Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sexten doe je zonder hoofd

  •  
17-02-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
192 keer bekeken
  •  
#geenhoofd
BNN heeft de landelijke campagne ‘als je iets deelt, houd je hoofd buiten beeld’ gelanceerd om mensen – en vooral jongeren – te informeren over veilig ‘sexten’, het versturen van seksuele (naakt)foto’s via sms.
Het werd deze week bekend gemaakt dat 1 op de 8 jongeren wel eens ‘sexy’ foto’s verstuurt. Daaronder kan veel vallen, van een foto met getuite lippen tot aan volledig naakt. In het geval van het laatste deelt BNN  informatieve posters uit en tips voor hoe veilig foto’s te versturen.
"Zo’n situatie heb je namelijk al snel niet meer onder controle. Er zijn genoeg voorbeelden waarbij het slachtoffer afgeperst of gechanteerd werd, wat kan zorgen voor psychische problemen. In de heftigste gevallen proberen de slachtoffers zelfs zelfmoord te plegen. Genoeg reden om voorzichtig te zijn dus. # Posten met #geenhoofd! Dus…als je iets deelt, hoofd buiten beeld! En precies daarom hebben Tim, Geraldine, Jan, Gwen en Nathan afgelopen maandag met #geenhoofd gepost op Twitter, Facebook en Instagram. Want er is niets verkeerd aan om elkaar op te geilen met een sexy foto, maar laten we het dan wél op een verstandige manier doen. Goed idee, toch? Inderdaad. Dat vonden wij dus ook. Dus geef ons een zetje in de rug en gooi ook even een selfie op social media met #geenhoofd. Ow, en voordat je ‘m deelt, hoofd buiten beeld! Bovendien houden wij de hashtag ook in de gaten, dus zie je jezelf misschien wel langskomen op onze Instagram. # Posters bestellen? Wil je meedoen met onze campagne? Awesome! Helaas kunnen we niet naar iedereen één poster opsturen. Dus trek aan de bel bij je directeur, baas, leraar of trainer en laat het onderstaande formulier invullen. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jullie op! "
# Posten met #geenhoofd! Dus…als je iets deelt, hoofd buiten beeld! En precies daarom hebben Tim, Geraldine, Jan, Gwen en Nathan afgelopen maandag met #geenhoofd gepost op Twitter, Facebook en Instagram. Want er is niets verkeerd aan om elkaar op te geilen met een sexy foto, maar laten we het dan wél op een verstandige manier doen. Goed idee, toch? Inderdaad. Dat vonden wij dus ook.
Dus geef ons een zetje in de rug en gooi ook even een selfie op social media met #geenhoofd. Ow, en voordat je ‘m deelt, hoofd buiten beeld! Bovendien houden wij de hashtag ook in de gaten, dus zie je jezelf misschien wel langskomen op onze Instagram. # Posters bestellen? Wil je meedoen met onze campagne? Awesome! Helaas kunnen we niet naar iedereen één poster opsturen. Dus trek aan de bel bij je directeur, baas, leraar of trainer en laat het onderstaande formulier invullen. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jullie op!
Het zou nog te vaak voorkomen dat seksuele (naakt)foto’s van minderjarigen onbeveiligd op het internet terecht komen. Zoals de meisje s op een Tilburgse school die daarom gepest werden. Met deze campagne hoopt BNN in ieder geval richtlijnen aan de jongeren mee te kunnen geven voor veilig sexten. De #geenhoofd is inmiddels trending op Twitter.

Meer over:

leven, nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.