen dezelfde aanpak van de laatste 4 jaar. Die oorlog is voorlopig nog niet over dus. Ondertussen moeten we van types zoals Hillary natuurlijk vrolijk doorgaan met vluchtelingen opvangen. Dan nog het economisch beleid. Open grenzen en uitbesteding van werk aan lage loonlanden is natuurlijk weer een geweldig punt van de Clinton policy. En tenslotte TTIP enz. Een grote wereldregering die bepaald wat goed voor ons is. Wie wil dit nu allemaal niet?

4 Reacties
Pater
Pater7 nov. 2016 - 4:30

"... bekend dat de gelekte informatie over haar het werk was van binnenlandse patriotten." Kostelijk. Vertel, wat hebben deze Binnenlandse Patriotten precies gelekt? "Over IS horen we geen nieuwe verhalen dezelfde aanpak van de laatste 4 jaar. Die oorlog is voorlopig nog niet over dus." Terwijl Assad en de Russen al maanden bezig zijn met de verovering van O-Aleppo, waar de IS dus niet te vinden is, zijn de Amerikanen in coalities bezig met de aanval op IS in Mosul en Raqqa. Kunt u er nog even bij vertellen waar u die onzin dat Hillary oorlog met Rusland wil vandaan haalt? Als het allemaal niet zo kwaadaardig was, zou zulke domheid eigenlijk wel grappig zijn.

Bertus4
Bertus47 nov. 2016 - 11:12

de binnenlandse patriotten hebben allerlei dingen gelekt, dat Clinton de debat vragen al vooraf heeft ontvangen dat Bernie Sanders actief is tegengewerkt door mensen die onpartijdig moeten zijn enz. Ik bekijk het nieuws van 2 kanten. Als de VS met het grootste leger van de wereld in 4 jaar nauwelijks vorderingen maakt dan moet iemand toch gaan twijfelen. Als Assad tegen IS vecht en de VS ook waarom wil hij dan geen hulp van de VS? En ondertussen zijn er ook nog "per ongeluk" honderden militairen van het syrische leger gebombarderd, wapens zijn " per ongeluk" in IS handen gekomen. Zelfs op de mainstream media zijn hiervan voorbeelden te vinden. Waar ik dit vandaan haal? Gewoon interviews van Hillary en Assad op youtube. Als Hillary Rusland beschuldigd van een hack zonder bewijs en erbij zegt dat dit als een echte aanval gezien zal worden, dan weten we waar ze voor staat.

HughRodham
HughRodham7 nov. 2016 - 15:08

"Terwijl Assad en de Russen al maanden bezig zijn met de verovering van O-Aleppo, waar de IS dus niet te vinden is". Sorry al sham/al nusra/al Qaida zijn idd niet het bestrijden waard. Dat is moderate oppositie. Daarnaast heft syrie rusland uitgenodigd, de usa zijn ingehuurt door Saudi arabie. De laatste keer dat we een dictator afzette was immers een mega success.

Pater
Pater8 nov. 2016 - 4:40

@Bertus Wat jammer nu dat die Binnenlandse Patriotten wel van alles zouden lekken maar dat u daar geen onderbouwing voor geeft. " Als de VS met het grootste leger van de wereld in 4 jaar nauwelijks vorderingen maakt dan moet iemand toch gaan twijfelen." Het kan u toch nauwelijks ontgaan zijn dat de VS expliciet hebben afgezien van militair ingrijpen, o.a. na Russische bemiddeling toen die er zelf nog niet zaten, en zich beperken tot training en luchtsteun. "wapens zijn ” per ongeluk” in IS handen gekomen". Dat moet u hard maken, anders kan ik het echt niet goed rekenen. "Als Hillary Rusland beschuldigd van een hack zonder bewijs en erbij zegt dat dit als een echte aanval gezien zal worden, dan weten we waar ze voor staat." De Amerikaanse veiligheidsdiensten zijn het eens over de rol van de Russen. De werk- en pauzetijden schijnen te kloppen. Hillary heeft natuurlijk nooit gezegd dat dit als een militaire aanval (dat is wat ik versta onder een echte aanval) wordt gezien, maar dat het een agressieve daad is staat buiten kijf. @ Rodham Het ging even om IS en de strijd van de Amerikanen daartegen in de discussie met Bertus. Overigens zit Al Quaida naar mijn beste weten niet in O-Aleppo.

crumb2
crumb26 nov. 2016 - 18:15

Tot mijn grote schrik zag ik vandaag de KKK in mijn keukenkastje staan ! Kurkuma, Koriander en Komijn. Van die moderne kruidenflesjes met de 1e letter op groot formaat. Ik ging er helemaal van hyperventileren. Snel heb ik alle flesjes weer door elkaar gehusseld.

1 Reactie
FactChecker
FactChecker6 nov. 2016 - 19:08

crumb 6 november 2016 at 19:15 - Tot mijn grote schrik zag ik vandaag de KKK in mijn keukenkastje staan ! Kurkuma, Koriander en Komijn. - De hemel zij dank, ik ben gezegend met het OR6A2-gen. Dankzij dit gen smaakt koriander voor mij naar zeep, dus mij zal dit nooit over komen. Maar daar heeft u niets aan, sterkte.

[verwijderd]
[verwijderd]6 nov. 2016 - 16:23

--- Dit bericht is verwijderd —

5 Reacties
FactChecker
FactChecker6 nov. 2016 - 17:30

brekhof 6 november 2016 at 17:23 - Maar wat ik nu echt fascinerend vind is dat als je bij Wikileaks op ‘Netherlands’ zoekt volgens mij Nederland als een van de sponsoren van de Clinton Foundation tevoorschijn lijkt te komen - Dit is al een hele tijd bekend. De PVV heeft er vragen over gesteld. https://www.pvv.nl/index.php/42-fj-related/martin-bosma/9242-pvv-vragen-over-de-clinton-foundation.html

EricDonkaew
EricDonkaew6 nov. 2016 - 17:40

Dat klopt. Voor tientallen miljoenen euro's sponsort de Nederlandse regering de Clinton Foundation. Ik begrijp serieus niet dat dat zomaar kan.

Pater
Pater7 nov. 2016 - 4:43

Het bericht over de donatie door het ministerie van EZ aan het Clinton fonds dateert van 30 april. Het ging om e 4,4 mln. Pas op 6 sept. stelde de PVV hierover vragen aan de regering. De Clinton Foundation staat los van de verkiezingscampagne en is een van de grootste fondsenwervingsorganisaties ter wereld, geleid door een paar van de machtigste mensen in de wereld. Opgericht door Bill Clinton na zijn presidentschap en vorig jaar goed voor het inzamelen van 1,6 miljard dollar voor het goede doel. Voor de achtergrond zie: //www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2013/07/12/dijksma-en-clinton-werken-samen-aan-meer-voedselzekerheid. Lijkt me niet veel mis mee.

HughRodham
HughRodham7 nov. 2016 - 15:09

Omdat Nederland dacht dat het geld echt naar goede doelen zou gaan.

Pater
Pater8 nov. 2016 - 4:14

@HughRodham "Omdat Nederland dacht dat het geld echt naar goede doelen zou gaan." Is dat dan niet zo? Wat voor bewijzen hebt u daarvoor?

[verwijderd]
[verwijderd]6 nov. 2016 - 15:25

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
adriek
adriek6 nov. 2016 - 17:37

De discussie over de pensioenleeftijd kan beter ergens anders gevoerd worden.

Paddy3
Paddy36 nov. 2016 - 20:10

@Oliver, Clinton gaat niet over onze pensioenleeftijd. Daarom niet.

Pater
Pater7 nov. 2016 - 4:49

@Oliver De pensioenleeftijd in de VS is nog steeds 65 jaar ...

HughRodham
HughRodham7 nov. 2016 - 15:15

@AdrieK Dit is enorm relevant voor de us verkiezingen. Trump halt namelijk een overweldigende meerderheeid in de blanke babyboomer groep. Het pensioensysteem in the usa is namelijk niet zoals Nederland, massively underfunded. Vele mensen worden gedwoongen na retirement weer te gaan werken. the so called "burger flippers". Trump spreekt over amerika eerst, banen terug uit china en minder low cost labour competition door immigratie. Dat zien deze mensne namelijk als oorzaak, niet ziende dat het jarenlange enorme defensie/oorlogsuitgaven en op te grote voet leven de echte oorzaak is.

[verwijderd]
[verwijderd]6 nov. 2016 - 10:50

--- Dit bericht is verwijderd —

12 Reacties
FactChecker
FactChecker6 nov. 2016 - 12:15

Oliver 6 november 2016 at 11:50 - Over mails. Nixon liet 120 seconden tape wissen. Clinton liet 20.000 e-mails wissen. - Uw bewering is feitelijk onjuist, ze wiste niet 20.000 maar 33.000 e-mails.

Bickle
Bickle6 nov. 2016 - 13:01

@FactChecker Om maar niet te spreken over die duizenden e-mails die Donald Trump liet vernietigen in gerechtelijke zaken

Vuurrood
Vuurrood6 nov. 2016 - 13:23

FactChecker: Uw bewering is feitelijk onjuist, ze wiste niet 20.000 maar 33.000 e-mails. Zover uw niet onderbouwde bewering. Kan ik ook! Jouw bewering is feitelijk onjuist! Clinton wiste niet 33.000 e-mails, zij LIET ze wissen!

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen6 nov. 2016 - 13:37

Geschiedsvervalsing Nixon liet inbreken bij de Democratische partij. Dat was nog wel een grote slag erger. Clinton bleek niet strafbaar te hebben gehandeld. Nixon wel en moets aftreden.

FactChecker
FactChecker6 nov. 2016 - 15:21

Bickle 6 november 2016 at 14:01 - Om maar niet te spreken over die duizenden e-mails die Donald Trump liet vernietigen in gerechtelijke zaken - En hoeveel daarvan bevatte vertrouwelijke informatie en staatsgeheimen?

FactChecker
FactChecker6 nov. 2016 - 15:26

Vuurrood 6 november 2016 at 14:23 - Clinton wiste niet 33.000 e-mails, zij LIET ze wissen! - To-may-to / to-mah-to.

FactChecker
FactChecker6 nov. 2016 - 15:26

Alfred Blokhuizen 6 november 2016 at 14:37 - Clinton bleek niet strafbaar te hebben gehandeld. - Feitelijk onjuist: de FBI is het nog aan het onderzoeken.

Robert Follon
Robert Follon6 nov. 2016 - 16:37

"En hoeveel daarvan bevatte vertrouwelijke informatie en staatsgeheimen?" Evenveel daarvan als bij Clinton denk ik... Hier nog een leuk feitje. Is ook al voor je gecheckt: handig. http://www.slate.com/articles/news_and_politics/cover_story/2016/10/was_a_server_registered_to_the_trump_organization_communicating_with_russia.html

FactChecker
FactChecker6 nov. 2016 - 17:37

Robert Follon 6 november 2016 at 17:37 - http://www.slate.com/articles/news_and_politics/cover_story/2016/10/was - Dat is nogal een pil, sorry maar ik doe Joop tussedoor, heb behoorlijk wat deadlines deze week en dit past er even niet tussen. Daarbij is slate nu ook niet echt een geweldige bron. Op een na zijn alle artikelen die over Trump gaan op de homepage negatief.

hugo bergveen
hugo bergveen6 nov. 2016 - 19:32

@Oliver De Republikeinen zijn al sinds mensenheugenis op jacht naar de Clintons en hebben geen enkel middel geschuwd om hen in diskrediet te brengen. Het is tekenend dat ze in al die jaren nog nooit iets van bewijs hebben gevonden, dat ze ongetwijfeld in Trumpse gouden letters over de wereld zouden hebben uitgeschreeuwd. En wat het hernieuwde FBI- onderzoek betreft: niemand weet om hoeveel mails het gaat, of daar überhaupt foute dingen in staan en of het geen mails zijn die al eerder zijn bekeken. Inmiddels is wel duidelijk dat er binnen de FBI een groep agenten is die aktief de campagne van Trump met lekken bevordert. Trump had gelijk dat deze verkiezingen 'rigged' zijn; zijn eigen partij doet er alles aan om minderheden te hinderen door de grenzen van kiesdistricten te manipuleren, registratieformulieren zogenaamd voor onderzoek in beslag te nemen en aanhangers op te roepen om te surveilleren bij stembureaus in minderheidswijken.

Robert Follon
Robert Follon6 nov. 2016 - 22:15

"Op een na zijn alle artikelen die over Trump gaan op de homepage negatief." Ja, daar geeft die oranje debiel ze ook alle reden toe...

Pater
Pater7 nov. 2016 - 4:56

@Hugo @Oliver vergeet niet de geomandering van de kiesdistricten, waardoor de Democraten met 51 % van het totaal aantal stemmen ergens rond de 40% van de zetels in het Huis van Afgev. blijven steken. De Republikeinen zijn de echte schurken.

PeterMiddle
PeterMiddle6 nov. 2016 - 10:29

Die mails laten goed zien dat geen sprake meer is van een meritocratie in de US Belangrijker dan die mails is het feit dat Clinton de 2e, symbool staat voor de heersende klasse onder wiens verantwoordelijkheid oorlogen op bijna alle continenten zijn begonnen, het geld verdeeld is zodat een kleine 60 mensen een even hoog percentage van al het vermogen in de wereld bezitten, systematisch- meer dan 40 jaar lang - de belangen van de anderen dan de heersende klasse hebben geschaad en verdragen worden gesteund waarin de democratie direct wordt aangevallen door bepalingen dat beslissingen zoals het privatiseren van nutsbedrijven, nooit meer teruggedraaid kunnen worden. Dat is waar veel media, bijvoorbeeld bijna alle linkse, het steeds maar niet over hebben. Die willen, zoals in bovenstaand filmpje naar voren komt, jijbakken, om zo, zoals in het filmpje naar voren komt, de aandacht van Clinton de 2e, af te leiden... Dat dit niet lukt zal te maken hebben met het feit dat er te veel is gebeurd en nog steeds gebeurt. Mvg.

3 Reacties
Bickle
Bickle6 nov. 2016 - 11:06

En al wat Donald Trump heeft gedaan en gezegd, alles waar de man voor staat.. dat alles wordt geaccepteerd omdat HC het alternatief is? Zijn er ook nog mensen met gezond verstand in deze wereld?

Robert Follon
Robert Follon6 nov. 2016 - 13:31

"En al wat Donald Trump heeft gedaan en gezegd, alles waar de man voor staat.. dat alles wordt geaccepteerd omdat HC het alternatief is?" Hier op Joop, is de vraag stellen hem tevens beantwoorden....

FactChecker
FactChecker6 nov. 2016 - 15:36

Bickle 6 november 2016 at 12:06 - En al wat Donald Trump heeft gedaan en gezegd, alles waar de man voor staat.. dat alles wordt geaccepteerd omdat HC het alternatief is? - Dit is het verschil tussen veel mensen (hier) die voor Clinton zijn en de mensen die voor Trump zijn. Een groot deel van de mensen die hier pro-Hillary zijn doen alsof ze het beste is wat de wereld kon overkomen. Alle schandalen die aan haar kleven zijn onzin, verzonnen door de rechtse media, simpelweg niet waar of ze reageren er niet op. En het is niet te geloven dat er ook maar iemand is die Trump liever heeft dan deze geweldige vrouw. Trump stemmers hier weten dat Trump niet perfect is, maar vergelijken zijn schandalen en beleidsplannen met die van Hillary en komen tot de conclusie dat Trump beter is. Want in een 1 vs 1 race is het extreem zeldzaam om het 100% met een kandidaat eens te zijn. Als het glas half vol is kies je de beste van de 2 Als het glas half leeg is, kies je de minst slechte. En nu de plottwist: het is hetzelfde glas.

elaya
elaya6 nov. 2016 - 10:25

wacht maar op maandag: een golf van ''onthullingen'' zal over de amerikanen spoelen, die net niet voor dinsdag gecheckt kunnen worden. maar waarom alle heisa als Clinton verzekerd is van een grote meerderheid kiesmannen ?

4 Reacties
Bickle
Bickle6 nov. 2016 - 11:07

De media "maken" de strijd spannend omdat er anders geen aandacht meer is voor de media. Bij een gelopen race waren er al lang adverteerders en kijkers afgehaakt. De media hebben een hele dubieuze rol gespeeld in deze verkiezingscampagne.

FactChecker
FactChecker6 nov. 2016 - 12:16

elaya 6 november 2016 at 11:25 - wacht maar op maandag: een golf van ”onthullingen” zal over de amerikanen spoelen, die net niet voor dinsdag gecheckt kunnen worden. - Maandag is ook te laat om die onthullingen te verspreiden. CNN zal niet meewerken.

Bickle
Bickle6 nov. 2016 - 13:04

Mark Burnett gaat maandag bekend maken dat Donald Trump tijdens de opnames van The Apprentice het "N" woord gebruikt heeft.

FactChecker
FactChecker6 nov. 2016 - 15:39

Bickle 6 november 2016 at 14:04 - Mark Burnett gaat maandag bekend maken dat Donald Trump tijdens de opnames van The Apprentice het “N” woord gebruikt heeft. - Als dat waar is zou het wel heel triest zijn als de verkiezing daardoor beslist wordt. Vooral omdat wikileaks heeft aangetoond dat Hillary geld aanneemt van de mensen die ook ISIS financieren.