Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Skiërs: rechtszaak tegen Tirol om verspreiding coronavirus

  •  
29-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
203 keer bekeken
  •  
ischgl

© cc-foto: Hans Braxmeier

Honderden skiërs hebben zich aangemeld voor een rechtszaak tegen Tirol. De wintersporters, hoofdzakelijk afkomstig uit Duitsland, verwijten de plaatselijke autoriteiten dat zij te weinig maatregelen hebben genomen toen duidelijk werd dat er sprake van een uitbraak van het nieuwe coronavirus in het populaire skigebied rond Ischgl.
Honderden coronabesmettingen in onder meer Duitsland, Denemarken en Noorwegen zijn te herleiden tot dat dorp. Een besmette barman infecteerde zeker vijftien anderen, maar de pistes en kroegen bleven nog twee weken open: tot half maart. Tirol wilde zo lang mogelijk kunnen blijven verdienen aan de wintersporters.
De Oostenrijkse regering heeft inmiddels een onderzoek aangekondigd en ook het openbaar ministerie bekijkt of er sprake is van nalatigheid en roekeloosheid van de plaatselijke autoriteiten. Die zijn zich nog altijd van geen kwaad bewust en beweren dat ze “zeer radicaal” hebben opgetreden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.