Joop

Slechts 5 vrouwen op kandidatenlijst Verdonk

  •  
22-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rita_Verdonk_speech_300px.jpg
Trots op Nederland presenteert 31 kandidaten voor één of nul Kamerzetels
Rita Verdonk heeft 31 mensen op de kandidatenlijst van Trots op Nederland voor de Tweede Kamer gezet. Onder hen zijn slechts vijf vrouwen, inclusief Verdonk zelf. De andere vier vrouwelijke kandidaten staan opmerkelijk laag.
Na Verdonk zelf staat de tweede vrouw pas op plek dertien: Suzanne den Dulk-Winders uit Alkmaar, staat pas op dertien. De anderen volgen na de twintigste plek. Ook René Lancee, haar huidige assistent en woordvoerder, staat met zijn 24e plaats laag.
Verdonk presenteerde haar kandidaten donderdag in haar hoofdkantoor op een industrieterrein in Den Haag, zo meldt de Volkskrant. Na haar volgen financieel adviseur Arthur van der Putte , de Amsterdammer Carel Hoffman en de Haagse politiewoordvoerder Kees Koppens.
In de peilingen schommelt Trots op Nederland tussen de nul en één zetel.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Peter502
Peter50222 apr. 2010 - 19:39

Op een industrieterrein in Den Haag ? Says it all :)) En waar is Henk Lannee-Cinee ? Ons aller Bert Blok, van Bert Blok's Groentehal, een Aadje Mansvelt ??? Henkie de Knip van reisbureau Tornado ?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 apr. 2010 - 19:39

Mevrouw Verdonk hoort in de gevangenis, zij was ooit directeur van een gevangenis. Zijn mag in de gevangenis alle boeven gaan generalisren , want zij zijn allemaal boeven, maar niet in de vrije maatschappij.

Opinius
Opinius22 apr. 2010 - 19:39

Wat mij betreft hoeft zij geen enkele kandidaat meer te hebben in haar lijstjes ,inclusief zichzelf maar beter schrappen. Koop toch ergens een huis, Ritaatje, in de Caribbean of zo, in elk geval waar de bananen het goed doen in klimaat. Gewoon doen waar U naar mijn bescheiden mening werkelijk goed in bent: ergens riant in de zon rond hangen en ouwe arme vissers aldaar vervelen. Dan mag U beslist een keer gratis mee op hun bootje en de vis schrobben. Volgens mij kan U dat voortreffelijk. En is het goeie mens dat U bent daarmee meer op Uw plek , daarmee naar U maar ook ieders andere en verdere tevredenheid en rust. U schreeuwt wellicht dan ook niet meer zo.

Pietertje2
Pietertje222 apr. 2010 - 19:39

De kans is ontzettend groot dat de partij van Verdonk niet meer in de tweede kamer terecht komt. De vrouw die de eerste vrouwelijke premier wou worden kan beter een andere uitdaging gaan zoeken.

StanB.
StanB.22 apr. 2010 - 19:39

"Slechts vijf vrouwen"... dat kan wel zijn, maar toch is er een goede kans dat er een 100 procent vrouwelijke fractie komt.

JoopSchouten
JoopSchouten22 apr. 2010 - 19:39

Ik denk maar steeds dat Verdonk zelf een 'man' is.

Hans68
Hans6822 apr. 2010 - 19:39

Is dit nu ook al nieuws? Op elke lijst is wel wat aan te merken. PVV heeft te weinig moslims op de lijst, de SP wil bedrijven verplichten arbeidsgehandicapten een plaats te geven maar hebben er zelf niet een op een verkiesbare plaats staan, de PVDA heeft een aantal brekebenen op de lijst staan, de SGP heeft ook geen vrouwen bij de eerste 10, en ga zo maar door.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods22 apr. 2010 - 19:39

"Trots op Nederland presenteert 31 kandidaten voor één of nul Kamerzetels" PP: Alleen al vanwege het totale gebrek aan realiteitszin zou je hier niet op moeten stemmen.

Simbro
Simbro22 apr. 2010 - 19:39

Verdonk is het type vrouw, dat mannen om haar vingers kan winden, maar waaraan intelligente vrouwen een verschrikkelijke hekel hebben. Dat verklaart de samenstelling van de lijst.