Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Seksuele intimidatie door presentator kost Fox News tientallen adverteerders

  •  
05-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
The_OReilly_Factor
De rechts-conservatieve tv-zender Fox News is tientallen adverteerders kwijtgeraakt, nadat bekend werd dat kijkcijferkanon Bill O’Reilly voor 13 miljoen dollar heeft geschikt met vijf verschillende vrouwen die hem van seksuele intimidatie hebben beschuldigd.
Ruim dertig bedrijven hebben laten weten hun advertenties niet meer op FOX te willen zien tijdens het programma van O’Reilly, The O’Reilly Factor , dat op prime time te zien is op de zender. Onder de bedrijven zijn grote namen als Mercedes, BMW, en Lexus.
Afgelopen weekend kwam het bericht naar buiten dat O’Reilly samen met Fox de vijf vrouwen omgerekend zo’n 12 miljoen euro heeft betaald in ruil voor hun zwijgen en om af te zien van verdere gerechtelijke stappen. Twee van die afkopingen waren al bekend, de New York Times onthulde dat er nog drie gevallen waren. Het zou om vrouwen gaan die voor de 67-jarige O’Reilly werkten, of te gast waren in zijn programma. Volgens de vrouwen werden zij door O’Reilly seksueel geïntimideerd en gebruikte hij zijn bekende naam en positie om seks af te dwingen.
O’Reilly zelf hield vol onschuldig te zijn. Op zijn eigen website liet hij afgelopen weekend weten: ‘Zoals alle bekende en controversiële persoonlijkheden, ben ik kwetsbaar voor beschuldigingen van mensen die willen dat ik betaal om negatieve publiciteit te vermijden’. Dat hij de vrouwen betaald heeft, zou hij volgens eigen zeggen gedaan hebben om zijn kinderen te beschermen.
Woensdag sprak ook groot fan van Fox News Donald Trump zich uit over de zaak. Hij vond Bill O’Reilly ‘een goed persoon’ die ‘niet had moeten schikken’ in de zaken. Fox heeft inmiddels laten weten dat wordt gekeken of de weggelopen bedrijven nog wel elders op de zender willen adverteren.
Bron: The Hill
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.