Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ook serieuze media smijten gretig modder naar Eurlings

  •  
24-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Er is geen veroordeling. Er is niet eens een bewezen aangifte, maar dat heeft de serieuze media er niet van weerhouden om full Evert Santegoeds te gaan en speculaties over de vermeende mishandeling van een ex-vriendin van oud-CDA-kopstuk Camiel Eurlings de vrije loop te laten.
Aanstichter van de mediastorm was zakenblad Quote, dat maandag berichtte dat aangifte zou zijn gedaan tegen Eurlings door een ex-vriendin wegens zware mishandeling. Politie noch OM kon het verhaal bevestigen. Ook Eurlings’ advocaat Geert Jan Knoops onthield zich van commentaar. Toch werd het gerucht breed uitgemeten door De Telegraaf, AD en RTL.
Ook de televisieprogramma’s Editie NL en RTL Boulevard gooiden olie op het vuur. Roddelkoning Albert Verlinde bestond het om de naam van de vriendin en haar straatnaam openbaar te maken, vergezeld van het commentaar dat ‘ingewijden’ zouden hebben verklaard dat het met haar verwondingen best mee zou vallen.
Maar de NPO bleef evenmin verschoond van speculaties over de mogelijke gevolgen van een tot dusver onbewezen aangifte. In het KNRO-NCRV-programma Jinek mocht politiek commentator Joost Vullings (NOS) vertellen wat het voor de carrière van Eurlings – lid van het Internationaal Olympisch Comité, voormalig CDA-minister en KLM-topman – zou betekenen, áls de aantijgingen waar zouden zijn.
Op Twitter werd dan ook verontwaardigd gereageerd op het item (bovenstaande video vanaf 9.16):
Update 12.00 uur: De NOS publiceert zoluist het artikel ‘Politie wil niets zeggen over beschuldiging tegen Camiel Eurlings’, maar herhaalt daarin alle geruchten, waaronder speculaties over de naam van het mogelijke slachtoffer.

Meer over:

jinek, #video, politiek, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.