Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Seksuele intimidatie is een probleem onder moslims

  •  
17-01-2016
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
172 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Maar niet onder hen alleen, vluchtelingen en migranten hebben seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting niet naar Nederland gebracht
“Het zijn altijd witte mannen die met elkaar over seksueel geweld discussiëren”, zei Anniek de Ruiter van het feministische Clara Wichman Proefprocessenfonds zondagmiddag in Buitenhof aan het begin van haar gesprek met de schrijfster Yasmine Allas over de nasleep van Keulen.
Ik keek eens naar beneden en stelde vast dat er nog twee kilo’s af moeten. Daarna besloot ik toch mijn fallocratische duit in het zakje te doen.
Wegkijkers De toeleg van de Buitenhofredactie was duidelijk. Sinds Keulen proberen xenofoben en Wilderianen aanranding en verkrachting als een exclusief islamitisch probleem te framen. Heel tribaal is dat: de mannen van onze stam moeten vrouwen, moeders en zusters beschermen tegen de vuile aanrakingen van buitenstaanders. Aan de andere kant is duidelijk dat de horde voor het Keulse Centraal Station zich nu niet bepaald onderscheidde door blond haar en blauwe ogen. Een aantal feministen heeft dan ook gesteld dat je de racisten in de kaart speelt door dat aanranden en verkrachten exclusief te wijten aan de Noord-Afrikaanse afkomst van de – nog steeds vermoedelijke – daders. Daardoor werden zij door de xenofoben en Wilderianen voornoemd meteen uitgekreten voor wegkijkers. Zij weigerden de feiten immers te benoemen.
Yasmine Allas paart een grote onafhankelijkheid van geest aan een Somalische achtergrond. Zij was uitgenodigd voor het benoemen. Anniek de Ruiter oogt als een welopgevoede blanke vrouw van keurige komaf. Zij was gecast als wegkijkster. Ik stelde mij voor hoe Annabel Nanninga en Marianne Zwagerman in het klein op hun bezemstelen boven mijn tv cirkelden.
Ernstige consequenties Ondertussen raakten Allas en De Ruiter niet met elkaar in debat maar in gesprek. Zij bekeken de problematiek vanuit verschillende invalshoeken, maar kwamen toch tot dezelfde conclusie: nieuwkomers moet duidelijk gemaakt worden dat niet alleen aanranding en verkrachting, maar ook ongewenste intimiteiten in dit land voor de daders tot ernstige consequenties leiden. Yasmine Allas legde daarbij de nadruk op dat je niet een hele etnische groep mag veroordelen op wat kwaadwillenden onder hen aanrichten. Volgens de islam moesten vrouwen juist als parels op handen gedragen worden, onderstreepte ze. Ze zal het nu ongetwijfeld moeten ontgelden bij de lui die altijd roepen dat vrouwenonderdrukking álles met de islam te maken heeft. Toch mag zij dat zeggen net zoals iemand het volste recht heeft om het misbruik van kinderen door priesters onkatholiek te noemen.
De Ruiter stelde dat niet alleen Noord-Afrikaanse mannen, zoals het tegenwoordig heet, er te vaak moeite mee hebben hun handen thuis te houden, maar dat dit probleem veel breder leeft. Zij noemde de manier waarop de actie #zeghet is weggelachen. Kijkt zij daarmee weg? Nee; zij doet haar oogkleppen af. Als alle moslims in Nederland voortaan braaf hun handen thuishouden en tegen vrouwen hoogstens met de hand op het hart een groet durven prevelen, dan nóg hebben wij in ons land een groot probleem met seksuele intimidatie. Daarover laat wetenschappelijk onderzoek geen enkele twijfel bestaan.
Yasmine Allas maakte terzijde een opmerking van grote betekenis: niemand had haar ooit iets over de Nederlandse normen en waarden verteld, toen zij hier arriveerde. Dat had zij allemaal zelf moeten ontdekken. Rutte mocht dan wel op hoge toon beweren dat de Nederlandse normen en waarden aan nieuwkomers duidelijk gemaakt moesten worden, op daden kwam het aan. Inderdaad, toen bekend werd dat de NPO voor Syrische vluchtelingen een soort Beste Van Nederland-site begint met Arabische ondertiteling, zodat zij met de toon van het debat in ons land kennis konden maken, ging er een gehuil van verontwaardiging op in rechtse kring. Werd daar het belastinggeld aan vergooid? Het was schandalig.
Dimensie Vluchtelingen en migranten hebben seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting niet naar Nederland gebracht. Die verschijnselen bestonden al lang, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de schandalen in de katholieke kerk en de verhalen die nu steeds meer loskomen over misbruik in kindertehuizen. Zij hebben er wél een nieuwe dimensie aangegeven, want gedrag zoals dat in Keulen heeft zeker met een giftig mengsel van traditionele en religieuze opvattingen te maken. Je bent blind voor de feiten als je probeert dat weg te redeneren. Wie daarvoor de ogen sluit, speelt racisten juíst in de kaart.
Je kunt zulke racisten herkennen aan het feit dat zij geen aandacht of interesse hebben voor seksueel geweld uit andere hoeken dan die van de etnische minderheden. Ze zullen bovendien élk lid van de etnische minderheid verdacht proberen te maken. Dat is namelijk hun hoofddoel. Ze vervuilen de discussie over de aanpak van deze nieuwe dimensie op het gebied van seksueel geweld. Het is het beste om je daardoor op geen enkele wijze van het pad te laten brengen.
Ondertussen is concrete actie nodig om nieuwkomers in dit land diets te maken (ik gebruik die oude uitdrukking met opzet, hoe gelijkheid van iedereen, zoals geformuleerd in onze grondwet) het fundament is van onze samenleving en wat wij doen met wie probeert dat fundament te slopen. Dat zal alleen effect hebben als het gebeurt in samenwerking met de doelgroepen zelf, mensen uit de kringen die we willen benaderen met de boodschap van vrijheid, gelijkheid en broederschap.
Het zou hypocriet zijn als onze samenleving in de ontkenningsfase gaat zodra het om daders gaat waarin de GeenStijlreaguurders zichzelf herkennen en niet – in hun geliefkoosd jargon – lichtgetintiërs. Dat maakt een bewustwordingscampagne in asielzoekerscentra of op zwarte scholen ook hoogst ongeloofwaardig.
Daardoor plaatst Keulen seksuele intimidatie op heel wat meer agenda’s dan die van de integratie. Ondertussen laten wij Wilders toeteren en twitteren aan de zijlijn tot hij blauw ziet.
Naschrift: de hele commotie na Keulen spitste zich toe op het aanranden en beroven van Europese vrouwen. Vrouwelijke vluchtelingen zijn evenzeer het slachtoffer, meldt Amnesty International in een schokkend bericht. De autoriteiten doen niets om hen tegen grijpgrage handen te beschermen. Lees het hier Beluister dit opiniestuk hier

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (100)

Stefan Zvonar
Stefan Zvonar27 jan. 2016 - 17:26

Je kunt het Midden-Oosten niet naar Europa halen, zonder de vrouwenhaat en het seksueel geweld erbij te importeren,zegt sociologe Brenda Stoter.Georganiseerde groepsaanrandingen tijdens grote evenementen zijn in Arabische landen al langer een bekend probleem.We kennen de methode bovendien al van het Egyptische Tahrir plein.Tijdens protesten in 2012 en 2013 op het Tahrirplein in Caïro,ruim 169 vrouwen zijn verkracht.Maar,het Tahrirplein ligt nu in Duitsland.Politiebronnen melden: ‘Meeste daders Keulen waren asielzoekers uit Syrië,die nog maar kort in Duitsland verbleven’.Volgens minister van Justitie Heiko Maas zijn de berovingen en aanrandingen met Oud en Nieuw afgesproken werk geweest; “Zoiets gebeurt niet uit het niets, daar moet iemand achter zitten”.Het is een nieuwe vorm van geweld tegen vrouwen, die Europa tot nu toe niet kende.

Overdeweg
Overdeweg20 jan. 2016 - 15:01

Opnieuw moeten mensen die deze problematiek benoemen het ontgelden, waarmee de ideologische oorzaak volslagen ten onrechte zoals gebruikelijk gebagatelliseerd wordt.

GeachteLezer
GeachteLezer19 jan. 2016 - 10:02

He he, eindelijk een afgewogen stuk! Wat een verademing tussen al die feiten-verdraaiende ontkenners dan wel fieten overdrijvende duiders.

Dunya2
Dunya218 jan. 2016 - 17:46

Nanda Oudejans, Universitair docent in de rechtsfilosofie, vandaag in de Volkskrant: 'Al zou uiteindelijk onder de daders een aantal asielzoekers blijken te zitten, dan nog kun je op basis van dit incident niet zeggen dat er een verband is tussen de komst van vluchtelingen en seksueel geweld tegen vrouwen. Keulen is gebruikt als voorwendsel om te zeggen dat we genoeg hebben van vluchtelingen en om onszelf geruststellen dat het gevaar - seksueel geweld tegen vrouwen - van buitenaf komt.'

Nailles
Nailles18 jan. 2016 - 16:39

Als je in reactie op vrouwenonderdrukking en -misbruik onder burgers van islamitische, en/of Noord-Afrikaanse, Arabische, Hindoestaanse, overig Afrikaanse komaf blijft zeggen dat dit net zo goed, dus eenzelfde mate suggererend, óók onder het autochtone bevolkingsdeel voorkomt dan doe je niets anders wat policor met alle recht al zolang verweten wordt: wegkijken, bagatelliseren, ontkennen. Dát het onder het autochtone bevolkingsdeel ook voorkomt en blijvende bestrijding verdient ontkent niemand maar de mate is een andere zaak. Om tot de vertegenwoordiging van alleen al geregistreerde gevallen van vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel of uit vrouwenonderdrukking voortkomend geweld en misbruik in huiselijke of familiale kring te komen, zoals daarvan een afspiegeling te vinden is in Blijf van mijn lijf-huizen waar een grote oververtegenwoordiging van vrouwen uit deze allochtone groepen verblijft, en ook nog de invloed meegenomen wordt dat de drempel voor vrouwen uit deze groepen om de stap het seksueel misbruik of andersoortig seksueel geweld op basis van de ondergeschikte positie te openbaren d.m.v. het vluchten, zoeken van hulp, waarbij het dus nog niet eens om de hoogste horde van aangifte gaat, begrijpt dat er wel degelijk een groot verschil is. Het is een gotspe om te stellen dat als je dit verschil onomwonden benoemt, en niet meedoet aan het wegmasseren door "hullie doen het ook", "Oktoberfest", en "Carnaval" je tot het leger der xenofoben en Wilderianen behoort. Allas was heel duidelijk over de oorzaak in culturen, etniciteiten, en vooral eruit voortkomende bijbehorende opvoeding. Zij wel, en daarvoor hulde. Dat zij Islam nog als een aparte onschuldige entiteit meende te moeten benoemen die voorschrijft dat de vrouw als een juweel gekoesterd diende te worden zij haar vergeven. Juwelen worden doorgaans aan goed gevat aan ketenen gedragen en anders in de omgeving van een kluis bewaard om ze te vrijwaren van de begeerte van buitenwereld. De Islam is, net als iedere overtuiging, of deze nu religieus of ideologisch is, geen aparte, buiten de mens bestaande of ontstane entiteit. Zij is net als de rest een product van de mens en dus ook vervuld van zowel diens goede als slechte kanten. Zoals er teksten zijn die zeggen dat de vrouw gekoesterd dient te worden, wat dus ook opgevat kan worden als een kluisteren en verhullen, zo zijn er ook legio regelrecht vrouwonvriendelijke teksten die niet misverstaan kunnen worden en die ook zeker bijdragen aan deze culturen.

EdjePedje
EdjePedje18 jan. 2016 - 14:32

Door wie en waar wordt er beweert dat moslims het alleenrecht op seksueel misbruik hebben Han? Helaas blijkt uit de statistieken dat er binnen de moslimgemeenschap wel erg hoog wordt gescoord wanneer het op seksueel geweld aankomt, en wanneer je dit in het extreme doortrekt, dan zou je tot bovenstaande conclusie kunnen komen, maar dat is dan wel jouw conclusie. En dan nog iets, moslims zijn geen ras, dus het racisme argument betekent dat jij alle moslims onder hetzelfde ras schaart en dat maakt juist jou een racist.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik218 jan. 2016 - 13:31

Mhaw, die Nederlandse waarden en normen! Alsof ik ook maar een normpje of waardje zou delen met dat ontaarde en gedegenereerde geenstijlgeteisem! Nee, de Nederlandse normen en waarden zijn al lang ten grave gedragen. (Zo nu en dan graaf ik dat wormstekige kadaver op, om te zien of er nog iets van mijn gading tussen de maden zit. Niet dus). Normen en waarden, die ben jezelf. (Wel kan het handig zijn om te weten wat er in de wet staat; zodat je die effectief kunt omzeilen). Je pikt eruit wat je lief is, en verwerpt waarvan je walgt. De herkomst is van geen belang: Nederland, het universum, de achterkant van de maan, Ur, Castricum, Mekka, whatever. We zijn al lang niet meer van dattem, en de klok terugdraaien dat gaat ook al niet, al zouden Neerlands bange hoopjes dat graag zo zien.

1 Reactie
Dunya2
Dunya218 jan. 2016 - 15:45

@ Brave Hendrik "Normen en waarden, die ben jezelf. (Wel kan het handig zijn om te weten wat er in de wet staat; zodat je die effectief kunt omzeilen). Je pikt eruit wat je lief is, en verwerpt waarvan je walgt. De herkomst is van geen belang: Nederland, het universum, de achterkant van de maan, Ur, Castricum, Mekka, whatever". Juist!

yoyo2
yoyo218 jan. 2016 - 12:43

Hr.v.d. Horst, met uw talent om kromme dingen recht te praten is hier een nieuwe klus voor u: De Griekse president Pavlopoulos beschuldigt Turkije ervan dat het land de mensensmokkelaars ondersteunt, zelfs gemene zaak met hen maakt en ondertussen van de politiekcorrecte, naieve EU een bedrag van liefst 3 miljard Euro incasseert. Griekenland weigert daarom mee te betalen. Oprecht geinteresseerden en 'wegkijkers' : Süddeutsche Zeitung en de Neue Zürcher Zeitung .

4 Reacties
jellevwal
jellevwal18 jan. 2016 - 14:29

Het is niet alleen Turkije dat zich een bult lacht om de Europese Gutmenschen. Op Duitse tv werd net door een regerings figuur verkondigt dat de ontwikkelingshulp aan landen als Marokko en Algerije er van afhankelijk zal worden gemaakt of die landen afgewezen asielzoekers willen terugnemen. Op de vraag aan deze figuur of dat afkopen was antwoordde deze 'dat dat een faire zaak was tussen regeringen'. Al weer heel lang geleden kende ik uit de verte Gutmenschen die naar een Caraibisch eiland gingen om daar goed te doen. Na een drie jaar keerden ze ontgoocheld terug. Om onze Gutmenschen van hun naïviteit te ontdoen zouden ze arabisch moeten leren spreken, helaas een hele klus. De Duitse politie wil er nog eens, na de uitbreiding met 3000, 9000 bij, o.a. om de Araberbanden in Berlijn aan te kunnen pakken. Merkel schafft dass wel.

Hanvander Horst
Hanvander Horst18 jan. 2016 - 15:24

Er is een soort informele koude oorlog gaande tussen Griekenland en Turkije. De beide landen zijn erfvijanden. Aan beide kanten hebben gruwelijke etnische zuiveringen plaats gevonden. Als Ankara een punt kan scoren ten opzichte van Athene of Athene ten opzichte van Ankara, dan zal men dat niet laten. En dan zitten ze allebei nog in de NAVO ook.

yoyo2
yoyo219 jan. 2016 - 8:59

Hr.v.d.Horst, leeft ook Italie op voet van psychologische oorlog met Turkije, reden waarom zij evenmin meedoen met het EU subsidie-plan?

Sardar2
Sardar219 jan. 2016 - 9:15

In Istanboel en Egeïsche steden kan men gewoon in bepaalde winkels of cafés een plek reserveren voor oversteek en alles kopen die ervoor nodig zijn. Zo’n bloeiende miljarden industrie laat men niet links liggen! De inkomsten uit mensensmokkel is beter gegarandeerd dan het geld van EU. Griekenland heeft meer dan gelijk in zijn beschuldigingen.

Sardar2
Sardar218 jan. 2016 - 12:31

[Seksuele intimidatie is een probleem onder moslims] Een bekrompen visie over anderhalf miljard mensen. Dat is even kortzichtig, seksistisch en ontoereikend als de bewering dat seksuele revolutie zou de moslima’s kunnen bevrijden van hun ondergeschikte positie in hun geloofsgemeenschappen! Het is ook een uiterst koloniale benadering van westerse mannelijke democraat over islamitische landen met de positie van vrouwen daarin en de man-vrouw verhoudingen. Deze mentaliteit ziet eigen visie, eigen sociaal bestaan en eigen verhouding tot vrouw als bekermaat voor de rest van de wereld. Het heeft weinig met democratie, democratische rechten ook met moslimvrouwen te maken. In veel maatschappijen is man-vrouw relatie anders georganiseerd. Het zegt niet dat vrouwen daar minder rechten hebben. Maar zij hebben zeker andere rechten en andere beperkingen in vergelijking met het westen. De ideale man-vrouw relatie in kapitalistisch, democratisch en liberaal georiënteerd westen is gebaseerd op individu als basis van maatschappij. Een vrouw heeft (bijna) evenveel rechten en plichten als man. Het bestaan van deze individuele rechten en plichten in democratieën is evenveel vanzelfsprekend als democratie zelf. Maar in veel landen wordt nog gestreden om deze individuele rechten te verkrijgen. Deze strijd kan gewonnen worden als ook de vrouw evenveel nodig zou zijn voor economie, werk en bestuur als de man. Dat is in veel landen niet het geval. Het toekennen van hetzelfde rechten (economisch, sociaal, individueel enz.) is een onbetaalbare luxe voor veel van deze landen. De helft van de bevolking plus een enorme werkloze mannenlegertjes produceren niks en zijn enkel consumenten van rijkdom. Er ontbreekt gewoon de nodige infrastructuur om aan iedereen hetzelfde bestaansrecht aan te bieden. De maatschappelijke, politieke en culturele omstandigheden zijn ook de vertaling van deze structurele mankement. Waar genoeg werk is en sociaaleconomische deelname van vrouwen ontwikkeld of gegarandeerd is, pas begint de strijd voor gelijke rechten voor vrouwen een geschikte en vruchtbare bodem te vinden. Alle islamitische landen zijn ook kapitalistische landen met hetzelfde principes elders. In zo’n maatschappij wie geen waarde produceert en enkel consumeert heeft ook praktisch geen andere rechten. Vooral het ontbreken van democratische tradities maakt deze rechteloosheid zelfs voor vrouwen acceptabel. In zo’n samenleving is alle omstandigheden geschikt voor religieuze benadering van man-vdrouw verhoudingen, maar vooral voor ondergeschikte positie van vrouwen (als mindere tov man). Naast religieuze benadering is seksuele intimidatie even vanzelfsprekend in een maatschappij dat vrouw geen andere rol speelt behalve baren en in de keuken. Maar ook binnen islamitische landen naarmate vrouw meer en breed deelneemt in werk, bestuur en economische leven, strijdt voor gelijke rechten en gelijkheid in de samenleving. Turkije, Indonesië, Iran, Libanon en Syrië zijn een paar voorbeelden hiervoor. En ook naar mate de strijd van vrouwen bevordert worden religieuze benadering van man-vrouw relatie en dus ook seksuele intimidatie als ongewenst bestreden. De positie van vrouw binnen religie is van heel andere aard en heeft weinig met seksualiteit of emancipatie te maken. Binnen islam heeft vrouw een structurele tweede rangpositie tov man. Deze word onderbouwd met allerlei religieuze verklaringen. De bevrijding van vrouw uit de klauwen van religie is dan ook afhankelijk van hervormingen binnen de religie zelf of met de maatschappelijke positie daarvan (secularisme). In het algemeen is afkeuring van seksuele intimidatie binnen religieuzen de norm. Naar mate de individuele band van de gelovige man met eigen religie oppervlieger word of de sociale controle van eigen gemeenschap weg valt, de kudde karakter van deze niet geëmancipeerde man fungeert als leidraad in het omgaan met vrouw. Als achter gebeurtenissen zoals die in Keulen geen pure islamitische benadering ligt (zoals Daesh met Yezidi vrouwen), dan is het de kuddevorming de enige verklaring ervoor. En at heeft bar weinig met islam te maken als ook de cultuur waar die mensen afkomstig zijn.

3 Reacties
Sardar2
Sardar218 jan. 2016 - 13:04

oppervlieger = oppervlakkiger

yoyo2
yoyo218 jan. 2016 - 14:35

In Duitsland zegt men : Lange Rede, kurzer Sinn. Uw conclusie is verhelderend : in moslimlanden hebben vrouwen geen rechten?!

Sardar2
Sardar218 jan. 2016 - 17:11

@ yoyo, 18 januari 2016 om 15:35 Niet overal en niet (alle) westerse rechten in ieder geval!

slopsma
slopsma18 jan. 2016 - 12:13

Ook mooi om te zien, en te lezen dat een ieder die in het midden oosten gewoond heeft, wel van overtuigd is dat het met afkomst/cultuur te maken heeft. Zeg maar de ervarings deskundigen.(lees ook reacties hieronder van mensen die in mo gewoond hebben) En dat, dat dan weer tegengesproken wordt, door mensen die alleen maar politiek correct zijn, maar verder alles uit boeken halen.

7 Reacties
Zandb
Zandb18 jan. 2016 - 12:43

De gedachte dat afkomst en seksueel geweld samen kunnen hangen, daar is niet mis mee. De verwarring ontstaat steeds, dat vele mensen niet willen of kunnen begrijpen, dat er geen noodzakelijk verband tussen afkomst en seksueel geweld bestaat. Niet iedere moslim is namelijk seksueel gewelddadig. En zolang seksueel geweld niet bewezen één op één samenvalt met het moslim zijn, mag je daar in een rechtsstaat niet vanuit gaan; doe je dat wel, dan discrimineer je. Heel veel mensen die beweren dat seksueel geweld en afkomst van belang zijn, vinden dat om maatregelen te nemen tegen alle mensen met dezelfde afkomst. En juist daarom worden zij bestreden. Als u dat bestrijden als "politiek correct" wil omschrijven, dan is dat gewoonweg niet waar.

taylor
taylor18 jan. 2016 - 13:15

Sterk, Han zal het wel even allemaal uit de doeken doen het enige wat ik lees is rechtsextremisten, widerianen, geenstijl reaguurders. Maar Han heeft ook het merendeel van zijn leven in het m-o vertoefd.

Dunya2
Dunya218 jan. 2016 - 13:32

@ Slopsma Zoveel mensen, zoveel meningen. U leest dat wat u horen wilt.

Dunya2
Dunya218 jan. 2016 - 13:37

Saudi-Arabië. en de Verenigde Emiraten, waar veel Nederlanders werken, hebben hun eigen cultuur en zijn traditioneler dan de Syriërs die liberaler zijn in hun gedachtegoed. Hoe het ook zij, er waren geen Syriërs betrokken bij de incidenten van Keulen.

Hanvander Horst
Hanvander Horst18 jan. 2016 - 13:41

Dan lees je verdomde selectief, Ger.

Dunya2
Dunya218 jan. 2016 - 18:52

@ Bidar "Als achter gebeurtenissen zoals die in Keulen geen pure islamitische benadering ligt (zoals Daesh met Yezidi vrouwen), dan is het de kuddevorming de enige verklaring ervoor. En dat heeft bar weinig met islam te maken als ook de cultuur waar die mensen." Juist!

PieterPan3
PieterPan319 jan. 2016 - 0:38

@Hanvanderhorst 'Dan lees je verdomde selectief, Ger.' Je tactieken zijn bekend en je columns zijn slechts een herhaling van zetten, Han.

slopsma
slopsma18 jan. 2016 - 12:09

,T gaat goed met de blanke man. We zijn al racisten, en nu ook al aanranders. Ga zo door!

panterarosso65
panterarosso6518 jan. 2016 - 10:49

het probleem is niet de afkomst het is de paniekerige angst om het over afkomst en cultuur te hebben de "maar blanke mannen doen het ook" dooddoener is zinloos, in dit geval, in dit massale brute geval gaat het niet om blanke mannen, echter de angst om dat te zeggen is zo groot dat men zich diskwalificeert om wilders tegen te spreken. Als je niet bereid bent te accepteren dat regen nat is zal je mening over het weer niet echt serieus genomen worden. btw seksuele intimidatie incl seksueel geweld is al lang niet meer uniek voor mannen, cijfers laten zien dat vrouwen ook aardig aan de weg timmeren en gezien de lage aangiftegraad en de grote kans op ongeloof en ridicule waarschijnlijk een veel groter dan de cijfers laten zien maar goed de manier van "werken" in dit geval doet meer denken aan soortgelijke situaties in egypte dan aan laten we zeggen carnaval

Sardar2
Sardar218 jan. 2016 - 9:30

Mannen die willen vrouwen beschermen zijn de eersten die vrouwen het meeste als ondergeschikt of lustobject zien. Wat vrouwen nodig hebben is geen bescherming maar gelijkheid, gelijkheid in rechten maar vooral gelijkheid in behandeling, gelijkheid in benadering en gelijkheid in omgaan. Mannen die deze gelijkheid vanzelfsprekend hanteren zijn niet te scheiden van vrouwen. Een man die in vrouw als eerste indruk een vrouw ziet is geen (sociaal) geëmancipeerde man. De rol van opvoeding is niet groter dan een corrigerende factor in man-vrouw relatie. De opvoeding is niet meer dan het vertalen van wat in de maatschappij heerst als norm naar individuele omgangsvormen van kinderen. De revolutie komt niet van thuis maar van maatschappij. Dus laat ik hen ook weten zij moeten zich beschermen als maatschappelijk veel nog niet in orde is. Ik leer mijn kinderen weliswaar de gelijkheid van man en vrouw in al zijn aspecten, maar ik leer hen ook de ongelijkheid binnen de maatschappij en gevaren dat zij zullen meemaken als vrouw (en als man tegen vrouwen). Ik leer hen om mannen ontwijken waar geen sociale controle is. Ook leer ik hen om met zwakke positie geen relaties aangaan met mannen. De man begrijpt als beste wat de macht is. Er zijn nog talloze opvoedingstopics die ik mijn kinderen leer die de vertaling van normen en sociale omstandigheden zijn. Ieder ouder doet het, sommigen bewust en sommigen vanzelfsprekend of ingebakken in opvoedingspatronen van tradities. Kortom opvoeding, hoe compleet ook, berust sterk op normen, mogelijkheden, beperkingen en perspectieven die maatschappij biedt. Onze huidige maatschappij heeft nog lange weg te gaan tot man-vrouw relatie alle traditionele en ongelijke aspecten kwijt is geraakt. In veel maatschappijen is man-vrouw relatie anders georganiseerd. Het zegt niet dat vrouwen daar minder rechten hebben. Maar zij hebben zeker andere rechten en andere beperkingen in vergelijking met het westen. Het ideale vorm van man-vrouw relatie in kapitalistisch, democratisch en liberaal georiënteerde westen is gebaseerd op individuen als basis van maatschappij. Een vrouw moet evenveel als man

5 Reacties
Sardar2
Sardar218 jan. 2016 - 14:47

De laatste 5 regels behoren niet tot deze tekst. Vanaf: "Mannen die willen vrouwen beschermen ..."

thunderbird2
thunderbird218 jan. 2016 - 17:43

"Ik leer hen om mannen ontwijken waar geen sociale controle is. Ook leer ik hen om met zwakke positie geen relaties aangaan met mannen. De man begrijpt als beste wat de macht is. Er zijn nog talloze opvoedingstopics die ik mijn kinderen leer die de vertaling van normen en sociale omstandigheden zijn. Ieder ouder doet het, sommigen bewust en sommigen vanzelfsprekend of ingebakken in opvoedingspatronen van tradities. Kortom opvoeding, hoe compleet ook, berust sterk op normen, mogelijkheden, beperkingen en perspectieven die maatschappij biedt. Onze huidige maatschappij heeft nog lange weg te gaan tot man-vrouw relatie alle traditionele en ongelijke aspecten kwijt is geraakt. " We zijn hier niet in het Midden Oosten, althans, nog niet. De manier waarop u blijkbaar uw kinderen opvoed met angst voor het andere geslacht doet mij vermoeden dat de xenofobe Wilderianen een sterk punt hebben mbt het sluiten van de grenzen voor nog meer Islam.

Sardar2
Sardar219 jan. 2016 - 9:00

@ thunderbird, 18 januari 2016 om 18:43 De opgewekte blanke ‘testosteronbomen’ laten in de laatste weken zien dat ik wel gelijk heb. Overigens wat man-vrouw verhoudingen betreft heb ik niet zoveel van Midden-Oosten geleerd dan van het westen! [angst voor het andere geslacht] Het is geen angst voor andere geslacht, het gaat over het ontbreken van vertrouwen in gelijkheidsbeginselen in Nederland. Als migrant leef je het dagelijks mee. Wij (migranten) hebben de luxe van ‘witte privilege’ niet, wel het aandeel van uitsluitingen binnen NL. In de maatschappelijke lader staat de blanke man nog steeds helemaal bovenaan en zwarte vluchtelingen moslima op de laagste. Dat is ‘onze’ werkelijkheid, wat bij jou als angstwekkend kan overkomen! En vraag niet waarom je dan nog in NL woont. Ik ben aan nog ergere gewend en kan ertegen vechten, maar mijn kinderen doe ik het niet aan, zij verdienen van hun leven genieten en niet mijn strijd beleven, als nodig is in een nieuwe land. De migratie is toch een onderdeel van modern leven!

Dunya2
Dunya219 jan. 2016 - 18:05

@ Bidar "In de maatschappelijke lader staat de blanke man nog steeds helemaal bovenaan en zwarte vluchtelingen moslima op de laagste. Dat is ‘onze’ werkelijkheid, wat bij jou als angstwekkend kan overkomen." Ik deel die ervaring absoluut niet. Nooit accepteren dat je in de rol van slachtoffer geduwd wordt, geluk is deels een eigen keuze, alleen moet je er wel wat/veel voor doen. Daar geloof ik in. In Nederland zijn de mogelijkheden groot. Kennis is macht; Ook bij vrouwen. U komt bij mij over als een zeer intelligente man, U kunt bijzonder goed schrijven. Geeft u uw kinderen niet mee dat ze de hoogst mogelijke opleiding die ze aan kunnen moeten volgen? Dan heb je de mogelijkheid om ook in Nederland een geschikte, passende baan te vinden. Er zijn in Nederland veel mensen die hun hart op de juiste plek hebben zitten en mogelijkheden gunnen/geven aan anderen en niet zwart-wit denken.

Sardar2
Sardar221 jan. 2016 - 19:16

@ Iman Gister, 19 januari 2016 om 19:05 Het lijkt dat jij ook begint de rechtse verhalen aankondigen: [geluk is deels een eigen keuze, alleen moet je er wel wat/veel voor doen. Nooit accepteren dat je in de rol van slachtoffer geduwd wordt] Natuurlijk geluk is grotendeels eigen keuze en men moet ervoor ‘wel wat/veel voor doen.’ Maar ik heb het ook niet over geluk. Ik heb het over gelijke behandeling en gelijke kansen voor iedereen, ongeacht wie ze zijn. Dat ontbreekt gewoonweg in Nederland. Dat kan men niet met ‘eigen keuze’ verhalen of met praten recht zetten. Het heeft ook nergens met slachtofferschap te maken, in ieder geval niet bij migranten. Het zijn juist een opmerkelijk deel van blanken die zich als slachtoffer van migranten en migratie zien. Elke kleine geluk voor migrant is een succes in een vreemd land, soms na generaties (waar migranten eeuwige migranten zijn)! Als individu ben ik als migrant succesvoller dan 95% van autochtone individuen, daarover gaat het niet! Dus ik praat niet over de individuele verhaal van kleine man, maar over sociale omstandigheden.

[verwijderd]
[verwijderd]18 jan. 2016 - 9:14

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
PaddyPower
PaddyPower18 jan. 2016 - 12:49

Wat heeft het voor zin? Nou, misschien om het probleem te kennen, wellicht te voorkomen en anders op te lossen. De FBI gebruikt dit soort statistieken ook bij profiling om seriemoordenaars en -verkrachters op te pakken. Dan helpt het niet om politiek correct weg te kijken, maar de feiten te achterhalen. Hoe een misdaad wordt gepleegd, zegt namelijk wat over die persoon (leeftijd, sociaal economische klasse, huidskleur, intelligentie etc).

kindval
kindval18 jan. 2016 - 9:09

"Sinds Keulen proberen xenofoben en Wilderianen aanranding en verkrachting als een exclusief islamitisch probleem te framen ." Geef daar dan eens wat voorbeelden van...ik heb zelf in de hele discussie helemaal niemand horen beweren dat sexueel geweld een "exlusief islamitisch" probleem zou zijn. Echt helemaal niemand... Op deze manier vervuil je de discussie alleen maar...

2 Reacties
PaddyPower
PaddyPower18 jan. 2016 - 12:50

Lees GeenStijl maar eens na.

kindval
kindval18 jan. 2016 - 14:15

"Lees GeenStijl maar eens na." Dat doe ik bijna dagelijks...

chrisvandenheuvel
chrisvandenheuvel18 jan. 2016 - 8:57

"Ondertussen laten wij Wilders toeteren en twitteren aan de zijlijn tot hij blauw ziet.” Je hebt humor Han. Straks ga je nog zeggen dat “jullie” de problematiek hebben aangekaart en gezorgd hebben voor een oplossing.

Minoes2
Minoes218 jan. 2016 - 6:22

Han er is geen gelijkheid ook niet in dit land tussen mannen en vrouwen, er is nl. een enorme machtsongelijkheid van vrouwen m.b.t. seksualiteit en mishandeling. Seksueel misbruik wordt bijna niet bestraft omdat het meestal niet bewijsbaar is. Dus dat van die gevolgen en sancties valt wel mee en dat is tevens het gevaar. Daders en slachtoffers beseffen dit. Daders en slachtoffers beseffen dat er sprake is van fysieke macht van de een versus fysieke onmacht van de ander. Dan kun je nog zo'n mooie wetten maken maar dat heeft dan weinig effect. Het is puur machtsmisbruik omdat het kan..... De vrouw is fysiek niet gelijk aan de man en zal dat ook niet worden. Dat is de macht die de man heeft, ingebakken ongelijkheid, waar ook in Nederland misbruik van gemaakt wordt dat zelden te bewijzen is dus, waar zelden sancties op volgen ergo dientengevolge nog aangifte van wordt gedaan. Mooie wetten, mooie woorden maar de praktijk is anders. Vrouwen zijn hier niet zo vrij als wij pretenderen. Ik heb op de uitzending van buitenhof al een reactie geschreven en ga die hier nu niet herhalen. Maar als opvoeding alles te maken heeft met gedrag dan is het ook aannemelijk dat opgroeien in een cultuur van onderdrukking van de vrouw, gelijk aan de wil van de man opgelegd als wil van de vrouw,waar de eigenwaarde van de man bestaat uit het opleggen van de wil aan de vrouw onder het mom van het beschermen van het pareltje, soms zelfs in wetten vastgelegd van het land van herkomst, dan kunnen we toch niet met droge ogen beweren dat dat geen enkele invloed heeft op hoe mannen zich verhouden tot vrouwen in het algemeen en al zeker niet hoe het staat met het aankijken tegen de westerse vrouw en haar gedrag, de minderwaardigheid daarvan in hun ogen. Daar waar het uitoefenen van de vrije wil van vrouwen afgestraft wordt met repressieve maatregelen tegen de vrouw. Daar waar misdaden van mannen tegen vrouwen afgestraft wordt door de vrouw, het slachtoffer te vervolgen of te verstoten zoals in Irak gebeurt. Weduwe die hun man verloren zijn zijn minderwaardig en worden met de nek aangekeken en verdreven in Irak bijvoorbeeld. Kunnen mensen die vrijheid aan in een minder repressieve wereld? In Keulen is gebleken dat dat niet altijd het geval is en de brutaliteit in de volle openbaarheid zegt ook iets. Mannen zonder enige schaamte. Wat voor ons alles te maken heeft met gelijkheid is een gevaar voor de eigen cultuur en voornamelijk de eigen vrouw of wordt daarop afgewenteld. Dat kan als gevolg hebben dat de eigen vrouw middels de wil van de man nog meer aan vrijheid zal moeten inboeten teneinde haar zogenaamd te beschermen. Het pareltje moet beschermd worden totdat ze niet meer doet wat de man zegt en zelfs eerwraak zo hier en daar gerechtvaardigd lijkt. (Eerwraak heeft overigens niet met religie te maken maar veeleer met bescherming van de familie-eer. Zoals bijvoorbeeld besnijdenis van vrouwen wat ik ergens benoemd zag evenzogoed in dezelfde culturen bij christelijke gemeenschappen voorkomt en niet expliciet aan een geloof gehangen kan worden. Maar dit terzijde.) Het pareltje dat beschermd moet worden is de autoriteit van de man t.o.v. de vrouw met als excuus bescherming soms zelfs tot de dood erop volgt van diezelfde vrouw, zijn bezit. Dus wie beschermen ze dan? Opvoeding in gezin, gemeenschap door staat en eventueel religie en/of interpretatie daarvan staan niet zo ver uit elkaar wat betreft gevolgen van cultuur, de kwestie is dat het veelal geïnternaliseerd wordt. Dat is volgens mij wel degelijk iets om rekening mee te houden. Mensen zijn in een bepaalde cultuur opgegroeid. Wat doe je vaak in een vreemde onzekere wereld? Je richt je juist vaak sterker op dat wat je kent. Het gaat er hier om dat wij ons terecht laten leiden door menselijkheid wat betreft mensen die vluchten voor oorlog en geweld maar dat we voorbereid zijn met name wat betreft de omgang met en bescherming van vrouwen. De omgang met gezag. Het kan niet zo zijn dat we de veiligheid van de een klakkeloos inruilen voor die van de ander. Echter alles wat ontkend wordt bestaat niet. En dat wat niet bestaat daar doen we niets aan. Weten we het dan allemaal zo zeker van beide kanten? Je kunt de ene veiligheid niet inwisselen voor de andere. Dat is ook niet in het belang van de vrouwen van vluchtelingen en hun ( toekomstige) dochters. Als iets daarbij niet aan de orde is is het gemakzucht. Als angst regeert i.p.v. de ratio mogen we dan de ratio verliezen t.b.v. de angst rechts-extremisten in de kaart te spelen? Komt die angst dan niet uit hetzelfde voort? Het gaat om macht over, doen omdat het kan en een gemeenschap die niet optreedt, een wet die niet functioneert in de praktijk. Dat is in alle gevallen zo. Het zijn niet enkel vrouwen die het overkomt maar eenieder die aan machtsongelijkheid is overgeleverd. In Afghanistan zijn er zeer vele machthebbers die jonge jongetjes zomaar van de straat laten plukken en ontvoeren t.b.v. hun broodheren, dansjongens genaamd om er na hun dansen voor de krijgsheren sex mee te kunnen bedrijven. Dit terwijl de vrouwen op straat gesluierd moeten lopen, ook hun vrouwen. Het zijn wel de kinderen van diezelfde vrouwen die het overkomt. ook hier speelt het machtsoverwicht een rol. Het is vooral de man die blijkbaar zichzelf kent en in staat acht tot...die zijn pareltje wil beschermen maar niet t.b.v. dat pareltje, denk ik dan maar. De huidige vluchtelingen komen niet in de eerste plaats hier omdat ze de westerse cultuur omarmen, in hun land op persoonlijke titel vervolgd worden maar omdat ze de dood ontvluchten. Het is anders. Ik weet het niet maar wie het wel weet mag het zeggen. Het schijnt tegenwoordig echter in de media not-done te zijn je twijfels te uiten daar waar het in de wetenschap een must is,

3 Reacties
Sardar2
Sardar218 jan. 2016 - 12:58

@ Wolff, 18 januari 2016 om 10:28 [Mannen en vrouwen zijn niet gelijk, op vele fronten en zullen ook nooit gelijk worden.] Ik wil je nergens van beschuldigen, maar deze bewering is niks anders dan een seksuele maar ook een religieuze benadering, deze impliceert degelijk dat ook verschillende benaderingen even normaal kunnen zijn als het verschil tussen man en vrouw. Dat man en vrouw lichamelijk anders eruit zien heeft alleen een betekenis als ze samen in bed duiken, onder een zware object terechtkomen of op een bevallingbed liggen. Of man grof opgebouwd is legt meer werklast op hem dan vrouw die geschikt is om ook te baren, wat man niet in staat is te doen. In gelijkheid tussen man en vrouw doet baren, speersterkte of andere lichamelijke kenmerken er niet toe, zoals ook de huiskleur of cultuur van elke andere individu. Tot man en vrouw niet zover gekomen zijn om in gelijkheidskwestie het mens-zijn als maatstaf nemen, is elke andere afwijkende benadering in man-vrouw relatie nog mogelijk maar wel onwenselijk!

Minoes2
Minoes221 jan. 2016 - 4:37

Dat man en vrouw lichamelijk anders eruit zien heeft alleen een betekenis als ze samen in bed duiken. Nee Bidar dat heeft vooral betekenis als de man het nee van een vrouw niet accepteert en over haar grenzen gaat. Het gaat niet over het er anders uitzien het gaat over het verschil in fysieke kracht dus macht.

Sardar2
Sardar221 jan. 2016 - 22:58

@ Minoes, 21 januari 2016 om 05:37 Ik schreef toch: “Tot man en vrouw niet zover gekomen zijn om in gelijkheidskwestie het mens-zijn als maatstaf nemen, is elke andere afwijkende benadering in man-vrouw relatie nog mogelijk maar wel onwenselijk!”

PromdePom
PromdePom17 jan. 2016 - 23:06

"" “Het zijn altijd witte mannen die met elkaar over seksueel geweld discussiëren”, zei de schrijfster Yasmine Allas zondagmiddag bij Buitenhof en je kon aan het gezicht van Anniek de Ruiter, haar gesprekspartner, zien dat zij het daar volledig mee eens was."" (Aldus schrijver van bovenstaande.) Ik weet niet welke uitzending Dhr. van der Horst heeft zitten kijken, maar ik hoor die opmerking over "alleen maar witte mannen" gemaakt worden door 'Mevr. de Ruijter', en nergens zie ik dat Yasmine Allas, noch presentator Hagens het daar ook maar hint geven dat ze het daarmee eens zijn. Verklaar u nader, Mr. van der Horst.

1 Reactie
Hanvander Horst
Hanvander Horst18 jan. 2016 - 8:14

Je hebt gelijk. Ik heb het verkeerd onthouden. Ik zal he veranderen.

nomen nescio
nomen nescio17 jan. 2016 - 22:14

[quote] “Het zijn altijd witte mannen die met elkaar over seksueel geweld discussiëren”, zei de schrijfster Yasmine Allas zondagmiddag bij Buitenhof [/quote] Toen ik deze inleidende zin las, had ik iets van 'excuse me', heb ik nou naar een andere versie van Buitenhof zitten kijken???? Gaat de leeftijd nu echt toeslaan?? Maar gelukkig. Mijn geheugen is nog steeds in goede conditie, zoals werd bevestigd toen ik de uitzending nog even bekeek. Het was niet mevrouw Allas die deze opmerking plaatste, maar die andere mevrouw, die overigens als reactie iets had als 'excusez moi, ik ben toch echt geen blanke man. Grappig dat niemend tot nu toe over deze toch wel ernstige slordigheden van de schrijver is gevallen. Voor het overige was het in mijn ogen een kul-discussie. Als een bepaalde groep zich - met wat voor achterliggend motief dan ook - heeft misdragen dan poets je dat niet weg door te verwijzen dat een andere groep (kennelijk zo'n beetje alle blanke mannen, die dus nu door framend links niet alleen allemaal rascisten, maar ook potentiele aanranders zijn) zich ook misdraagt. En in dat kader niet verder komen dan een verwijzing naar de mannen broeders van de SGP die zich ook hebben misdragen vind ik niet bepaald een bewijs van de juistheid van wat je beweert.

1 Reactie
nomen nescio
nomen nescio17 jan. 2016 - 22:16

Ik zie net dat ik een foutje maakte. Het was mevrouw Allas die opmerkte zich niet bepaald als een blanke man te zien.

Nick Ros
Nick Ros17 jan. 2016 - 21:59

Dan komt links natuurlijk weer met Marine le Pen, Wilders en Trump. Ik geloof niet dat Marine le Pen, Wilders en Trump daar schuldig aan zijn en ik geloof ook niet dat, dat Noord-Afrikaanse criminele tuig de namen kent van Marine le Pen, Wilders en Trump.

MarkvanLeeuwen
MarkvanLeeuwen17 jan. 2016 - 21:40

Vreemd altijd weer dat ik een olifanten huid moet hebben en ik als enige groep wel voor alles en nogwat uitgemaakt mag worden, of bevooroordeeld naar gekeken mag worden èn benoemd. Ik beschouw zulke uitspraken als discriminatie en herken mij absoluut niet in hetgeen geschreven is.

yoyo2
yoyo217 jan. 2016 - 19:54

Geachte Hr.van der Horst, u schrijft : " vluchtelingen en migranten hebben seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting niet naar Nederland gebracht..." Wat een open deur! . Daar is geen speld tussen te krijgen, maar nadat ik enkele jaren in het midden oosten heb gewoond kan ik u verzekeren dat héél veel mensen uit die middeleeuwse cultuur - in potentie - daar met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een buitenproportionele bijdrage aan zullen leveren; zie Keulen. . Uiteraard geldt dit niet voor allen, gelukkig niet, maar wèl voor practisch iedere loslopende jonge kerel, zoals moge blijken uit de berichten over de vele aanrandingen en verkrachtingen in onze opvangcentra, die à la Keulen ook hier grotendeels krampachtig onder het vloerkleed schijnen te verdwijnen. . In het tv programma Buitenhof viel het thema dat een vluchtelinge zelf "het hoe en wat" in ons land moest leren, maar aan een buitenlander die in het xenofobe Islamitische middenoosten arriveert wordt geen A4 stenciltje van een wereldvreemde Hr.Plaskerk uitgedeeld, integendeel! Maak daar ongewild één foutje en, afhankelijk van in welk land men is kan dit van het ene op het andere moment leiden tot lijfstraffen, hetgeen de hier aanwezige 'touristen' uit die landen donders goed weten. Maar hier voelen zij zich vrij als een vogel omdat hen van kinds af aan is ingeprent dat de westerse cultuur inferieur is en niet gerespecteerd hoeft te worden èn omdat wij zelf zo weinig respect an de dag leggen voor onze eigen normen en waarden, iets dat zij feilloos oppikken. . Daarom is het zo navrant dat u refereert aan iets dat " het fundament is van onze samenleving en wat wij doen met wie probeert dat fundament te slopen". Doet u dan iets? . Hoe rijmt u uw uitspraak met het feit dat, om de primitieve opvattingen onder deze volksverhuizers vooral niet te laten verwateren, er van links Nederland zelfs haatmullah's uitgenodigd mogen worden om hier te komen voor hun puur anarchistische "refresher- courses" met geen ander doel dan onze maatschappij vorm te ondermijnen? Een maand geleden ging de Hr.Asscher de moskee in Utrecht Overvecht sluiten, maar tot op heden weet hoe waarschijnlijk niet eens waar dat ding staat, laat staan wie de sleutel heeft terwijl in Brussel 1 week na Parijs de grote moskee dichtging o.g.v. wangedrag der Salafi haatpredikers... . U doet een gratuite poging om uw betoog op racisme toe te spitsen, maar dat speelt hier niet. U gaat gladjes voorbij aan het feit dat met de komst van slechts een klein percentage kwade pieren op het totale aantal vluchtelingen, het al bestaande niveau van de seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting het potentieel krijgt om exponentiëel toe te nemen. . Tot slot moet mij de vraag van het hart waarom u uw betoog plaatst in een opgeklopte context van "xenofoben, Wilderianen vs. wegkijkers" i.p.v. een meer realistische context : Als u het midden oosten de heersende cultuur uit eigen ervaring zou kennen, dan zou zelfs u grote vraagtekens zetten bij de mogelijkheid dat deze mensen überhaupt in staat zullen zijn om te integreren, zeker omdat een zinnig mens ook ten zeerste moet twijfelen aan hun bereidheid om zich aan te passen. . Kortom, uw bijdrage aan het in stand houden van de oerdomme "links vs. rechts" tirades is weer een teleurstellende stap achteruit. Hoeveel kansen moet u nog meer missen?

7 Reacties
Dunya2
Dunya217 jan. 2016 - 22:09

@ Yoyo Het Midden-Oosten bestaat uit heel veel Arabische landen, waar de cultuur niet helemaal identiek aan elkaar is. In Syrië wonen bijna 800.000 christenen die totdat ISIS Syrië binnen viel vreedzaam met de moslims samenleefden. Na Jordanië en Libanon heeft Syrië een hoog niveau van cultuur. Dat de positie van de vrouw in die landen meestal niet gelijk is aan de man, brengt niet automatisch met zich mee dat seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting daar meer voorkomt dan hier (dat is niet zo) en helemaal niet dat het een geaccepteerde norm is in die landen. Ik weet niet in welk land u in het Midden-Oosten gewoond heeft, maar die ervaring deel ik niet. Vrouwen hebben daar als ze op straat lopen meer sjans en er wordt meer naar vrouwen gekeken, maar van aanranding en verkrachting van vrouwen heb ik niet gehoord. Het zal wel voorkomen, maar niet in die mate als het naar voren gebracht wordt. Anders zouden vrouwen daar ook niet over straat durven lopen. Hun eer, is hun alles.

kapitanlaipose
kapitanlaipose17 jan. 2016 - 22:43

Je hebt zo'n hekel aan haatmullahs. Mag ik er dan vanuit gaan dat je ook voor een spreekverbod voor Willders bent als "haat" jouw criterium is. Verder vraag je je af of vluchtelingen kunnen integreren in Nederland. Al in de jaren '90 en '00 kwamen er vluchtelingen uit Afghanistan, Irak, Syrie, Somalie, Kosovo en Eritrea. Geven deze vluchtelingen ook een beeld van onaangepast?

JoopSchouten2014
JoopSchouten201417 jan. 2016 - 23:52

Verhuizers zeggen niks extra's. Jouw opmerking 'in potentie' link ik in eerste plaats aan 'n overeenkomstige 'egocentrisch geile kromme' kijk op vrouwen die je overal ter wereld kan tegenkomen.

cornelis36
cornelis3618 jan. 2016 - 1:29

Die kan van der Horst in zijn zak steken. Mooi gezegd yoyo. Blijkbaar ben ik dus een wegkijkende xenofobe Wilderiaan. dank Han.

Casparus2
Casparus218 jan. 2016 - 4:35

Uw haat tirade is een op een te vergelijken met de anti-Semitische haatpraat van Julius Streicher,schandalige rassenhaat.

yoyo2
yoyo218 jan. 2016 - 9:23

@ Iman Gister Ik deel uw observering volkomen, maar mijn betoog is ook dat de lieden die zich hier schuldig maken aan dit soort wantoestanden, dit mede door onze slappe houding, het daar wel uit hun hoofd zullen laten. @kapitanlaipose Inderdaad zijn haatmullahs puur verderfelijk omdat zij hier komen om de ondergang van de westerse cultuur te preken. Doet Wilders dat ook in uw beperkte denkraampje? @Casparus Haattirade? Kunt u lezen?

Ravens
Ravens18 jan. 2016 - 15:36

Mooi Yoyo

slopsma
slopsma17 jan. 2016 - 19:22

Best leerzaam de laatste weken, om te zien in welke bochten de wegkijkers zich wringen om de massale aanrandingen / verkrachtingen / berovingen, door hoofdzakelijk noord afrikaanse criminelen, goed te praten.

1 Reactie
Piet de Geus
Piet de Geus17 jan. 2016 - 22:51

Eveneens uiterst leerzaam in welke bochten xenofoob Nederland zich wringt om Syrische vluchtelingen het gedrag van criminelen uit een land 6.000 km verderop aan te wrijven.

Meta Foor
Meta Foor17 jan. 2016 - 18:57

wat eigenlijk al gevoelsmatig bekend was, geeft Han een kwantificatie. Huiveringwekkend en schokkend.... Maakt de mensheid tot een primitief dier op gebied van socialisering en harmonie, en bijna rijp voor een Haags gerechtshof aanklacht tegen de menselijkheid tegen een hele religie of tewel 3 miljard mensen. In de religie die Han beschrijft is de vrouw gedegradeerd tot een broedkip , kok en slaaf. Arme vrouwen... en dan moeten ze nog gedwongen lopen gehuld in juten lappen en een vooruitzicht van langzame steniging bij het geringste protest. Welkom dames in nederland en laat die pikkies alsjeblieft in hun heimat.

aloha2
aloha217 jan. 2016 - 18:56

seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting was tot nu een daad van een zieke geest, meestal door een persoon gepleegd. Hoeveel zieke geesten waren er in keulen en hoe vonden se mekaar?

[verwijderd]
[verwijderd]17 jan. 2016 - 18:22

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Dunya2
Dunya217 jan. 2016 - 19:40

@ nielsss De mannen in Keulen zouden net zo goed ook moslima aangerand hebben als die daar aanwezig waren.Het zijn criminelen, zoals je die ook onder autochtonen hebt, diemaken geen onderscheid in persoon/vrouw. Hoe weet jij dat het in huwelijken van Moslims niet goed gaat? Zorg jij er maar voor dat het goed gaat in je eigen relatie. Wat is jouw positieve bijdrage aan de maatschappij? Of zullen we het daar maar niet over hebben?

yoyo2
yoyo217 jan. 2016 - 21:05

Niels, er zijn ontzettend veel voorbeelden van westerse vrouwen die met een arabier getrouwd zijn die in de USA of Europa kwam studeren of werken, maar bij terugkomst in de arabische wereld kwam manlief volkomen onder de invloed van zijn familie die haar met de nek aankeek en in feite opsloot, waarbij heel vaak haar paspoort ook nog eens door manlief werd verduisterd om te voorkomen dat "zijn bezit" hem zou ontgaan om weer naar de bewoonde wereld terug te keren. Sommige mensen worden zo erg hardhandig van hun naiviteit genezen...

[verwijderd]
[verwijderd]17 jan. 2016 - 18:18

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Ravens
Ravens18 jan. 2016 - 15:39

Dat is links ook niet onbekend. Iets van de pot.

Hans Beek
Hans Beek17 jan. 2016 - 18:04

Beste Han. Ik vind het vreemd om steeds te lezen hoe de islam er met de haren wordt bijgesleept. Volgens mij zijn de versxhijnselen zoals in Keulen , en veel andere steden, wel degelijk een verwxhijnsel dat we kennen uit noord afrika maar niet uit landen zoals iran, indonesie en turkije. Iedere toerist die weleens in egypte, marokko of tunesie is geweest heeft kunnen zien hoe westerse vrouwen worden bejegend. Ook in nederland lijkt het sissen en lastigvallen nauwelijks soor turkse jongens te worden gedaan terwijl die toch ook islamitisch zijn. Volgns mij moeten we het dus eerder zoeken in de cultuur dan in de religie, zoals dat ook geldt bij het lastigvallen van hulpverleners waarvan marcouch heeft gezgd dat dit uit de marokkaanse cultuur volgt.

2 Reacties
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos17 jan. 2016 - 20:46

Lees dit artikel eens. Goed artikel. http://www.trouw.nl/tr/nl/36361/Vluchtelingen/article/detail/4225808/2016/01/16/De-vrouwenhaat-vlucht-mee.dhtml

Hans Beek
Hans Beek18 jan. 2016 - 7:45

Artikel had ik al gelezen. Natuurlijk is de positie van de vrouw binnen de islam niet te benijdden maar de groepsaanrandingen zoals in Keulen zijn volgnes mij eerder cultureel bepaald. en ja, religie is een van de bronnen van cultuur.

Kees Apollo
Kees Apollo17 jan. 2016 - 17:49

Het is natuurlijk een grote schande dat niemand mevrouw Allas ooit iets over de Nederlandse normen en waarden verteld, toen zij hier arriveerde. Dat heeft zij allemaal zelf moeten ontdekken. Het is allemaal de schuld van de Nederlanders die er vanuit gaan dat iedereen zich normaal gedraagt. Dat er een verband zou zijn met cultuur o.i.d.is dus echt totaal apekool van lieden als Pim Fortuyn c.s. ' ' Dat er altijd al is aangerand en verkracht in Nederland is historisch gezien gewoon 100% waar. Uitstekend onderzoek ook hier weer van de heer Van der Horst. Alleen racisten doen net of er in Keulen en al die andere steden iets bijzonders aan de hand is geweest.

1 Reactie
Haastig
Haastig18 jan. 2016 - 1:50

Ja, gelukkig zijn "onze" griezels gemakkelijk te duiden die vinden het allemaal heel gewoon: aanranding & verkrachting. Niets aan de hand dames, niets bijzonders, gewoon ff je benen spreiden voor de willekeurige kerel die je aanraken wil.

hugo bergveen
hugo bergveen17 jan. 2016 - 17:40

Wij verwijten vluchtelingen dat ze smartphones hebben waarmee ze selfies naar de achterblijvers sturen en de gemakkelijkste weg naar het westen uitwisselen; dan kunnen het natuurlijk geen echte vluchtelingen zijn. We verwijten vluchtelingen dat ze uit een achterlijke cultuur komen en natuurlijk geen flauw idee hebben van onze rijke beschaving; we moeten ze natuurlijk ver buiten onze veilige wereld houden. Zou het? Ik denk dat mensen uit het Midden- Oosten prima de weg weten op internet en dus al onze sites hebben bezocht, inclusief de populairste (pornosites) en misschien zelfs GeenStijl, al zal een deel van de daar gebruikte terminologie hun talenkennis te boven gaan. Ze zullen dus wel een zeker beeld van onze maatschappij hebben gekregen waar degenen met minder zelfbeheersing en beschaving slecht mee overweg kunnen (ook dat gedrag is gemakkelijk op het web te vinden). Zullen we nu eindelijk eens doen wat een samenleving moet doen, namelijk een behoorlijk apparaat inrichten om de wetten te handhaven? Nee, dat zullen we niet; het is immers gemakkelijker om net te doen alsof alle kwaad uit de moslimwereld komt? En als de muur om Nederland is gebouwd onder het eerste kabinet Wilders en er blijken nog steeds vrouwen te worden aangerand: wat dan? Zeggen we dan dat dat komt omdat er een tijdje vluchtelingen uit islamitische landen in de buurt zijn geweest?

srgt Hartman
srgt Hartman17 jan. 2016 - 17:22

En ja hoor, met dit artikel op Joop is de cirkel weer rond. Van het wegkijken, downplayen en ontkennen zijn we nu beland bij het als slachtoffer neerzetten van deze "zakkenrollers". De gezonde potente jongemannen in de weerbare leeftijd worden kennelijk ingezet als frame om alle moslims in een kwaad daglicht te stellen. Maar dat niet alle immigranten islamitische aanranders zijn betekent niet dat we moeten doen alsof geen enkele islamitische immigrant vrouwen aanrandt.

Tokoloshe
Tokoloshe17 jan. 2016 - 17:22

Als je volgens de Islam je/een vrouw op handen moet dragen, waarom is het dan zo slecht gesteld met de rechten van vrouwen in de landen waar de islam de grootste godsdienst is?

PietManeo
PietManeo17 jan. 2016 - 17:10

Een mooi lesje stromannen maken. Ik zie dat er hieronder al op is gereageerd dus ik zal het niet nog eens dunnetjes overdoen. Waar ik wel op wil reageren is de zielig manier waarop van der Horst iedereen die een weerwoord geeft wegzet als xenofobe racisten. Of als heksen, zoals bij Nanninga en Zwagerman. Op de man spelen is een teken van zwakte en onmacht. Het doet me denken aan het schoolplein. Daar beginnen kinderen ook te schelden als ze het allemaal niet meer weten.

Alabama2
Alabama217 jan. 2016 - 16:40

natuurlijk is het probleem al zo oud als de mensheid, maar kunt u mij een paar recente voorbeelden geven van massa aanrandingen door "witte mannen"? En hoe verklaart u dat in sommige europese landen de 5% moslim minderheid goed is voor 75% van al het sexueel geweld? (Zweden, waar overigens nog steeds niemand de overige 25% goed praat) . http://nl.gatestoneinstitute.org/5770/zweden-verkrachting . Misschien word het tijd om het beestje daadwerkelijk eens bij de naam te noemen en te stoppen met de krampachtige "maar hunnie doen het ook" strategie.

2 Reacties
cornelis36
cornelis3618 jan. 2016 - 1:40

"de krampachtige “maar hunnie doen het ook” strategie." Men zou van een Historicus meer moeten verwachten., helaas.

Sardar2
Sardar218 jan. 2016 - 14:33

@ Alabama, 17 januari 2016 om 17:40 [kunt u mij een paar recente voorbeelden geven van massa aanrandingen door “witte mannen”?] Die is er niet en zal ook waarschijnlijk niet voorkomen, niet in noordwest Europa in ieder geval. Hier is norm de individu en niet groep. Zoals het geval van Breivik, zullen ook andere vormen van donkere kant van eigen cultuur zich in ‘individuele dader’ versus ‘massa slachtoffers’/’serie slachtoffers’ vertonen. Overigens je eigen link spreekt je verdachtmaking richting moslims tegen. Daarin is het percentage voor twee islamitische landen (UAE en Indonesië) honderd keer kleiner dan Zweden. Dat zegt veel over je eigen islamofobische neigingen!

Sjors Spruitje
Sjors Spruitje17 jan. 2016 - 16:26

"Het zou hypocriet zijn als onze samenleving in de ontkenningsfase gaat zodra het om daders gaat waarin de GeenStijlreaguurders zichzelf herkennen" Wordt hier nu niet expliciet gesteld dat als het om Nederlandse daders van seksuele intimidatie gaat dit altijd lezers van Geenstijl zijn? En dat "seksuele intimidatie" een typisch rechts verschijnsel is wat onder links niet voorkomt?

taylor
taylor17 jan. 2016 - 16:25

Er is niks aan de hand Han. Alles loopt op rolletjes de islam en de westerse cultuur gaan hand in hand. Waar maken wij ons eigenlijk zo druk over, ik begrijp het niet. Er moet af en toe wat openbare kunst verwijderd worden ach waar praten we over. Af en toe een boek verbranding, wat is daar mis mee?? Niks toch. Of een fatwa uitroepen over een schrijver, ach Han is zijn eigen schuld. Geen acceptatie van homo's of lesbiennes, hadden ze maar niet zo geboren moeten worden, he Han. Over vertegenwoordigd in de criminaliteit, ja die mensen moeten toch ook geld op zak hebben, toch Han. Loverboys, Han, ja die moeten er ook zijn, wat moet je anders met die labiele meisjes. Cabaretiers Han die durven niks te zeggen over de islam anders beëindig je net als van Gogh met een mes in je borst, ja Han eigen schuld dikke bult, of niet soms. En zo kunnen we nog even doorgaan. Maar wat zijn die pvv adepten toch een naar slecht volk, wat hebben die wel niet op hun geweten. Kun jij er een paar noemen Han?? Vuurwerk afsteken bij een asielzoekers centrum, ernstig delict he Han. Dat varken vond ik inderdaad vergaan maar als het daar bij blijft mogen we onze handen dicht knijpen. De normale man pikt het niet meer en gelijk hebben ze.

6 Reacties
Nico de Mus
Nico de Mus17 jan. 2016 - 17:19

Geweldig ,helemaal mee eens..

Dunya2
Dunya217 jan. 2016 - 17:32

@ Ger Timmer Overdrijven is een vak apart. Er wonen sinds de jaren 60 380.000 Marokkanen en bijna 500.000 Turken in Nederland. Hoeveel last heeft u van hun gehad? U noemt een aantal incidenten van extremisten over vele jaren heen; Heel vervelend, maar er is geen sprake van een trend of verband. Vuurwerk afsteken bij een asielzoekerscentrum, tuig dat zich misdraagt bij vergaderingen over AZC's. Dat waren autochtonen. Maar daar gaan we maar niet te veel over praten. Die misstanden bij de Katholieke kerk, laten we het ook maar daar niet over hebben. En ja, het is een feit, onder de PVV-ers zitten veel mensen die niet beschaafd zijn. Lees de commentaren eens onder columns van Geenstijl. Ze zijn er trots op dat ze geen stijl hebben en mensen onnodig kwetsen en zich grievend uitlaten over buitenlanders. Niet mijn mensen.

Piet de Geus
Piet de Geus17 jan. 2016 - 17:51

"De normale man pikt het niet meer" Wie is die 'normale' man nou toch? Is dat toevallig iemand die zijn school niet heeft afgemaakt en in zo'n klein wereldje leeft dat hij zichzelf in zijn egocentrisme als de norm van alle dingen ziet? Dan kan ik je een ding garanderen: vrouw en dochters zijn bij hem niet bepaald in veilige handen. Er is zelfs een gerede kans dat hij ze om zeep helpt voordat hij de hand aan zichzelf slaat, want hij kan zich niet eens voorstellen dat de wereld zonder hem niet stilstaat.

slopsma
slopsma17 jan. 2016 - 19:24

Top! En zo is het!

Nico de Mus
Nico de Mus17 jan. 2016 - 19:32

@iman Gister ##Hoeveel last heeft u van hun gehad?## Als iemand er persoonlijk "nog" geen last van heeft gehad wil dat toch niet zeggen dat er niks aan de hand is. Van Keulen heb ik ook geen last gehad, of van berovingen ,bankovervallen enz..

Ravens
Ravens18 jan. 2016 - 16:34

@Iman Gister, kijk eens naar Opsporing Verzocht, meer dan bij andere immigranten groepen.

RationeleBurger
RationeleBurger17 jan. 2016 - 15:34

Beste Ha . [Sinds Keulen proberen xenofoben en Wilderianen aanranding en verkrachting als een exclusief islamitisch probleem te framen. Heel tribaal is dat: de mannen van onze stam moeten vrouwen, moeders en zusters beschermen tegen de vuile aanrakingen van buitenstaanders] Dit is toch weer zo'n drogredenering van jewelste. Ik daag u uit om ook maar een iemand te vinden die aanranding en verkrachting als exclusief Islamitisch probeert weg te zetten. Met zo'n valse stelling probeert u meteen de discussie monddood te maken. Maar de geest is uit de fles, en de vraag of bepaalde vormen van criminaliteit, zoals seksuele delicten, gelinked kunnen worden aan Etnische aspecten zoals religie en cultuur mag nu hardop gesteld worden. Ook traditioneel "voorzichtige" media (om het maar zo uit te drukken) zoals Volkskrant en trouw buigen zich nu over deze stelling. . Uw op de persoon spelen van Annabel Nanninga en Marianne Zwagerman vind ik ook onwaardig. Als u het met argumenten niet afkunt, dan maar drogredenering en demoniseren zult u gedacht hebben? . [Dan nóg hebben wij in ons land een groot probleem met seksuele intimidatie. Daarover laat wetenschappelijk onderzoek geen enkele twijfel bestaan.] Groot ten opzichte van wat? De term groot kun je toch alleen bezigen als je het vergelijkt met andere landen? En daarmee vergelijken valt het in Nederland wel mee. "Toevallig" spelen vooral de Arabische en Noord Afrikaanse landen hier een negatieve hoofdrol. (http://womanstats.org/newmapspage.html) Dat neemt niet weg dat elke aanranding of verkrachting er volgens mij een te veel is, maar uw relativering klopt niet. . [Je kunt zulke racisten herkennen aan het feit dat zij geen aandacht of interesse hebben voor seksueel geweld uit andere hoeken dan die van de etnische minderheden. Ze zullen bovendien élk lid van de etnische minderheid verdacht proberen te maken. Dat is namelijk hun hoofddoel. ] Mag ik vragen welke wetenschappelijk methode u heeft ontwikkeld om bij deze mensen in het hoofd te kunnen kijken waardoor u weet dat zij geen aandacht en interesse hebben voor seksueel geweld uit andere hoeken? En hoe u ook meteen hun hoofdoel hebt weten vast te stellen? Erg knap! . U weet weer de bal te kaatsen naar Wilders en een ieder die niet uw mening deelt. Maar ziet u nu echt niet in dat uw redeneringen, valse stellingen en retoriek eigenlijk geen haar verschilt van waar u Wilders zo vaak van beticht?

1 Reactie
Donostia2
Donostia217 jan. 2016 - 17:38

Keurig stuk, RationeleBurger. Vooral de zin "Sinds Keulen proberen xenofoben en Wilderianen aanranding en verkrachting als een exclusief islamitisch probleem te framen. Heel tribaal is dat: de mannen van onze stam moeten vrouwen, moeders en zusters beschermen tegen de vuile aanrakingen van buitenstaanders" is infaam. Eigenlijk gewoon laster. Het schelden went op den duur, maar opzettelijk liegen is een stap te ver.

jellevwal
jellevwal17 jan. 2016 - 15:32

Is Van der Horst nu echt nooit in een Islamitisch land geweest ? Weet Van der Horst niet dat een cultuur maar zeer langzaam verandert ? Nooit gehoord, b.v., van 'importbruiden' ? Geen vrouw van hier, die deugen niet. Ben ik een racist omdat ik er geen enkele behoefte aan heb als opvoedingsland te gaan fungeren ? En Ben ik een racist omdat ik niet zie waarom wij vermoedelijk een 80 % van de migranten tot in lengte van jaren, en vermoedelijk een deel van hun kroost, zouden moeten gaan onderhouden ? Nog nooit was ergens een land zo knettergek.

4 Reacties
Hell You
Hell You17 jan. 2016 - 15:59

Je zou kunnen beginnen om jonge blanke mannen telkens als ze zich seksistisch uitlaten en gedragen of intimideren of aanranden of verkrachten, tot de orde te roepen en op te voeden. Dat kan elke witte man vandaag doen. De knullen opvoeden.

Piet de Geus
Piet de Geus17 jan. 2016 - 17:54

"Ben ik een racist omdat ik er geen enkele behoefte aan heb als opvoedingsland te gaan fungeren ?" Eerder doodsbenauwd dat je alsnog in de schoolbankjes plaats moet nemen.

PromdePom
PromdePom17 jan. 2016 - 22:52

Piet de Geus, Voorheen waren jouw comments nog wel leuk, puntig-to-the-point, zal ik maar zeggen. Maar over dit onderwerp, wat ons al weken bezig houdt, zie ik jou alleen maar op de man spelen. Waar is het misgegaan dat je argumenten voor beledigingen hebt ingeruild? Ben je soms ook een beetje teleurgesteld in hoe jouw idealen in de praktijk ten gronde zijn gegaan?!

jellevwal
jellevwal18 jan. 2016 - 7:34

Geen idee wat Piet bedoelt met schoolbankjes. Met dit soort 'antwoorden' kan ik niets. Die jonge blanke mannen hebben nooit op één avond teen 800 aangiftes veroorzaakt. Amnesty wil nu dat westerse politie de vluchtelingen al op de vlucht begeleidt, om sexuele incidenten te voorkomen. De volgende stap zal zijn vliegtuigen naar Damascus te laten vliegen, om ze op te halen. De Duitse politie wil er 9000 man bij, bovenop de 3000 uitbreiding die al is toegezegd. Het verrijkt nog steeds onze cultuur. Wat mensen als Piet, Merkel, Diederik bezielt, ik heb geen idee. Tenzij ik hele slechte bedoelingen veronderstel.

Hell You
Hell You17 jan. 2016 - 15:30

Han, Chapeau. Nu kunnen de seksistische witte mannen weer eens lekker los gaan...

2 Reacties
arjenZH
arjenZH17 jan. 2016 - 17:04

"De seksistische witte mannen" Over stigmatisering gesproken.. Of bent u soms zelf ook een witte man?

Hanvander Horst
Hanvander Horst17 jan. 2016 - 22:36

Nou! Het leuke is overigens dat de meesten gewoon hun vaste riedel afdraaien zonder in te gaan op mijn betoog of mijn argumenten. Zo'n stukje van mij triggert blijkbaar een innerlijke behoefte, zet de grammofoonplaat in hun brein aan.

Van der Wal
Van der Wal17 jan. 2016 - 15:25

De claim dat het alleen maar moslims, asielzoekers en/of vluchtelingen zijn die verkrachten en aanranden zal ik gemist hebben. Wat er geclaimd wordt is dat het bij hen nog erger is dan wat al gebruikelijk was, wat deels komt omdat de criminele avonturiers juist meeliften, deels zal komen omdat de vrouw-onvriendelijkheid in Moslimlanden aantoonbaar groter is dan in het Westen, en vooruit, er ook een paar sukkels meekomen die denken dat wat ze op de pornosites zien *documentaires* zijn. Ik zie hier overigens geen niet-verifieerbare claims tussen staan. Wat betreft de pareltjes, pareltjes worden normaliter achter slot en grendel gezet. In een maatschappij waar vrouwen en mannen dezelfde rechten en plichten, en dezelfde mogelijkheden hebben tot ontplooiing hebben heb je dat gedoe met pareltjes, voetstukken, beter gevonden willen worden (respect) en zo allemaal niet op maatschappelijk nivo.

1 Reactie
jellevwal
jellevwal17 jan. 2016 - 15:35

Waar je het kunt vinden weet ik zo niet, maar toen Beirut nog een veilige stad was, gingen rijke jongetjes uit de hele Arabische wereld daar studeren. Hun uitspattingen waren bijzonder.

Buzzer
Buzzer17 jan. 2016 - 15:18

"Het zijn altijd witte mannen die met elkaar over seksueel geweld discussiëren”, zei de schrijfster Yasmine Allas zondagmiddag bij Buitenhof en je kon aan het gezicht van Anniek de Ruiter, haar gesprekspartner, zien dat zij het daar volledig mee eens was" Geweldig Han, je hebt de laatste tijd niet in de spiegel gekeken en de witte man gezien die je zelf bent?

1 Reactie
jellevwal
jellevwal17 jan. 2016 - 15:36

De 800 vrouwen die aangifte deden hadden geen enkele behoefte aan discussie. Die wilden veroordelingen en uitzettingen.