Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Sigrid Kaag 'briljant' geïnterviewd door Grover

  •  
22-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grover
Terwijl haar collega Stef Blok het moet doen met een nogal vreemd blauw Brexit-monster is Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, geïnterviewd door het beroemdste blauwe monster ter wereld. Grover van Sesam Straat reisde voor zijn serie “Global Grover’ af naar het eerste Global Refugee Forum dat deze maand in Genève gehouden werd en stelde enkele pittige vragen aan Kaag.
Claudia de Breij kwalificeert het interview als briljant.
Schermafbeelding-2019-12-22-om-14.19.33
Grover sprak ook andere deelnemers, zoals de vluchtelinge Joelle Hangi.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Rearden7
Rearden724 dec. 2019 - 2:17

Ah, Sigrid Kaag, nog een telg uit de Koninklijke belastingontduikende Shell familie, net als Wopke Hoekstra. Nederland moet uiteraard wel geleid blijven worden door kleptocraten die kapitaal van het Nederlandse koningshuis vertegenwoordigen. Misschien moet Kaag als VN vertegenwoordiger zich eens hard maken tegen de status van Nederland als belastingparadijs, schijnt nogal een item te zijn bij de VN (1). Kaags departement wil deze status nog steeds niet erkennen (2). Vooralsnog blijft Nederland dus een Amerikaans protectoraat met het grootste aantal belastingontduikende multinationals ter wereld, die bij "normale" tarieven jaarlijks wereldwijd $650 miljard aan belastingkapitaal zouden opleveren (3). Daar kan je aardig wat docenten van ondersteunen. 1. https://www.11.be/artikels/item/belastingontduiking-is-plundering-van-de-maatschappij 2. https://taxaid.com/from-blog/the-netherlands-a-tax-haven-but-please-dont-call-us-that/ 3. https://theconversation.com/these-five-countries-are-conduits-for-the-worlds-biggest-tax-havens-79555

vdbemt
vdbemt23 dec. 2019 - 10:42

Als dit fragment het hele interview is (is het dat??), dan vind ik dit nogal overdreven. 1 vraag. 1 antwoord. Ik heb haar overigens wel hoog zitten. Maar dit antwoord zou ook Blok kunnen geven.

Bernie2
Bernie223 dec. 2019 - 7:46

Meesterlijk gedaan en wie anders dan Grover kan iemand als Sigrid Kaag op begrijpelijke wijze het vuur zo na aan de schenen leggen. Heerlijk stukkie interview. Te bedenken dat Kaag een échte, door de wol geverfde diplomate is die de benodigde kennis heeft en haar talen, inclusief Arabisch, spreekt om het vak Minister Buitenlandse Zaken uit te oefenen, maar Rutte met Blok een brekebenende en volslagen idioot op dat pluche heeft geschopt. Maakt me wat triest. Daar had een vakminister moeten en kunnen zitten.

OlavM
OlavM22 dec. 2019 - 17:06

Grappig! En in elk geval heel nuttig vanwege een enorm groot publiek dat wordt bereikt.