Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Slimme campagne verrast vluchtelingenhaters

  •  
21-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wie naar racisme op zoek gaat, vindt de waarheid op zijn pad. Dat is de missie van ‘Search Racism. Find truth’. Een nieuwe Duitse campagne die probeert vluchtelingenhaat te bestrijden precies daar waar hij wordt aangewakkerd, op het internet.
Hatelijke zoekresultaten Mensen die op YouTube filmpjes van Pegida-demonstraties of speeches van extreemrechtse haatzaaiers willen kijken, krijgen eerst een boodschap van een vluchteling te zien. Gesponsorde Google-resultaten tonen mensen die zoeken op zaken als ‘Asylanten raus’ bovenaan de pagina’s vol hatelijke zoekresultaten links naar echte verhalen van vluchtelingen. De organisatie Flüchtlinge Willkommen hoopt daarmee de vele desinformatie te bestrijden en mensen die hun mond vol hebben over de Lügenpresse en zich afschermen van echte cijfers en feiten, te bereiken.
Iemand die een speech van Pegida-oprichter Lutz Bachmann wil zien krijgt bijvoorbeeld eerst de Syrische Arif voorgeschoteld:
"Lutz Bachmann wil iedereen doen geloven dat alle vluchtelingen crimineel zijn. Maar ik heb nog nooit in de gevangenis gezeten. Lutz Bachmann wel."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.