Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sinterklaas in zorgcentrum blijkt superverspreider: 45 bewoners corona

  •  
12-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
2062830108_796d46aaae_c
In het Belgische Mol, op de grens met Nederland, heeft een sinterklaas het coronavirus gul verspreid in een woonzorgcentrum. Na het heerlijk avondje bleek een derde van de bewoners positief. Volgens het verzorgingshuis heeft iedereen zich aan de coronavoorschriften gehouden.
Er werd alarm geslagen nadat de sinterklaas zelf positief bleek te zijn kort na zijn bezoek aan zorgcentrum Hemelrijck. Na testen bleken 45 van de 150 bewoners het virus te hebben opgelopen. Omdat nog niet alle testuitslagen binnen zijn, is de verwachting dat dit aantal nog oploopt. Hoewel de sint volgens een verklaring van het verzorgingshuis weliswaar de gemeenschappelijke ruimtes heeft gezicht, bleef hij “nergens langer dan enkele minuten en droeg een mondmasker. Ook de bewoners droegen een mondmasker.”
De gemeente Mol noemt de beslissing een sinterklaas op bezoek te laten komen “een inschattingsfout”. Armonea, de groep waar het woonzorgcentrum in Mol toe behoort, bestrijdt dat: “Er werd namelijk rekening gehouden met de vele maatregelen. Bovendien kwam de hulp-sint ook wel vaker als vrijwilliger in het woonzorgcentrum.”
Bron: VRT / cc-foto: JanJochem Overgaauw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.