Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Sea Shepherd aan boord walvisvaarder

  •  
15-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Seashepherd_byGuano_300.jpg
Actievoerder overhandigt Japanse kapitein rekening van 3 miljoen voor vernieling van Ady Gil en wordt nu vastgehouden
Een activist van milieuorganisatie Sea Shepherd is bij de Zuidpool met een jetski naar het Japanse schip Shonan Maru 2 gevaren, aan boord geklommen en heeft de Japanse kapitein ‘aanhouden’.
De activist, Pete Bethune , had ook een rekening van 3 miljoen dollar bij zich voor de vernieling van de Ady Gil, een schip van Sea Shepherd. Dat futuristische actieschip zonk vorige maand na een aanvaring met de Shonan Maru 2. Bethune was de kapitein van de Ady Gil. Hij wordt nu vastgehouden op het Japanse schip. ( NOS )
Lees ook: Video bewijst: Japanse walvisjager ramt schip van Sea Shepherd
sea-shepherd-botsing-300px.jpg

Meer over:

nieuws, groen,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

objectivist
objectivist15 feb. 2010 - 9:17

Wel lef hoor! Goed!

doeidoei
doeidoei15 feb. 2010 - 9:17

Het verweer van de kapitein van de walvisvaarder luidt: overmacht, mijn gaspedaal bleef hangen..

AlbertHofmann
AlbertHofmann15 feb. 2010 - 9:17

Fantastische actie: ik stel voor om beide partijen voor een internationaal gerecht te laten verschijnen. De 1 voor het in gevaar brengen van menselevens door gevaarlijke acties, de ander voor het niet nakomen van internationale afspraken op het gebied van de walvisvangst.

wimme2
wimme215 feb. 2010 - 9:17

Overvaren worden en dan doodgemoedereerd de rekening komen afgeven, dat is dus ubercool!

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek15 feb. 2010 - 9:17

Een rekening van 3 miljoen presenteren voor een boot die maar 1,25 miljoen gekost heeft? Dan begin je je onderhandelingen al op achterstand.

1 Reactie
robertsmit
robertsmit15 feb. 2010 - 9:17

Dit is denk ik een punitieve schadeclaim. Ik denk dat er van onderhandelingen weinig sprake zal zijn. Of ze nu 1 euro of 3 miljoen euro vragen, die walvisvaarders zullen niet van plan zijn te betalen.

PietPaaltjes
PietPaaltjes15 feb. 2010 - 9:17

Video bewijst niets. Had ook in het vaarwater van de walvisjager kunnen liggen en die probeerde op laatste moment een botsing te ontwijken. Eénzijdige berichtgeving zitten we niet op te wachten.

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen15 feb. 2010 - 9:17

Op eenzijdige berichtgeving zitten we niet te wachten? Prachtige verheffende zin. Die objectiviteit en verhevenheid suggereert. Waar en wanneer hoorde ik in mijn leven toch eerder dergelijke zinnen. Vietnam? Indië? Iran? Publieke omroepstelsel. Ach beste anonieme Piet Paaltjens, heb je ooit berichtgeving die alle kanten van de zaak laat zien gelezen en gezien. Is kenmerkend van berichtgeving niet nu juist dat het berichten weergeeft en meldt. Is het niet juist de essentie van analyse en achtergronden beschrijven om onderliggende factoren die niet in de 'berichtgeving' voorkomt te beschrijven. Dan is hoor en wederhoor essentieel. Dat U niets van de Japanse rederij leest heeft waarschijnlijk meer te maken met de rederij dan met Joop.nl of Sea Shepherd. Kom op Piet, ga eens door de stad lopen en zie hoe eenzijdig de berichtgeving is, en dat zonder die eenzijdige berichtgeving van verschillende kanten (zijden) je helemaal neits weet. Dat is ook zo gemakkelijk dan hoef je nooit te twijfelen aan wat in je eigen hoofd zit. De eigen perceptie kan dan ongehinderd de projectie op de wereld om je heen blijven. Dat is nou ook weer het leuke van berichtgeving, je kan er allergisch op reageren en je kunt er intelligent mee omgaan om er iets van te leren. Sorry als ik wat lullig overkom, maar dat is dan aardig in sync met Uw reactie, die op mij wilders-achtig lullig overkomt.