Joop

Serious Request serieus succes

  •  
08-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3fm.jpg
3FM helpt 160.000 mensen met actie
Radiozender 3FM heeft met Serious Request vorig jaar zo’n 160.000 mensen geholpen. Het Rode Kruis kon dankzij de actie bijna 30.000 vrouwen en kinderen gelukkig maken met voor gemiddeld twee maanden voedsel. Dat schrijft NOS.
Ook kon het Rode Kruis gereedschappen en grondstoffen leveren, zodat vrouwen in conflictgebieden weer hun leven kunnen oppakken. Het gaat hierbij om onder andere vrouwen in Columbia, Syrië, Israël, Irak en verschillende Afrikaanse landen.
In totaal werd het recordbedrag van meer dan 8,5 miljoen euro met de actie in het glazen huis in Leiden. 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers:
We zijn blij met de brede aandacht voor de problemen van moeders in conflictgebieden en de tot nu toe behaalde resultaten.”
3FM zet zich jaarlijks samen met het Rode Kruis in voor een ‘stille ramp’. Dit jaar was dat babysterfte.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Klungel2
Klungel28 nov. 2012 - 10:16

Ik zie de commerciëlen nou niet echt dergelijke acties opzetten. De belangen van de adverteerders wegen daar blijkbaar te zwaar...

poelly12
poelly128 nov. 2012 - 10:16

dit is wel een mooie icm het artikel over kinderpostzegels. wat denk je dat die 3 dj's verdienen per jaar ? gaan we daar nu ook schande over spreken ? het is tenslotte ook publiek geld enzo. dus ik zou zeggen, kom maar op met die verontwaardiging, op dezelfde manier als bij de directeur van de kinderpostzegels.

1 Reactie
Klungel2
Klungel28 nov. 2012 - 10:16

Het verschil is dat deze duurbetaalde DJ's in een glazen huisje zitten ergens in Nederland en dat de gulle gevers daarheen komen of via bank, SMS enzovoort geld overmaken. Zij sturen geen kinderen of omaatjes de straat op om geld in te zamelen en als dat al gebeurt in het kader van deze actie, gebeurt dat op eigen initiatief van de inzamelaars...