Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sinterklaasviering in Canada zonder 'racistische' pieten

  •  
26-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
227 keer bekeken
  •  
Sinterklaas_300.jpg
Canadese organisatoren willen van Nederland horen hoe ze verder moeten zonder de pieten
In de Canadese stad Vancouver zal Sinterklaas zonder zijn zwarte pieten arriveren. De organisatoren hebben besloten de pieten dit jaar niet in te zetten na klachten van de Afrikaans-Canadese gemeenschap. Zij vinden zwarte piet racistisch stereotype en beledigend.
De Vancouver Sun schrijft dat de organisatoren na onderzoek inzagen dat de Afrikaans-Canadese gemeenschap een punt heeft.
We hebben onderzoek gedaan en zijn tot de conclusie gekomen dat ze een punt hebben”, aldus Sinterklaas-organisator Tako Slump in het dagblad. “We kunnen de Afrikaans-Canadese gemeenschap verzekeren dat er geen aanstootgevende zwarte gezichten te zien zullen zijn.
Ieder jaar viert de Nederlands-Canadese gemeenschap in Vancouver Sinterklaas. Een evenement waar zo’n 400 tot 600 Nederland op af komen. Sinterklaas komt volgend weekend aan in Vancouver. De organisatoren willen vanuit Nederland graag horen hoe ze de aankomst van Sinterklaas zonder pieten moeten vieren.
cc-foto: Marcel030
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.