Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SGP dreigt rockfestival met subsidiemaatregel wegens 'kwetsen christenen'

  •  
26-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
29695312_1712580518765401_9105285805445298676_n
De SGP in Apeldoorn is verontwaardigd over een rockfestival met de titel ‘ Voor De Duvel Niet Bang Festival ‘ dat op 15 september wordt gehouden in poppodium Gigant. In een klaagbrief aan het college schrijft de partij dat het belangrijk is “dat ook bij culturele evenementen de Bijbelse beginselen in acht worden genomen en dat cultuuruitingen niet aanstootgevend zijn”.
De twee-koppige fractie merkt op:
"Gigant kondigt aan dat de zaal waar het popevenement plaatsvindt verandert in het Sodom en Gomorra van Apeldoorn. Een optreden met een dergelijke strekking vat de SGP ernstig op. Sodom en Gomorra vormen in de Bijbel de steden die openlijk helemaal geen rekening wensten te houden met wat God in de Bijbel van mensen vraagt. Hiervoor zijn de steden zwaar gestraft. Het organiseren van een evenement dat onder meer met de termen ‘Voor de duvel niet bang’ en ‘Sodom en Gomorra’ eenzelfde beeld wil oproepen, is dan ook volstrekt ongepast en voor christenen stuitend. De Bijbel roept juist op om ons af te keren van de zonde en ons te houden aan Gods geboden."
Het is onduidelijk of de SGP, die duidelijk wel bang is voor de duivel, vreest dat Apeldoorn straks hetzelfde lot treft als Sodom en Gomorrra, twee steden die volgens de bijbel door God werden verwoest in een regen van zwavel en vuur. Overigens is er geen enkel bewijs dat deze steden ooit echt bestaan hebben.
Vervolgens stelt de SGP op listige wijze de subsidie aan het festival ter discussie:
"Gigant heeft een duidelijke subsidierelatie met de gemeente. Zelfs sterker: zonder gemeentelijke subsidie zou Gigant niet meer bestaan. Weliswaar gaat de gemeente op grond van de subsidieverordening niet over de inhoud van de programma’s in Gigant, maar de SGP vindt dat de gemeente als subsidievertrekker wel een krachtig signaal aan Gigant kan geven dat een dergelijk optreden ongepast en aanstootgevend is."
De SGP keerde zich overigens al eerder tegen subsidie voor het poppodium.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.