Joop

See no evil, hear no evil

  •    •  
30-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_Adriaan_Sea-no-evil-hear-no-evil.jpg.jpg
Cartoon over een blinde en een slechthorende in het kabinet

Meer over:

cartoon, politiek
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

pvandenbemt
pvandenbemt30 okt. 2011 - 11:10

Ziende blind en horende doof voor menselijkheid, wat je verwacht een christelijke eigenschap te zijn. De blinde ligt de dove (en heel zijn partij) pootje.

Emery
Emery30 okt. 2011 - 11:10

Eindelijk eens een goeie cartoon. Leers: fier, de rug recht houdend. Vingers in de oren om alle desinformatie uit te sluiten. Bepaalt de koers voor Wilders en laat de marge klein.

Mathijse
Mathijse30 okt. 2011 - 11:10

Weer een prachtige cartoon, want zo is het maar net. De blind voor de waarheid zijnde dictator Wilders geeft zijn bedrijfspoedel onfatsoenlijke opdrachten. Ga zo door Adriaan. ik heb steeds meer bewondering voor U.

Buikspieren
Buikspieren30 okt. 2011 - 11:10

Ik vind dat die Mauro zo langzamerhand onze nederlands Knut begint te worden,

hetgroteplaatje2500
hetgroteplaatje250030 okt. 2011 - 11:10

ik ben van mening dat dezelfde vliegtuigmaatschappij die een 10 jarig jochie zonder begeleiding naar Nederland liet vliegen alsnog alle kosten moet betalen die Mauro de Nederlandse belastingbetaler heeft gekost. En tevens zijn procedure die hij gaat aanspannen bij het Europese Hof.(en ongetwijfeld gaat winnen) Want Mauro of zijn pleegouders gaat dat geen dubbeltje kosten. Een arbeidsongeschikte die eerder 20-30 werkte kan zich geen juridische procedure veroorloven maar een Mauro kan dat wel. Wat een rot land is dit!

dboomen
dboomen30 okt. 2011 - 11:10

En nu keihard "Heil" roepen.

Bachstra
Bachstra30 okt. 2011 - 11:10

Kijk eens aan. Voor de eerste keer (dat ik weet) een cartoon van Adriaan die ergens op slaat en daadwerkelijk een soort van prikkelend commentaar is op een actuele situatie. Bravo.

[verwijderd]
[verwijderd]30 okt. 2011 - 11:10

Wilders met een rood-wit-blauwe stok. Daar hebben wij als socialisten een hekel aan. Weg met Nederland!

2 Reacties
ErnsTT2
ErnsTT230 okt. 2011 - 11:10

Sorry Peet maar Nationaal socialisme heeft feitelijk niets met echte socialisten te maken, is veeleer a-sociaal dat is net als met Neo-liberalen als de VVD dat is ook alles behalve Liberaal, is veeleer ook a-sociaal...

JandeBoer2
JandeBoer230 okt. 2011 - 11:10

"Daar hebben wij als socialisten een hekel aan. Weg met Nederland!" ??? Daar hebben wij als socialisten helemaal geen hekel aan. Leve Nederland! Jammer dat Wilders nog niet zo geintegreerd is in de Nederlandse beschaving die immers altijd al multicultureel is geweest.

doubleplusgood
doubleplusgood30 okt. 2011 - 11:10

Zelden heb ik zo snel genoeg gekregen van een fikse mediahype, minder dan 1 week is een record. Met alle respect voor Mauro zelf, met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig. (Spekman/PvdA: Leers heeft Mauro "half de keel doorgesneden". Ja, natuurlijk...) Mauro heeft geen recht op asiel, zijn land is veilig, hij had al lang weg gemoeten, en nu mag hij niet de autoriteiten voor de voeten werpen dat ze hem dan maar uit zijn huis of school hadden moeten komen slepen. Dat doe je in dit land nl. niet met een kind, hij heeft hier volop van kunnen profiteren, maar nu is hij geen kind meer en is de spreekwoordelijke koek op. Alle lof voor minister Leers, de CDA-fractie en het kabinet (inclusief gedoogpartner) die zich niet hebben laten meeslepen door het populistische geweld en de hysterische media.

2 Reacties
pvandenbemt
pvandenbemt30 okt. 2011 - 11:10

Zijn land is veilig? Ziehier het ACTUELE reisadvies van het ministerie: Actualiteiten Voor een verblijf in Angola wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten. Luanda kent geen ‘veilige’ buurten. Krotten en villa’s staan naast elkaar (zie rubriek ‘ Zware criminaliteit’).

DitBenIk2
DitBenIk230 okt. 2011 - 11:10

Als die jongen terug naar Angola gaat heeft hij daar nog gewoon familie. Daarnaast heeft hij relatief gezien een goede mbo opleiding waarmee hij zijn land kan verder helpen. Bovendien kunnen zijn pleegouders gewoon doorgaan met het financieren van zijn opleiding/levensonderhoud ter plaatse. Niks zieligs aan dus. Hij wist trouwens in 2007 al dat hij niet kon blijven. Je kan de schuld dus ook geven aan Albayrak.