Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sharon Stone verloor voogdij over zoon nadat rechter vagina-scène Basic Instinct tegen haar gebruikte

  •  
09-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6743 keer bekeken
  •  
ANP-462150084

Sharon Stone verloor de voogdij over haar zoon vanwege de beroemde scène uit de film Basic Instinct (1992) waarbij haar vagina in beeld is. Dat heeft de actrice gezegd in een podcast. Volgens Stone vroeg de rechter aan haar destijds vierjarige zoontje of hij wist dat zijn moeder “seksfilms” maakte.

In 2004 was Stone verwikkeld in een echtscheiding met haar inmiddels ex-man Phil Bronstein. Vier jaar eerder had het stel hun zoon Roan geadopteerd. Tijdens de rechtszaak werd de fameuze filmscène tegen Stone gebruikt als zogenaamd bewijs dat ze geen goede moeder voor het kind kon zijn. De rechter nam Stone de voogdij af en stelde een bezoekregeling in. Later dat jaar moest Stone worden opgenomen in het ziekenhuis met hartproblemen, naar eigen zeggen als gevolg van de rechterlijke uitspraak.

Eerder al maakte Stone openbaar hoe ze door regisseur Paul Verhoeven is misleid om de vagina-scène op te nemen. Verhoeven drong er bij Stone op aan om haar slip uit te doen, omdat alleen de suggestie van naakt gewekt zou worden, maar de kleur van haar slip zou voor een reflectie in de camera zorgen. Stone stemde in op voorwaarde dat er inderdaad niets te zien zou zijn. Pas bij een voorvertoning, waarbij Verhoeven en de filmstudio omringd waren door advocaten, zag Stone dat haar vagina wel degelijk in beeld was gebracht. Na het zien van de scène zou Stone naar Verhoeven zijn gelopen om hem in zijn gezicht te slaan.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.