Joop

Sekswerkers Amsterdam hebben reserveringen bij gemeentebordeel

  •  
08-02-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
163 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Claim gemeente van grote steun niet helemaal juist
De media konden er geen genoeg van krijgen: De gemeente Amsterdam gaat een bordeel oprichten dat door sekswerkers zelf wordt bestuurd. Volgens burgemeester Eberhard van der Laan is er op de Wallen grote steun voor dit bordeel.
Gebaseerd op wat ik gehoord ben willen veel de dames graag meewerken aan het bordeel onder een aantal voorwaarden:
1) Het sluitingsbeleid van de gemeente moet worden teruggedraaid; deze 19 ramen worden niet geaccepteerd als wisselgeld voor de totaal ongeveer 100 ramen die de gemeente nog wil sluiten. De komst van het gemeentebordeel maakt inderdaad geen einde aan het ruimtelijke beleid van de gemeente zoals geformuleerd in Project 1012: door middel van peperdure vastgoedspeculatie moeten in totaal 208 ramen gesloten worden, wat een enorm gat slaat in het beroemde Red Light District.
2) Het aanpakken van de ‘voorkant’ is voor veel vrouwen geen oplossing voor hun problemen: zij hebben meestal geen problemen met bordeelhouders maar zitten juist in een financiële afhankelijkheidspositie bij anderen die ze naar NL hebben gehaald of bij wie ze leningen zijn aangegaan omdat banken dat niet willen doen, en dus moet er ook wat gebeuren aan de ‘achterkant’.
3) Het bordeel moet gaan samenwerken met andere bonafide bordeelhouders op de Wallen die al veel langer ervaring hebben met het aanpakken van problemen waar sekswerkers mee dealen. De vrouwen vragen de gemeente niet alle exploitanten op één hoop te gooien maar gerichter de rotte appels aan te pakken, en de samenwerking op te zoeken met bonafide en welwillende bordeelhouders.
De boodschap: de vrouwen zijn helemaal klaar voor een bordeel in eigen beheer, en ze zien de plannen van de gemeente als een kans. Maar ze laten zich niet uit elkaar spelen, en ze laten zich ook niet opzetten tegen de goede bordeelhouders in het gebied.

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

vriest
vriest8 feb. 2015 - 11:25

Zij hebben het grootste gelijk ,wat dat uitspelen aangaat en ook wat het sluiten van nog meer ramen betreft . De gemeente heeft na het debacle veroorzaakt onder valse voorwendsels door de evenzo grote blunderaar ASSCHER in zijn nieuwe functie . Dit debacle heeft enorm veel geld gekost en heeft de materie van vrouwenhandel niet opgelost ,in tegendeel het heeft vele bordeeleigenaren die jarenlang bekent met die materie en bekent met de signalen buitenspel gezet .Deze actie van de gemeente heeft er toe geleid dat men vergunningen ontnam en woningbouw maatschappijen op hoge kosten joeg .En mede met ASSCHER deze ruimtes voor weinig verhuurde aan vrienden en familie van raadsleden en andere gemeente bollebozen .Een buurtbewoner kreeg geen ruimte voor een winkel of anders en nog niet .de gemeentelijke elite zorgt ook hier goed voor zich zelf en aanverwanten .Mar laten zij in dit project zeker gaan samen werken met de bordeelhouders en prostituees ,en dit niet wederom met al hun wijsheid zelf uitvinden ,want dat loopt op niets uit en draait dan zoals eerder alleen om het fiscale .En zorg dat de seks werkers een mogelijkheid tot op normale wijze behandeld worden door banken en woningbouw instellingen ,zij werken legaal maar worden niet zo behandeld .

Marcel1753
Marcel17538 feb. 2015 - 11:25

Goed stuk! BTW, ook jammer dat er nog maar 1 peep show in Nederland is! Las ik hier: http://www.amsterdamredlightdistricttour.com/entertainment/sex-palace-peep-show/

Rootman
Rootman8 feb. 2015 - 11:25

Eindelijk is er weer een belangengroep van sexwerkers, vervroegd opgericht na wéér een actie van de CU: http://politiek.thepostonline.nl/2015/01/31/prostituees-020-zeggen-nee-tegen-actievoerende-christenunie-jongeren/ De notarisrompslomp schijnt nog te moeten worden geregeld. http://wijzijnproud.nl/actie-en-rechten Inkrimpen van het aantal ramen leidt tot een virtuele monopoliepositie van raamverhuurders en illegale prostitutie (niet altijd slecht, maar wel meer gevaar voor misstanden).

Armagaddon
Armagaddon8 feb. 2015 - 11:25

>>> Het gelegaliseerde overheids pooierschap krijg via de lokale overheid, onder verantwoording van het Kabinet en de onbetrouwbare gedogers van goede wil.... hoe langer hoe meer gestalte...!!! >>> De spiraal van decadente uitbuiting in ons Fraude-landje heeft blijkbaar haar dieptepunt nog steeds niet bereikt....!! >>> Diep.....diep treurig, hoe moeten wij in hemelsnaam de onbetrouwbare politiek van misdadige hypocriete constellatie in hemelsnaam vertrouwen, met deze neofeodale vrije (graai)markt economie van het syndicaat VVD-gedachten en hun gedoogpartners en medeschuldigen....??

Paulpeters
Paulpeters8 feb. 2015 - 11:25

Als ik het goed begrijp hebben de sekswerkers in Amsterdam reserves bij het gemeentebordeel. Geen reserveringen.

panterarosso65
panterarosso658 feb. 2015 - 11:25

toegeven 2 groepen die beter weten wat het is om de gewone man te naaien die gaan samenwerken dat kan haart niet anders dan briljante cartoons opleveren