Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ska Keller, leidster Europese Groenen, wast Jeroen Dijsselbloem de oren

  •  
27-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De puinruimer van de eurocrisis, minister van Financiën en eurogroep-voorziter Jeroen Dijsselbloem, pakt mensen met lage inkomens aan en laat intussen belastingontwijkende multinationals ongemoeid. Hij ziet er streng op toe dat landen als Griekenland zoals hij dat noemt ‘hun huiswerk’ doen, oftewel het doorvoeren van draconische bezuinigingen die de zwaksten treffen, maar komt de afgesproken schuldenverlichting met die landen zelf niet na. Dat betoogde Ska Keller, leider van de 51 zetels tellende fractie van De Groenen/Vrije Europese Alliantie in het Europees parlement.
Harde beschuldigingen maar de politica bewaarde de uitsmijter voor het laatst. Dijsselbloem had met zijn onlangs gedane populistische uitspraak  ‘je kunt niet eerst je geld aan drank en vrouwen uitgeven en dan om steun vragen’ de helft van de Europese bevolking beledigd. Het betekent immers dat hij vrouwen als objecten ziet waar je geld aan uitgeeft. Zo zult u herinnerd worden, wreef ze hem fijntjes in, met een verwijzing naar het nu in zicht geraakte einde van zijn tijd als eurogroep-voorzitter.
De PvdA’er, die na weken nu pas in het Europarlement verscheen omdat hij eerder ‘geen tijd’ had, herhaalde de excuses die hij al eerder heeft gemaakt en bezwoer dat zijn opmerking helemaal niet gericht was geweest aan Griekenland en andere zuidelijke landen.
"Niettemin bleef een lichte vorm van onvrede rondhangen in het parlement. Esther de Lange (CDA) maakte van de Koningsdag-gelegenheid gebruik om koningin Máxima te citeren. De Lange noemde de uitspraak van Dijsselbloem ‘een beetje dom’."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (73)

nomen nescio
nomen nescio29 apr. 2017 - 11:08

[quote (Wikipedia)] Naar schatting zijn er in Nederland 20.000 tot 30.000 fulltime prostituees, waarvan ongeveer de helft afkomstig is uit het buitenland. In België zou het gaan om circa 30.000 prostituees, waarvan minstens de helft uit het buitenland afkomstig is [/quote] Ik ben zo vrij om aan te nemen dat het aantal prostituees in de hele EU een veelvoud van deze 50-60.000 zal zijn. [quote] Dijsselbloem had de helft van de Europese bevolking beledigd omdat - ik parafraseer - hij vrouwen zou zien als objecten waar je geld aan uitgeeft[/quote] Aangezien alles in onze samenleving een kwestie van vraag en aanbod is, moeten we aannemen dat er in Europa heel veel mannen rondlopen die hun geld besteden aan prostituees. Het is niet ondenkbaar dat daar ook politici bij zitten (iemand die de Straus-Kahn nog wat zegt???) Het lijkt mij dat Dijsselbloem slechts valt te verwijten dat hij alle politici in Europa onder een noemer liet vallen. Al denk ik dat zijn opmerking puur overdrachtelijk was bedoeld. Maar ja, in dit tijdgewricht kijken mensen niet meer verder dan het woord dat geschreven is.

[verwijderd]
[verwijderd]29 apr. 2017 - 10:29

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
arjenZH
arjenZH1 mei 2017 - 22:11

Je beantwoordt nog steeds mijn vraag niet en het voorberld van de bankdirecteur slaat als een tang op een varken.

What is A God To A Non Believer
What is A God To A Non Believer29 apr. 2017 - 9:31

De Dijsselbloem vleugel binnen de PvdA (oftewel, PVV-light) heeft ervoor gezorgd dat de PvdA nu negen zetels heeft. Zo simpel is het. Ze hoopten de working class stemmers die niet zo racistisch zijn terug te pakken vd PVV maar vergaten dat die toch wel net zo racistisch waren dat ze liever bij de PVV bleven, of allang naar de SP waren overgestapt. Dijss c.s hebben een mooie linkse partij helemaal de vernieling ingeholpen.

peter e
peter e28 apr. 2017 - 22:54

In ca. 45 jaar is de wereld 50℅ van haar (wilde)dieren en biodiversiteit kwijtgeraakt! En de Groenen maken zich druk over Dijsselbloem?! Het enige dat nu bij me opkomt is: tja...tja. In hun plaats had ik mijn prioriteiten ergens anders gelegd.

1 Reactie
What is A God To A Non Believer
What is A God To A Non Believer29 apr. 2017 - 9:33

Typisch. Je vergeet het LINKS in GroenLinks. U is VVDer?

Rocko
Rocko28 apr. 2017 - 20:22

Altijd eng of op zijn minst confronterend te merken bij jezelf dat je politici die je verder haat een zinnig punt hebben.

menage
menage28 apr. 2017 - 12:20

Wat een onzin, niemand die zich Berlusconi nog herrinnert, dat ie dat zegt betekent niet dat hij zo denkt, maar dat anderen zo handelen.

omaoeverloos
omaoeverloos28 apr. 2017 - 11:47

Wein en Weib Mogen dus niet meer, dan het geld maar aan Gesang uitgegeven.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe28 apr. 2017 - 14:40

zingen is gratis

richarrd
richarrd28 apr. 2017 - 11:11

Je moet je proberen voor te stellen hoe zo'n uitspraak overkomt op mensen die onder de armoedegrens leven. Eigenlijk zeg je tegen die mensen dat je wel macht hebt maar geen verantwoordelijkheden ten opzichte van hen omdat ze het er allemaal zelf naar gemaakt hebben omdat het allemaal zuiplappen zijn.

1 Reactie
What is A God To A Non Believer
What is A God To A Non Believer29 apr. 2017 - 9:36

Hulde! Dijsselbloem heeft dit techniekje afgekeken van Amerikaanse conservatieven, het heet: The Undeserving Poor. Oftewel: grote groepen arme mensen labelen als "lui", "dom" en "immorele aborteurs and homofielen etc.", zodat je geen belastinggeld aan ze hoeft uit te geven.

joloe
joloe28 apr. 2017 - 10:49

Ach, de waarheid wordt niet overal gewaardeerd.

[verwijderd]
[verwijderd]28 apr. 2017 - 8:40

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
arjenZH
arjenZH28 apr. 2017 - 12:18

@Peters De uitspraak van Dijsselbloem is een in de Nederlandse taal vaker gebruikte metafoor. Je moet wel erg lange tenen hebben om door seksisme in te zien. @Tommy Veel van de Zuidelijke landen hebben en hadden een veel te groot begrotingstekort. Griekenland meer dan 10%. Er wordt geld uitgegeven met geleend geld en dat is precies een van de redenen van de bankencrisis en economische crisis. Joost mag weten wat het "grootkapitaal" daar in hemelsnaam mee te maken heeft behalve een idioot ideologisch vooroordeel.

arjenZH
arjenZH29 apr. 2017 - 6:11

@Tommy Een fors deel van de schulden van de overheden worden gefinancierd door onze pensioenfondsen en door banken die indirect het spaargeld van de gewone man beleggen. Er zullen best ook wat Dagobert Ducks investeren in Staatsobligaties, maar jou aanname dat die allemaal in handen zijn van het het "grootkapitaal" is kletskoek. Wapenaankopen maken minder dan 2% uit van de totale begroting. Maar je blijft maar om de mijn punt heendraaien. Als de Zuidelijke landen structureel veel meer geld uitgeven dan ze binnenkrijgen moet er geld worden bijgeleend en als ze te veel lenen gaat het mis. Wat is daar nu zo moeilijk aan om te begrijpen?

richarrd
richarrd28 apr. 2017 - 8:36

Nederland heeft geld en kan daarom wel al het geld uitgeven aan vrouwen, seks, vakantie's, auto's, drank, medicijnen (drugs), andere legale drugs en illegale drugs. Als je zoals Nederland wilt leven dan moet je geld hebben, dat is dus de boodschap.

Kepler
Kepler28 apr. 2017 - 7:38

Lekker veilig, eigen mensen afplassen. Dat durft ze niet tegen Erdogan. Die wordt omarmd want is volgens Koenders te strategisch voor de EU. Dus laat deze dame ophouden over mensenrechten etc want ze vertegenwoordigt een instituut dat daar maling aan heeft. Ze zou zelf eens flink onderhanden genomen moeten worden. Zeuren over triviale uitspraken van een collega maar mooi weer spelen tegen Turkije. Gauw opheffen die hypocriete kliek daar.

1 Reactie
ton14024
ton1402428 apr. 2017 - 15:34

Daar heb je die piemel weer.

arjenZH
arjenZH28 apr. 2017 - 7:27

Dijsselbloem heeft gisteren in het EP juist een oproep gedaan aan Duitsland om Griekenland minder lang aan de ketting te leggen door het aantal jaren dat een begrotingsoverschot wordt verwacht van Griekenland te verminderen. Maar Linkse parlementariërs geven er blijkbaar de voorkeur aan om de inderdaad van ongelukkige uitdrukking van Dijsselbloem tot de laatste druppel uit te persen voor eigen politiek gewin. Lekker Dijsselbloem als "seksistisch" framen en ze hoeven niet meer op de inhoud in te gaan. Een walgelijke manier van politiek bedrijven. Is het nu echt zo moeilijk om te begrijpen dat landen in de problemen komen als ze constant een fors begrotingstekort hebben? En mag daar nu echt niets van gezegd worden? Of heeft de "bevlogen" mevrouw van de Groenen niet opgelet bij het rekenen vroeger op school en begrijpt ze het gewoon niet?

1 Reactie
ton14024
ton1402428 apr. 2017 - 15:32

´´door het aantal jaren dat een begrotingsoverschot wordt verwacht van Griekenland te verminderen.´´ Dat noemen we rijk rekenen.

Cave Canem
Cave Canem28 apr. 2017 - 6:30

Dat hij deze keer wat prikkelend vocubulaire heeft gebruikt om de spilzieke en profiteursmentaliteit van de zuideuropese landen aan de kaak te stellen had wat mij betreft naast realiteits- ook de nodige amusementswaarde. Dat ze in die landen doorgaans direct op hun teentjes zijn getrapt maakt het alleen maar komischer. Niet dat het ook maar een moer helpt, dat weet Dijsselbloem als geen ander. Maar door het deze net even wat anders te zeggen komt de boodschap in elk geval binnen.

3 Reacties
Cave Canem
Cave Canem28 apr. 2017 - 10:31

@boenders Sinds wanneer is Oekraïne ook al weer lid van de EU? Nou?

KeesVanZundert
KeesVanZundert28 apr. 2017 - 10:39

boenders 28 april 2017 at 10:52 En de profiteursmentaliteit van de corrupte oligarchen in Oekraïne vergeten, dat volgens een rangorde van de VN tot de drie meest corrupte landen in de wereld behoort ? Ah, ik begrijp het al, het is geen zuidelijk land. Dat waren een hoop nederlanders echt niet vergeten en stemden daarom tegen de Oekraïnedeal. Dat zij vervolgens voor van alles uitgemaakt werden terwijl ze gelijk hadden(Oekraïne komt echt wel bij de EU !) hoort weer bij een ander onderwerp !

arjenZH
arjenZH28 apr. 2017 - 12:21

@boenders Sinds wanneer is de Oekraïne lid van de Euro?

Andre Smid
Andre Smid28 apr. 2017 - 5:49

Euh... de oorzaak van de crisis ligt bij de politiek, maar de oplossing wordt gewoon bij het volk vandaan gejat hoor, Het enige wat Dijselbloem heeft hoeven te doen is te beslissen waar dat geld vandaan gejat wordt.

JanB2
JanB228 apr. 2017 - 4:17

Mag Dijssel ook een keertje gelijk hebben! Hoe meer keet over deze uitspraak hoe leuker ik hem ga vinden trouwens. Omdat hij gewoon juist is: "drank en vrouwen" zijn niets minder dan een metafoor voor wat er feitelijk is gebeurd in (pak 'm beet) Griekenland. Men is vet aan het feesten geslagen, met Goldman Sachs als gangmaker. En nu is het geld dus op. Massa's bezopen hoerenlopers zitten na een avondje YabYummen in precies hetzelfde parket dus zo heel ver gezocht is het ook allemaal niet.

4 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus28 apr. 2017 - 9:34

"al die andere corrupte oligarchen van Oekraïne" Waarom sla je de zelfverrijkende horden van Poetin systematisch over?

DanielleDefoe
DanielleDefoe28 apr. 2017 - 10:31

Bestaat die tent nog? Hopelijk gaan mijn belastinggelden naar andere doelen dan de financiering van hoerenlopers en zuipschuiten.

DanielleDefoe
DanielleDefoe28 apr. 2017 - 11:34

Goed punt: corruptie in Rusland

JanB2
JanB228 apr. 2017 - 18:21

@ Boenders Wie weet. Nederland is zo corrupt als de ziekte. De Zuidas moet toch ergens informeel de "zakenpartners" kunnen trakteren niewaar. Een peesgelegenheid is dan vaak een aardig uitje.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 apr. 2017 - 19:46

Puinruimer van de eurocrisis. Really?? No alternative facts please

Hjs2
Hjs227 apr. 2017 - 18:44

Je kunt je alleen beledigd voelen als jeje aangesproken voelt. Prima dat hij voet bij stuk houdt, er is niets vrouwonvriendelijks aan. Laat staan racistisch zoals, die term heeft ook nog 0 waarde tegenwoordig. Op veel gebieden is het nog steeds een puinhoop in het zuiden. De enige dat er nog steeds een biljet van 500 euro, is de weerstand uit het zuiden om dat op te heffen. Natuurlijk omdat het zo handig is om geld digitaal over te maken ;-) Dat wij nu opgescheept zitten met een rond 0 rente en een afroming van de opgebouwde pensioenen komt alleen door de traagheid aan de middellands zee. En dan ook op de teentjes getrapt voelen als dat eens algemeen aangestipt wordt. Gister nog Alitalia, weer op omvallen, gewoon niet rendabel en dan weer extra overheidsgeld erin. Hervormen ho maar.

Rara4
Rara427 apr. 2017 - 18:35

Grappig, de heer dijsselbloem noemt geen enkel land, maar blijkbaar herkennen bepaalde landen zich wel in zijn uitspraak. Dan moet je als land niet boos worden, maar je schamen.

2 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen27 apr. 2017 - 21:48

Als mensen niet meer weten of hun land nou in noord- of zuid Europa ligt dan wordt het pas problematisch. Voorlopig geen reden tot schaamte dus (tenzij door HoiPipeloi maar die heeft al aangegeven dat sorry zeggen niet in zijn vocabulaire voorkomt, en dan denk ik dat er van schaamte ook niet veel zal komen).

Rara4
Rara428 apr. 2017 - 9:35

Dijsselbloem noemt niet waar de landen liggen. De zuidelijke landen voelen zich echter gelijk aangesproken.

Don Quichote
Don Quichote27 apr. 2017 - 18:21

Het is wel pure armoede dat je niets anders kan verzinnen om je afkeer van Dijsselbloem kenbaar te maken, enorme lange tenen maar vooral kinderachtig geneuzel. Als je hierover een punt wil maken ben je gewoon zielig en zoek je spijkers op laag water. Maar je hebt weer even een moment of Fame ...

Hrasvelgur
Hrasvelgur27 apr. 2017 - 18:04

Wat een zelfvoldane arrogantie om te denken namens de helft van de Europese bevolking te kunnen spreken. Ga een boom adopteren.

OlavM
OlavM27 apr. 2017 - 16:43

De inmiddels zeer beruchte vrouwonvriendelijke uitspraak van Dijsselbloem die duidelijk hintte op Zuid-Europese landen is niet "een beetje dom", maar bijzonder stuitend en misplaatst. Als Dijsselbloem niet zo arrogant, zelfgenoegzaam en eigenwijs was geweest had hij al lang geleden oprecht gemeende excuses gemaakt. Anders dan velen beweren heeft de Zuid-Europese bevolking, vooral die van Griekenland, zich enorme offers moeten getroosten vanwege het bijzonder strenge -en zelfs voor het IMF té strenge- afgedwongen bezuinigings- en privatiseringsbeleid. Dijsselbloem heeft het geheel en al aan zichzelf te wijten dat zijn oren zijn gewassen door Ska Keller en anderen, en dat hij zijn voorzittersfunctie van de eurogroep niet verlengd zal worden.

6 Reacties
H.Witte
H.Witte27 apr. 2017 - 17:42

Beste OlavM Het is natuurlijk niet de schuld van Dijsselbloem dat Griekenland een slecht georganiseerd land was (en nog is). Bovendien was zijn opmerking niet aan de bevolking gericht, maar aan leiders en bestuurders van het land. Dat er in Griekenland het e.e.a. moest veranderen was duidelijk. Ik had ook liever gehad dat dit had gekund zonder pijn voor de bevolking, maar de mondiale monetaire structuur geeft geen andere mogelijkheid. Dijsselbloem zit volledig vast aan die structuren, die de rijken meer geven en de armen verder uitkleden. In zijn eentje kan hij daar niks aan veranderen en moet hij zijn aanpak baseren op de realiteit. Ook D. had dat liever gedaan op basis van idealisme, neemt u dat van mij aan.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 apr. 2017 - 19:49

@HenkWitte 'Ook D. had dat liever gedaan op basis van idealisme, neemt u dat van mij aan.' Dan is hij nog laffer dan hij overkomt, als hij u van dat standpunt heeft proberen te overtuigen. Of neemt u dit gewoon maar aan? Dat kunt u beter niet doen, neemt u dat maar van mij aan.

Mark Huysman
Mark Huysman27 apr. 2017 - 20:11

[Ook D. had dat liever gedaan op basis van idealisme, neemt u dat van mij aan.] @Henk Witte: u lijkt me een sympathieke sociaaldemocraat maar we kunnen natuurlijk niet zo maar iets aannemen zonder enige bewijsvoering. Waaruit blijkt dat Dijsselbloem liever een ander (socialer en linkser) beleid zou hebben gevoerd dan hij heeft gevoerd?

Minoes2
Minoes229 apr. 2017 - 6:03

Henk Witte Het is ook niet de schuld van Griekenland, en zeker niet de gewone bevolking, dat wij hier een brievenbus-firma hebben toegelaten voor de Griekse reders! Dit opdat ze geen belasting in eigen land behoeven af te dragen. Dijsselbloem heeft een kilo boter op het hoofd! Deze uitspraak is een schande t.o.v. de mensen die nu met hele gezinnen moeten leven van een klein pensioentje van de ouders!. Als er iemand is die de drank en vrouwen heeft aangedragen en verkocht aan de Grieken is het Goldman Sacks en de Deutsche Bank. En die mensen krijgen macht en een leidende functie binnen de Eu of solliciteren er al terwijl ze er nog zitten... Wat een hypocriet gedoe. En dat allemaal om de PvdA-er Dijsselbloem uit de wind te houden!.. Schande...

H.Witte
H.Witte29 apr. 2017 - 9:37

Beste mensen (diverse reageerders) Het feit dat Dijsselbloem ooit lid is geworden van de PvdA zegt iets over sociale bewogenheid en dit wordt bevestigd als je de historie van Dijsselbloem nader onderzoekt. Bijvoorbeeld zijn inzet in de beginjaren 2000 voor de zorg. Het lijkt er op dat D. tot de rechterflank van de PvdA behoort, maar dat is allerminst waar. Samen met Samson en Depla behoorde hij bij de groep zogenaamde RODE ingenieurs. Ik raad u aan dat eens te googelen.

H.Witte
H.Witte29 apr. 2017 - 15:44

Beste Boenders ik blijf bij mijn eerdere commentaar dat D. en allen die de wereld wat beter willen maken steeds weer hun kop stoten en dat alleen maar kunnen doen in heel kleine stapjes of een grote revolutie tegen het kapitalisme. Ga eens de politiek. Je zult merken dat je een behoorlijke olifantenhuid moet hebben om het vol te houden naar je idealen te blijven streven.

Machiels**1993
Machiels**199327 apr. 2017 - 16:10

Niet van belang wat hij wel of niet heeft gezegd. Wat wel van belang is, is dat dit 'vredesproject' genaamd de EU steeds meer een dominantieproject wordt waarbij landen in plaats van samenwerken een hekel aan elkaar krijgen.

rbakels
rbakels27 apr. 2017 - 15:56

De Groenen zijn belangrijk in het Europees Parlement. Ze vormen werkelijk een fractie - in tegenstelling tot de andere zogenaamde fracties die een samenraapsel zijn van vaak maar in de verste gelijkgestemde nationale partijen. De opmerkingen moeten Dijsselbloem daarom pijn hebben gedaan, want de PvdA ligt ideologisch niet zo ver van de Groenen. Het stelt me teleur dat hij geen behoorlijk antwoord heeft op het verwijt dat hij Griekenland van de wal in de sloot heeft geholpen met draconische bezuinigingseisen. Of werden die politiek geëist van "rechts"? Nu het Kabinet demissionair is kan Dijsselbloem gerust eerlijk zijn.

Hamid2
Hamid227 apr. 2017 - 15:21

Italianen hebben 24 uitdrukkingen voor feestvierende en slechts 2 voor werken????

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer227 apr. 2017 - 15:01

"Dijsselbloem had met zijn onlangs gedane populistische uitspraak ‘je kunt niet eerst je geld aan drank en vrouwen uitgeven en dan om steun vragen’ de helft van de Europese bevolking beledigd. Het betekent immers dat hij vrouwen als objecten ziet waar je geld aan uitgeeft." Nee, dat betekent het niet. Hij had bijvoorbeeld ook kunnen zeggen ‘je kunt niet eerst je geld aan een gratis concertreeks van Beyonce uitgeven en dan om steun vragen’. Zijn dan Beyonce of het publiek objecten? Lijkt me niet. Die spreekster is ook "een beetje dom".

2 Reacties
Dusk2
Dusk228 apr. 2017 - 5:45

@ Bruggenbouwer [Quote] De puinruimer van de eurocrisis, minister van Financiën en eurogroep-voorziter Jeroen Dijsselbloem, pakt mensen met lage inkomens aan en laat intussen belastingontwijkende multinationals ongemoeid. Hij ziet er streng op toe dat landen als Griekenland zoals hij dat noemt ‘hun huiswerk’ doen, oftewel het doorvoeren van draconische bezuinigingen die de zwaksten treffen, maar komt de afgesproken schuldenverlichting met die landen zelf niet na. Dat betoogde Ska Keller, leider van de 51 zetels tellende fractie van De Groenen/Vrije Europese Alliantie in het Europees parlement. Knap hoe jij en vele anderen hier het belangrijkste punt in het betoog van mevrouw Skeller (zier hierboven) straal negeren. Al dat onrecht doet jullie dus helemaal niets? Wat willen jullie eigenlijk bereiken met het aanvallen van Skeller? Dat niemand zich meer uitspreekt tegen de oneerlijke eisen die Griekenland zijn opgelegd? Nee, het allerbelangrijkste waar wij witte mannen ons mee bezig moeten houden, is anderen op hun plek zetten! En we moeten ons zeker niet laten afleiden door feiten en logische redeneringen! Een Duitse vrouw die zeer goed Engels spreekt, die is natuurlijk "een beetje dom"! Nietwaar, Bruggenbouwer?

Doofenschmirtz
Doofenschmirtz28 apr. 2017 - 7:52

Het gaat niet om het geld uitgeven aan iets of iemand an sich. Maar om het geld uitgeven aan vrouwen, alsof vrouwen te koop zijn. Dat zijn vrouwen natuurlijk ook te vaak, als hoer, als golddigger of anderszins. Maar uiteraard niet alle vrouwen en daarom beledigend. Behoorlijk onverstandig van Dijsselbloem om te gebruiken als beeldspraak. Hij had deze reactie kunnen verwachten. En het wordt hem natuurlijk lekker ingewreven. Maar iedereen weet wat hij bedoelde, zonder beledigend te willen zijn.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 apr. 2017 - 14:53

" Het betekent immers dat hij vrouwen als objecten ziet waar je geld aan uitgeeft." Nou nee, dat betekent het niet. Het is waarschijnlijker dat hij zowel de opvatting als het gedrag afkeurt.

Don Quichote
Don Quichote27 apr. 2017 - 14:47

Politiek incorrect modus aan: Ik zou ook geen cent uitgeven aan Ska Keller... Politiek correct modus aan: Inderdaad schande!! Hoe durft hij, de vlegel!

1 Reactie
Dusk2
Dusk228 apr. 2017 - 6:25

^hierboven moet desillusie natuurlijk illusie zijn

Kees Stop
Kees Stop27 apr. 2017 - 14:39

En daar blijft het niet bij. De jongste verklaring van het zelfverklaarde financiële genie dat nog aan wil blijven als voorzitter van de eurogroep, landbouwingenieur PvdA Dijsselbloem. ''Banken mogen van spaarders eisen dat ze erop toeleggen om hun geld te kunnen stallen op een rekening. Banken wordt voor deze negatieve rente niets in de weg gelegd.'' Dat is niet minder dan een oproep van PvdA Dijsselbloem om vooral negatieve rente te gaan rekenen voor spaarders door banken die schuldig zijn aan de villahypotheekcrisis. Door onverantwoordelijke villabewoners teveel poen uit te lenen voor hun luchtkastelen met hypotheekrenteaftreksubsidie. Spaarders die part nog deel hebben aan de villa hypotheekcrisis, integendeel. Mede dank zij spaargelden (en steun van de belastingbetaler) hebben banken kunnen overleven. Banken die PvdA Dijsselbloem heeft beloond door ze niet op te splitsen in spaarbanken en zakenbanken en de spaarder als klap op de vuurpijl ook nog verantwoordelijk te maken voor verliezen. Integendeel. Onverantwoordelijke villabewoners met hypotheekschulden worden door PvdA Dijsselbloem c.s. beloond met super lage rente op hun schuld. Evenals alle lieden/bedrijven met schulden. Elke maand weer pompt de ECB daarvoor 60 miljard euro in de economie om het kaartenhuis niet in te laten storten. Zo goed gaat het dus met de economie in de EU en dus ook Nederland die in tegenstelling tot het VK met handen en voeten gebonden is aan de PvdA Dijsselbloems c.s. Het is te hopen dat PvdA Dijsselbloem in zijn volgende functie heel goed ''beloond'' gaat worden door profiteurs anders is het echt allemaal voor niks geweest.

2 Reacties
Kees Stop
Kees Stop27 apr. 2017 - 14:45

http://www.telegraaf.nl/dft/geld/sparen/28063020/__Dijsselbloem_steunt_negatieve_rente_banken__.html

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 apr. 2017 - 19:46

"landbouwingenieur". Dat zit u wel hoog! Opgeleid in Wageningen, dat wel, maar Dijsselbloem is econoom, dat weet u best.

Piet de Geus
Piet de Geus27 apr. 2017 - 14:34

"Het betekent immers dat hij vrouwen als objecten ziet waar je geld aan uitgeeft." Het toppunt van vergezochtheid: als je constateert dat mannen geld uitgeven aan drank en vrouwen, ben jij degene die vrouwen als objecten ziet waar je geld aan uitgeeft. En als je constateert dat mannen met hun zatte kop achter het stuur kruipen, dan ben jij zeker een bezopen automobilist. Als je niet verder komt dan dat, kun je ook overwegen om je spreekbeurt eens een keertje voorbij te laten gaan. Gewoon uit zelfbescherming.

3 Reacties
Patrick Faas
Patrick Faas27 apr. 2017 - 19:34

Inderdaad. Dijsselbloem klaagde dan ook: "IK kan niet al mijn geld aan schnaps en vrouwen uitgeven."

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 apr. 2017 - 20:48

Dijsselbloem meende zelf al dat zijn "calvinistische directheid” niet werd begrepen.

Minoes2
Minoes230 apr. 2017 - 2:10

En wat te denken van zijn Calvinistische zuinigheid en he calvinistisch gezegde; Je moet eerst jezelf helpen( Griekse brievenbus-firma's in Nederland) alvorens je een ander kunt, lees wil, helpen? Aan een kruideniersmentaliteit geen gebrek...

Patrick Faas
Patrick Faas27 apr. 2017 - 14:30

Helemaal eens met Ska Keller. Dijsselbloem beledigde niet alleen heel Zuid-Europa maar vooral alle vrouwen. Hij schijnt nog steeds niet door te hebben wat er mis is aan zulke misogyne "locker room talk," dus dan valt er met hem waarschijnlijk niet meer te werken.

3 Reacties
Doofenschmirtz
Doofenschmirtz28 apr. 2017 - 6:23

Ach toe ff. Dit is zo'n overtrokken reactie van iedereen die graag heel lange tenen heeft. Iedereen weet wat Dijsselbloem met zijn uitspraak bedoelde en dat hij vrouwen niet ziet als lust- of wat ook voor objecten. Wie dat in zijn uitspraak wil zien is een zeurpiet. Het leidt af van Dijsselbloem's gelijk: De Griekse regering en elite (reders, haven Piraeus) hebben een corrupt systeem in stand gehouden zodat nauwelijks belasting werd gevorderd. Wie belasting betaalde was een sukkel. Met zo'n staatshuishouding werd vervolgens een EU lidmaatschap doorgedrukt. Goldman Sachs fleste de boel, namens de Griekse regering en hopla, Griekenland werd EU lid. Logisch dat het uiteindelijk hiertoe zou leiden.

Patrick Faas
Patrick Faas28 apr. 2017 - 14:40

@Doofenschmirtz Vermoedelijk doelde Dijsselbloem op overbesteding met zijn ondiplomatieke gewauwel. Geen excuus, want het effect van wat men zegt meet men af aan hoe het aankomt. Als hij overbesteding bedoelde had hij beter "overbesteding" kunnen zeggen. Maar hoe u zijn opmerkingen over "vrouwen" interpreteert als kritiek op belastingontduiking is mij een raadsel.

Doofenschmirtz
Doofenschmirtz29 apr. 2017 - 20:45

Patrick, hij bedoelde waarschijnlijk onverantwoorde uitgaven aan leuke dingen en een consumptief bestedingspatroon. Als hij dat bedoelde, dan vind ik dat hij groot gelijk heeft: De Griekse regering heeft veel Sinterklaas gespeeld waar nauwelijks inkomsten tegenover stonden. Zij leenden dat gat bij elkaar, tot uiteraard de bom barstte. Daar kan het volk weinig aan doen, echter: Zij hebben steeds gestemd op wie de grootste Sinterklaas speelde, dus dragen ook verantwoordelijkheid.

BARTOK81
BARTOK8127 apr. 2017 - 14:06

'de helft van de Europese bevolking beledigd' Het is gewoon een feit dat ze in Zuid-Europa een gruwelijke hekel hebben aan alle Noord-Europese landen; de landen die hun zaakjes wél op orde hebben. Je kunt het wel een soort van minderwaardigheidscomplex noemen.

7 Reacties
JensM
JensM27 apr. 2017 - 14:30

Ze bedoelde vrouwen. Ska Keller komt overigens uit Duitsland. Daarvan zegt men wel eens dat het Noord-Europees is.

adriek
adriek27 apr. 2017 - 14:34

die 'de helft' slaat niet op de zuidelijke helft, maar op de vrouwelijke helft. Of die zich beledigd voelt is overigens niet aan Keller, net zo min als het aan @BARTOK81 is om the beoordelen of landen een hekel aan andere landen (kunnen) hebben. "Het is gewoon een feit" is een veelgebruikte dooddoener om ononderbouwde stellingen overtuigend te laten overkomen. Net als "Iedereen weet toch...".

rbakels
rbakels27 apr. 2017 - 15:49

Welnee, afgezien van de Grieken (met hun naar verhouding maar piepkleine economie) hebben de zuidelijk staten hun zaken best wel op orde. Ja, in Spanje was er een vastgoedbubbel - maar in Nederland staan veel huizen nog steeds "onder water" en kun je wachten op problemen. De ooit bloeiende Ierse economie is aan de bedelstaf. Natuurlijk ligt er een culturele grens tussen het noorden dat gereformeerd hard is voor zichzelf en de zuiderlingen die van het leven weten te genieten op een manier die noorderlingen afgunstig maakt. Zelfs binnen landen heb je een Noord-Zuid tegenstelling. Bij ons zijn de Grote Rivieren de grens, in Duitsland is er een Weißwurstäquator, en zelfs de Zwitsers kennen zoiets: die Röstigraben. En dan heb ik het nog niet gehad over België, een land dat helemaal verscheurd wordt tussen Vlamingen en Walen. Tegelijk is België een mooi voorbeeld omdat de Walen zich vanouds superieur voelden, met hun staalbaronnen, Nederlands spraken alleen arbeiders en boeren. Zelfs in Antwerpen sprak de bovenlaag Frans. Koning Willem I sprak ook Frans. Inmiddels is Wallonië er economisch belabberd aan toe en gaat het Vlaanderen voor de wind, o.a. door de havens. Ik bedoel maar: de winnaars van vandaag kunnen de verliezers van morgen zijn.

Cliff Clavin
Cliff Clavin27 apr. 2017 - 16:33

Hebben wij onze zaakjes op orde? In het geheel niet. Hebben de Grieken een minderwaardigheidscomplex? In het geheel niet. Het is ondanks zijn opgelegde armoei, en ondanks de vele zelfmoorden die onze eigen koele en harteloze cijferaars veroorzaakt hebben, een trotse natie. (Ik heb een mooi commentaar van Yanis Varoufakis gezien. Die had een voordracht gehouden, in 2015, over hoe hij, Tsipras, en zijn team wilden samenwerken om tot een draaglijke oplossing voor de nood te komen. Ten overstaan van de Noordelijke chantageplegers. Hij was verbijsterd over de commentaren en kritiek die hij kreeg. Hij had nog nooit zo een groep robots tegenover zich gehad, het leken wel wezens van een andere planeet. Hij zei: ze hadden net zo goed het Zweedse volkslied voor me kunnen zingen, daar zou ik ook niets van begrepen hebben. Schulden zijn net zo een effectief middel om anderen te domineren, en uit te zuigen, en voor dood achter te laten, als een goed getraind en zwaarbewapend leger dat is. Lees: Maurizio Lazzarato: 'The Making of the Indebted Man', en zeker ook: dr. Michael Hudson over schulden door de geschiedenis heen: https://michael-hudson.com/wp-content/uploads/2010/03/HudsonLostTradition.pdf en ook Hudson, op: http://www.nakedcapitalism.com/2017/02/michael-hudson-why-failing-to-solve-personal-debt-and-polarization-will-usher-in-a-new-dark-age.html (Nu weet ik dat rechts niet van lezen en argumenteren houdt, maar ik probeer het toch maar.) (PS: David Graeber's 'Debt: The First 5,000 Years' is ook de moeite waard.)

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 apr. 2017 - 18:21

Helemaal voor Cliff alleen: een engelse vertaling van de eerste twee coupletten van het zweedse volkslied. Thou ancient, thou free, thou mountainous North Thou quiet, thou joyful [and] fair! I greet thee, most beautiful land upon earth, /:Thy sun, Thy sky, Thy meadows green.:/ Thou art enthroned upon memories of great olden days, When honored thy name flew across the earth, I know that thou art and wilt remain what thou wast, /:Yes, I want to live I want to die in the North:/ ... De grieken zouden het wel snappen denk ik.

BARTOK81
BARTOK8127 apr. 2017 - 18:30

@AdrieK 'Of die zich beledigd voelt is overigens niet aan Keller, net zo min als het aan @BARTOK81 is om the beoordelen of landen een hekel aan andere landen (kunnen) hebben.' Natuurlijk wel, ik mag toch zeggen en vinden wat ik wil?

Cliff Clavin
Cliff Clavin28 apr. 2017 - 10:05

@ Danielle Defoe (27/4, 20:21u) - je bent een schat! Dank je.