Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte jammert over wantrouwen Kamer

Oppositie constateert patroon: premier houdt telkens informatie achter
Joop

Showtime in de Kamer: bonje tussen Renske Leijten (SP) en Fleur Agema (PVV)

  •  
17-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-01-17 om 18.21.17
Op de eerste dag na het reces is het direct tot een botsing gekomen tussen SP-Kamerlid Renske Leijten en PVV-Kamerlid Fleur Agema, naar aanleiding van een debatvoorstel van GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman. Voortman wil graag een debat de geestelijke gezondheidszorg in Nederland, waarna Agema sneert: ‘het kaartenhuis aan praatjes stort helemaal in, ik wil met deze bewindspersonen nog spreken over hun blunders’. Dat is tegen het zere been van Leijten, die het liefst zo snel mogelijk in gesprek gaat over het onderwerp. Ze nodigt de PVV van harte uit om bij het debat aanwezig te zijn, omdat de partij volgens Leijten de afgelopen drie jaar volledig afwezig was bij de debatten over de geestelijke gezondheidszorg. “Ik was de woordvoerder niet”, antwoordt Agema, om afsluitend de verkiezingscampagne de Tweede Kamer in te sleuren en Leijten erop te wijzen dat de SP niet stijgt in de peilingen voor de verkiezingen van maart.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

Mohawk2
Mohawk218 jan. 2017 - 22:36

Dat de SP laag staat in de peilingen verklaart kennelijk waarom de PVV niet op komt dagen tijdens debatten over de geestelijke gezondheidszorg... Man, man, man, wat een deerniswekkend en bedroevend laag niveau weer, deze PVV-inbreng. Debatteren voo überdummies!

Bernie2
Bernie218 jan. 2017 - 9:28

Wat een laag-bij-de-grond hufterige sneer van Agema dat helemaal klopt bij het beeld dat ik van de kille kopvoddenrukster heb. Dat verder erg goed bij de lege club van Wilders cs. past. Waar inhoud niet belangrijk is, maar effecten wel. En nu maar hopen dat Wilders' niet al te slimme electoraat (lees: stemvee) goed opgelet heeft. Die oninteressante 'inhoud' zijn zij zelf namelijk.

Vuurrood
Vuurrood18 jan. 2017 - 9:12

Fleur Agema, het prototype van een PVV fractielid. Hersenloos en herkauwend wat de baas voorkauwd.

Dubbeldenker
Dubbeldenker18 jan. 2017 - 5:56

De PVV vreest de kosten van de zorg voor partijmedewerkers met burnout. Wat een zwak verweer van Fleur. Vilein, zonder inhoud. Zoals een echte PVV reactie betaamt. Het gaat nergens over, maar komt wel lekker bits de bek uit.

Yovra
Yovra18 jan. 2017 - 5:49

...en triest dat deze fittie meer aandacht krijgt dan de inhoud van het debat. De PVV geeft geen moer om de GGZ, dat is al jaren bekend.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 jan. 2017 - 5:17

Bang zeker dat er een psychiater meekijkt!

Piet de Geus
Piet de Geus18 jan. 2017 - 2:38

Agema geeft heel to the point aan waar het bij de PVV om draait: beoordeel ons niet op onze daden maar op hoe we onze kiezers weten te belazeren. Kernachtiger dan door Agema werd post truth politics nog niet verwoord.

malou3
malou317 jan. 2017 - 21:31

'En, mvr Agema, wat vind u van het feit dat goede geestelijke gezondheidszorg niet voldoende beschikbaar is? ' Agema: "Geen flauw benul want ik ben -net als mijn opperbevelhebber- al drie jaar lang onzichtbaar en niet aanwezig geweest bij een debat over die onzin van de geestelijke gezondheidszorg". 'Maar u heeft de kiezer laten weten dat het 'hoog in het vaandel' hoort bij de PVV.., zoals u bent ingelicht over de pvv"... 'Wat is uw inzet dan mvr Agema, en hoezo hoog in het vaandel, als u en uw opperbevelhebber al jaren van toeten noch blazen meer weten.. Werkt u wel voor uw salaris? Agema: " Ik geloof dat de SP niet op winst staat in de peilingen, lekker puh!" 'Is dit uw énige antwoord op de zorgen die mvr. Leyten zich maakt over de klachten over de gezondheidszorg die velen vrezen/ontwijken omdat het niet meer te betalen is ? ' Agema:"Ja, want we zijn zó blij dat we hoog scoren, zo kan ik slapend wel rijk worden." U bent een KANJER, mvr Agema!!

1 Reactie
malou3
malou317 jan. 2017 - 21:44

zoals u bent ingelicht over de pvv”…moet zijn: Zoals Wij zijn ingelicht over de pvv..

mees.
mees.17 jan. 2017 - 21:19

Alsof peilingen in deze tijd ook nog maar iets zeggen....niets dus. Daar komt mevrouw Agema vanzelf wel achter als ze merkt hoe de PVV zichzelf rijker acht dan ze is. Ze is arm(geestelijk) en wat centen betreft hebben vooral PVVers met al hun dubbelfuncties en niets doen genoeg geld onttrokken aan de Nederlandse belastingbetaler.

Poezenmens
Poezenmens17 jan. 2017 - 20:17

De kwaadaardigheid van Agema past bij haar, het is namelijk een van de pijlers van het extreem rechtse PVV gedachtegoed.

jahoor2
jahoor217 jan. 2017 - 19:33

Typisch PVV geen enkele inhoud.

[verwijderd]
[verwijderd]17 jan. 2017 - 18:35

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
TruusB2
TruusB217 jan. 2017 - 20:11

En wat heeft de SP betekend voor de Zorg behoudens het mede organiseren van acties buiten de kamer. Heeft op kiezers weinig indruk gemaakt.

H.Witte
H.Witte17 jan. 2017 - 22:44

Truus B. neem eens de moeite Kamerverslagen na te slaan.

TruusB2
TruusB218 jan. 2017 - 8:29

Witte De burger leest, luisterd of kijkt naar de media en leest geen kamerverslagen. Als de SP de burger/kiezer via de kamerverslagen wil trekken dan moet ik zeggen dat ze op een verkeerd spoor zitten

Peter Paul
Peter Paul18 jan. 2017 - 11:06

PvdA-Kamerlid Marith Volp heeft gezwaaid met haar Kamerlidmaatschap om te zorgen dat haar partij zich schaarde achter een PVV-motie die het manifest van Hugo Borst over ouderenzorg omarmt. ,,Ik ben er nog!", zegt ze inmiddels vrolijk tegen deze site.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen17 jan. 2017 - 18:32

Dijkstra, "Voorzitter, "Ik zal de verleiding weerstaan om hier op in te gaan". Nee Mw. Dijkstra, Nee voorzitter, dat is niet heel verstandig, dat is superdom. Gewoon 1 zinnetje naar keus van de feitelijkheid. Ja het klopt dat de PVV zelden aanwezig is geweest, of nee het klopt niet de PVV was normaal aanwezig.

3 Reacties
Haastig
Haastig17 jan. 2017 - 19:37

Jansen & Jansen 17 januari 2017 at 19:32 "Nee Mw. Dijkstra, Nee voorzitter, dat is niet heel verstandig, dat is superdom.(..) Gewoon 1 zinnetje naar keus van de feitelijkheid. Ja het klopt dat de PVV zelden aanwezig is geweest (..)" Waarom is het "superdom"? Volgens mij was het volkomen duidelijk dat de PVV niet aanwezig was geweest, anders had Agema dat wel bestreden. Waar Dijkstra verstandig genoeg niet op in ging was de kinderachtige "we waren er lekker toch niet, maar lekker puh staan wij beter in de peilingen". Een vrij sneue reactie van Agema, die zich flink liet kennen.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen18 jan. 2017 - 11:41

[Waarom is het “superdom”? Volgens mij ...] Precies omdat het het "volgens mij" verandert in een vaststaand feit. Of het nu in dit geval de SP of de PVV was dat loog, de kiezer verdient het om keer op keer dat er niet gefunctioneerd wordt dat definitief vastgesteld en gepresenteerd te krijgen. Dat is de enige manier om de zijlijnschreeuwers van de SPVV af te stoppen. Daarom is het niet benutten van deze kans voor open doel superdom.

Haastig
Haastig18 jan. 2017 - 20:13

Jansen & Jansen 18 januari 2017 "Precies omdat het het “volgens mij” verandert in een vaststaand feit." Waarom daar nog een 3e partij voor nodig? SP geeft aan dat PVV niet aanwezig is, PVV bestrijdt dat NIET. Duidelijk toch? Ik zou een 3e bevestiging over het wel of niet aanwezig zijn van de PVV alleen nuttig vinden als de PVV beweerde wél aanwezig te zijn. Agema beweerde helemaal niet aanwezig te zijn, sterker nog ze bevestigde dat zij er iig niet was "ik ben geen woordvoerder", en gaf daarbij niet de "maar X was er wel". Dus ik geloof SPVV als BEIDEN laten blijken dat de PVV afwezig was. Dus hoe kom je aan "loog"? Dat was niet de inzet van de fittie, dat kwam nergens ter sprake, nergens over gesteggeld. De PVV werd door SP op hun nummer gezet dat ze afwezig zijn als ze de kans hebben invloed uit te oefenen, PVV had als -ongerelateerd- antwoord dat ze hoger in de peilingen staan. Nogal treurig: we staan hoger in de peilingen, maar laten blijken minder verantwoordelijkheid te willen nemen.....

OlavM
OlavM17 jan. 2017 - 17:55

Renske Leijten heeft natuurlijk een zeer gerechtvaardigd punt waar ze gewag maakt van de afwezigheid van de PVV de laatste drie jaar in algemene debatten over de geestelijke gezondheidszorg. Ze nodigt de PVV zelfs van harte uit wél deel te nemen. Agema reageert vervolgens uiterst kinderachtig met het hier irrelevante: "Ik geloof dat de SP niet echt op winst staat in de peilingen."

Johan eldert
Johan eldert17 jan. 2017 - 17:51

Ondertussen heeft Agema van de PVV dus totaal geen oog voor de vele mensen die afhankelijk zijn van de Geestelijke gezondheidszorg en nu tussen wal en schip vallen. Want dat is wat Voortman op tafel legt. maar nee, de PVV bij mond van Agema doet liever aan goedkoop scoren dan de belangen te behartigen van het 'volk' [kuch]

Truus Boterkoek
Truus Boterkoek17 jan. 2017 - 17:35

Vind Bonje wel een groot woord...

1 Reactie
RU486
RU48618 jan. 2017 - 11:26

Wel een woord wat pvv-ers begrijpen. Stel dat dit elitaire forum het woord 'gebrouilleerdheid' had gebruikt, dan haken de tokkies en pvv-ers meteen af.