Joop

Sigrid Kaag doet aangifte tegen Willem Engel wegens verspreiden privéadres

  •  
09-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
328 keer bekeken
  •  
BELGIUM - POLITICS - JUSTICE - HEALTH - VIRUS

© Dutch virus-activist Willem Engel poses during a session of his trial against Belgian virologist Marc Van Ranst, at the courthouse in Mechelen on August 11, 2021. NICOLAS MAETERLINCK / Belg

D66-leider Sigrid Kaag doet aangifte tegen sekteleider Willem Engel wegens het verspreiden van haar privéadres. Dat deed de viruswaanzinnige coronaontkenner zondag via Twitter. Daarbij beschuldigde hij Kaag onder meer van “terrorismefinanciering” en riep hij zijn volgers op te achterhalen op wiens naam het huis van Kaag staat.
In de Tweet deelt Engel een informatieverzoek aan het Kadaster, waarop de adresgegevens van Kaag duidelijk zichtbaar zijn. Eerder deze week werd Sigrid Kaag al op haar huisadres bedreigd door een andere complotdenker die met een brandende fakkel aan haar voordeur verscheen. Twitter heeft het bericht van Engel inmiddels verwijderd en zijn account voor enkele uren beperkt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (124)

frankie48
frankie4810 jan. 2022 - 9:12

Op zeker dat W. Engel één dagvaarding op zijn huisadres wel gaat ontvangen, namelijk van de commissie die parlementaire enquête over de aanpak van de coronapandemie over de afgelopen jaren gaat onderzoeken, want FvD en PVV zullen als politieke partijen daar ongetwijfeld ook zitting in mogen gaan nemen, en hem daar als deskundige willen gaan opvoeren. Of zullen de andere politieke partijen die daar zitting in gaan nemen dat vanaf nu ongepast gaan vinden!

5 Reacties
Zandb
Zandb10 jan. 2022 - 11:31

Frankie Wat maakt dat uit, wanneer politici iets "ongepast" vinden? Als Engel volgens de regels die voor iedereen gelden, toegang heeft, dan heeft hij toegang, hoe ongepast iemand dat dan ook vindt of zelfs hoe ongepast het is.

rvb2
rvb210 jan. 2022 - 11:45

Natuurlijk is het ongepast een dansleraar als deskundige op te voeren als het over een pandemie gaat.

Eric Minnens
Eric Minnens10 jan. 2022 - 12:57

@frankie48 Ze moeten hem juist als ONdeskundige oproepen en al zijn praatjes doorprikken. Op de tribune plaatse men een groepje (een koor?) uitlachers. O nee, nu maak ik er weer een toneelstukje van. (Psychiator, wil jij de regie doen?)

Uw Psychiator
Uw Psychiator11 jan. 2022 - 8:43

@ Eric Minnens (10/1, 13:57u) - dank je voor de eervolle uitnodiging! Hier ligt stof voor een documentaire/film van 60 minuten, dat staat voor mij nu al vast. Eerste creatieve ingeving: een voorstelling à la 'The Muppets'. Miss Piggy zit het geheel voor. Kermit is haar assistent. FvD en PVV zitten op de eerste rijen in de zaal, zijnde de partijen die Willem E. als 'participerend Corona-deskundige' uitgenodigd hebben. Ernst Kuipers zit aan de zijkant achter een eigen bureau, waarop stapels vakliteratuur en DSM-5 klaarliggen. Fozzie Bear mag om de vijf minuten een geslaagde 'Witz' ten beste geven. Belangrijk: hogerop, op een speciaal daarvoor gemaakt balkonnetje, zitten de onvergetelijke Statler & Waldorf, die elk antwoord van Willem E. van hun eigen commentaar voorzien. En als zij hun kritiek geuit hebben, dan horen en zien wij Animal achter zijn magnifieke drumstel, die doet een 'B'dum Tish'-roffeltje - teken dat de hele zaal mag schaterlachen. Thierry heeft recht op een eigen kleine slotrede, hij gaat een oratie houden over Nietzsche, Hegel, Schopenhauer, en andere 'pandemie-deskundigen' uit het verleden. Eindscène (na Baudet): algemeen gelach, hilariteit alom, en vrolijke zang en dans. (Hiervoor moet ik dan nog de erven Jim Henson om toestemming en rechten vragen; dat zij na een onderbouwd verzoek van mijn kant 'ja' zullen zeggen, daar twijfel ik niet aan.)

Eric Minnens
Eric Minnens11 jan. 2022 - 12:18

@Uw Psychiator Haha! Je overtreft mijn stoutste verwachtingen, maar dat doe je wel vaker. Heel grappig. Dit filmpje gaat viral, dat valt nu reeds te voorspellen. De Muppet Show is precies de juiste context voor deze wappies. Het commentaar van alle genoemde Muppets, plus het eindoordeel van Miss Piggy zal uiterst scherp, humoristisch, rechtvaardig en dus vernietigend zijn. ????

pahan
pahan10 jan. 2022 - 6:08

Als je het aan Google vraagt krijg je gewoon het adres te zien, en niet alleen van Kaag. Ook daar is Engel niet voor nodig. Zijn bestaan wordt steeds zinlozer.

2 Reacties
Krek
Krek10 jan. 2022 - 14:01

Dat is wel waar, maar ik ben toch van mening dat het expliciet delen van het adres van een andere orde is. Door het delen van het adres impliceer je toch minstens goedkeuring voor kwalijke gevolgen, en neem je bovendien een drempel weg. Een mogelijke dader wordt het immers nog gemakkelijker gemaakt om over de schreef te gaan.

OlavM
OlavM10 jan. 2022 - 17:46

@ Krek: Krek! :)

The Apple
The Apple10 jan. 2022 - 3:13

Daan Ouwens tegen WillemdeGroot: "Het ligt niet aan deze man zelf. Want hij is onmondig, volgens jou, en niet in staat eigen keuzes te maken. Hij kan niet denken want hij wordt geregeerd door primaire emoties." Begin eens tegen Daan over arbeiderszelfbestuur. Op hetzelfde momen worden bedrijven uitsluitend bevolkt door mensen die geregeerd worden door hun primaire emoties, die niet in staat zijn eigen -verantwoorde- keuzes te maken. Bovendien zegt WillemdeGroot dat helemaal niet, maar ziet hij Engel als iemand die mensen die geregeerd worden door hun primaire emoties voor zijn karretje probeert te spannen. Gelukkig zijn dat er belangrijk minder dan Daan in sommige andere gevallen pleegt te suggereren. Niet dat men altijd zulke goede keuzes maakt, maar dat komt meestal niet omdat men wordt geregeerd "door primaire emoties". Daan: "Jij weet hoe het zit. Het is een individuele deficiëntie of een cognitieve handicap. Maar met goede zorg kan het gerepareerd worden. Met jeugdwerkers, begeleiding en aandacht, daar schort het aan. De Goelag archipel dat is waar jouw ideeën mij aan doen denken. Er was destijds in de sovjet unie het idee dat er een alles overstijgende visie was op wat het beste was voor de Russische bevolking. Mensen die het niet snapten kregen en heropvoeding. Jouw schets komt op hetzelfde neer." De vraag is waar dit soort overspannen reacties toe moeten leiden. In ieder geval ligt het niet in de bedoeling dat er minder mensen komen die niet worden geregeerd door primaire emoties en in staat eigen keuzes te maken. Daan kennende geeft hij de voorkeur aan represieve oplossingen: verbieden, handhaven en opsluiten. Niet dat het probleem daarmee opgelost is, maar dan houden ze zich tenminste koest. De Goelag archipel, dat is waar jouw ideeën mij aan doen denken. Maar geen "linkse".....

14 Reacties
The Apple
The Apple10 jan. 2022 - 3:16

herstel: . In ieder geval ligt het niet in de bedoeling dat er minder mensen komen die worden geregeerd door primaire emoties en niet in staat zijn eigen keuzes te maken.

MG1968
MG196810 jan. 2022 - 9:53

Het continue bovenaan zetten van je commentaar waarin je anderen aanhaalt heeft alleen maar als reden dat je eigenlijk niet wilt dat iemand dat wat jij schrijft in de juiste context beoordeelt omdat je weet dat velen niet de moeite nemen om op en neer te scrollen. Het geeft dus vooral aan dat je zelf wel weet dat je de zaken uit de context trekt. Wat zegt dat over jou?

Zandb
Zandb10 jan. 2022 - 11:49

Appel Belachelijke reactie. Ik heb Daan nog nooit zien beweren, dat niet iedereen dezelfde rechten toekomen. Je kunt tegen een referendum zijn omdat dan iedereen kan en mag meepraten. Maar dat betekent dan toch zeker niet en noodzakelijk, dat de een meer rechten heeft dan de ander en dat er mensen naar de Goelagarchipel moeten. De hemel bewaar me. Verder kan verbieden een prima middel zijn om in ieder geval duidelijk maken, dat ergens een grens ligt. Helaas is dat de norm. Pas als dat niet zo zou zijn, dan zou Daan er inderdaad een zeer afwijkende afwijkende kwalijke mening op nahouden, zo hij al zo van het verbieden, handhaven en opsluiten is. Tot slot: Het volgende citaat, dat is iets wat u beweert en niet Daan. Tenminste dan moet u dat maar eens aantonen. U zegt: "Begin eens tegen Daan over arbeiderszelfbestuur. Op hetzelfde momen worden bedrijven uitsluitend bevolkt door mensen die geregeerd worden door hun primaire emoties, die niet in staat zijn eigen -verantwoorde- keuzes te maken." Nogmaals: Je met redenen omkleed ergens voor of tegen zijn. Maar dat betekent natuulijk niet dat Daan dan, als een dictator verbiedt dat bijvoorbeeld fabrieken door de werknemers zelf bestuurd gaan worden. Nogmaals; dat vind ik belachelijk, dat u dergelijke conclusies trekt. Wanneer u werkelijk kunt aantonen, dat Daan ex- of impliciet zegt of vindt, dan praten we wel eens weer. En nee, aan zo'n ad hominem als laatst, daar heeft alleen wie genoegen neemt met drogredenen iets aan. (Dat zijn er helaas genoeg. Dat wil ik niet ontkennen.)

Krek
Krek10 jan. 2022 - 13:58

"Ik heb Daan nog nooit zien beweren, dat niet iedereen dezelfde rechten toekomen." Geachte Zandb, U doet een Ruttetje waar het deze zinsnede betreft. Wellicht omdat u ook wat boter op het hoofd heeft? Zegt het beroepsverbod jegens FvD/PVV-stemmers u nog iets? https://joop.bnnvara.nl/opinies/fvders-en-pvvers-horen-niet-voor-de-klas

DaanOuwens
DaanOuwens10 jan. 2022 - 14:50

@ The Apple Jij schrijft: Daan Ouwens tegen WillemdeGroot: “Het ligt niet aan deze man zelf. Want hij is onmondig, volgens jou, en niet in staat eigen keuzes te maken. Hij kan niet denken want hij wordt geregeerd door primaire emoties.” Ik gaf daar een samenvatting van de opmerkingen die WillemdeGroot maakte over de man die bij Kaag voor de deur stond. Opvallend is dat jij hier laat zien dat jij hier suggereert dat ik hiermee verwees naar WillemdeGroot. Dat is dus niet correct. Dat komt ook omdat jij als provocatie jouw reactie niet onder mijn tekst plaats maar boven in het topic. Als een soort persoonlijke aanval en om mijn tekst te framen. Door de tekst bovenin te plaatsen probeer je dat te verhullen. Het zegt veel over jou. Niets over mij. @ MG1968/Zandb Blijkbaar maakt mijn toon sommigen boos. En dan zijn er mensen die daar heel onredelijk op reageren. Anders dan jullie geloof ik niet zo in de dialoog met dit soort types, maar heb respect voor jullie benadering, jullie voeren die dialoog wel. Ik denk dat dit soort extreme types of ze zichzelf nu links noemen of uiterst rechts allang niet meer bereikbaar zijn voor enig argument. Ook hun medestanders niet. Ik ben al tevreden om er zo nu een dan een stevige kritische kanttekening bij te maken. De respons daarop doet mij weinig. Het illustreert heel goed de polarisatie en verdeeldheid in de samenleving en voorkomt daarmee dat dit soort dolende types kunnen beweren dat ze namens het volk spreken.

Zandb
Zandb10 jan. 2022 - 15:05

Krek Ik heb het over Daan en hebt het over mij? De logica ontgaat me. U haalt een discussie uit het verleden aan. Met die discussie wilt u suggereren dat ik voor beroepsverboden ben. Iedereen die de moeite zal nemen om te lezen wat ik schrijf zal zien dat het niet zo is: Net als mensen die geen verstand hebben van het vak dat ze doceren, zo moeten mensen die FvD of PVV stemmen, wat impliceert dat ze les moeten geven aan mensen die ze ten diepste verachten, niets voor de klas te zoeken. Daaraan kan je leerlingen niet blootstellen. Let wel: Het gaat om mensen van wie heel duidelijk is dat ze het PVV of FvD gedachtegoed actief uitdragen. Tenminste dat vbind ik. Wat die allemaal met mijn kritiek op Appel, die het over het over Daan heeft, dat is mij een raadsel. Inderdaad; soms moet je voor zinnen wel eens je best doen om ze te begrijpen. Een dubbele ontkenning gebruiken is niet per definitie fout. In dit geval is die zinvol; ik maskeer of manipuleer er niets mee. Wanneer u nog meer onzinnigs kwijt moet, ga gerust uw gang. Daan Tja. Dat weet ik allemaal niet zo. Ik weet alleen dat Apple het volgens mij bij het verkeerde eind heeft. En voor de rest probeer ik mensen te behandelen, zo ik behandeld wil worden.

Wieowie
Wieowie10 jan. 2022 - 16:53

Daan: The Apple zei het gewoon heel duidelijk. Iedereen begreep het. En nu weet jij toch ook wet iets te vinden waardoor het zogenaamd de schuld van Apple is dat jij iets verkeerds suggereert. Altijd maar weer de ander en nooit iets aannemen.

The Apple
The Apple10 jan. 2022 - 18:56

Ik heb groot bezwaar tegen de manier waarop DaanOuwens iedereen met een andere mening probeert weg te zetten als volgelingen van Stalin en tegelijk zijn eigen -meestal repressieve- "oplossingen" naar voren brengt, alsof het belangrijkste kenmerk van dictators niet juist repressie zou zijn. Dat zal ik onder de aandacht blijven brengen en het staat iedereen vrij te checken of ik daarbij de zaken uit hun verband ruk. Ik ben er zelf voorstander van om de invloed van de aandeelhouders in de bedrijfsvoering aan banden te leggen ten voordele van de stem van de werknemers en heb daar meerdere malen van DaanOuwens dit soort commentaar op gekregen. Ik ben geen tegenstander van het referendum, maar ik vind het van ondergeschikt politiek belang. Dat is een heel andere kwestie. Maar het belangrijkste is de vraag is waar dit soort overspannen reacties toe moeten leiden. In ieder geval ligt het niet in de bedoeling dat er minder mensen komen die niet worden geregeerd door primaire emoties en in staat eigen keuzes te maken. Op die vraag geeft niemand van deze critici een antwoord en dat is niet voor niets......

The Apple
The Apple10 jan. 2022 - 19:03

Daan Ouwens: "Dat komt ook omdat jij als provocatie jouw reactie niet onder mijn tekst plaats maar boven in het topic. Als een soort persoonlijke aanval" Beste Daan, bijna elke reactie van jou op iemand is wel ingekleed als een persoonlijk aanval en zeker als je op mij reageert. Dus als het weer gebeurt, dan is de kans groot......

The Apple
The Apple10 jan. 2022 - 19:05

Nog afgezien van de onzin en de tegenstrijdigheden waar je zelf mee komt

DaanOuwens
DaanOuwens10 jan. 2022 - 20:42

@ The Apple Jij schrijft: Ik heb groot bezwaar tegen de manier waarop DaanOuwens iedereen met een andere mening probeert weg te zetten als volgelingen van Stalin Ik zet niemand weg as volgelingen van stalin. Ik zet jouw weg als iemand met vastgeroeste gedateerde communistische denkbeelden die vanaf een ander continent mensen hier niet werkende oplossingen oplegt. En je schrijft: en tegelijk zijn eigen -meestal repressieve- “oplossingen” naar voren brengt, Ik leg stel nooit dictatoriale oplossingen voor. En je schrijft: Dat zal ik onder de aandacht blijven brengen en het staat iedereen vrij te checken of ik daarbij de zaken uit hun verband ruk. Die vrijheid heb je sowieso en ik heb dezelfde vrijheid. En je schrijft: Maar het belangrijkste is de vraag is waar dit soort overspannen reacties toe moeten leiden. Ik lever geen overspannen reacties. En over de opbrengst ervan ten aanzien van de reacties aan jou kan ik kort zijn. Die leiden tot niets. Je woont hier ver vandaan, je maakt geen deel uit van de Nederlandse samenleving en je oreert een beetje voor de vuist weg. Ik vind het prettig daar soms op te reageren. Daar vermaak ik mij mee. Maar dat is de enige opbrengst voor zo ver ik dat kan zien. En je schrijft: Beste Daan, bijna elke reactie van jou op iemand is wel ingekleed als een persoonlijk aanval en zeker als je op mij reageert. Dus als het weer gebeurt, dan is de kans groot…… Ik vind het best lijkt mij onzinnig maar moet je helemaal zellf weten. @ Wieowie Jij schrijft: The Apple zei het gewoon heel duidelijk. Iedereen begreep het. Ik denk dat de meesten niet begrepen waar het over ging. En jij gezien deze tekst van jou zeker niet. Je trekt de onjuiste conclusie. En je schrijft: Altijd maar weer de ander en nooit iets aannemen. Ik neem van alles aan, maar geen onzin.

The Apple
The Apple10 jan. 2022 - 22:23

Daan Ouwens: "Je woont hier ver vandaan, je maakt geen deel uit van de Nederlandse samenleving en je oreert een beetje voor de vuist weg. Ik vind het prettig daar soms op te reageren. Ja, die mankeerde nog, maar je kon er op wachten:" ik woon in het buitenland en dus oreer ik maar wat. Daan reageert wat zo graag, maar niet op de vraag of het uiteindelijk in zijn bedoeling ligt dat er minder mensen komen die niet worden geregeerd door primaire emoties en in staat zijn om hun eigen keuzes te maken. Je begint er zelf over Daan, dus moet het wel een factor zijn bij de weg die jij voorstelt, de maatregelen die je zou willen nemen. Kom op, het is alleen maar een uitnodiging om een beetje gezond verstand te tonen. Laat je van je beste kant zien. Kom eens met iets dat positief en pragmatisch is? Kijk, ik zie ook wel dat de legalisering en regulering van het druggebruik de criminaliteit aanzienlijk zal verminderen en duizenden jeugdwerkers, begeleiding en aandacht kan schelen, dus daar zou ik éérst aan beginnen. Maar dat argument ga ik toch niet gebruiken om WillemdeGroot aan te vallen en het -nota bene- te verwijten dat hij zou denken in dezelfde termen als het inrichten van heropvoedingskampen naar het model van de Goelag archipel . Dat is toch te dol voor woorden. Temeer daar ik er absoluut van overtuigd ben dat hij dat helemaal niet voor ogen heeft. Het is gewoon een vorm van smaad.

Zandb
Zandb11 jan. 2022 - 7:40

Apple U zegt: "Ik heb groot bezwaar tegen de manier waarop DaanOuwens iedereen met een andere mening probeert weg te zetten als volgelingen van Stalin." Maar u geeft geen enkel voorbeeld, laat staan waaruit blijkt dat Daan IEDEREEN op die manier wegzet. Gelul dus. U zegt: "....en tegelijk zijn eigen -meestal repressieve- “oplossingen” naar voren brengt, alsof het belangrijkste kenmerk van dictators niet juist repressie zou zijn. Dat zal ik onder de aandacht blijven brengen en het staat iedereen vrij te checken of ik daarbij de zaken uit hun verband ruk." Gelul. Niet "iedereen staat het vrij te controleren", nee, ú moet dat onweerlegbaar aan tonen, wanneer en waarom Daan als een Dictator denkt en beweert. Hoe kan iemand checken of klopt wat u in algemene zin beweert, wanneer er geen bewijs te vinden is voor die algemene zin? Wanneer u vindt dat er sprake is van overspannen reacties, dan zult u dat moeten aantonen. Concreet. Want ik zie dat beslist niet, die overspannen reacties waarin Daan mensen behandelt alsof hij een dictator is. Hoe moet ik bewijzen dat u ongelijk heeft, als ik niet niet duidelijk maakt waarom u vindt wat u vindt? De voorbeelden die u noemt, heb ik al besproken en verworpen. Jullie zijn het niet eens, dat is duidelijk. Maar dat u verbannen dient te worden op de manier die in Rusland gebruikelijk was, dat kan ik nergens uit afleiden. Krek Het blijft weer zo stil. Wieowie En wat beweert Daan dan, dat feitelijk aantoonbaar zo verkeerd is, dat iemand het idee krijgt dat iedereen die het niet met Daan een sis, verbannen moet worden naar de Goelag Archipel? Kom op; u kunt het! Cast.

The Apple
The Apple11 jan. 2022 - 11:42

De vraag is wat WillemdeGroot zegt dat doet veronderstellen dat hij mensen naar de Goelag wil sturen. Is dat omdat hij jeugdwerkers,de hulpverlening en de geestelojke gezondheidszorg wil inzetten? Laat DaanOuwens maar eens duidelijk maken wat hij daartegenover stelt.

OlavM
OlavM10 jan. 2022 - 1:13

Die viruswaanzinnige Willem Engerd is duidelijk bezig met haatzaaien en opruien. Zo'n type moet minstens zo stevig worden aangepakt als de verdwaasden die zich aangesproken voelen om mensen daadwerkelijk thuis op te zoeken en te bedreigen.

7 Reacties
The Apple
The Apple10 jan. 2022 - 3:23

Dat is alleen lastig, want ze zijn wel zo intelligent dat ze dat haatzaaien en opruien zo verpakken dat ze zelf buiten schot blijven. Probeer je dat toch, dan zullen ze steevast proberen daaar een puiblicitair slaatje uit te slaan daarin ferm gesteund door mensen met dezelfde bedoelingen.

frankie48
frankie4810 jan. 2022 - 8:29

Ik mag toch hopen dat er geen rechter in Nederland is die net als u de zaak zo uit zijn verband kan gaan lopen trekken! Want dan zou je voor het door rood licht rijden altijd een poging tot doodslag van kunnen gaan maken.

Zandb
Zandb10 jan. 2022 - 11:51

frankie Wat wilt u nu? Dat kan toch ook gewoon en dat zal ook regelmatig gebeuren; dat wie door rood reed voor een "poging tot doodslag" wordt aangeklaagd.

OlavM
OlavM10 jan. 2022 - 17:32

@ frankie 48: [Ik mag toch hopen dat er geen rechter in Nederland is die net als u de zaak zo uit zijn verband kan gaan lopen trekken!] Rechters plegen in de praktijk verbanden te zien, net als ik nu. Hoe glad types als Willem Engerd (en zijn maatje Baudet) ook kunnen zijn. [Want dan zou je voor het door rood licht rijden altijd een poging tot doodslag van kunnen gaan maken.] Nou, dat levert onder omstandigheden wel degelijk dood door schuld op!

OlavM
OlavM10 jan. 2022 - 17:43

Aanvulling: En ik moet nog aanvullen: soms zelfs (poging tot) doodslag, via de constructie van "voorwaardelijk opzet", d.w.z.: iemand handelt zo roekeloos, dat hij de mogelijke negatieve gevolgen voor lief heeft genomen. Bekend voorbeeld: iemand rijdt in een auto met 100 km/uur in een dorpskern, en veroorzaakt daarmee een dodelijk ongeval.

frankie48
frankie4810 jan. 2022 - 17:58

Kom op jongens, de tijd dat iemand voor reïteratie gedrag TBS kreeg omdat hij elke keer na het koffie drinken het theelepeltje uit het restaurant van de HEMA mee naar huis nam, die tijd ligt toch wel achter ons, omdat wij uit gedragsonderzoek nu weten waarom iemand dat blijft doen. En daarom heeft Amsterdam ook de 'top 600' aanpak voor veelplegers in het leven geroepen. https://www.om.nl/organisatie/arrondissementsparket-amsterdam/top-600

Zandb
Zandb11 jan. 2022 - 8:05

frankie U rommelt er maar een beetje op los. Dat iemand bewezen veel gepleegd heeft zegt iets over zijn psychische gesteldheid. Maar wat dan precies? En ga eens op die kritiek in, dat een rechter volgens u "zaken uit het verband trekt". Dat Olav zich wat driest en dus niet al te slim uitlaat, dat begrijp ik. Maar rechters sla ik wel iets hoger aan. U blijkbaar niet. En met dat verkeerde voorbeeld dat u geeft en wat ook Olav terecht als zodanig beschrijft, onderstreept u dat het niet klopt, wat u zegt.

Vervatte
Vervatte10 jan. 2022 - 0:04

Vrijheid is een groot goed en kan gevaarlijk zijn. Een enkeling verwijst naar de rechter (zoals het hoort) De meeste reacties spreken al van een zekere veroordeling of zelfs geweld (als Engel hun adres had vrij gegeven) Er zijn ook heel veel artsen bij die Engel hebben onderzocht, want met stelligheid wordt beweerd dat hij een idioot, gek, gestoord etc. is. Nu ga ik er van uit dat iedereen hier redelijke keurige burgers zijn, maar het geeft maar wel weer aan hoe eenvoudig het is om mensen die niet volgens een bepaald verwachtingspatroon opereren, voor gek worden verklaard. Doet me weer denken aan Het Klein Orkest, met Over De Muur. https://www.youtube.com/watch?v=MesVrkdjHSk De ware weg loopt uiteraard via de wettelijke weg. Diegene die de wettelijke weg kunnen veranderen zijn o.a. de politici.

1 Reactie
Zandb
Zandb10 jan. 2022 - 11:58

Vervatte Ik ben het met u eens. We moeten niet ter snel met ons (voor)oordeel klaarstaan. Helaas worden dit soort woordkeus veel en veel te vaak gebruikt om de verontwaardiging uit te drukken. Maar dat is en blijft een hele kwalijke manier. Ik moet wel zeggen, dat wanneer de rechterlijke en/of de politieke weg bewandeld worden, u daar geen overspannen verwachtingen van mag hebben. Ik bedoel, dat is niet de enige weg! Aan de ene kant omdat we natuurlijk wel met een 'idioot' te maken kunnen hebben en aan de andere kant omdat mensen zich daar (wat de rechter doet, de politici zeggen en doen) gemakkelijk niets van aan kunnen trekken of zelfs dat zoiets hun (voor)oordeel sterkt.

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl9 jan. 2022 - 23:50

Doxxen is, na revenge porn, het meest ranzige wat je op het internet kunt doen.

Gebruiker1453
Gebruiker14539 jan. 2022 - 22:17

Mevrouw Kaag is nog maar net bekomen van de schrik van die gek met fakkel, en dan dit. Lekker Trumpiaans sadistisch bezig die Engel.

marietje.
marietje.9 jan. 2022 - 21:29

Ik vind het vooral zo heftig voor Kaag. Zo vlak na de 'fakkelman'. en dan heeft ze nog corona ook. Wat een moed van deze vrouw om nog in het kabinet te willen zitten. En wat Engel doet, het zijn zulke lage streken. Doet me denken aan Trump.

Eric Minnens
Eric Minnens9 jan. 2022 - 20:53

Willem Engel is een crisisprofiteur, zoals Thierry Baudet en Sywert van Lienden dat ook zijn. Crises zijn hun verdienmodel. Voor een deel zijn ze gestoord, voor een deel uiterst berekenend.

Thuiszitter
Thuiszitter9 jan. 2022 - 20:44

Haar gegevens waren reeds bekend , hij zet in dat bericht niet aan tot geweld of bedreiging dus ben benieuwd waar tegen Kaag nu aangifte heeft gedaan.

5 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland9 jan. 2022 - 22:34

Kaag is een politicus en Engel niet Dus grote kans dat ze het wint . En/of dat het een aanleiding gaat worden wetten te veranderen ten nadele van de burger (zoals altijd) Zo las ik vandaag trouwens dit https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2412439-de-overheid-huurt-de-duurste-advocaten-om-te-procederen-tegen-eigen-burgers

Eric Minnens
Eric Minnens9 jan. 2022 - 22:55

@Thuiszitter Precies dat. Engel zal alles dan ook met een gerust hart en een brede smile afwachten. "Wie doet me wat? Haha." De etterbak.

Eric Minnens
Eric Minnens9 jan. 2022 - 23:07

PS Tweet van de dag: "Willem Engel is die gast die een huis overgiet met benzine en dan wacht tot iemand er een vuurtje bij houdt, om vervolgens te zeggen dat het echt niet de bedoeling was om brand te stichten, maar dat ‘ie zich alleen maar afvroeg of het wel echt benzine was." (Maarten Hopman)

vdbemt
vdbemt9 jan. 2022 - 23:45

Haar gegevens waren al bekend? Iedereen weet waar Kaag woont? Volgens mij moet jij wat vaker naar buiten gaan, je verstand heeft frisse lucht nodig.

watcher3
watcher310 jan. 2022 - 8:51

Waarom denk je dat hij dat adres publiceerde? Ik vind het nogal schijnheilig om te suggereren dat er niets achter steekt.

Phantom3
Phantom39 jan. 2022 - 19:40

Terecht. Aanpakken dit soort praktijken.

Ivan61
Ivan619 jan. 2022 - 19:39

Deze man moet opgesloten worden en levenslange verbod te krijgen om op te treden in elke media dan ook. Onze politici moeten beschermd worden tegen zulke tuig. Ik hou mijn hart vast als ik lees dat zulke idioten misbruik maken van vrijheid die wij hier hebben als burgers.

10 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland9 jan. 2022 - 22:15

Dus politici moeten meer bescherming door extreme nieuwe wetten - en burgers moeten minder rechten om zich te verzetten tegen politici? Het zijn uw eigen rechten waar u over praat beseft u dat wel?

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl9 jan. 2022 - 23:53

Aja, een man die overal fascisme ziet moet je opsluiten. Duidelijk.

Zandb
Zandb10 jan. 2022 - 8:19

Sarajlijla Dan zullen we eerst de wetten moeten veranderen en dat zie ik niet gebeuren. Uw redenering leidt te gemakkelijk tot een samenleving waarin niet iedereen gelijk is voor de wet.

Ivan61
Ivan6110 jan. 2022 - 8:32

Allen, Onze politici zijn niet perfect maar zij moeten veilig over de straat en zeker veilig thuis zitten net als wij. Als wij zulke gedrag normaal gaan vinden dan is einde zoek.

gravin2
gravin210 jan. 2022 - 11:00

@sara, welk stuk van onze vrijheid doelt u op?

Zandb
Zandb10 jan. 2022 - 12:02

Sarajlijla Wat is dat nu voor rare veronderstelling: "Als wij dit normaal gaan vinden". Daar gaat het helemaal niet om. Het gaat er om wat je kan doen, dat politici (maar niet alleen de politici, iedereen, ook vermeende pedoseksuelen) veilig kunnen doen wat ze mogen doen.

Ivan61
Ivan6110 jan. 2022 - 12:17

@ Gravin, Onze bewindspersonnen kunnen wij makkelijk benaderen en aanspreken. Dat is prachtig aan deze land. Als Engel en andere doorgaan met hun daden dan is dat snel voorbij.

Ivan61
Ivan6110 jan. 2022 - 12:31

@ Zandb, Wat stel jij voor? Leer ons alstublieft, deel jouw wijsheid met ons.

Zandb
Zandb10 jan. 2022 - 15:15

Sarajlijla Bent u mijn eerste antwoord al weer vergeten? Ik ben van mening, dat de wet iedereen op dezelfde manier beschermt tegen bedreigingen. En daarvoor is justitie om dat te handhaven. U bent daar niet mee tevreden en u wilt een stap verder. Ik leg u voor, dat u dan het risico loopt dat niet iedereen meer gelijk is voor de wet. In uw reactie doet u net of "wij" - ik dus ook - bedreigingen "normaal" vinden. Alsof wij/ik daarmee bedreigingen veroorzaak/veroorzaken. Daar reageer ik op, dat dat onzin is om te beweren. Ik ben er nog echter nooit in geslaagd om u iets aan het verstand te brengen. Wat ik ook beweer, u betrekt het steeds op u zelf en ziet het als een persoonlijke aanval op wie u bent en niet op wat u beweert. Ik zal daar dan ook nu wel weer niet in slagen.

Ivan61
Ivan6110 jan. 2022 - 15:37

Zandb. Jij moet eerst leren begrijpen lezen. Daarna moet jij leren om andermans uitspraken niet te vervalsen. Jij hebt mij vaker beschuldigd dat ik tot geweld of ongelijke behandeling van sommige burgers pleit maar als ik om bewijzen vraag dan geef jij niet thuis. Een voorbeeld : 9 januari 2022 at 20:13 Jesse Klaver waarschuwt voor staatsgevaarlijke FvD: ‘Dit eindigt in geweld’ @ Zandb, Ik schreef : Begrijpend lezen is vreemd voor jou lees ik. Heb jij Klaver gehoord over aanslag op kantoor van FvD? Zo Ja laat dat zien. Jij schrijft: U kunt blijkbaar bewijzen dat Klaver Antifa ertoe aangezet heeft om een aanslag op het kantoor van het FvD te plegen? Dat is zoveelste bewijs van jouw gedraaide reacties. Waar kan jij lezen dat ik Klaver beschuldig voor aanzetten tot geweld?

RaymondenJoop
RaymondenJoop9 jan. 2022 - 19:29

Had ze/men allang geleden moeten doen, wat een malloot. Of het nu links, rechts en/of dit soort idioten betreft. Demoniseren zou per definitie strafbaar gesteld moeten worden. We weten allemaal waar het toe kan leiden

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland9 jan. 2022 - 22:34

Waarom doe je het dan?

Zandb
Zandb10 jan. 2022 - 8:25

Joop Demoniseren is al strafbaar, zoals het in dit geval plaatsvindt. Het is echter nog niet zo makkelijk is te bewijzen wanneer mensen demoniseren in de vorm van direct of indirect bedreigen. In het geval waar u op wijst bv is er geen enkel verband tussen wat men vond en schreef over Fortuyn en de moord op hem. Dit in tegenstelling tot iemand die doet wat Engel doet.

Phil2
Phil29 jan. 2022 - 19:13

Hoeveel nodeloze covid slachtoffers zal Willem Engel des Doods op z'n geweten hebben door z'n bakerpraatjes?

Sonic2
Sonic29 jan. 2022 - 18:47

Ik heb niet het idee dat ongevaccineerden en wappies zich voldoende beseffen wat voor cadeau voor het "tegenkamp" het is dat Baudet en Engel hun bondgenoten zijn. Vooral Engel heeft echt het idee dat hij een fijnbesnaarde intellectueel is en dat over 30 a 40 jaar wij zijn naam zullen koesteren als een groot verzetsstrijder in deze tijd. Terwijl Engel vooral een GGZ consult nodig heeft.

8 Reacties
JanB2
JanB29 jan. 2022 - 19:05

Consult? Ik dacht meer aan een intake voor een gesloten afdeling. Hij voldoet aan de criteria: gevaar voor zichzelf en zijn omgeving. Elke rechter die moet besluiten of iemand tot opname moet worden gedwongen gaat doorgaans meteen overstag in zo’n geval.

Eric Minnens
Eric Minnens9 jan. 2022 - 20:02

@Sonic "Terwijl Engel vooral een GGZ consult nodig heeft." Precies. De man heeft een stoornis in zijn persoonlijkheid, zoals hieronder treffend omschreven door Pfff (18:08): "Hoe meer kritiek deze paardenlul krijgt hoe meer hij geniet."

Eric Minnens
Eric Minnens9 jan. 2022 - 20:05

PS Al is JanB's intake voor een gesloten afdeling nog beter natuurlijk.

Sonic2
Sonic29 jan. 2022 - 20:48

@ JanB en Eric Minnens Ik corrigeer mezelf even. Het geval Engel is tweeledig, waardoor ook ik een wat te eenzijdige reactie heb geplaatst. Engel is een gek. Dat zeker. Engel is echter ook onderdeel van een bepaalde gedachtengoed, waarbij dat gedachtengoed te vergelijken is met wat je bij de radicale islam, radicaal nationalisme en ook bij diehard communisme ziet. Het is sektarisch en je kunt er dus niet van afwijken. Het gedachtengoed is een mix tussen anti globalisme, complot denken en een alternatieve vorm van (gezondheid wetenschap). Het vaccin wordt afgewezen. De lockdowns ook en het idee is dat het virus gewoon rond kan gaan en dat de verhoogde IC capaciteit genoeg is om dat aan te kunnen. Dat is 100% waar. Althans zo wordt het gebracht. Engel is een gek, maar hij is ook ideologisch verstard. Hij zit vast in ideologisch denken. Ik onderschat dat elke keer gigantisch. Engel en Baudet hebben voor hun volgers een heldenstatus. Daar aan tornen is alsof je bij de radicale christenen aan Jezus tornt. De mythe doorprikken komt je op agressie te staan. Dat zie je hier ook met nationalisten. Ik onderschat de boosheid van burgers. En ik onderschat hoe slecht boze mensen luisteren. Ook onderschat ik de starheid van mensen en dat mensen liever in iets willen geloven als dat ze die mythe door prikt willen zien. Je zult nooit tot ze doordringen. Ik zal de arrogante, moreel superieure Sonic blijven. Die met zijn prik abonnement als een schaap achter De Jonge en Rutte aan loopt. En ik zal die blinde vink blijven die niet kan omgaan met mensen die anders over hun gezondheid denken. Ik zal de meeloper zijn met het regime. Met WEF. Ook ik werk mee aan een plandemie. En niet alleen ik. Heel veel mensen hier. Misleid door de media wat we allemaal zijn. Nou wij dan. Niet zij. Zij die aan de goede kant van de informatie kloof leven en wel verder kijken als hun neus lang is. Het verschil tussen deze 2 werelden is als een universum. En ik denk niet dat die werelden ook elkaar ook maar enigszins begrijpen. Je bent voor hun al de duivel voordat je woorden hier intikt. Degene die hun zorgen niet serieus neemt. Die al van te voren op hun neer kijkt. Ze als vuil weg zet. Dat zijn hun gevoelens. En dat hebben ze als waarheid gebombardeerd, waardoor hun sekteleider dus verzetsstrijders worden en waardoor ze nog meer in hun eigen benauwde bubbel kruipen. Deze werelden breng je nooit meer bij elkaar.

Ivan61
Ivan619 jan. 2022 - 20:52

@ Sonic, Prima verwoord maar ik heb een kleine opmerking. Engel is niet gek volgens mij. Hij is een schaamteloze hufter volgens mij.

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl10 jan. 2022 - 11:09

Wij - zij'tje van de kort door de bocht show

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 jan. 2022 - 11:47

[Terwijl Engel vooral een GGZ consult nodig heeft.] Politieke tegenstanders "voor gek verklaren" kan leiden tot misbruik van de psychiatrie. Voorlopig hopelijk niet in onze contreien.

RudolfRendier
RudolfRendier10 jan. 2022 - 13:06

@Sonic "Engel en Baudet hebben voor hun volgers een heldenstatus. Daar aan tornen is alsof je bij de radicale christenen aan Jezus tornt." Even los van Baudet en Engel. Ik heb nooit gesnapt waarom mensen politici een heldenstatus toewijzen. Het zijn maar mensen die wat roepen. En merendeel roept toch alleen maar wat de achterban wilt horen. Beetje hetzelfde als de artiest die een social media held is maar zelf geen nummers schrijft of componeert.

Kuifje3
Kuifje39 jan. 2022 - 18:44

Er is in een halve eeuw veel veranderd en dat was niet allemaal even goed. Tijdens de verkiezingsstrijd in 1973 kreeg ik van mijn leraar maatschappijleer de opdracht om iets over DS’70 te schrijven. Ik ben toen bij de oude Drees langsgefietst (de jonge Drees, voorman van DS’70, woonde nog bij zijn vader) en werd daar hartelijk ontvangen. Met veel informatie en een stapel folders onder de arm werd ik weer uitgezwaaid. Ook andere jongeren uit mijn klas waren bij partijprominenten langs geweest. De PPR stuurde zelfs iemand naar onze school bij de schoolverkiezingen. Dit is nu ondenkbaar. Ik zou nu geen enkele prominent meer kunnen bedenken waar je zomaar even langs kan gaan. Als je al achter het adres kan komen.

Flix
Flix9 jan. 2022 - 18:23

Daan Ouwens. Ik ben het helemaal met je eens. Het is wel zo dat de rechtstaat voor de rechten van alle individuen ,ook de onbeschaafde op moet komen . En ik ga er vanuit dat clown Engel Voor de rechter verschijnt zodat deze er een oordeel over kan vellen

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -9 jan. 2022 - 18:17

Waar woont die Engel eigenlijk ? niet in de hemel neem ik aan

2 Reacties
JoepJos
JoepJos9 jan. 2022 - 18:31

'Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.'

Jozias2
Jozias29 jan. 2022 - 19:22

Camping fort oranje?

Minoes&tuin
Minoes&tuin9 jan. 2022 - 17:59

Dit gaat werkelijk alle perken te buiten!

Winterdepressie
Winterdepressie9 jan. 2022 - 17:56

Ehh Twitter? Hoezo tijdelijk beperkt? Waarom heeft deze totaalidioot niet al lang een perma-ban? Of zijn gevaarlijke gekkies bij Twitter een deel van het business model?

3 Reacties
JoepJos
JoepJos9 jan. 2022 - 18:32

Engel gebruikt gewoon zijn tweede account op Twitter.

Winterdepressie
Winterdepressie9 jan. 2022 - 21:24

@JoepJos, Gezien de TOS van twitter hierin voorziet en deze mafklapper makkelijk herkenbaar zal zijn zal het technisch voor twitter weinig moeite kosten om zijn persoon voor altijd van het platform te weren. De vraag is, waarom doen ze dat niet? Hij is borderline terrorist!

JohannesV2
JohannesV210 jan. 2022 - 11:20

@Winterdepressie: Twitter heeft veel baat bij dit soort types (clicks). Hetzelfde geldt voor Facebook.

Joop den Uil2
Joop den Uil29 jan. 2022 - 17:23

pathetic ( ) : pathetic ellendig ; miserabel ; meelijwekkend ; deplorabel ; pathetisch ; melodramatisch ; deerniswekkend ; zielig ; armetierig ; armtierig ; armzalig ; erbarmelijk

WillemdeGroot
WillemdeGroot9 jan. 2022 - 17:11

Natuurlijk deugt de man niet. Daarover hoeven we niet moeilijk te doen. Hij draagt bovendien flink bij aan het ontwrichten van de samenleving (ja, ja, ik weet het; sommigen zien hem juist als de grote hersteller van de ontspoorde samenleving..). Dat constaterende, sta je tegenover de vragen: hoe komt dat, en wat daartegen te doen. In gesprek gaan, proberen te overtuigen, wijzen op de vertrouwde wetenschap, die ze toch niet vertrouwen, help te weinig. Keihard optreden evenmin, kan zelfs averechts werken. Dankzij de sociale mediamacht, die werkt als een vliegwiel, kun je nepnieuws verspreiden met een druk op de knop. Zeer zorgwekkend in een al tamelijk onstabiele wereld. En dan toch: hoe kom je daartoe? Opvoeding, jeugd, ervaringen, minder begaafd, omgeving, mislukkingen in het leven...? Hoewel het beantwoord krijgen van al die vragen in mijn ogen kan leiden tot duidelijkheid, daarmee los je het ontstane probleem niet op. Op tijd herkennen van ontsporingen die de samenleving kunnen schaden, en die dan positief begeleiden, is in de huidige tijd niet zo makkelijk. Professionele hulp is grotendeels wegbezuinigd, evenals dat op het terrein van de politie is gebeurd (wijkagenten, digitaliseringsspecialisten te weinig, etc.). Om maar niet te praten van maatschappelijk werkers, jeugdzorg, en ga zo maar door. Ook degenen die halsstarrig blijven ontkennen dat de gekozen leden van de Kamers, en uiteindelijk de daardoor ontstane kabinetten, in feite de belangrijkste oorzaken zijn van het maatschappelijk beeld dat we zien, acht ik indirect mede schuldig aan deze steeds griezeliger wordende situatie. Nogmaals, oorzaken wegnemen, is beter dan, als een vorm van heerlijke wraak, de gevolgen keihard bestraffen.

7 Reacties
watcher3
watcher39 jan. 2022 - 18:39

Net alsof dat soort lieden een oorzaak nodig hebben of dat er met ze gepraat kan worden. Keihard straffen is veel beter in deze.

WillemdeGroot
WillemdeGroot9 jan. 2022 - 19:04

Tuurlijk watcher, maar kijk eens verder dan jouw territorium. Als ik het goed begrijp, beweer je dat 'dat soort lieden geen oorzaak voor hun gedrag' hebben. Aangeboren, dus? En, jazeker, met iedereen die van de standaardnorm afwijkt in zijn of haar gedrag, kan en moet gepraat worden. Dat valt onder een vorm van wetenschap die ingebed is in iedere hedendaagse beschaving (sociologie, psychiatrie, e.d.). Alleen zij die slechts vanuit emoties reageren of zij waarmee ook hoognodig 'gepraat' dient te worden, zullen daar moeite mee hebben. Voor aller goede begrip: ik begrijp die emoties wel, die overkomen ons allemaal wel eens (vooral als het 'gevaar' heel dichtbij komt), maar objectief handelen vanuit emoties pof wraakgevoelens lost op termijn niet op wat we zo graag opgelost willen zien: kwaadaardig, ontwrichtend en ziekelijk gedrag. Dus jouw 'keihard straffen, zie o.a. de V.S. waar de gevangenissen uitpuilen, zal averechts werken. Denk er maar eens over na, alsjeblieft.

DaanOuwens
DaanOuwens9 jan. 2022 - 20:21

@ WillemdeGroot Jij schrijft: Op tijd herkennen van ontsporingen die de samenleving kunnen schaden, en die dan positief begeleiden, is in de huidige tijd niet zo makkelijk. Professionele hulp is grotendeels wegbezuinigd, evenals dat op het terrein van de politie is gebeurd (wijkagenten, digitaliseringsspecialisten te weinig, etc.). Om maar niet te praten van maatschappelijk werkers, jeugdzorg, en ga zo maar door. De Goelag archipel dat is waar jouw ideeën mij aan doen denken. Er was destijds in de sovjet unie het idee dat er een alles overstijgende visie was op wat het beste was voor de Russische bevolking. Mensen die het niet snapten kregen en heropvoeding. Jouw schets komt op hetzelfde neer. Jij weet hoe het zit. Het is een individuele deficiëntie of een cognitieve handicap. Maar met goede zorg kan het gerepareerd worden. Met jeugdwerkers, begeleiding en aandacht, daar schort het aan. Dat deze man een fundamenteel andere samenleving wil als jij, gaat helemaal aan jou voorbij. Het ligt niet aan deze man zelf. Want hij is onmondig, volgens jou, en niet in staat eigen keuzes te maken. Hij kan niet denken want hij wordt geregeerd door primaire emoties. Nauwelijks nog mens te noemen toch? En deze primitieve half Mensch komt tot zijn gedrag vanwege kwaadaardige politici die niet tijdig voor zijn brood en spelen hebben gezorgd. En dat soort teksten schrijf je dan op een gedateerd arrogant toontje. En anderen hebben maar te luisteren want jij weet het. Ik ben er diep van onder de indruk.

Sonic2
Sonic29 jan. 2022 - 22:37

@ WillemdeGroot De oorzaken wegnemen zal niets doen om types zoals Willem Engel tevreden te stellen. De enorme boze burgers worden nu boze burgers en vinden wel weer iets anders om over te klagen. Een regering maakt keuzes en misschien treffen die een bepaalde groep wat harder als andere groeperingen. Je zult altijd mensen hebben die aan de kant staan waar de klappen vallen. Ik geloof meer in de redelijke( al is dat geen groot deel) mensen aanspreken. Je moet verbaal bij Engel de streep trekken. Je moet radicalisme aanpakken. Je moet zeker kijken naar de zorgen die die mensen hebben, maar het is geen dagtaak voor de regering om die mensen tevreden te stellen. Engel heeft niets meer met een gevolg en oorzaak te maken. Engel is ontspoord. Baudet ook. Ik vind het prima om ontspoorde allochtone( ook autochtone trouwens) jeugd aan te pakken. Maar bij de kopvoddentaks en Baudet zijn geouwehoer trek ik de grens. Heeft niets meer met oorzaak en. gevolg te maken. En Engel verdient ook niet beter. Engel is een gek en verdient de behandeling van een clown. Ik bewaar mijn empathie wel voor een getroffen ondernemer. Of voor iemand die een bijwerking kreeg van een andere vaccin als het corona vaccin en daarom niet durft te prikken. Laten we ophouden Engel en Baudet onder oorzaak en gevolg te plaatsen. Dat soort dingen bewaar je voor mensen die dat echt verdienen.

WillemdeGroot
WillemdeGroot10 jan. 2022 - 9:24

Ach, daar heb je DaanOuwens weer.... Verdraaiend, schofferend, woordblind, kwetsend, gebruik hyperbolen, en ga zo maar door. Elders hebben we al diverse woordenwisselingen gehad, maar het levert niets op. Respect voor al je meningen, Daan, maar denk eerst eenss na voor je weer zo vreemd op mensen hier reageert! Nu is het wachten op de volgende knip- en plakbijdrage.. Sonic. Dank voor je reactie. 'De oorzaken wegnemen zal niets doen om types zoals Willem Engel tevreden te stellen.' Hoe je tegenover het reageren op andersdenkenden, in dit geval een op het oog crimineel complotdenker (maar dat is aan de rechter) staat, is blijkbaar heel divers. Op basis van emotie (daar is 'ie weer) begrijp ik heel goed het gevoel achter het merendeel van de reacties, hier, bij dit onderwerp. In mijn ogen zijn er in een zich beschaafd noemend land meer mogelijkheden dan 'wraak'. Dat heb ik geprobeerd in mijn bovenstaande bijdragen te verwoorden. Voorbij alle begrijpelijke primaire reacties op het doen en laten van deze man horen we toch ook oog te hebben voor de oorzaken van dergelijk gedrag? En dat geldt uiteraard voor meer mensen met identiek doen en laten. Kun je dat begrijpen, Sonic? 'Engel heeft niets meer met een gevolg en oorzaak te maken. Engel is ontspoord. Baudet ook'. Ja, ook ik vind natuurlijk dat de door jou genoemden 'ontspoord' zijn. Niet alleen politiek en maatschappelijk, maar ook geestelijk. Jij zegt dat Engel 'niets meer met oorzaak en gevolg' te maken heeft'. Ik vind dat die begrippen op ieder levend wezen van toepassing horen te zijn, hoe onbegrijpelijk wellicht ook voor slachtoffers van crimineel en wreed gedrag. Een rechter zal altijd naar 'oorzaak en gevolg' kijken, Sonic. 'Engel is een gek'. Als dat zo blijkt te zijn, wat vind je, Sonic, dat we met 'gekken' moeten doen in een beschaafde samenleving? Op de brandstapel, onthoofden, levenslang opsluiten, naar Daans Goelag?? N.b. De goede lezer zal begrijpen dat ik de handelswijze van al die lui als Engel volkomen van de hand wijs. Woorden om die te duiden schieten tekort. Maar toch, al de bijdragen hier lezend, valt/vallen me de ongenuanceerde toon en de vele gevoelens van wraakzucht op. Nogmaals, hoe begrijpelijk die gevoelens ook, we leven gelukkig nog wel in een land waar ziekelijke mensen behandeld kunnen worden. Ook over die mogelijkheid beschikt een rechter; daar ligt de sleutel om te oordelen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin10 jan. 2022 - 11:44

Engel zelf is wraak heb ik begrepen. Dit omdat hij ontzettend kwaad is en is gebleven op 'de overheid' omdat die ooit zijn vader in het gevang hebben doen belanden volgens hem. Het was wel een rechter die daarover het oordeel heeft geveld. Het had van alles te maken met huisjesmelkerij en de nasleep daarvan en latere gevolgen etc..etc...Die woede zou altijd gebleven zijn en uit zich nu volgens sommigen in het zoveel mogelijk dwarszitten van diezelfde overheid. Dus hier de rechtsstaat bijhalen is misschien wat ver gezocht. Als je kijkt hoe fanatiek hij steeds weer, kort op elkaar rechtszaken aanspant, dan zou je je er iets bij kunnen voorstellen. Wat dat betreft is hij misschien onverzadigbaar en mijn idee, er misschien mee bezig de maatschappij te ontwrichten en daarmee de politiek.

stokkickhuysen
stokkickhuysen10 jan. 2022 - 12:20

De bedenker van nepnieuws is klein deel van het probleem, maar niet Het probleem, dat is het algoritme van de grote social media die BS sneller verspreiden dan serieuze commentaren want dat wakkert de reclameinkomsten aan. De polarisatie wordt opzettelijk totstandgebracht of op zijn minst sterk vergroot voor een paar rotcenten en de luiheid van politici om zich te verdiepen in dit probleem is stuitend Daarnaast natuurlijk goed onderwijs, waarin mensen ook geleerd wordt hoe informatie te beoordelen, hoe de bron te testen, hoe alles wat geschreven is niet per se waar is etc. Maar uiteindelijk moet de superspreader worden aangepakt.

Pfff
Pfff9 jan. 2022 - 17:08

Hoe meer kritiek deze paardenlul krijgt hoe meer hij geniet.

Tom Lucassen
Tom Lucassen9 jan. 2022 - 16:53

Wat een misselijk mannetje is het toch. Als hij dat bij mij geflikt had, had ie nooit meer kunnen dansen.

Cave Canem
Cave Canem9 jan. 2022 - 16:46

Hoe abject en walgelijk ook, ik vraag mij wel af of dit strafrechtelijk vervolgbaar is. Het is aantasting van iemands privacy. Dat valt volgens mij niet onder het strafrecht. Bedreiging uiteraard wel, maar bewijs maar eens dat hiervan sprake is.. ik denk dan ook dat Willem Engel hiermee wegkomt.

1 Reactie
michellekepen
michellekepen9 jan. 2022 - 20:18

Cave Canem, Die vraag is natuurlijk niet onterecht. Het gegeven dat er op dit moment een traject loopt om doxing strafbaar te gaan stellen, geeft al een duidelijke hint over de huidige stand van zaken! "Denk dan ook dat Willem Engel hiermee wegkomt". Zou heel goed kunnen. Juist dus omdat 'bedreiging' in dit soort zaken, zeer moeilijk te bewijzen valt.... https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/moties/detail?id=2021Z19270&did=2021D41363

Lili2
Lili29 jan. 2022 - 16:44

Aangifte omdat iemand een openbaar woonadres verder niet blurred? Ooit gehoord van een telefoongids? Het saillante detail is natuurlijk dat er een register bestaat dat geraadpleegd kan worden en dat een gewone burger geen mogelijkheden heeft om daar uit te blijven of zijn data daaruit te verwijderen. Gelukkig is Kaag van het verbinden en een andere politieke cultuur... Ik kan me niet voorstellen dat het enkele 'lekken' van reeds openbare informatie strafbaar is, en doxen is dat ook nog niet als het gaat om zichzelf belangrijk vindende personen, vooropgesteld dat er geen sprake is van een , dreiging van, geweld e.d.. Het is een bijna journalistieke vraag, wat natuurlijk bij Engel dan weer misplaatst is, die kan niet geen feit van een salsa onderscheiden.

4 Reacties
JoepJos
JoepJos9 jan. 2022 - 18:34

Wat n raar en niet kloppend verhaal. Iedereen kan er voor zorgen niet in de registers zoals de Telefoongids te hoeven verschijnen. Hier leest u hoe dit moet: https://www.consuwijzer.nl/telefoon-internet-en-televisie/telefoonnummers/hoe-verwijder-ik-mijn-gegevens-uit-telefoongids

Lili2
Lili210 jan. 2022 - 0:25

@JoepJos dank voor je reactie. De mogelijkheden om je gegevens onbekend te maken als eigenaar van een niet bv/nv(dus bijvoorbeeld v.o.f.) is erg beperkt, zeker als je privéadres ook je vestigingsadres is. Het is bijzonder dat een politicus een 'beschermde' status krijgt in kvk database die voor een ieder verplicht is wegens een wettelijke verplichting, gelijk het (openbaar inzichtelijke) hypotheek register natuurlijk is het mogelijk een telefoonnummer uit een gids te krijgen, zoals je zelf aangeeft, maar er is geen reden aan te nemen dat haar adres geheim was en is in brede kring reeds bekend. het standpunt een regel voor het gepeupel en een andere voor mij blijft bij mij toch steeds terugkomen. voor mensen die willen weten hoeveel de hypotheek van de buren is, kijk een op kadaster.nl Mocht je dat vervelend vinden, dan heb je pech tenzij je Kaag heet.

DaanOuwens
DaanOuwens10 jan. 2022 - 10:32

@ Lili Jij schrijft: het standpunt een regel voor het gepeupel en een andere voor mij blijft bij mij toch steeds terugkomen. Dat ligt toch echt aan jou. Het betreft hier het bekend maken van het woonadres van iemand die al wordt bedreigd. Dat maakt jouw reactie bedenkelijk. Jij bent gezien jouw reactie van mening dat iemand die een publieke functie heeft door mensen persoonlijk op hun huisadres te verantwoording mag worden geroepen. Die gedachtegang staat voor een bijzondere manier om te kijken naar de samenleving. Als de barkeeper van een café jou een auw biertje serveert publiceer jij zijn woonadres in de hoop dat iemand zijn kinderen aanspreekt? Als de assistente van de huisarts jou 10 minuten in de wacht zet publiceer jij haar adres in de hoop dat mensen haar man aanspreken om te vertellen dat ze traag is? Wat mij betreft horen verkoop prijzen bekend te zijn bij het kadaster en niet hypotheken en ook niet op welke naam die hypotheken staan. Of iemand Kaag heet of niet. Jouw reactie geeft niet de indruk van iemand die erg objectief naar dit soort zaken kijkt. Als je Kaag heet ben je volgens jou gepeupel begrijp ik er uit.

michellekepen
michellekepen10 jan. 2022 - 16:24

Lili, Jij schrijft: - dat er een register bestaat dat geraadpleegd kan worden en dat een gewone burger geen mogelijkheden heeft om daar uit te blijven of zijn data daaruit te verwijderen - enkele ‘lekken’ van reeds openbare informatie strafbaar is, en doxen is dat ook nog niet als het gaat om zichzelf belangrijk vindende personen. - mogelijkheden om je gegevens onbekend te maken als eigenaar van een niet bv/nv(dus bijvoorbeeld v.o.f.) is erg beperkt, zeker als je privéadres ook je vestigingsadres is. Een flink deel van wat je hier schrijft is recent (per 1-1-2022!) door aangepaste wetgeving ondervangen, of staat op het punt aangepast te worden. De achtergrond van deze aanpassingen? Privacy. En doxing (zie Engel, zie politieagenten). https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/inschrijven-bij-de-kamer-van-koophandel/jouw-gegevens-in-het-handelsregister/prive-adres-in-het-handelsregister/ https://www.nu.nl/tech/6160140/kvk-schermt-vanaf-volgend-jaar-alle-woonadressen-in-handelsregister-af.html https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/moties/detail?id=2021Z19270&did=2021D41363 - voor mensen die willen weten hoeveel de hypotheek van de buren is, kijk een op kadaster.nl Dit betreft een totaal ander soort privacy. En je kunt hier volgens mij niet zoeken op bijvoorbeeld Kaag (om daarmee het adres te achterhalen) maar alleen op een specifiek perceel. Dus pas als je iemands adres al weet, kun je bepaalde (hyotheek)gegevens achterhalen. Net als een indicatie v/d waarde, via WoZ-opgaves.

Egbert Van Der Vliet Vliet
Egbert Van Der Vliet Vliet9 jan. 2022 - 16:34

Ik neem het Youtube, Facebook, Twitter enorm kwalijk hoe ze de feitenvrije waanwereld een platform geven. Het is gewoon redactieloze propaganda

DiederikZeeman
DiederikZeeman9 jan. 2022 - 16:26

Hoogste tijd om dit soort gevaarlijk gekken op te sluiten. Hij kan samen met Thierry B. in een cel. Wie daar krampachtig op reageert, moet maar eens lezen over "the paradox of tolerance". (Karl Popper: "The Open Society and its Enemies", 1945). Want om een open en tolerante samenleving in stand te houden, moet je helaas intolerant zijn tegen intolerante mensen. Het (aanzetten tot) het bedreigen van politici en journalisten, is een vorm van intolerantie die betaald moet worden met gelijke munt. Ook de wiskundige speltheorie heeft bewezen dat dit de beste aanpak is: geeft eerst vertrouwen, maar sla hard terug als dat vertrouwen beschaamd wordt.

Eid
Eid9 jan. 2022 - 16:13

Langzamerhand moet je je toch eens gaan afvragen hoe mededogend onze wetgeving is met dit soort idioten. Af en toe worden ze dan opgepakt, en een dag later lopen ze weer rond; nooit hun werkwijzen veranderend. Op naar het volgende slachtoffer..

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland9 jan. 2022 - 16:27

Nou, eigenlijk hebben we te maken met een overheid die het niet zo nou neemt met de privacy van haar burgers. Dat heeft Kaag nu zelf ondervonden .

MG1968
MG19689 jan. 2022 - 17:03

Die zal inderdaad op de schop moeten @Eid Maar dan gebeurd precies waar ik maar ook anderen altijd voor gewaarschuwd hebben: als met een beroep op vrijheid blijkt dat mensen de geboden vrijheid wat betreft het nemen van verantwoordelijkheid niet aan kunnen is het een kwestie van tijd dat aan de vrijheden zelf gemorreld wordt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 jan. 2022 - 16:05

Het privéadres was kennelijk al bekend, maar dit gaat weer een stap verder.

17 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens9 jan. 2022 - 16:09

@ DanielleDefoe Dit soort acties laat zien dat de rechtstaat faalt bij het beschermen van politici. En dat de samenleving bestaat uit individuen zonder enige beschaving en ik ben er tamelijk zeker van dat er ook een aantal mensen hier een reactie gaan schrijven waarmee de duidelijk maken dat zij het prima vinden.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland9 jan. 2022 - 16:27

Wie beschermd ons dan tegen politici?

MG1968
MG19689 jan. 2022 - 16:56

@Daan Bij desintegratie, als basale normen niet meer gevoeld en dus gevolgd worden, faalt iedere rechtstaat. Een gezamenlijke inrichting van zich zelf uitsluitende entiteiten is onmogelijk als er geen overeenstemming is op basale principes. Volgens mij kom je dan hoogstens (op zijn best) uit op een gezamenlijke 'organisatie' van op zich zelf autonome entiteiten. En dat zal al lastig genoeg zijn. Je schrijft vaker 'er is geen wij meer' en ook dat zie ik. En sterker nog, ik denk dat de desintegratie alleen stopt indien er echt een ramp gebeurd die een verbindend effect heeft en laten we daar zeker maar niet op hopen.... Hoe zie jij die modernisering van die rechtstaat -die zeker nodig is- voor je? Want bij die modernisering moet je ook de helft+1 maar eigenlijk gewoon 80% meekrijgen. En dat zie ik vooralsnog domweg niet.

MG1968
MG19689 jan. 2022 - 17:00

@Daan Misschien -wild thought- een inrichting meer rondom verantwoordelijkheden dan rond rechten.

Eid
Eid9 jan. 2022 - 17:03

Daan, helemaal eens. We zijn met onze tolerantie doorgeschoten. Zelfs onbeschaving wordt blijkbaar gekoesterd.

Uw Psychiator
Uw Psychiator9 jan. 2022 - 17:09

@ Daan Ouwens (17:09u) - ik kan makkelijk met je meegaan. Ik ga erbij van uit dat je niet letterlijk bedoelt dat 'de samenleving' (grosso modo) 'bestaat uit individuen zonder enige beschaving', eerder zul je menen dat er wel erg veel brutale en onfatsoenlijke personen in ons land zijn, die grenzen overschrijden en in staat zijn tot ernstige misdrijven (of ook: '...die maar wat graag de rol van aanjager, bemiddelaar, 'motivator' vertolken; d.w.z. anderen 'de weg wijzen' naar iemand aan wie zij, die onfatsoenlijken, een hartgrondige hekel hebben; 'aanzetten tot', dus. En inderdaad: er zijn vele goedpraters en ondersteuners-op-afstand, die de huidige situatie OK vinden, misschien zelfs vermakelijk en spannend. Als er in een bevolking in pakweg twee generaties tijd zó veel veranderen kan op dit vlak (deze tijdspanne is een schatting van mij persoonlijk), en als beschimpen, bedreigen, en iemand dood wensen onderhand tot de dagelijkse folklore zijn gaan behoren, dan is er alle reden tot de grootste zorg. Ja, een drie decennia geleden spraken onze gewezen kwaliteitskranten (NRC/Hb, VK) bezorgd over 'de verhuftering van Nederland', en groepen voetbalsupporters wilden onderling met overgave een robbertje vechten - vergeleken met wat je nu ziet en hoort was dat slechts een ouverture, kinderspel, 'Kleinkram' in het Duits.

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 jan. 2022 - 17:27

Niet toevallig dat juist een vrouwelijke politicus doelwit is van dit soort extreme acties. Maar ook dat zal wel ontkend worden.

Tonprater
Tonprater9 jan. 2022 - 17:28

@DaanOuwens: En wie beschermt de burger tegen falende politici? De slachtoffers van de toeslagen-affaire zitten NOG STEEDS zwaar in de shit dankzij zéér zwaar falende politici die hun werk gewoon niet gedaan hebben, erger zelfs weggekeken hebben van falend beleid. Fijne mensen die politici en morgen wordt dat totale-faalkabinet gewoon voortgezet alsof er niets gebeurd is. Huh wat snappen ze daar in Den Haag niet dan?????????

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland9 jan. 2022 - 17:29

Ik vind het geen extreme actie jullie maken je drukker om een politicus dan om de gewone mensen merk ik wel . Als er bij mij iemand met een fakkel voor de deur had gestaan hadden jullie je schouders opgehaald .

Jacob2
Jacob29 jan. 2022 - 17:36

Deze meneer had ook al bij De Jonge aan de deur gestaan. Niet toevallig dat het juist een mannelijke politicus betrof? Of zou het geslacht van de politicus er niet toe doen?

Hernandez
Hernandez9 jan. 2022 - 18:14

@DanielleDefoe 'Niet toevallig dat juist een vrouwelijke politicus doelwit is van dit soort extreme acties. Maar ook dat zal wel ontkend worden.' Dat lijkt me wat vergezocht, gezien de incidenten met bijvoorbeeld Jetten en Baudet.

Hernandez
Hernandez9 jan. 2022 - 18:15

@Daan Organisaties zoals de KvK en het Kadaster falen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 jan. 2022 - 18:46

Vrouwelijk politici worden vaker dan mannelijke online bedreigd en/of beledigd. Het zelfde lot treft vrouwelijke journalisten en bloggers.

DaanOuwens
DaanOuwens9 jan. 2022 - 19:19

@ Tonprater/Griezel in post-gezellig Nederland Jij schrijft: En wie beschermt de burger tegen falende politici? Dat doet de kiezer. En die hebben weer in grote getalen voor Rutte gekozen. Kennelijk vindt de kiezer de toeslagen affaire geen probleem. Want dan had men geen VVD gestemd. Dus zou je daar op de stoep moeten staan. En je schrijft: Ik vind het geen extreme actie jullie maken je drukker om een politicus dan om de gewone mensen merk ik wel . Dat klopt, gezien je teksten hier lig ik daar inderdaad niet wakker van. Jij bent niet bereid om normale omgangsvormen in acht te nemen. Dus als mensen met brandende fakkels bij jou op de stoep staan vind ik het best. Kaag nam zelfs ten aanzien van de fakkelman terughoudendheid in acht. Dan vind ik dat zij ook bescherming verdiend. Van samenleving en mede burgers en overheid. Jij maakt zelf je eigen keuze en die heeft consequenties. Ik zie in jouw gedrag geen enkele reden voor solidariteit.

Uw Psychiator
Uw Psychiator9 jan. 2022 - 20:32

@ Tonprater (18:28u) - ik kan je op geen enkele manier serieus nemen. Niet leuk voor je, wel waar. Het enige wat aan je inzendingen passend is, dat is je schermnaam: je lijkt me een gemankeerd 'Buutteredner', die door geen enkele carnavalsvereniging waar dan ook toegelaten wordt. Oh, doe wat je niet laten kunt, en maak jezelf nóg meer overbodig en belachelijk; er schuilt een les in je berichten, namelijk: ga maar gerust van het tegendeel uit van wat Tonprater beweert, goed kans dat je dan juist zit.

Eric Minnens
Eric Minnens9 jan. 2022 - 21:55

@Tonprater Jij bent zo boos op Rutte en zijn regering(en) dat je accepteert dat iemand met een fakkel voor de deur van Kaag gaat staan om haar te intimideren /bedreigen? Daarmee stap je een kwalijke grens over mister, en wel de overgang naar het fascisme. Keer terug op je schreden, nu het nog kan.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland9 jan. 2022 - 22:17

Nee daan de minderheid koos voor Rutte de meeste mensen stemden tegen Rutte en dat is trouwens ook niet eens belangrijk stemmen op iemand doen wel meer mensen - wie weet komt baudet straks aan de macht en gaat die allemaal draconische wetten invoeren wie beschermd jou dan?

FYM
FYM9 jan. 2022 - 16:04

Walgelijke narcistische kerel die echt rekenschap voor zijn idioterie moet gaan afleggen. Tribunaaltje dan maar.

3 Reacties
Tonprater
Tonprater9 jan. 2022 - 17:30

@FYM: Weet je wie narcistisch is? Die al meer dan 10 jaar zwaar falende Mark Rutte! Nog even en Nederland is op het gebied van Gezondheidszorg, Woningbouw, Energievoorziening etc. etc. etc. etc. etc. compleet naar de Gallemiezen. Jep hartstikke goed bezig die Mark Rutte met zijn 'laat het maar over aan de markt'.

Kuifje3
Kuifje39 jan. 2022 - 18:32

@Ton: los van het feit dat ik het zeker wel grotendeels met je eens ben hier vraag ik me af wat dit te maken heeft met Engel of Kaag.

watcher3
watcher39 jan. 2022 - 18:44

ton, beweer je hier nu dat het 1 het ander uitsluit? Wat heeft dit met het onderwerp te maken? Gaat het wel goed met je?