Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Slob ergert zich aan kritiek Pinkpop-chef vanwege dure Coldplay

  •  
13-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Smeets_300.jpg
Pinkpop-directeur betaalde recordprijs voor optreden
ChristenUnie-leider Arie Slob heeft op Twitter uitgehaald naar Pinkpop directeur Jan Smeets. Hij legde dit jaar een recordprijs neer voor de rockband Coldplay, maar deed tegelijkertijd zijn beklag over de bezuinigingen op cultuur.
Nog nooit betaalde het festival in Landgraaf zoveel voor een act. Slob vindt het onterecht dat Smeets de schuld bij de overheid legt wat betreft de hoge toegangsprijzen door de BTW-verhoging.
Begrijp dat Coldplay 1,3 miljoen euro heeft ontvangen voor een uurtje spelen op Pinkpop. Dan kun je beter spreken van Goldplay. Nu mag organisatie Pinkpop zulke keuzen maken. Maar dan kan Pinkpop-chef Jan Smeets beter toontje lager zingen over cultuurbezuinigingen”, tweet Slob.
cc-foto: Anne Helmond

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (111)

RobvanKan
RobvanKan13 jun. 2011 - 11:56

Slob leert al aardig hoe te redeneren als de domrechtse meute: bepaalde mensen mogen bepaalde meningen niet uitspreken. Nare tendens - met dank aan de PVV.

Harmen2
Harmen213 jun. 2011 - 11:56

Dat is leuk van meneer Slob, ontvangt Pinkpop subsidie dan?

Bernie2
Bernie213 jun. 2011 - 11:56

Erg alert van deze godvruchtige ouderling. En inderdaad, de waanzinnig scorende Tim Knol met zijn band is binnengesleept voor zo'n twee à drieduizend euries. Maar ja, met Knol alleen krijg je geen PinkPop terrein mee gevuld he? Gisteren schaamteloos genoten van wat PinkPop-beelden, en wat een heerlijke line-up van artiesten. Kost wel wat, maar dan hebbie toch ook wel wat. Ruim 1 miljoen dus voor Coldplay. Voor dat geld komt Slob's Jezus zelfs niet met Pinksteren uit uit de hemel gevallen om voor zijn achterban "Always look at the bright side of life" te komen zingen. Amen.

tonwp
tonwp13 jun. 2011 - 11:56

Arie Slob? Ach.....

DikkieDik3
DikkieDik313 jun. 2011 - 11:56

Daar gaat Slob toch niet over? Trouwens (ik weet niet of Coldplay geweest is), jammer dat Joop.nl het optreden van Coldplay niet in het topic plaatst :-)

wfdevlam
wfdevlam13 jun. 2011 - 11:56

Dit heeft met bezuinigingen niets te maken. Die BTW-verhoging kost de staat even veel als hij oplevert, constateerde de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs al eerder. Het argument dat het lage tarief alleen moet gelden voor essentiële levensbehoeften gaat niet op. Voetbalwedstrijden, de bioscoop en het circus blijven allen wel onder het lage tarief vallen. Het kabinet bevoordeelt de concurrentiepositie van deze entertainmentvormen ten opzichte van de kunsten, alsof voetbalwedstrijden nog niet voldoende worden gesubsidiëerd en Hollywood nog niet voldoende geld verdient. Het gaat hier niet om bezuinigingen maar om bewust beleid om de kunstensector te beschadigen. Dat hebben VVD en CDA aan de PVV beloofd in het gedoogakkoord, uit angst dat de helft van hun electoraat overlopen naar de PVV. VVD en PVV schijten in hun broek voor de PVV. Inhakken op kunst is hun manier om te laten zien dat ze heus wel rechts zijn.

AlbertRichie
AlbertRichie13 jun. 2011 - 11:56

1,3 miljoen voor een band die het net niet helemaal is... Wat de gek er voor geeft. Maar goed als programeur van Pink Pop kun je het natuurlijk nooit goed doen. Met de extra BTW op kaartjes pak ja natuurlijk alleen de concert gangers die het amper kunnen betalen en de kleine podia die nu echt verzuipen.

Joeri2
Joeri213 jun. 2011 - 11:56

Even. Je mag dus geen mening hebben als je een top band op je podium zet? Een podium dat zonder subsidie gewoon door bezoekers betaald wordt? Mag ik dan ook nog even attenderen dat alle geloofsactiviteiten in Nederland 0% belasting betalen en de RK volledig belasting vrij is? Dan heeft die Slob wel een hele grote mond, laten we beginnen met een 8% belasting op kerkelijke activiteiten, kijken hoe hij dan piept.

RAW87
RAW8713 jun. 2011 - 11:56

Mijn stelling is dat Smeets er niks aan kan doen om zoveel te betalen, de bal ligt bij Goldplay. -1 Goldplay is een publiekstrekker, elk festival heeft er minstens 1 nodig. Of Smeets moet minder artiesten aantrekken, dat gaat ook niet: kijk naar rampjaren 2004/2005. -2 Goldplay kan voor dat bedrag waarschijnlijk overal in Europa spelen. Ze kunnen het vragen, dus waarom niet? Vrije Markt Theorie. -3 Smeets kan geen afspraken maken met andere festivals over lagere gages -> Europese mededingingswetgeving -4 Per persoon had Goldplay een geschat vermogen van 25 miljoen pond in 2006. Conclusie: Smeets kan niet anders, Goldplay moet zelf minder gaan vragen. Slob heeft ten onrechte kritiek op Smeets, hij moet kritiek hebben op exorbitante zelfverrijking in de vrije marktsector.

fjacobse
fjacobse13 jun. 2011 - 11:56

Ik hoop dat de Here de kant van Arie kiest en de hemelsluizen helemaal open zet tijdens Coldplay.

Luna12
Luna1213 jun. 2011 - 11:56

Het Urker mannenkoor was al bezet op zaterdag , en helaas op pinksteren hadden ze andere verplichtingen....

Bodde2
Bodde213 jun. 2011 - 11:56

A) Smeets heeft geen 1,5 miljoen betaald voor coldplay B) Het ging het voornamelijk om de BTW verhoging C) De BTW verhoging is absurde maatregel als je de BTW voor andere vrijetijdsbesteding buiten de deur niet verhoogd. (zoals bioscopen, voetbalwedstrijden, pretparken en circussen) D) Slob lult dus uit zn nek

JanB2
JanB213 jun. 2011 - 11:56

Het grootste probleem dat de rechtsen met Jan Smeets lijken te hebben is dat hij eigenlijk een van hen zou moeten zijn. Hier staat iemand die het gemaakt heeft. Iemand die al jaren zonder subsidie uitkomt. Iemand die verder is gekomen dan menig rechtse succesjager ooit zal doen. De staatsecretarisch likt z'n vingers af bij de culturele organisatie die Smeets over de jaren heeft neergezet. Maar Jan is Halbe voor. Voordat hij ongewild als voorbeeld wordt gesteld voor de culturele natte droom van rechts verlaat hij het stramien. Hij doorbreekt de ideologische barriere die er zou zijn tussen de zelfredzamen en de vermeende subsidieparias, tussen hen die hun eigen succes helemaal zelf hebben gecreeerd en diegenen die daarbij een steuntje in de rug nodig hebben. Smeets toont aan dat geld en succes niet samen hoeven te gaan met de asociaal- hedonistische instelling die vanuit rechts wordt gepropageerd. De man heeft het gemaakt, betaald vet belasting en vindt dat anderen recht hebben op dat belastinggeld. Binnen de rechtse kerk roept men dan al snel om tussenkomst van een exorcist.

Newbombturk
Newbombturk13 jun. 2011 - 11:56

Dat gegraai van die overheid op toegang tot een concert vind ik ronduit schandalig. Die overheid wil over alles geld vangen. Waarom niet gewoon belasting op de winst van een festival en kap met de onzin over BTW.

Flipper2
Flipper213 jun. 2011 - 11:56

Wat vindt meneer slob dan van U2 die tientallen miljoenen omzet en waarbij NL hen helpt om nauwelijks belasting af te dragen middels een postbus in Amsterdam? Om over het voetballen maar te zwijgen.

Flipper2
Flipper213 jun. 2011 - 11:56

Bovendien: hier regeert de vrije markt. Coldplay is een publiekstrekker die veel geld in het laatje brengt. Smeets moet reclame maken voor zijn evenement. Het is toch in zijn ogen ook prima dat NUON reclame maakt door Vitesse te sponsoren? In mijn ogen absurd, maar dat terzijde.

hannogroen
hannogroen13 jun. 2011 - 11:56

Wat een flauwekul van Slob. Pinkpop bedruipt zichzelf en als Smeets het risico wil nemen veel geld uit te geven voor Coldplay dan is dat zijn zaak net zoals kritiek hebben op de belasting.

mijnmening2
mijnmening213 jun. 2011 - 11:56

Ik denk dat Slob jaloers is dat er meer mensen op dat Pinkpop veld staan dan er CU kiezers zijn ...

hanso2
hanso213 jun. 2011 - 11:56

Ik heb mijn ei gelegd, nu heb ik het helaas te druk om verder te discussiëren, mogelijk later weer. Denk er maar eens gerust over na, en de wereld is heel wat minder simpel is dan populisten ons willen doen geloven.

hanso2
hanso213 jun. 2011 - 11:56

En dan hier de band Hypocrytia http://www.youtube.com/watch?v=ne7fPpxAnuM Zie beneden DEAD AID voor toelichting

ErnsTT2
ErnsTT213 jun. 2011 - 11:56

Zou het niet veel slimmer zijn, als je ergens tegen wilt gaan ageren, dat je dan eerst zorgt dat je op zijn minst *weet* waarover je wilt meepraten? Want je hebt kennelijk niet eens een idee van waar Smeets tegen in het geweer kwam, wat op zich wel uitermate vermakelijk, maar vooral pijnlijk illustratief is. Je hebt geen idee waar je nu eigenlijk tegeing gaat, maar je zal er schande van spreken, ook al weet je in het geheel van toeten nog blazen... Het gaat om de verhoging van de BTW op toegangskaartjes, die feitelijk als je zoals rechts dat zo graag doet, naar de letter van de wet redenerend illegaal is gezien art21, want volgens de grondwet zou juist de staat de toegang tot Cultuur moeten stimuleren, en dus niet *belasten* Artikel 22 De overheid treft maatregelen ter bevordering van de volksgezondheid. Bevordering van voldoende woongelegenheid is voorwerp van zorg der overheid. Zij schept voorwaarden voor maatschappelijke en culturele ontplooiing en voor vrijetijdsbesteding. En ik snap wel dat Rutte het moet doen hoor, want hij is keihard zinkende: Kijkt u even mee naar de uitgeschreven staatsleningen gedurende ¾Bruin Netto uitgegeven DTC's, looptijd 1 jaar November- 3,2 Miljard December- 0.0 Miljard Januari-- -7,9 Miljard negatief Februari-- 1,8 Miljard Maart---- 9,7 Miljard April---- 4,4 Miljard Summa Sumarum heeft onze zogenaamd druk bezuinigende Regering dus alweer voor 154 MILJARD aan staatsleningen uit moeten schrijven. 154 Miljard ? Er zou toch juist 18 Miljard bezuinigd worden ??? Rutte schuift de Crisis dus net als Lubbers door naar de volgende regering, en doet alles op de Pof, en de staatskas word niet gevuld, wat ons rest is slechts schuld :-( Straks gaat ie ook de rest van de Boedel nog verkopen aan Oligarchen, en zijn we de contrale over ons Gasnet en Elektriciteitsnet ook kwaijt wat ik je brom. Dan kunnen we straks net als de Oekraine door een energiebedrijf gegijzeld worden "betalen of we sluiten het gas af..." En wie het niet gelooft van die 154 MILJARD extra staatsleningen, kan het zelf nakijken bij de Staat http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/europees-economisch-en-monetair-beleid/vraag-en-antwoord/wat-is-de-overheidsschuld-emu-schuld-en-wat-is-het-begrotingssaldo-emu-saldo.html#anker-verschil-staatsschuld-en-overheidsschuld-emu-schuld- Met zoals gewoonlijk een idioot lange URL omdat er wel geld over de balk gegooid word, maar niet nagedacht over de details, zoals slimmem URL's zodat je snel kunt zien waar de link naartoe leid...

Jossy2
Jossy213 jun. 2011 - 11:56

Metallica (mocht 2 minuten(!) van uitgezonden worden, Rammstein(mocht helemaal niks van uitgezonden worden), Bruce Sringsteen(mocht geloof ik alles van uitgezonden worden) en wie nog meer vroegen ook al die belachelijk hoge bedragen. Gaat wel voorbij als ik naar de economie kijk? Volgend jaar weer? Zou het? Nog belachelijker vond ik Coldplay's eisen voor een backstage achter de backstage. Hun eigen compound; zowat een grote camping op zich. Een ruimte voor "friends and family" en "silent room" een "wardrobe", een kamer met games enz. WTF Coldplay think they are? Royals? Kan mw. Martin-Paltrow haar Goop site weer vol dure adviezen schrijven? Giel en de camera werden zelfs weggestuurd door een boze meneer toen hij het de tv-kijkers wilde laten zien er was nog niemand!! Wat waren ze saai zeg. Ik heb het afgezet of zachter die stukjes die wel uitgezonden mochten worden. De avond daarvoor was het veel goedkopere Alter Bridge. Dank aan 3FM dat ik dat nog twee, lekker goedkoop gratis heb kunnen terug zien. Op Glastonbury is U2, u weet wel die band met Saint Bono als zanger, headliner. Ik heb al veel protesten gelezen dat zij daar spelen voor zo'n navenant bedrag mbt U2's tactische belastingen betalen behalve in Ierland. Hun eigen noodlijdende Ierland. Tja.....ach, it's only rock n' roll and I like it? Not sure these days....Maar wie het niks kan schelen? Enjoy. Mij kan het eigenlijk niks schelen. Maar ik ga daar ook niet heen dus. Geen denken aan.

Nikos2
Nikos213 jun. 2011 - 11:56

Is natuurlijk ook belachelijk veel geld!

1 Reactie
Harmen2
Harmen213 jun. 2011 - 11:56

Kan best wezen, maar wat is het probleem? De belastingbetaler hoeft het niet te betalen toch?

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra13 jun. 2011 - 11:56

== “Snap best dat BTW-verhoging op cultuur pijn doet. Maar als ik mag kiezen voorkom ik liever de forse en ondoordachte bezuinigingen op PGB.” – Slob op Twitter == Ja, zo wordt men lekker tegen elkaar uitgespeeld: zie je wel, doordat die cultuur zo duur is, raken jullie je PGB kwijt! Dat er ook andere manieren van bezuinigen zijn, noemt Slob maar even niet. Dat Pinkpop geen subsidie krijgt, ook maar even niet. Vieze stemmingmakerij. Dat Smeets mij heel dik zou moeten betalen voor ik naar Coldplay zou willen luisteren, is weer een ander verhaal.

3 Reacties
leeuw2
leeuw213 jun. 2011 - 11:56

En die andere manieren zijn? Kennelijk begrijpen velen hier nog steeds het principe niet van een euro maar een keer kunnen uitgeven...

marietje2
marietje213 jun. 2011 - 11:56

Net als Bolkenstein trouwens: 'er mag niet gekort worden op de kunst, maar dat geld moet van de ontwikkelingssamenwerking af'. Verdeel en heers. Het typisch rechtse spelletje, waar de orthodox-christenen graag in faciliteren. Nou, laten we eens afwachten wat de Eerste kamerfractie van de SGP laat passeren als het PGB ze kennelijk zo aan het hart gaat. Slob heeft niet in de gaten dat bij snoeiharde kunstbezuinigingen, en BTW-verhogingen erbovenop bij zichzelf bedruipende instellingen als Pinkpop (onder het mom; laat het maar aan de markt over, maar laat de overheid er vooral meer van afromen), kritiek vanuit de overheid op kritiek van kunstondernemers uiterst ongepast is.

Ineses
Ineses13 jun. 2011 - 11:56

Je kunt die zin ook anders uitleggen, namelijk dat hij tegen de verhoging van de BTW is en tegen de bezuinigingen, maar dat hij het laatste toch belangrijker vindt. En daar kan ik het mee eens zijn. Die bezuinigingen zullen het leven van veel mensen onnodig moeilijk maken. Het gaat niet alleen om pgb, maar ambulante begeleiding en dagopvang wordt over twee jaar ook niet meer vergoed. En juist daardoor kunnen mensen nog zelfstandig blijven wonen.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jun. 2011 - 11:56

Voor deze keer eens met Slob. Jan Smeets zette een keel op van heb-ik-jou-daar -'get the fuck off!'- maar hij laat mensen voor de hoofdprijs naar baggermuziek luisteren.

2 Reacties
Irmaatje
Irmaatje13 jun. 2011 - 11:56

Volgens mij is niemand gedwongen naar Pinkpop te gaan, "baggermuziek" is bovendien een kwestie van smaak. Verder is E 75 voor een hele dag live optredens niet veel (de Toppers vragen meer voor 1 avond). Smeets zei gisteren in een interview met Giel dat hij geen 1.3 miljoen voor Coldplay had betaald. Verder is het gemeen en populistisch van Slob om de opmerking over de BTW-verhogingen en kunstbezuinigingen te vergelijken met de asociale bezuinigingen op de PGB's want Smeets had die bezuinigingen ook duidelijk verworpen. http://no.nl/TrZs

JanB2
JanB213 jun. 2011 - 11:56

Jan Smeets dwingt niemand naar Pinkpop te gaan. Het mag dan Bagger (met grote B) zijn maar je kunt altijd nog thuis blijven.

WendyB2
WendyB213 jun. 2011 - 11:56

Wordt PinkPop gesubsidieerd dan? Volgens mij gaat het alleen om de BTW-verhoging

1 Reactie
leeuw2
leeuw213 jun. 2011 - 11:56

Dat is dus ook subsidiëren. Je krijgt als bezoeker immers een belastingkorting.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jun. 2011 - 11:56

Dat kan wel zo zijn, Arie Slob, maar jij hebt nu getwitterd op zondag. Nu ga je naar de hel!

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos13 jun. 2011 - 11:56

:-))))

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos13 jun. 2011 - 11:56

Tja, een soort cirkelredenering van Slob, je mag er niet veel geld aan uitgeven en als je dat toch doet mag je niet klagen over bezuinigingen. Maar als je het geld voor Coldplay niet uitgeeft komen er minder mensen en haal je veel minder inkomsten binnen, zie jaren geleden. Bovendien ging de klacht over de BTW vooral over de termijn van invoering waar veel instellingen niet op waren ingesteld en ze hun begroting tussentijds niet konden bijstellen. En volgens mij krijgt Pinkpop niet of nauwelijks subsidie. Gaat Slob, zijn eigen redenering volgend, dan bijvoorbeeld ook staatsbezoeken afgelasten omdat ze te duur zijn? En krijgen alle kerkelijke instanties die nu nog subsidie krijgen dat straks ook niet meer? Gevalletje van hand in eigen boezem.

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos13 jun. 2011 - 11:56

Oh ja, en we moeten dan ook eens kijken naar de gunstige belastingregelingen die multinationals hier genieten. Kijken of Slob daar ook zo'n grote mond over heeft. Pinkpop moet gewoon winst maken dus het is buitengewoon professioneel dat hij klaagt over de graaiers in de popmuziek.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jun. 2011 - 11:56

Volkomen terecht dat Slob dit heel dubbel vindt. Want het is ook ongeloofwaardig van Jan Smeets.

2 Reacties
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos13 jun. 2011 - 11:56

[ongeloofwaardig] Hoezo? Hij kwam heel geloofwaardig over hoor.

JanB2
JanB213 jun. 2011 - 11:56

Zoals elders vermeld: Pinkpop bedruipt zichzelf.

mees.
mees.13 jun. 2011 - 11:56

Heeft Slob inzicht in de boeken vn Pinkpop? Of heeft hij het van ophitssites als Telegraaf of GS of zo,die alle kritiek die een ander uit proberen teniet te doen door de aandacht op iets anders te focussen? Smeets heeft toch het recht te vinden en te zeggen wat hij wil? Dus hoezo een toontje lager zingen?

1 Reactie
BillDuin
BillDuin13 jun. 2011 - 11:56

Smeets heeft toch het recht te vinden en te zeggen wat hij wil? ---------------------------------------------------------------------- Heel juist dat is natuurlijk op iedereen van toepassing......nou ja bijna iedereen dan..

[verwijderd]
[verwijderd]13 jun. 2011 - 11:56

Idioot bedrag voor een uurtje muziek... Ben het zo maar met meneer Slob eens. Da's best schrikken.

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 jun. 2011 - 11:56

[Idioot bedrag voor een uurtje muziek... Ben het zo maar met meneer Slob eens. Da's best schrikken.] Je wilt dat cultuur zichzelf bedruipt, maar wordt boos als cultuur dan duur blijkt te zijn? Pinkpop draait zonder subsidie, Coldplay draait zonder subsidie. Je vindt het blijkbaar maar niks, dat die zonder subsidie draaien?

JanB2
JanB213 jun. 2011 - 11:56

Pinkpop bedruipt zichzelf. Slob heeft daar niets mee van doen.

msj_meijerink
msj_meijerink13 jun. 2011 - 11:56

Arie Slob weet blijkbaar niet dat PinkPop zichzelf bedruipt en dat hij twittert op de dag van zijn heer. Beetje dom geweest. Hij wilde zeker Je Zus & zijn Dicipeltjes op het podium, maar die waren al geboekt door de gristelijke kerk van Klootjesbroek in Boerenkoolstronkeradeel

1 Reactie
Jantje68
Jantje6813 jun. 2011 - 11:56

Marco. 2e Pinksterdag heeft kerkelijk gezien geen enkele betekenis en staat gewoon gelijk aan elke andere werkdag, net als 2e Paasdag en 2e Kerstdag. Ooit ingesteld door overheden. Ze zijn naast de meubelboulevard prima geschikt voor bezinning en dat is wat Slob doet en ook nog eens volkomen gelijk in heeft.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder13 jun. 2011 - 11:56

[ Nog nooit betaalde het festival in Landgraaf zoveel voor een artiest. Slob vindt het onterecht dat Smeets de schuld bij de overheid legt wat betreft de hoge toegangsprijzen door de BTW-verhoging. ] Een beetje gelijk heeft die Slob natuurlijk wel. Het is net als in de voetballerij. Koop voor 5 miljoen spelers en de toeschouwer moet betalen. Stop de btw belasting. Dan kan voor 10 miljoen spelers gekocht worden. En de toeschouwer moet nog steeds hetzelfde betalen. Maar dan weer klagen dat de overheid zo weinig ondersteuning bied omdat de belasting zo laag is.

1 Reactie
Harmen2
Harmen213 jun. 2011 - 11:56

U heeft ook al zo'n rare redenering over de BTW. Hoe kun je als ondernemer meer uitgeven als de BTW laag is?

flipse2
flipse213 jun. 2011 - 11:56

Het gaat erom dat Jan loopt te protesteren tegen de subsidiekortingen omdat anders cultuur alleen voor de rijken zou zijn. Dan is het nogal hypocriet om 150 euro voor een pinkpop kaartje te vragen omdat je een band 1,3 miljoen euro betaalt voor een uurtje spelen.

2 Reacties
JanB2
JanB213 jun. 2011 - 11:56

Met zo'n ticket doe je 3 dagen (incl. camping). Valt dus eigenlijk erg mee. Waar het om gaat is dat je dit straks voor een avondje kwijt bent.

wvdstraat
wvdstraat13 jun. 2011 - 11:56

Gaarne een 'tegenbegroting' voor drie concertdagen van ca 12 uur elk, met nationale en internationale top-optredens en drie dagen overnachting.

krehyea
krehyea13 jun. 2011 - 11:56

1,3 miljoen is belachelijk veel geld voor 1 band. Overigens heb je op Cultura24 kunnen zien dat Coldplay ook nog eens een privé backstage gedeelte heeft. Daar staan een 6 á 8 tal tenten. O.a. 1 voor familie en vrienden, inclusief flipperkasten. 1 voor de wardrobe/stilte ruimte. Ik zou goed nadenken waarover je verontwaardigd wil reageren als Smeets zijnde.

2 Reacties
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra13 jun. 2011 - 11:56

== Ik zou goed nadenken waarover je verontwaardigd wil reageren als Smeets zijnde. == Ik heb zo'n vermoeden dat Smeets dat van die eigen backstagetenten al weet, en dat bedrag zal hem óók niet onbekend voorkomen. Nogmaals: hoewel ik Coldplay ook een kloteband vind en meer dan een miljoen voor een uurtje spelen idioot veel, de man is ondernemer, hij vangt geen cent subsidie, dus als hij dat wil betalen voor die band, dat is dat helemaal aan hem.

Pjotrs
Pjotrs13 jun. 2011 - 11:56

"1,3 miljoen is belachelijk veel geld" Weet ik het goed gemaakt: als jij stopt met downloaden en gewoon betaalt voor je muziek, dan kunnen de prijzen voor liveoptredens weer omlaag.

Jantje68
Jantje6813 jun. 2011 - 11:56

Schandelijke uitspraken van Smeets die bovendien taal uit slaat die niet past bij een 60+ jarige. Hij troggelt al jaren onze kids geld af door miljoenen artiesten te contracteren zijn veel te dure kaartjes. Waar volkomen terecht nog een 19% BTW geheven moet worden. Net als elk ander product wat niet tot de eerst levensbehoefte hoort. Pinkpop is een puur commerciële aangelegenheid en geen festival van beginnende bandjes die een steuntje in de rug nodig hebben. Bovendien krijgt hij in de maanden naar de aanloop tot Pinkpop onvoorstelbaar veel gratis reclame via 3FM (PO zender) Net als bij profvoetbal kan het niet zo zijn dat waar artiesten of topsporters miljoenen verdienen nog een cent overheidsgeld toe gaat. Iedereen mag zo veel verdienen als hij wil als het geld maar uit de markt komt en de kopers er het blijkbaar voor over hebben. Overheidssubsidie moet altijd een bepaald doel hebben en bovendien in principe tijdelijk karakter hebben. Om iets te stimuleren, of op te starten. Gelukkig durft hier een politicus wel nog iets over te zeggen. Wie de wantoestanden rond het prof voetbal aan de orde durft te stellen is zijn leven niet meer zeker.

1 Reactie
JanB2
JanB213 jun. 2011 - 11:56

Pinkpop bedruipt zichzelf.

JanJansen17
JanJansen1713 jun. 2011 - 11:56

1 miljoen voor een uurtje optreden? Dan mag je Arie Slob heten, Marco Van Basten, Bill Clinton, Jan Jansen of Piet Pietersen om er wat van te vinden....maar ik vind het buiten proportioneel!!! "Coldplay", ze doen hun naam eer aan...

2 Reacties
Harmen2
Harmen213 jun. 2011 - 11:56

Dat heet emotie en acteren op buikgevoel. Gaat u nu voor ons de norm stellen wat dan wel een redelijk bedrag zou zijn?

Pjotrs
Pjotrs13 jun. 2011 - 11:56

"ik vind het buiten proportioneel!!!" Nou, dan doe jij het toch voor minder. Alleen even wachten tot ze je komen vragen, want het is natuurlijk wel: don't call us, we call you.

boswachter2
boswachter213 jun. 2011 - 11:56

Het gaat erom wat Smeets zegt over de BTW. Hij vindt dat die laag moet blijven en fucked daardoor de regering bij de opening. Wanneer de BTW laag blijft kan Smeets meer in zijn zak steken de consument blijft de betalende derde. Slob heeft niet helemaal ongelijk.

2 Reacties
Harmen2
Harmen213 jun. 2011 - 11:56

Dat is een rare redenering. Smeets heeft geen belang bij BTW, maar als de BTW laag blijft kan hij meer in zijn zak steken. Dat vraagt om een uitleg.

Joeri2
Joeri213 jun. 2011 - 11:56

" Wanneer de BTW laag blijft kan Smeets meer in zijn zak steken de consument blijft de betalende derde. " Nee hoor, het kaartje kost 100,= Met 4% betaald de bezoeker 104,= . En met 19% betaald de bezoeker 119,= . Rutte vindt dat als je na hard werken van je vrije tijd wil genieten door naar een concert te gaan luisteren je de staat +/- 20% extra moet betalen. Een bushokje kapot stampen kost niks, pak kans 0; immers de cavia politie pakt alleen mensen die cavia's van het dak gooien. Maar braaf naar een dansvoorstelling gaan, een klompendans bekijken, de toppers bewonderen, een paar oude schilders bestuderen, kortom: iets oer-hollands doen, en je mag meteen 20,= afrekenen bij het vingerlikkers/portiek-pissers kabinet die het dan aan banken, Grieken en HRA verbrassen.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jun. 2011 - 11:56

Hoera! Iemand die pvda is en iets kan organiseren zonder subsidie!!!! Toch ergens wel ### dat de minima buiten de poort mag blijven.... 150 euro + nog eens de rest als je wat wilt eten en drinken is best veel geld..... Boter op z' n hoofd. Kilo's..... En is Pinkpop cultuur of gewoon hetzelfde als de zwarte cross, of is dat ook al cultuur? Daar komt Blondie hoorde ik. Ook leuk. Ik ben even de weg kwijt wat cultuur nu eigenlijk is. Vroeger was het iets anders als nu volgens mij.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT213 jun. 2011 - 11:56

Volgens mij si het altijd de Linkse Kerk die culturele zaken organiseert, dat kan rechts helemaalniet,Rechts kan alleen maar kapotmaken, inherent aan hun roformatorische roots, de Beeldenstorm was wel hun bekendste Actie daarin...

Archie2
Archie213 jun. 2011 - 11:56

Het is niet Arie Slob, het is niet Jan Smeets, het is Coldplay wat iets te verwijten valt. Op die manier graaft de cultuursector haar eigen graf. Net als met die verwende voetballertjes. Meneertje de patser uithangen en de gemeente maar bijlappen.

5 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 jun. 2011 - 11:56

[Het is niet Arie Slob, het is niet Jan Smeets, het is Coldplay wat iets te verwijten valt. Op die manier graaft de cultuursector haar eigen graf.] Je bedoelt dat ze niet "hun eigen broek mogen ophouden"?

Harmen2
Harmen213 jun. 2011 - 11:56

Dat heet toevallig marktwerking, als je het niet wilt betalen ga je gewoon niet.

rgeurtsen
rgeurtsen13 jun. 2011 - 11:56

Archie... Colpdplay is business met matige muziek maar een perfecte combi van band en zanger... (althans live) Niet cultuur verwarren met populaire commerciële muziek... die houden de eigen broek op, en spelen daar lekker mee. En Smeets, ach hij heeft zijn ding allang verkocht. Pinkpop is niet van hem, hij is een ingehuurde jojo, die zeurt over iets waar de democratisch voor gekozen is. Hij moet gewoon een leuk festival organiseren... niet dat daar veel bijzonders te horen of te zien is... ... kunstzinnige innovatie is in zijn branche allang de achterdeur uit.

Joeri2
Joeri213 jun. 2011 - 11:56

" Het is niet Arie Slob, het is niet Jan Smeets, het is Coldplay wat iets te verwijten valt. Op die manier graaft de cultuursector haar eigen graf. " Laten we een paar cultuur dingen gescheiden houden graag. Experimentele dans is wel iets anders dan op klompen lopen. En laat Weense opera is weer iets anders dan Jantje Smit fluiten tijdens het leggen van een stoep. Over muziek. Die gewoon via de iStore te koop is ( ja, jammer voor Hans Breukhoven, maar 'downloaden' gaat ook legaal ). Kon je als muziekkant vroeger nog een leuk dvd-tje uitbrengen, nu staat 2 minuten na je optreden you-tube vol met filmpjes van telefoontjes en van cultura24 ( http://www.youtube.com/watch?v=hR66huaMsQs ). Ik vind dat prima, maar Coldplay mag van mij ook een boterham eten en zal het dus ergens mee moeten verdienen. Een bakker bakt een brood, een bandje doet een optreden. ( Een bandje is wel iets meer dan de drie gabbers op het podium en nemen vaak iets meer mee dan een oven en een zak meel ).

Pjotrs
Pjotrs13 jun. 2011 - 11:56

"het is Coldplay wat iets te verwijten valt" Als ze dezelfde muziek in achterafzaaltjes speelden voor drie kratjes bier viel hen natuurlijk niets te verwijten. Je verwijt hen dus gewoon dat ze succes hebben. Dat noemen we afgunst.

contra
contra13 jun. 2011 - 11:56

Boude maar terechte uitspraken en dat van een links conservatieve politicus (CU/Slob). Ze leren het wel op links... duurt even maar het komt.

3 Reacties
JanB2
JanB213 jun. 2011 - 11:56

Pinkpop houdt de eigen broek op. Kortom, zowel Slob als u kwaken maar wat in het wilde weg.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 jun. 2011 - 11:56

[Boude maar terechte uitspraken] Dit mag je me uitleggen... Het gaat hier om een niet-gesubsidieerd gedeelte van de kunst. Voor deze act zijn een man of 60 dag en nacht in touw, met alle logistiek erbij. De band moet voor die mensen zorgen, en ondertussen een pensioen bij elkaar proberen te verdienen, want een leven op podia is niet iets dat je lang volhoudt, en succes is nooit zeker. Jij vindt het dus prima als bankmensen in hun eentje miljoenen verdienen met transacties waarvoor de belastingbetaler uiteindelijk opdraait, maar je vindt het niet prima als mensen in de niet-gesubsidieerde kunst hun geld verdienen? Is het misschien gewoon de frustratie dat je er opeens achter komt dat je niet *alle* kunst kapot kunt maken door subsidies te stoppen?

Joeri2
Joeri213 jun. 2011 - 11:56

Jezelf cultureel verzorgen kost opeens 20% btw. Wat krijgen we van het kabinet daarvoor terug? Niets. Betere zorg? Nee. Betere scholen? Nee. Betere wegen? Nee. Minder werken? Nee. Wat dan wel? Ruzie met de buren, en een 'hostile' klimaat waar mensen uitschelden opeens valt onder 'vrijheid van meningsuiting'. En waarvoor? De kas moet op orde. Ja, dat zien we wel aan Griekenland hoe nodig dat dat is, want als het niet op orde is dan schiet niemand te hulp. Maar Nederland telt het minste aantal werkelozen van Europa. En de staatskas van Nederland t.o.v. vele andere Europeesche landen is super perfect. En nergens ook maar één reden waarom de banken, de veroorzakers van dit grote tekort, niet aan het vullen van de kas moeten meewerken. Waarom begint Slob deze zwerende etterende wond van dit portiek pissende kabinet opeens te likken? Zoekt hij weer aansluiting bij de SGP? Of is hij erg verbolgen dat de zondagsrust weer eens verstoord wordt met een leuk feestje met blije mensen die heel goed zonder God afkunnen? Afgunst is zo'n lelijke kleur op een christen.

Florian2
Florian213 jun. 2011 - 11:56

Smeets kan moeilijk alle festival kaarten verkopen door Tim Knol de hele dag te laten spelen. Coldplay heb ik trouwens zien optreden op televisie: belachelijk goed. En ja belachelijk duur....maar als zij willen (coldplay dus) vullen ze zelf wel 50 voetbalstadions in Europa....zonder Smeets.

1 Reactie
paradoxical
paradoxical13 jun. 2011 - 11:56

Pardon, Coldplay belachelijk goed? Ik vond het eerder belachelijk slecht, en ik ben echt niet anti Coldplay. Man, die gast maakte geen noot, en wat een vreselijke stem en eentonigheid! Kijk, ik heb de livestream van Foo fighters opstaan op dit moment, die laten tenminste zien hoe het wel kan.

heggenland
heggenland13 jun. 2011 - 11:56

Het zou slim zijn wanneer de festival organisitoren in zuid en oost Nederland ( waar de meeste popfestivals plaatsvinden) een klein stukje verhuizen over de grens naar België en Duitsland waar cultuur nog BTW-vrij is. Voor festivalgangers is het niet meer dan tien km verder reizen. Miljoenen euro aan intree kaarten; overnachtingen; eten en drank verhuizen dan mee. En het bier is er beter dan hier.

1 Reactie
boeie
boeie13 jun. 2011 - 11:56

is een britse band ook al nederlandse cultuur

[verwijderd]
[verwijderd]13 jun. 2011 - 11:56

Wie of wat is for fuck sake "Coldplay " ? Ik heb wel eens gehoord van Cold chisel (Australies geloof ik), maar deze act ? Ik zal wel achter lopen. Vroeger heb ik alle beroemde acts live gezien, gewoon bij een club hier in de buurt. Dat kostte 2,50 gulden en als ze héél erg beroemd waren vijf gulden. En dan heb ik het over Eric Clapton en zo (toen nog the Cream), Rod Stewart, Led Zeppelin etc. Blij dat ik al oud ben.

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil13 jun. 2011 - 11:56

Wie of wat is for fuck sake "Coldplay " ? =================== Wanneer je nooit naar de radio luistert dan is er een heel kleine kans dat je inderdaad nog nooit van Coldplay hebt gehoord, een heel kleine kans. Er is nog een andere mogelijkheid om nog nooit van Coldplay gehoord te hebben en dat is wonen in een heel diepe grot waar je je leven slijt als kluizenaar dan zou je, als je je afsluit van alle media, ook wel eens nooit van Coldplay gehoord kunnen hebben.

rgeurtsen
rgeurtsen13 jun. 2011 - 11:56

Dr. Bob, je hebt groot gelijk. coldplay werd ook pas echt groot toen een oprichtend lid van Roxy Music, Brian Eno, zich ermee ging bemoeien... die heb jij trouwens nooit voor hfl 2,50 gezien, en Led Zeppelin, die had een manager die wist gages los te peuteren waar Coldplay de vingers bij aflikt... Dus je liegt dat het gedrukt staat.... alleen nu electronisch op mijn scherm Overigens het is geen schande dat je Coldplay niet gehoord hebt. Je mist er niets aan, zo momdern zijn ze ook niet, neuzelige negentiger jaren engelse pop op stadion niveau. Modern en vernieuwend zijn ze helemaal niet... Het is een combi van een klote bandje, en een charismatische leadzanger met een zeikerig stemmetje, 't werkt wel goed, erg aanstekelijk, en de muziek heet dankzij Brian Eno nog wel een paar algen, live niet... gewoon saais vuurwerk, en de meiden zijn beschikbaar voor snackseks, voordat je het weet. Da's toch wel weer knap. Het doet het wel goed... een paar jaar, dan is het over. Gaga is a whole lot better... en veel meer fun, maar vooral nog slimmere marketing en zaken doen... tja, het verhaal is zoals het is, tenzij de nieuwe Coldplay plaat verrassend wordt.

flipse2
flipse213 jun. 2011 - 11:56

"en ondertussen een pensioen bij elkaar proberen te verdienen, want een leven op podia is niet iets dat je lang volhoudt, en succes is nooit zeker." Vermogen van elk Coldplay lid : 25 miljoen pond. Tja,in deze onzekere tijden moet je dan wel bijven optreden om nog een pensioen bij elkaar te spelen.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 jun. 2011 - 11:56

Begrijp ik nu goed dat je een grens wilt gaan stellen aan wat mensen verdienen? Bankdirecteuren, voetbalspelers, bobo's in schimmige bedrijven, daar heb ik je nooit over horen klagen. Maar nu blijkt dat er mensen zijn in de niet-gesubsidieerde kunst die veel verdienen ben je opeens verontwaardigd? Leg dat eens uit?

Yggdrasil
Yggdrasil13 jun. 2011 - 11:56

Wanner ik onder normale omstandigheden 75 Euro moet betalen voor een dagkaart maar nu plotseling 100 Euro omdat Coldplay optreedt dan heb ik een keuze. Wanneer Prince optreedt op het North Sea Jazz Festival moet ik daarvoor ook extra betalen. Ik kan dus kiezen om extra te betalen om een artiest of band van wereldformaat te zien. Wanneer mijn kaartje duurder wordt door het BTW-tarief dan moet ik dus meer betalen zonder dat er iets aan het programma verandert, zonder dat er iets aan de optredende artiesten of bands verandert, ik moet plotseling voor hetzelfde programma meer betalen. Trouwens ongeveer 1 miljoen ? Dat verdient een tennisser die een grand-slam-toernooi wint ook. Voor 1 miljoen is zelfs een amateurvoetballer niet meer te koop.

2 Reacties
Archie2
Archie213 jun. 2011 - 11:56

Die zogenaamde keuze is geen echte keuze. Je wilt een leuk festival meemaken, waar o.a. coldplay speelt. De Coldplay jaagt de ticketprijs op. Door af te haken vanwege de prijs mis je dus ook de overige bands....door Coldplay.

Pjotrs
Pjotrs13 jun. 2011 - 11:56

"Trouwens ongeveer 1 miljoen ? Dat verdient een tennisser die een grand-slam-toernooi wint ook." En die tennisser komt echt niet met 8 megatrucks vol licht en geluid en met bijbehorend personeel opdraven.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jun. 2011 - 11:56

Hierin geef ik slop 100% GELIJK

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil13 jun. 2011 - 11:56

Slop de Sloper ?

hanso2
hanso213 jun. 2011 - 11:56

Er wordt wel makkelijk gedaan over enorme inkomens, als het popsterren betreft, en als het bankiers betreft schiet iedereen in een kramp. Mick Jagger, las ik laatst, heeft een persoonlijk vermogen van kwart miljard. Hoe kan dat geaccepteerd worden, omdat hij een leuk dansje doet? Paul McCartney bezit 1 miljard, Oprah Winfrey nog meer. Ik proef wel enige selectieve verontwaardiging richting bankiers.

3 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 jun. 2011 - 11:56

[Mick Jagger, las ik laatst, heeft een persoonlijk vermogen van kwart miljard. Hoe kan dat geaccepteerd worden, omdat hij een leuk dansje doet? Paul McCartney bezit 1 miljard, Oprah Winfrey nog meer. Ik proef wel enige selectieve verontwaardiging richting bankiers.] Simpel: Mick Jagger wordt niet met miljarden belastinggeld gesteund als hij failliet dreigt te gaan...

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra13 jun. 2011 - 11:56

== Mick Jagger, las ik laatst, heeft een persoonlijk vermogen van kwart miljard. Hoe kan dat geaccepteerd worden, omdat hij een leuk dansje doet? Paul McCartney bezit 1 miljard, Oprah Winfrey nog meer. Ik proef wel enige selectieve verontwaardiging richting bankiers. == Dat is wel heel simpel gesteld. Je laat even buiten beschouwing dat die bankiers een mondiale crisis veroorzaakt hebben door grofweg tien keer zoveel geld te vergokken als er op de hele wereld is, dat die bankiers daar over de hele wereld steun van overheden voor moeten hebben wat als gevolg heeft dat er - ook over de hele wereld - keihard bezuinigd moet worden op fundamentele zaken terwijl die bankiers nog steeds blijven gokken en daar nog steeds die bonussen van vele miljoenen voor opstrijken. En Jagger, McCartney, Winfrey etc, die hebben bijzonder goeie handel gedaan, maar voorzover ik weet heeft geen van hen nog overheidssteun nodig gehad, waar dan ook en heeft geen van hen er voor gezorgd dat er complete economieën naar de bliksem werden geholpen.

hannogroen
hannogroen13 jun. 2011 - 11:56

Er zijn hoogstens enkele tientallen muzikanten op de wereld die zo belachelijk goed verdienen terwijl er duizenden bankiers zijn die die idiote bonussen opstrijken. Daarnaast veroorzaken muzikanten i.t.t. bankiers geen economische crises.

hanso2
hanso213 jun. 2011 - 11:56

Het lijkt mij tijd voor kamervragen door de SP. of past dat mogelijk niet in de gevoeligheden van het electoraat? Hoe noemen we een partij ook al weer die zich door gevoeligheden van het electoraat laat bepalen? --- Het moet voor de SP toch onverteerbaar zijn dat een muziekband exorbitante beloningen opstrijkt, in een tijd waarin zelfs voedselbanken te kort hebben, en mensen verhongeren. Ik verwacht niet anders dan dat de SP gaat oproepen aan haar leden. Wel waren er kamervragen over de bonus van de topman van Schiphol, Jos Nijhuis, 180.000 euro. "Schaamteloze zelfverrijking", noemt Sadet Karabulut. Dat verdient Coldplay alleen in de tijd dat er geapplaudisseerd wordt. --- Ik ben benieuwd naar de opinies hieronder. Waarom Nijhuis geen 180.000 bonus voor een jaar keihard werken. Maar wel Coldplay een 1,3 miljoen voor een uurtje spelen? Nu kun je tegenwerpen dat de staat grootaandeelhouder van Schiphol is, maar van de andere kant geldt dat argument niet, want Schiphol functioneert op een vrije markt en moet haar prijzen, dus ook haar betalingen daar aan aanpassen. Had Jan Smeets niet beter wat kleinere bands naar voren kunnen brengen in plaats van zijn eigen ego-trip na te lopen? Was Coldplay absoluut noodzakelijk om Pinkpop tot een succes te maken? Ik waag dat te betwijfelen. Coldplay is een middelmatige band, voor hetzelfde geld had je tien andere middelmatige bands kunnen krijgen.

4 Reacties
fjacobse
fjacobse13 jun. 2011 - 11:56

--- Hoe noemen we een partij ook al weer die zich door gevoeligheden van het electoraat laat bepalen?--- Vraag het Gerda Verburg. Is de PvdA in uw ogen dan alleen maar bezig met naar andere kijken en electoraal effect. “Op mijn terrein heb ik daar zeker last van gehad. Met name wanneer het ging over dierenwelzijn.” http://www.nu.nl/politiek/2511113/te-weinig-humor-in-politiek.html

Pjotrs
Pjotrs13 jun. 2011 - 11:56

"Het lijkt mij tijd voor kamervragen door de SP" In wat voor land denk jij dat wij leven dat de Kamer zich met de programmering van een popfestival kan bemoeien?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 jun. 2011 - 11:56

[el waren er kamervragen over de bonus van de topman van Schiphol, Jos Nijhuis] Schiphol ontvangt staatssteun; Smeets en Coldplay niet.

vaclavklaus
vaclavklaus13 jun. 2011 - 11:56

Als Coldplay een middelmatige band is; wat is dan een topband? Noem een band die meer klassiekers (in popsongs) heeft geschreven sinds de eeuwwisseling.

fjacobse
fjacobse13 jun. 2011 - 11:56

Zelfs de Volkskrant kiest partij voor Arie Slob. "Dure bands als Coldplay snoepen het budget op van Pinkpop. Gevolg: een muzikaal zwak festival." http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3380/muziek/article/detail/2444709/2011/06/14/Het-was-een-routineuze-en-zwakke-editie-van-Pinkpop.dhtml

2 Reacties
ErnsTT2
ErnsTT213 jun. 2011 - 11:56

[Zelfs de Volksrant] Dat is al decennia een muziekafkraker, die krant snapt alternatieve muziek niet eens, en kan alleen kankeren, en de laatste jaren is het eerder een supplement van de de Krant van Slapend Nederland geworden, want ooit was het een links verzetskrantje, maar tegenwoordig is het een Kabinets Colaborateur...

vaclavklaus
vaclavklaus13 jun. 2011 - 11:56

Volkskrant heeft er werkelijk niets van begrepen. Coldplay, Foo Fighters, White Lies, Kaiser Chiefs & Kings of Leon. Dat is dus gewoon een selectie van de meeste gewilde bands van dit moment. Bands die mensen graag willen zien. Het budget was echt niet op om de Jeugd van Tegenwoordig vast te leggen; maar zoals geschreven, die spelen reeds overal! Daarvoor ga je niet naar Pinkpop! Er zijn voldoende kleine festivals waar je voor alternatieve muziek terecht kunt; deze bands moeten 60.000 mensen boeien. Perfect line up. Uitverkocht. Gelukkig publiek. Zure recensent.

AlbertHofmann
AlbertHofmann13 jun. 2011 - 11:56

Ik erger me altijd aan de veel te lawaaiige EO jongeren dag, en nog wel op mijn zaterdagse rustdag.

2 Reacties
krehyea
krehyea13 jun. 2011 - 11:56

LOL!

RosaLange
RosaLange13 jun. 2011 - 11:56

Of die kerkklokken als je op zondag wilt uitslapen :)

[verwijderd]
[verwijderd]13 jun. 2011 - 11:56

Als mensen samen 1,3 mio voor een bandje dat een uurtje oude nummers ten gehore brengt willen neerleggen, dan is dat een vrije keuze. Daar heb ik geen bezwaar tegen. Waar ik wél bezwaar tegen heb is dat Pinkpop met de verlaging van de BTW op kunst en cultuur destijds die verlaging nooit in de kaartjes heeft doorberekend. Jarenlang hebben ze hun eigen gasten genaaid en nu staat Smeets vooraan om te gillen dat het ongedaan maken van de tijdelijke belastingverlaging diefstal is.

2 Reacties
hanso2
hanso213 jun. 2011 - 11:56

" Waar ik wél bezwaar tegen heb is dat Pinkpop met de verlaging van de BTW op kunst en cultuur destijds die verlaging nooit in de kaartjes heeft doorberekend. " Waar baseer je dat op? Het lijkt mij dat hij de BTW correct heeft afgehandeld, en dat de winst/verlies keurig in de boeken staan. Dus ik begrijp niet zo goed wat er fout is aan van de mogelijkheden gebruik maken om een prijs te bepalen aan de hand van de vrije markt-mechanismen. Deze opmerking valt mij van een liberaal als jij wel tegen, moet ik zeggen.

Harmen2
Harmen213 jun. 2011 - 11:56

leg uit...heeft hij gewoon het hoge tarief gerekend en het verschil in zijn zak gestopt?

hasp52
hasp5213 jun. 2011 - 11:56

Ik erger mij groen en geel aan de subsidie die de SGP jaarlijks uit de gemeenschapskas krijgt ondanks hun inmiddels door dit kabinet gedoogde discriminatie van vrouwen.

1 Reactie
Gerald2
Gerald213 jun. 2011 - 11:56

Beste Herman, Slob is van de Christenunie, niet van de SGP!

JanB2
JanB213 jun. 2011 - 11:56

Pinkpop was voor de zoveelste keer HET bewijs dat met alleen commercie geen kunst van enig niveau te creeren valt. Het was belabberd wat ik voorbij heb zien komen. Muzikanten die hun instrument niet beheersen (of in ieder geval die indruk geven) en tig keer achter elkaar hetzelfde akkoord (of dezelfde noot) aanslaan en daar wat overheen proberen te kwelen. Ongeinspireerde composities die uitblinken door monotonie (het gebrek aan talent laat ook geen complexere arrangementen toe). Bands zonder een eigen geluid. Zangers die geen enkele bezieling uitstralen en maar wat in een microfoon staan te huilebalken. Uitzondering waren (van wat ik gezien heb) wellicht de Foo Fighters maar de rest was een grote matte hoop commerciekunst die bij de generaties opgegroeid met Queen, Pink Floyd, Led Zeppelin, The Police en Frank Zappa geen enkele gevoelige snaar weet te raken. En zo is het al minstens 20 jaar.

1 Reactie
Janssen3
Janssen313 jun. 2011 - 11:56

"En zo is het al minstens 20 jaar." Dan heb je al 20 jaar niet de moeite gedaan om iets verder te kijken dan de hitlijsten.