Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Situatie kwetsbaren in Brazilië nog penibeler

  •  
30-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
mst
Sinds de verkiezing van Jair Bolsonaro als president van Brazilië hebben sociale organisaties als de Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra (MST), vrij vertaald de Arbeiders Zonder Land Beweging, het erg moeilijk. Grootgrondbezitters kunnen zich niet vinden in de strijd die MST voert voor landhervormingen. Daarnaast vecht de organisatie tegen sociale ongelijkheid en ongelijke berechting. Dat het grootste land van Zuid-Amerika gevaarlijk is voor Braziliaanse activisten blijkt wel uit het feit dat vorig jaar zeventig van hen stierven. Een meerderheid van die groep behoorde tot de MST.
Al Jazeera zocht de landloze arbeiders op en maakte een verslag in het zuidwesten van Brazilië. Hieruit blijkt wel dat het onder Bolsonaro, die dinsdag wordt ingezworen, hoogstwaarschijnlijk niet makkelijker wordt voor activisten. Een anti-terrorismewet die momenteel in de senaat wordt besproken moet het voor Bolsonaro eenvoudiger maken bewegingen als MST aan te pakken. Eerder noemde hij hen al terroristen en zwoer bij die gelegenheid de landloze arbeiders te gaan vervolgen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.