Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

'Shell wil Nigeriaanse olievelden verkopen'

  •  
20-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Shell_David_M_300_01.jpg
Nigeriaanse regering wil regels invoeren zodat een groter deel van de oliesector in handen komt van binnenlandse bedrijven
Olieconcern Shell is van plan olievelden in Nigeria te verkopen ter waarde van 5 miljard dollar. De verkoop zou samenhangen met het voortdurende geweld en strengere voorwaarden voor buitenlandse oliemaatschappijen in Nigeria. Dat meldde de Britse zondagskrant Sunday Times.
Volgens de  Sunday Times  gaat het om onshore-olievelden en velden die nog ontwikkeld moeten worden. Ze liggen hoofdzakelijk in het westen van Nigeria. Shell zou niet van plan zijn offshore-velden te verkopen. Mogelijke kopers zijn onder meer de Chinese oliemaatschappij Sinopec en het Nigeriaanse Oando. De Nigeriaanse regering wil volgende maand regels invoeren zodat een groter deel van de oliesector in handen komt van binnenlandse oliebedrijven. Shell is de grootste westerse oliemaatschappij in Nigeria en al 70 jaar aanwezig in het West-Afrikaanse land. Er hebben al jaren geregeld aanslagen op oliepijpleidingen en ontvoeringen van oliewerkers plaats, vooral in de Niger Delta. De rebellen in Nigeria zeggen onder meer te strijden tegen aantasting van het milieu door buitenlandse oliemaatschappijen en uitbuiting van de lokale bevolking.

Meer over:

economie, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

denmol
denmol20 dec. 2009 - 14:12

Hoe kunnen olievelden in Nigeria van Shell zijn??? Stel je voor dat het gasveld van Slochteren niet van ons was maar van Gazprom. Ondenkbaar hoor ik velen denken maar waarom wel omgekeerd en dat vinden we blijkbaar de normaalste zaak van de wereld.

1 Reactie
denmol
denmol20 dec. 2009 - 14:12

O ja, die VOC-mentaliteit. Hoe kon ik het vergeten.