Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Slimme lepel geeft Parkinsonpatiënt eetplezier terug

  •  
05-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
parkinsonlepen.jpg
Video: 'Liftware' bestek detecteert handtrillingen en stabiliseert automatisch
De techniek staat voor niets, maar uitvindingen als deze kunnen een wereld van verschil maken. Voor de meeste mensen is het eten van een kop soep misschien iets vanzelfsprekends waar je niet bij nadenkt, maar voor Parkinsonpatiënten kan het een behoorlijk ingewikkelde onderneming zijn. Applausje voor de makers Liftware dus, die dit probleem wisten te tackelen met een letterlijk sensitieve oplossing.
http://www.liftlabsdesign.com/

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Tony Norbart
Tony Norbart26 okt. 2016 - 19:32

Ik wil de video kijken maar die doet het niet

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai5 okt. 2013 - 12:20

Heel slim gewoon goed nagedacht mijn complimenten.

JAWEH
JAWEH5 okt. 2013 - 12:20

Heel positief, maar het lepeltje kost meer dan driehonderd euro. Dat lijkt mij wat veel.

1 Reactie
hannogroen
hannogroen5 okt. 2013 - 12:20

'maar het lepeltje kost meer dan driehonderd euro. Dat lijkt mij wat veel. ' Mij niet, het is trouwens 220 Euro. In die mooie uitvinding zit nogal wat technologie waarvan de ontwikkeling ook betaald moet worden. Daarnaast zullen ze met dat ding nooit Ikea achtige verkoopcijfers halen.

hannogroen
hannogroen5 okt. 2013 - 12:20

@Pieter Pan Zie: https://www.liftlabsdesign.com/store/ http://www.parkinsonfonds.nl/Tips/speciale-lepel-parkinson-patienten.html

1 Reactie
JAWEH
JAWEH5 okt. 2013 - 12:20

Joe, Daar heb ik ook gekeken, maar daar werd ik niet wijzer van. Is dit een bedrijf of is het een stichting, en als het een stichting is, hoeveel geld krijgen de mensen die in dienst zijn van de stichting ? Ik begrijp je standpunt hoor, maar dik tweehonderd euro voor een elektrische tandenborstel (ik chargeer nu een beetje) lijkt mij wat veel. Ik zeg dit vanuit de gedachte dat de pillendraaiers ook altijd komen met R&D kosten om woekerwinsten te vergoeilijken, en datzelfde denk ik van de producenten van rollators.