Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Shell-deal Belastingdienst in strijd met EU-wetgeving'

  •  
18-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
PvdA-congres

© 2015-01-18 16:28:25 UTRECHT - Fractievoorzitter in het Europees parlement Paul Tang houdt een toespraak op de tweede dag van het congres van de PvdA. ANP MARTIJN BEEKMAN

De omstreden regeling die olie- en gasgigant Shell trof met de Belastingdienst, waardoor het bedrijf de afgelopen 13 jaar ruim 45 miljard euro aan dividend naar haar aandeelhouders mocht doorsluizen via het Britse Kanaaleiland Jersey, is waarschijnlijk in strijd met Europese regels tegen oneerlijke concurrentie. Dat concludeert Paul Tang, PvdA-voorzitter in het Europees Parlement, waar hij ontwijking en ontduiking van belasting in zijn portefeuille heeft.
Tang gaat de Europese Commissie vragen stellen over de route die Shell gebruikte om belasting te ontwijken. Volgens Tang lijkt de constructie sterk op hetgeen waarvoor Apple, Amazon en Starbucks eerder miljoenenboetes opgelegd kregen. Er zou sprake zijn van verkapte staatssteun in een vorm die niet is toegestaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.