© 2017-09-28 17:48:23 DEN HAAG -Gert-Jan Seegers vertrekt van het Binnenhof na onderhandelingen met informateur Gerrit Zalm. ANP ROBIN UTRECHT
Meer over:
kinderpardon, asielkinderen, politiek, gert-jan segers, nieuws, betrouwbare bronnen, christenunieHeb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Natuurlijk kan kinderpardon versoepelt worden. Maar hoe hard sta je achter die opmerking als het aanblijven van de regering in het geding komt. Hoor Segers nu al de smoezen verzinnen.
Niet! Hij wil de tijd uitzitten met deze partijen! Volgens mij staat dat in hetzelfde interview, maar niet hier!
Het blijft toch de oplossing van de extra emmertjes onder het lekkende dak, ipv hert dak te repareren… Wat is het toch een onmachtige vertoning….
Ruimhartiger met het asielbeleid? In welk land kun je jaren en jaren procederen om een eerste nee, een tweede tot en met de tiende nee, en vervolgens toch blijven, voor elkaar krijgen? Als de regering wil dat er draagvlak blijft voor de opvang van asielzoekers, zullen ze toch echt wat structureels moeten doen aan het asielbeleid. Waarom krijgen mensen in strafzaken slechts één hoger beroep, met eventueel nog een gang naar de Hoge Raad. Klaar. Waarom kunnen we het procederen niet beperken tot één keer in beroep? Hou op met die geldverslindende asielindustrie.
Versoepeling van het kinderpardon zou een eclatante zege zijn voor de CU maar ook een vernederende nederlaag voor de VVD. Tenzij er iets tegenover dat grote offer staat. En omdat de VVD primair in euro's wikt en weegt, is dan een paar honderd miljoen geen rare veronderstelling. Dat die prijs eigenlijk een vernedering is voor alle betrokkenen, geld voor mensen, doet waarschijnlijk niet terzake.Want sinds de neoliberalisering van de zorg is de discussie over de prijs van een mensenleven ook een vanzelfsprekendheid geworden.
"Dat betekent dat de komende tijd een aantal gezinnen in een schemergebied zitten. Dan zou ik het onrechtvaardig vinden en moeilijk te begrijpen als je die gezinnen nu gaat uitzetten. Dan heb ik echt een probleem.". De vraag is of dat zijn probleem blijft, of dat het een kabinetsprobleem gaat worden. En of dat opgelost gaat worden op de manier die Segers zich dat voorstelt. Gezien de toon gaat Segers er manshaftig in. Geeft hoop. Maar dan de latere reactie op de oppositie. Die is als van ieder kabinet waar een crisis dreigt, maar wel vindt dat ze door moeten gaan: dreigen met politieke impasse. De hoop door de manshaftigheid is al afgenomen. Ik vrees toch weer een kniebuiging door de CU. Dan niet voor 's Heren christelijke gedachtengoed, maar voor de VVD.
Heb ik sympathie voor de heer Segers die zeer netjes overkomt tegenover de louche-luchtjes typjes van de rest van de neoliberale coalitie, lijdt Sergers doch ook aan de gevolgen van hetzelfde gebrekkige achterkamertjes politieke opvoeding en politieke spelregels die weinig met de ontwikkelde politieke democratieën van Europa hebben: iedereen in de pas en alle neuzen een kant op. Er is helemaal niets mis binnen de ontwikklede democratieen om een regering waardeloos te vinden, is het gewoon onderdeel van de dagelijkse sociaal-maatschapelijk gebeuren. Dit moet een politicus goed beseffen.