Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Slimmer trouwen is je baantje houden

  •  
02-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De politieke toekomst van Ferd Grapperhaus, bekend van het advies ‘slimmer chillen is corona killen’, hangt aan een zijden draadje. “Dat heeft hij natuurlijk helemaal aan zichzelf te danken”, legt Druktemaker Pieter Derks uit. “Shownieuws kwam met nieuwe foto’s waarop hij zijn schoonmoeder knuffelt. En je kan ver gaan in Nederland, maar affectie tonen voor je schoonmoeder is natuurlijk een doodzonde.”
“Wat zijn we als land toch gezegend dat we zulke kritische onderzoeksjournalisten hebben die zich in dit soort dingen vastbijten. Wat boffen we toch met een politiek geëngageerd programma als Shownieuws en met dappere fotografen als Ferry de Kok, die zich er niet voor schamen om hun reet diep in een bramenbosje te persen om dit soort schandalen aan de kaak te stellen.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (8)

Molly Veenstra
Molly Veenstra5 sep. 2020 - 10:23

Eens met Pieter Derks. Grapperhaus hoeft niet af te treden omdat hij zijn schoonmoeder heeft geknuffeld. Grapperhaus moet weg omdat hij getuige was van een strafbaar feit dat hij zelf heeft begaan en verzuimd heeft hiervan aangifte te doen. Dat kan niet als je minister van justitie bent. De eerste persoon in dit land die de wet dient te kennen en die zich hieraan moet houden is de minister van justitie. De maatregelen die het knuffelen van je schoonmoeder strafbaar hebben gesteld zijn onmenselijk en onhoudbaar. Dat is echter nog geen reden om de wet te overtreden, zeker niet als je de architect bent van die maatregelen. Gelukkig zijn die maatregelen nu versoepeld, maar dat is niet van toepassing op de overtreding die Grapperhaus en zijn gasten hebben begaan want dit gebeurde voor de versoepeling van die maatregelen. Nu heeft hij het boetebedrag voor hem en zijn vrouw overgemaakt naar een goed doel. Daarmee is de kous echter nog niet af. 1- Op de bruiloft waren nog meer mensen aanwezig dan alleen Grapperhaus en zijn vrouw. Hoe zit het met het boetebedrag voor die mensen? 2- Sinds wanneer mag je in Nederland een boete afkopen? Dit lijkt op corruptie. 3- Behalve een boete, levert deze overtreding ook nog een strafblad op. Wat ik vermoed is dat vooral dat laatste Grapperhaus en ook Rutte aan het denken hebben gezet. Want kan iemand met een strafblad wel minister zijn? Als Grapperhaus dus aangifte doet en een boete krijgt levert hem dit een strafblad op en moet hij alsnog weg. Nogmaals, ik ben het eens met Pieter Derks. De overtreding van Grapperhaus was knullig, onbenullig, zou iedereen kunnen overkomen en is teveel eer voor de riooljournalistiek. Ik ben het ook eens met Rutte, die pleit voor mildheid en genade. Maar als Rutte en Grapperhaus zich aan de wet willen houden moet Grapperhaus aftreden. Linksom of rechtsom.

1 Reactie
Molly Veenstra
Molly Veenstra5 sep. 2020 - 11:11

Hoor net op de radio van Kees Boonman in 'Nieuwsweekend' dat een aantekening op het strafblad geen bezwaar hoeft te zijn voor een ministerschap. Er was dus geen enkel bezwaar voor Grapperhaus om aangifte te doen en een boete te betalen.

Pindareep
Pindareep3 sep. 2020 - 9:53

Als tante Sjaan op de foto was gezet, dan had was ik het eens geweest met Pieter. We hebben het echter over een minister die moeders aan het huilen heeft gemaakt, omdat ze hun zoon een strafblad hebben bezorgd, de politie heeft laten binnenvallen bij studenten en altijd voor de bijbehorende strafbladen is geweest. Wie uitdeelt, mag ook incasseren.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden2 sep. 2020 - 21:23

Pieter Derks is altijd weer een verademing.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij2 sep. 2020 - 14:02

[ Een hoepel van 1,5 meter doorsndede om hem heen ] Dat heeft alleen zin als alle anderen ook een hoepel van 1,5 meter doorsnede dragen want anders is de afstand maximaal 75cm. Een hoepel van 3 meter doorsnede geeft 1,5 meter afstand rondom.

RealistischLinks
RealistischLinks2 sep. 2020 - 13:44

Echte onderzoeksjournalisten hebben we allang niet meer in Nederland. Elkaars artikelen overtikken is goedkoper en sneller. En het moet als het enigszins kan sensatiegericht zijn. Maar laten we ook niet vergeten dat tegenwoordig maar weinig mensen bereid zijn te betalen voor nieuws. Het aantal krantenabonnees is al jaren dalende. Dankzij de 'we halen het wel van internet' houding.

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland2 sep. 2020 - 17:02

Ik ga niet betalen voor het nepnieuws dat in de kranten staat. Ze mogen mij betalen om die onzin van ze te lezen.

harmmeijer
harmmeijer2 sep. 2020 - 19:54

@ Griezel Ik ben al een tijd nieuwsgierig hoe mensen, die er zeker van zijn dat kranten met nepnieuws komen, hun nieuws halen dat alleen maar nieuws is dat louter de waarheid is. Misschien bent u een van die mensen die me dat kunnen vertellen. Misschien heb ik er wat aan.