Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Veel kritiek op denigrerende verkiezingsillustratie Blond Amsterdam

  •  
16-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
768 keer bekeken
  •  
blondamsterdam
‘Natuurlijk ga ik stemmen, ik vind kleuren zó leuk!’ Dat staat op de verkiezingsinhaker van serviesmerk Blond Amsterdam. Het merk staat bekend vanwege de illustraties van blonde vrouwen met roze blosjes op de bang, wier vocabulaire veelal ‘blablabla’ niet weet te ontstijgen. Voor de verkiezingen maakten de mensen achter het serviesmerk de speciale verkiezingsillustratie, bij wijze van ‘grapje’, maar het grapje valt lang niet overal even goed. Op Facebook en Twitter wordt de illustratie ‘ontzettend treurig’ en ‘FUCKING dom en denigrerend genoemd’.
Of zoals een ander schrijft:
"Ik stem omdat ik actief gebruik wil maken van mijn stemrecht. Voor vrijheid. Voor gelijke kansen. Omdat actief vrouwenkiesrecht pas sinds 1919 in Nederland bestaat. Omdat we van ons willen laten horen. Niet omdat we graag tekeningetjes kleuren."
Blond Amsterdam trekt zich helemaal niets aan van de kritiek op de verkiezingsillustratie:
"Met deze tekening steken we juist de draak met een stereotypering. Er werken hier allemaal vrouwen, die het leuk vonden om dit als grapje neer te zetten […] Het is maar een tekening. Het is onschuldig bedoeld. Het spijt ons voor de mensen bij wie het niet in de smaak valt, maar wij staan er nog steeds achter."
Foto: Blond Amsterdam Facebook
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (21)

Marcus C
Marcus C17 mrt. 2017 - 22:25

Het zuur en de triesheid spat er vanaf. Overal moet over worden geklaagd, alles is racistisch of aanstootgevend. Ooit waren we een robuuste samenleving die een stootje kon hebben en ook kon je nog eens een geintje over elkaar maken en tegelijk elkaar respecteren. Ik zal wel een boze witte man zijn, als ik dat nog mag zeggen...

Henri Fred
Henri Fred17 mrt. 2017 - 11:08

Goeiedag! Volgens mij is Nederland helemaal af. We missen alleen nog een aanstootpolitie. Alle uitingen moeten door de woordvoerders van alle mogelijke groeperingen op mogelijk kwetsen worden getoetst. Die woordvoerders moeten dan ieder jaar opnieuw worden gekozen want de kwetsbaarheid van de achterban, het draagvlak, moet wel worden geijkt. Wat een treurnis.

Harmen Keizer
Harmen Keizer17 mrt. 2017 - 9:19

Jeetje, wat een lichtgeraakte mensen. Hoe overleven zij in de huidige maatschappij?!

nomen nescio
nomen nescio17 mrt. 2017 - 9:08

Facebook en Twitter gebruikers tonen aan dat Orwell's dunkpolitie (1984) helemaal niet meer nodig is.

MarcoG
MarcoG17 mrt. 2017 - 9:01

Ik moet dan maar eens gaan kijken of ik iets van Blond Amsterdam kan aanschaffen. Chapeau voor de reaktie.

Bart Bakker
Bart Bakker17 mrt. 2017 - 8:58

Er zijn dus nog altijd vrouwen die het verschil niet weten tussen blond en blont. Die zijn dus blont, ongeacht hun haarkleur.

alchemist2
alchemist217 mrt. 2017 - 8:49

Hier is het geweldige pleidooi van Dominee Gremdaat van toepassing over mensen die gauw beledigd zijn: https://www.youtube.com/watch?v=VNWmzwHCIRE

HelemaalGelijk
HelemaalGelijk17 mrt. 2017 - 0:32

Nee maar! Geen "we betreuren het dat mensen zich gekwetst voelden blah blah.."? Ben toch even van slag, maarreh...goed gedaan!

Luisje
Luisje16 mrt. 2017 - 23:49

Leuk plaatje. De mensen die dat niet vinden moeten eerst eens op de facebook pagina kijken en zich afvragen waarom ze nu pas moeite hebben met wat er op staat. Het is een pagina met alleen maar vergelijkbare "blonde meisjes" plaatjes. En deze is denk ik het leukst.

Kewpie Doll
Kewpie Doll16 mrt. 2017 - 20:38

Het meest grappige is dat mensen die er geen moeite mee hebben omdat liberaal rechts meer verkozen wordt dan progressief links en populistisch rechts en links uit woede daarover weg te zetten als blanke blonde vrouwen en dan nog menen anderen de maat te moeten en mogen nemen.

1 Reactie
Stanley_Higgins
Stanley_Higgins17 mrt. 2017 - 7:17

Wat een hoop aannames... onderbuik leeg nu?

Voice of Reason
Voice of Reason16 mrt. 2017 - 20:23

Mensen het is 2017, plaagstootjes en onschuldige grapjes zijn iets uit het verleden.

jandebakker
jandebakker16 mrt. 2017 - 20:18

Dit artikel is een mooi voorbeeld van de relativiteit van begrippen als "veel" en "weinig". Want hoe groot is de groep klagers in verhouding tot het totaal aantal twitter gebruikers? En hoe representatief zijn de gebruikers van twitter in verhouding tot de totale Nederlandse bevolking? m.a.w. hoeveel twitterberichten zijn er nodig om te kunnen spreken over "veel kritiek". Daarnaast is het gewoon goed om te zien dat Blond zijn rug recht houdt. Twiterraars die hierover klagen zijn m.i. de digitale variant van meneer Aart van Sesamstraat, en dragen bij aan de verschraling van de levendigheid en diversiteit van de openbare ruimte.

2 Reacties
menage
menage16 mrt. 2017 - 22:05

Twitter heeft al lang geleden afgedaan als bron voor represtieve meningen. 10 Met het verkeerde been uit bed gestapte mensen en het is meteen een rel. Op 17 miljoen zouden we toch beter moeten weten. Clickbait niets minder.

KeesV3
KeesV317 mrt. 2017 - 6:36

De kracht van de media. Na enkele tweets kan de media dit groots oppakken, en voor je het weet heb je een nieuw verbod...

Django3
Django316 mrt. 2017 - 20:06

Ja het is allemaal echt heel erg en vreselijk kwetsend. Toestanden du jour.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer216 mrt. 2017 - 19:19

Het is gewoon humor. Get over it.

Nikos2
Nikos216 mrt. 2017 - 19:10

"Omdat actief vrouwenkiesrecht pas sinds 1919 in Nederland bestaat." Algemeen kiesrecht bestond überhaupt pas twee jaar...

Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen16 mrt. 2017 - 18:56

Nederland. Is. Over. En. Uit. Als je zelfs hier al aanstoot aan gaat nemen...zucht...

1 Reactie
John Boog
John Boog16 mrt. 2017 - 22:40

Yup. Zie de ZP discussie, die gaat ook nergens over. Het maakt niet uit wat je doet, er is altijd wel een bevolkingsgroep te verzinnen die er aanstoot aan neemt en keihard allerlei modewoorden gaat roepen. Veelal zonder te begrijpen wat die woorden eigenlijk betekenen...

TotCo Ring
TotCo Ring16 mrt. 2017 - 17:54

Eindelijk eens iemand die gewoon achter zijn daad blijft staan en niet zwicht voor kleinzerigheid en moralistisch geneuzel. Bravo Blond.