Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Louise Fresco draait lezers een rad voor ogen met tegenstelling stad-platteland

Zembla-journalist Ton van der Ham prikt beweringen over Nederlandse landbouw door
Joop

Verliezers? Fox News weet er wel raad mee (als de Democraten verliezen)

  •  
10-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
seanhannityfox
Geen video? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
Wie moeite heeft zich neer te leggen bij een verkiezingsnederlaag, kan terecht bij de conservatieve zender Fox News. Althans, daar kon je in 2018 terecht: toen de Democraten de Senaat verloren aan de Republikeinen.
De Daily Show heeft een mooi overzicht van de commentaren van Fox News en enkele Republikeinse kopstukken van destijds. Fox News-presentator Sean Hannity maakte gehakt van de ‘complottheorieën’ over ‘gestolen verkiezingen’ en de perschef van het Witte Huis Kayleigh McEnany adviseerde de ‘slechte verliezers’ om niet ‘te huilen over misdrijven, wangedrag en fraude’.
“Democraten hebben er grotere problemen mee om een nederlaag toe te geven dan Republikeinen”, constateerde Fox-presentator Laura Ingraham.” En Fox Business-presentator Lou Dobbs wist het ook zeker: “Linksradicalen trekken de eerlijke verkiezingen in twijfel.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (20)

harmmeijer
harmmeijer11 nov. 2020 - 10:32

“In de hoofdstad van Pennsylvania vulde een plein zich met vlaggen, vuurwapens en spandoeken: ‘Stop the Steal’. Die mensen zagen ‘bewijs van verkiezingsfraude op TikTok en Fox’. Daar was 25 jaar eerder de systeemrot begonnen, bij Fox News-oprichter Roger Ailes. In de fantastische BNNVARA-serie The Loudest Voice, (Russell Crowe, ooit Gladiator, als Ailes) zien we hoe Fox media en politiek voorgoed verandert. Fatsoen en feiten worden afgeschaft. Paranoia, machtswellust, vreemdelingenhaat en racisme stuwen het nieuws. De democratische instituties waarin de Amerikanen een haast religieus vertrouwen hebben, schrijft Gessen, blijken veel kwetsbaarder dan gedacht. Nadat in Rwanda de ene bevolkingsgroep de ander bijna uitmoordde omdat een radiozender jarenlang haat en wantrouwen had gezaaid, geldt daar tot op heden een verbod op Divisionisme: het aanzetten tot haat.” https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/geloof-de-autocraat-op-zijn-woord~b0b2d7a8/

2 Reacties
harmmeijer
harmmeijer11 nov. 2020 - 10:38

“Natuurlijk probeert Rupert Murdoch te bedenken wat zijn verdienmodel na het tijdperk-Trump zal moeten zijn. Fox News heeft de hoogste kijkcijfers van het land en dat levert de zender jaarlijks bijna 2 miljard dollar op: vanwege de zeer trouwe kijkers (voornamelijk Trump-aanhangers, die worden getrokken naar de opiniemakers op prime time) kan het kanaal veel in rekening brengen voor advertenties en tarieven van kabelnetwerken. Zou Murdoch na Bidens winst gokken op een andere koers?” https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/heeft-fox-news-genoeg-van-trump~b88319a4/

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 nov. 2020 - 19:25

Ik denk dat CNN het 24-uur-nieuws-zonder-nieuws heeft uitgevonden.

Ryan2
Ryan210 nov. 2020 - 15:13

Socialisme en laat staan communisme zijn niet mogelijk in de Verenigde Staten. Want daar is solidariteit voor nodig. En dat begrip is volkomen onbekend in de VS. Daar is het ego belangrijk. En het materialisme. Zelfs het geloof is er een commerciële onderneming. Nee, heel ver van God verwijderd. Al zeggen ze Christen te zijn. Maar het is wel een Jezus met een aanvalsgeweer.

The Apple
The Apple10 nov. 2020 - 14:47

Fox News cuts away from Donald Trump's spokeswoman Kayleigh McEnany over election fraud claims - https://www.youtube.com/watch?v=p8gHVA4D7IQ

prgrssf
prgrssf10 nov. 2020 - 13:56

De uitslag van de verkiezingen, oké hertellingen zijn prima; dat gaat echt niet het verschil uitmaken, die duiden toch echt wel op een meerderheid van Amerikanen die op Joe Biden gestemd hebben, en een minderheid van Amerikanen die op Donald Trump gestemd hebben.

5 Reacties
RealistischLinks
RealistischLinks10 nov. 2020 - 15:31

Als je puur naar het aantal stemmen kijkt klopt het. Je mag aannemen dat een groot deel van de 'Biden' kiezers uit mensen bestaat die niet zozeer voor Biden stemden, maar dat vooral deden als tegenstem op Trump. Trump daarintegen heeft vooral stemmers die bewust vóór Trump hebben gestemd. Zo bekeken heeft Trump dus meer (echte) stemmen gekregen.

NoahAmber
NoahAmber10 nov. 2020 - 17:05

@RealistischLinks 10 november 2020 at 16:31 Zou ook zomaar kunnen dat een groot deel van de gematigde Reps bedacht hebben dat een stem op de Dems een prima alternatief was. Dat vergeet je gemakshalve. Een deel van de republikeinse politici kotsen inmiddels trump ook uit. Na 20 januari is de beerput helemaal open

prgrssf
prgrssf10 nov. 2020 - 17:09

@RealistischLinks Je kunt er allerlei theorieën op na houden, maar Trump heeft wel verloren.

stokkickhuysen
stokkickhuysen10 nov. 2020 - 18:10

Realistisch Jouw verhaal is net zo realistisch als dat jij links bent. Maar complimenten voor de lenigheid van geest en standpunten.

adriek
adriek10 nov. 2020 - 23:10

RealistischLinks doe je naam eens eer aan. Je kunt allerlei theorietjes hebben rond de overwegingen van mensen die hun kruisje links of rechts hebben gezet, uiteindelijk telt het aantal kruisjes en dat weten die mensen ook. Jij en ik hebben ook onze overwegingen in het stemhokje, en die zijn misschien ook niet altijd helemaal objectief, maar dat maakt bij de telling niet uit.

NoahAmber
NoahAmber10 nov. 2020 - 11:23

Best wel apart dat de rechtervleugel/Reps het altijd heeft over links, communistisch/socialistisch als het over de Dems gaat. VS heeft zo'n beetje het communisme in eigen land [Mc Carthy] uitgeroeid met hun interneringsacties/vervolgingen in de VS en het voeren van oorlogen in landen welke ze niet aanstonden. Vietnam, Midden-Amerika, Zuid-Amerika etc. Wat ze echter niet durven aanpakken zijn de grote jongens. China, Noord-Korea.... Ironisch is dan wel dat Biden gekozen is als Potus door zo'n 90 miljoen Amerikanen. Hebben ze dat uit rotten van het communisme en socialisme in ieder geval in hun eigen land niet goed gedaan. Is nog een hoop werk te doen daar in de VS

8 Reacties
Ecclesia
Ecclesia10 nov. 2020 - 12:49

Ach, geef het nog 50-100 jaar en de VS zal ook het socialisme omarmen. Ze zullen wel moeten, als ze een beetje mee willen blijven rennen met de rest van de wereld.

Aart van de aap
Aart van de aap10 nov. 2020 - 13:56

De democratische partij, is verre en verre van socialistisch communistisch Fox news snapt politiek niet. Fox news = beetje dom Democratische partij is als de linker vleugel van de VVD. Meer is het niet ( even los van of je dat goed of slecht vind, dat is het gewoon )

MaxMax2
MaxMax210 nov. 2020 - 14:44

China heeft in Vietnam (en Korea!) een veredelde proxy-oorlog uitgevochten met Amerika..

NoahAmber
NoahAmber10 nov. 2020 - 17:09

@MaxMax 10 november 2020 at 15:44 China heeft in Vietnam (en Korea!) een veredelde proxy-oorlog uitgevochten met Amerika.. Misschien is het beter als je je eerst even inleest voor je kul neerplempt: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vietnamoorlog

White Knight
White Knight10 nov. 2020 - 21:06

90 miljoen Amerikanen? Wikipedia komt niet verder dan 76 miljoen vs 71 miljoen voor Trump. Overigens heb nog geen officiële bekendmaking van de overwinning gelezen; tot nu toe is het een door de nieuwszenders voorspelde overwinning. Alsof de volgende premier door RTL Nieuws en de VPRO wordt vastgesteld.

adriek
adriek10 nov. 2020 - 23:14

"Best wel apart dat de rechtervleugel/Reps het altijd heeft over links, communistisch/socialistisch als het over de Dems gaat." Dat is in geheel Amerikaanse stijl zorgvuldig geframed. Voortdurend de link leggen tussen democraten, socialisme en communisme zorgt er voor dat velen alles-behalve-die-communisten zullen kiezen zonder zich te verdiepen in het verleden of in verkiezingsprogramma's. In Nederland duiken rond verkiezingen steevast opmerkingen rond SP en communisme op om dezelfde reden.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 nov. 2020 - 14:37

Aap De Dems willen wel een $600 per week stimulus check. Staat iets soortgelijks ook op de lijst van de VVD? Je moet politieke partijen uit de US niet in NL droppen, dat past maar moeillijk.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 nov. 2020 - 14:40

@White night 'tot nu toe is het een door de nieuwszenders voorspelde overwinning. Alsof de volgende premier door RTL Nieuws en de VPRO wordt vastgesteld.' Zoals het gebeurd is sinds het bestaan van televisie. Waarom is het dit keer anders, dat is de vraag, die jij ook vermijdt te beantwoorden. En zelfs als T met zijn couppoging bezig is blijf jij achter hem staan. Ik hoor je stampvoeten op die mooie zwarte laarsjes van je.