Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Scientology-cruiseschip in quarantaine na uitbraak mazelen

  •  
02-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
800px-Freewinds_starboard
Een Amerikaans cruiseschip van de Scientology-sekte is in quarantaine geplaatst in de haven van het Caribische eiland Saint Lucia wegens een uitbraak van de mazelen aan boord. Het schip kwam maandag aan op het eiland, maar geen van de opvarenden mag het schip verlaten.
Volgens de scheepsarts gaat het maar om één persoon bij wie de besmettelijke ziekte is vastgesteld. Die zou in een geïsoleerde ruimte aan boord worden behandeld. Toch neemt Saint Lucia geen enkel risico en is het ook de overige driehonderd passagiers en bemanningsleden niet toegestaan het eiland te betreden.
De Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie heeft laten weten bekend te zijn met de mazelenuitbraak aan boord van het cruiseschip. De ziekte die lange tijd uitgebannen leek te zijn, is de laatste jaren aan een terugkeer bezig. Alleen dit jaar al zijn in de Verenigde Staten, waarin het jaar 2000 de ziekte als definitief overwonnen werd beschouwd, meer dan zevenhonderd nieuwe gevallen bekend.
Voor donderdag staat het vertrek van het Scientology-schip gepland, met de patiënt aan boord. Saint Lucia laat weten dat het weliswaar kan bepalen wat er in de eigen haven met het schip gebeurt, maar het niet kan verhinderen door te varen naar een andere bestemming.
Bron: NBC News / cc-foto: Wikimedia

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Wilma3
Wilma33 mei 2019 - 16:21

Heeft god vast zo gewild!

1 Reactie
M7
M76 mei 2019 - 15:19

God komt bij de Scientology leden niet voor..... Ron Hubbard is hun " god "

JasDon
JasDon2 mei 2019 - 11:59

Ze hadden hun thetans niet onder controle, dus kregen ze mazelen. Het eerste reddingsschip met auditors is onderweg begreep ik. Het leven op de gevangenisplaneet van Xenu valt ook niet mee.

1 Reactie
JannesJ2
JannesJ22 mei 2019 - 14:40

Wel even erbij vermelden dat de feitelijke kennis die jij als reactie plaatste, afkomstig is van het hoogste en duurste niveau binnen deze sekte (OT8 + Fishman affidavit/ Karin Spaink/ etc..), dan kan men alvast vele duizenden Euro's besparen. Voor de al dan niet toekomstige sekteleden e.a., verplicht leesvoer: https://en.wikipedia.org/wiki/OT_VIII https://en.wikipedia.org/wiki/Xenu https://en.wikipedia.org/wiki/Fishman_Affidavit#Posting_to_the_Internet

Eric Minnens
Eric Minnens2 mei 2019 - 8:39

Hoe kan God zijn aanhangers nu zo straffen? Wetenschappologisch klopt hier iets niet.

5 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens2 mei 2019 - 8:51

Eh... Een wetenschappoloog beoefent natuurlijk niet per se wetenschappologica maar wel wetenschappologie. Nou ja, een kniesoor die daarop let. Zou er eigenlijk veel verschil zijn? God straft sowieso beiden.

M7
M72 mei 2019 - 9:40

Nou, ik geloof dat de leden van Scientology niet zoveel op hebben met God. En blijkens de uitbraak van mazelen , God ook nuet met Scientology . En dus klopt het weer : God straft onmiddelijk . ( nu ja, in dit geval heeft hij zijn tijd genomen..)

Eric Minnens
Eric Minnens2 mei 2019 - 11:27

@M Dat is waar ook, foutje, bedankt.

ton14024
ton140242 mei 2019 - 19:05

In mijn geloof zijn jullie dwalers.

M7
M73 mei 2019 - 8:39

@ Ton14024 : Maar beste Ton , zijn wij niet allen zoekende in het leven ( en daarbij dwalen we ook wel eens af ) ?