Joop

Sneu hoe de VVD worstelt met de rechter flank

  •  
26-11-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Iedere keer als het over moslims gaat, ziet de VVD zich genoodzaakt om een hijgerige reactie te geven 
Halalwoningen, gebouwd met gemeenschapsgeld! Schande, schreeuwt natuurlijk de PVV; belachelijk, roept de Telegraaf; wanstaltig, vindt Geenstijl; en niet blij mee, schrijft ook de Amsterdamse VVD.
Deze VVD heeft duidelijk weer alleen de kop van een krantenbericht gelezen, en zich vervolgens enorm lopen opwinden, zonder zich te verdiepen in het verhaal. En dat verhaal is als volgt:
Eigen Haard heeft een complex met huurwoningen vernieuwbouwd. Bij die verbouwing heeft de woningbouwcorporatie aan de oude bewoners gevraagd wat voor woonwensen zij hebben. Omdat veel van de bewoners moslims waren, vonden ze een schoenenkast, een extra kraantje voor reiniging in de badkamer, en een schuifdeur tussen woonkamer en keuken wel prettig.
Dat zijn nauwelijks wereldschokkende voorstellen. Sterker nog, het zijn woonwensen die voor veel grote gezinnen, ZZP’ers of studenten juist heel aantrekkelijk zijn – zoals ook blijkt in de berichtgeving van Eigen Haard en de PS van de Week. Maar met leaders en koppen als ‘Klein Mekka in West’, ‘Moslimwoningen in Amsterdam met een apart mannenvertrek’ en ‘Halalwoningen’ zet het Parool direct de toon. Nu heb ik inmiddels geleerd dat de journalisten van de stadskrant niet zelf de titels bedenken, maar dat daar één of andere ADHD’er zit die nieuws altijd probeert op te geilen met koppen die de inhoud volstrekt niet dekken.
Dat weet de Amsterdamse VVD ook, want een paar weken geleden baalde ze nog zo dat het voorstel van ‘hun’ wethouder Verkeer om meer ondergrondse parkeerplekken te bouwen voor stadsbewoners in de krant kwam met de kop ‘Amsterdamse vergunninghouders moeten met hun auto naar de Ring’ of zoiets.
Je zou verwachten dat de liberalen zich dus wat meer inlezen voordat ze een mening de deur uit slingeren. Dat deden ze echter niet, en dat is niet de eerste keer.
Eerder al wees ik erop dat iedere keer als het over moslims gaat, de VVD zich genoodzaakt ziet om een hijgerige reactie te geven. Het is sneu om ze zo te zien worstelen met hun rechtse flank. En het is ook doodzonde, want ze kunnen hun adem beter bewaren voor de echte problemen waar deze stad mee te maken heeft.
Dit artikel verscheen eerder op het weblog van Evelien van Roemburg. Volg Evelien ook op Twitter

Meer over:

politiek, opinie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

freaky33
freaky3326 nov. 2012 - 12:01

En dat voor het Parool. Ik dacht dat dit zo'n linkse krant was?

lembeck
lembeck26 nov. 2012 - 12:01

http://www.youtube.com/watch?v=pvSkacPqKec

jelius
jelius26 nov. 2012 - 12:01

VVD prominent Bolkestein voert aan de Leidse Universiteit de anti Islam club aan, met als leden de 'humanist' Cliteur, de Iraanse connunist Ellian, en de filosoof Kinneging die marteling van 'terroristen' goedpraat. Hans Jansen, bekend van het Wilders etentje, Koran vertaler, heeft er geloof ik ook nog mee te maken. Dus wat willen we. Iemand die in Leiden arabisch had gestudeerd, en in het Midden Oosten door schade en schande echt arabisch leerde, vertelde me ooit grijnzend dat geen van de Leidse arabici het arabisch begreep. Volgens Moslims kan de Koran alleen in het arabisch worden begrepen, de Italiaanse geleerde Fosco Maraini bevestigt dat.

Lookingforwardto2013
Lookingforwardto201326 nov. 2012 - 12:01

**Much ado about nothing** wat mij betreft over een extra kraan, een aangepaste kast enz.. Ik ben al 20 jaar een Parool abonnee maar toen ik het Parool bijlage over *halalwoningen* las in het Parool afgelopen zaterdag ben ik op dat moment echt van plan om mijn Parool-abonnement af te zetten na ruim 20 jaar vanwege het populistisiche gebruik van het woord *halalwoningen* in een artikel in deze krant. Onze buurlanden zullen binnenkort om onze bekrompenheid uitlachen als ze over dit *halalwoningen* verhaal lezen! .

CliffClavin1993
CliffClavin199326 nov. 2012 - 12:01

Ik ben het van harte met je eens, Evelien. Rechtse mensen zijn in de regel angstige mensen. Angstig voor materiëel verlies, statusverlies, en verlies van iets wat helemaal niet bestaat: de 'nationale eenheidsidentiteit'. Hun perceptie is dat 'de Islam ons land overneemt'. Daar is geen sprake van. De grondwet en de kernwaarden zijn niet aan erosie onderhevig - wél lijdt de perceptie op de vrijheid van meningsuiting natuurlijk behoorlijk onder krijswijven als Geert Wilders. Ik schreef eerder: rechts Nederland lijkt hierin op de Amerikaanse Republikeinen. Men wordt à la minute hysterisch wanneer er weer 'signalen worden waargenomen', waaruit zou blijken dat een bepaalde bevolkingsgroep steeds meer invloed krijgt. Tja. Obama werd onder andere herkozen omdat het aantal Hispanics (Latinos) in de V.S. toeneemt. En bij ons hoeft tante Geert maar te roepen over 'halalwoningen', en de beer is los op rechts. Wat een triestigheid, dat je zo bang moet zijn om niet. Dan heb je weinig persoonlijkheid in huis. Ik houd de PVV'ers en de VVD'ers maar eens een spiegel voor, in hun eigen terminologie: het aantal moslims in Nederland wordt proportioneel groter, en ze worden nog traditioneler ook. Wen er maar aan. En die aanpassingen in die huizen: als je hierin een opkomend gevaar ziet, een bedreiging, een Islamisering, dan ben je van de pot gerukt. Waarin een klein land klein kan zijn. ______________ En ik vind je eerste alinea, Evelien, met daarin Wilders, Telegraaf, VVD, en GeenStijl in- en intriest. Wat een land, wat een mensen.

1 Reactie
Andy40
Andy4026 nov. 2012 - 12:01

Er is maar een iemand bang en dat bent u. Bang voor rechts Nederland. Maar ze groeien en krijgen meer en meer invloed . Wen er maar vast aan.

rbakels
rbakels26 nov. 2012 - 12:01

Aannemers (typisch VVD-stemmers) missen omzet als woningen kant en klaar "halal" worden opgeleverd en niet naderhand verbouwd worden!

1 Reactie
Andy40
Andy4026 nov. 2012 - 12:01

Klopt de aannemers moeten het uitvoeren. Maar pleit u nu zowaar voor VVD stemmers?

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen26 nov. 2012 - 12:01

Waarom toch altijd maar weer kritiek op VVD en PVV. Op zichzelf terecht, maar voor een links geprofileerde site is kritiek op links veel nuttiger. Zie het stukje hier over Plassterk waar staat [SP-Kamerlid Sadet Karabulut sprak van 'apartheid, mede mogelijk gemaakt door een woningcorporatie']. Laten we eerst zorgen dat de SP zich fatsoenlijk gedraagd alvorens tegen VVD en PVV te roepen dat ze zwart zien.

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online26 nov. 2012 - 12:01

als het terecht is, dan is het nuttig