Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sinterklaas is een wappie

  •  
08-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
Hoewel ouderen statistisch gezien de meeste kans lopen op ernstige ziekte na een coronabesmetting, zijn er nog altijd mensen die weigeren zich te laten vaccineren. In het tv-programma Plakshot komt – anoniem – een man op leeftijd aan het woord, die maar weinig opheeft met vaccinaties, de demissionaire regering, de mainstream media en eigenlijk alles wat met het coronavirus te maken heeft. Dat hij vaccinaties weigert heeft wel zo zijn gevolgen, geeft hij toe. Zo zijn er vrienden en kennissen die weigeren de deur nog voor hem open te maken, hoe hard of zacht hij ook klopt:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Peterrr3
Peterrr38 nov. 2021 - 19:57

Leuk programma. Met plezier er naar gekeken!

Sam V
Sam V8 nov. 2021 - 10:12

Niet sterk. Ik zou het sterker gevonden hebben als ze Jezus of Mohammed gekozen hadden als oude man. Het gaat bij de wappies namelijk om volwassen mensen die in sprookjes geloven. Een vergelijking met een kindersprookje is dan niet zo sterk.

Eric Minnens
Eric Minnens8 nov. 2021 - 9:59

De satire is zo laag geprofileerd, dat wappies er alleen maar extra argumentatie in vinden. Het tv-programma heb ik niet bekeken. Na zo'n straatinterview dat begint met de vraag 'wat is uw favoriete tv-programma?' haak ik meteen af. Of was dat ook satire?

1 Reactie
Peterrr3
Peterrr38 nov. 2021 - 19:58

Ja, dat was ook satire. Tenminste, dat vond 80%. 40% vond overigens van niet.