Joop

Shell mag CO2 opslaan in Barendrecht

  •  
18-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mdh_300.jpg
Joop redactie – Shell mag ondergronds CO2 opslaan in Barendrecht. Volgens ingewijden in Den Haag heeft het kabinet dat besloten. De gemeente en omwonenden zijn ertegen, omdat ze bang zijn dat de opslag van het broeikasgas niet veilig is. De ministers Cramer en Van der Hoeven willen nu beginnen met een test op kleine schaal bij Barendrecht. Als blijkt dat het veilig is, kan het hele opslagveld gebruikt worden.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

KeesMaf
KeesMaf18 nov. 2009 - 10:59

Raar van die omwonenden en gemeente, dat ze niet protesteerden toen het natuurlijke gas daar in de grond zat. Brandbaar, en veel gevaarlijker dan kooldioxide. Typisch NIBY-gedrag! Als het in mijn achtertuin was, had ik het prima gevonden.

KeesMaf
KeesMaf18 nov. 2009 - 10:59

Correctie: NIMBY-gedrag...

JvanB
JvanB18 nov. 2009 - 10:59

Waarom bewijzen de ministers de afwezigheid van risico's niet in een ander gasveld, waarboven geen stadswijk is gebouwd? Gaat het dan alleen maar meer over de kosten? Ook het tempo-argument is niet van belang. Zorgvuldigheid en acceptatie door de burger moet voorop staan. Dit is voor menig burger opnieuw het bewijs van regentesk gedrag, waarop CDA en PvdA opnieuw zullen worden afgerekend.

Happysimbo
Happysimbo18 nov. 2009 - 10:59

Wat is dit ongelooflijk dom. Hoe krijg je het in je hoofd om verbaast te zijn dat er geprocedeert wordt als je zulke nieuwe technieken onder een woonwijk wil plaatsen. Ik geloof heus dat het vast en zeker veilig is, maar of het draagvlak creeerd? natuurlijk niet! Toch jammer dat onze minister van Milieu de belastingscentjes toch nog maar weer eens even in dit soort technieken pompt. Laat Shell hun rommel zelf opruimen.

BengaBenga
BengaBenga18 nov. 2009 - 10:59

Mooi. Het CO2 probleem moet van meerdere kanten aangepakt worden en opslag is daarvan een hele belangrijke. Het is gewoon een realiteit dat fossiele brandstoffen de komende jaren nog steeds een groot deel van de energie voorziening bepalen. Opslag van CO2 helpt en het mileu en Nederland, want wij hebben de technologie en de faciliteiten (lege gasvelden, infrastructuur) om hier een grote rol in te spelen.

Klaasede
Klaasede18 nov. 2009 - 10:59

Men moet zelf kunnen beslissen wat onder j ehuis gebeurd. Dit is zo ondemocratisch. Bevolking is tegen en men heeft er gewoon lak aan.

Sinistra1
Sinistra118 nov. 2009 - 10:59

En dan beweerd rechts altijd dat met het aantreden van de SP er een communistisch bewind gevoerd zal gaan worden - dat is ook een fabeltje wat nu maar eens een keertje godverd*** afgelopen moet zijn!!! En wat te denken van de: - Europese grondwet - het cda duwde het ons door de strot - Het AOW - het cda duwt het ons door de strot - Dit geval - het cda duwt het de bevolking door de strot Dus is afgelopen nou!!!

JacquesHagoort
JacquesHagoort18 nov. 2009 - 10:59

De enige manier om dit omstreden project definitief te stoppen is een boycot van Shell producten. Power to the people!