Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Smoothies zijn verslavende suikerbommen

  •  
14-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
269 keer bekeken
  •  
14990029807_ac64039436_o

© cc-foto: Daniel Lee

Drink je smoothies met het idee dat je daar slank van wordt dan heb je het ernstig mis. Door het in de blender stoppen van fruit vernietig je de vezels van de vruchten. Die vezels dienen als een soort vangnet om de suikeropname te vertragen. Omdat ze worden verpulverd bij het mixen werkt dat niet meer. Dat leidt er toe dat de suiker uit de vruchten in versneld tempo wordt omgezet in bloedsuiker. Het resultaat is dat je na het opslurpen van een smoothie veel sneller honger zult krijgen dan als je de vruchten of groenten als geheel had opgegeten.
Het effect wordt nog erger als je de smoothies niet zelf maakt maar in de winkel koopt. Aan de commerciële smoothies wordt vaak suiker, honing dan wel andere stoffen toegevoegd die allemaal extra calorieën bevatten.
Door het gemak en de snelle suikeropname leiden smoothies er gemakkelijk toe dat je veel meer calorieën naar binnen werkt dan bij het op normale wijze eten van fruit en groente, waarschuwt een voedingsexpert in de New York Times. Eten door een rietje kun je beter overlaten aan kleine kinderen en hulpbehoevenden. Dat is ook beter voor je kaakspieren, die hoef je dan niet meer apart te trainen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.