Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sinan zoekt de Klas van Elias

  •  
26-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Elias was tien jaar oud toen hij vluchtte uit zijn geboortestad Aleppo. Een klassenfoto is een van de weinige dingen die hij heeft overgehouden aan zijn leven in Syrië. De foto van hem en zijn 42 klasgenoten werd gemaakt vlak voordat er voor het eerst een bom ontplofte in Aleppo. Na een vlucht vol spanning en onzekerheid, kwam hij uiteindelijk terecht in Enschede. Nu, zeven jaar later, vraagt Sinan Can zich af hoe het met de klasgenootjes van Elias is. Waar zijn de 42 kinderen van de foto terechtgekomen? Zijn ze allemaal nog in leven? Hoe gaat het nu met ze? De zoektocht van Sinan met de klassenfoto van Elias in de hand brengt hem naar Syrië, Libanon en Australië. De aflevering van Sinan zoekt de klas van Elias is de eerste in een tweeluik.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

FransAkkermans1947
FransAkkermans194726 mrt. 2019 - 12:56

Zeer de moeite waard. Knap gemaakt, ontroerende documentaire.

1 Reactie
Poezenmens
Poezenmens26 mrt. 2019 - 14:37

+1

Thuiszitter
Thuiszitter26 mrt. 2019 - 10:23

Symphatieke gast is die Sinan toch, weer een goede docu gemaakt. Ik kijk al uit naar het vervolg. Wat mij opvalt dat de kinderen zo snel onze taal te pakken hebben , het goed doen op school ondanks hun traumatische ervaringen . Die gun je toch het allerbeste , ik tenminste wel.