Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schwarzenegger laat Trump zien hoe een president zich hoort te gedragen

  •  
06-01-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6376908843_7fa4991c66_b
Iets meer dan een week voor hij het Witte Huis betreedt als nieuwe president van de Verenigde Staten, slaagt Donald J. Trump er nog steeds niet in zijn twitteraccount een beetje presidentieel te bedienen. Donderdag kreeg hij het aan de stok met niemand minder dan filmster en voormalig gouverneur Arnold Schwarzenegger, die maar meteen liet zien hoe je wél waardig reageert.
Arnie heeft onlangs The Donald vervangen als presentator van realityshow Celebrity Apprentice. Die vacature stond open omdat de eerdere presentator binnenkort belangrijker zaken te verrichten heeft, zoals president zijn van de Verenigde Staten. Desalniettemin vond de chronisch wrok koesterende Trump het nodig om commentaar te leveren op de eerste aflevering van Celebrity Apprentice onder leiding van Schwarzenegger:
‘Wow, de kijkcijfers zijn binnen en Arnold Schwarzenegger is ‘overspoeld’ (of vernietigd) in vergelijking met kijkcijferkanon DJT’, schreef Trump op Twitter. ‘Tot zover zijn status als filmster en dit was nog maar seizoen 1 vergeleken met seizoen 14. Vergelijk dit met mijn eerste seizoen. Maar wat maakt het uit. Hij steunde Kasich en Hillary’
Schwarzenegger reageerde op de tweet van Trump met: ‘Er is niets belangrijkers dan werken voor het volk.’ Daarna vervolgde hij met: ‘Ik wens je het allerbeste en ik hoop dat je net zo hard voor de HELE Amerikaanse bevolking zal werken als je voor je kijkcijfers deed.’
Ondertussen heeft op Twitter iemand anders een account aangemaakt om de tweets van Trump te vervangen door berichten die wél passen bij een president van een wereldmacht: Mature Trump Tweets , oftewel Volwassen Trump Tweets.
cc-foto: Zero Emission
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (28)

hugo bergveen
hugo bergveen7 jan. 2017 - 9:51

Obama heeft een 'anger translator'. Zou dit Trumps 'adult behaviour translator' zijn?

Rararr
Rararr7 jan. 2017 - 7:03

Arnold is een mooi voorbeeld dat buitenlanders een mooie toekomst kunnen opbouwen in Amerika.

1 Reactie
Anoniempje4
Anoniempje47 jan. 2017 - 9:00

Je zou elke Amerikaan (behalve de bijna uitgeroeide oorspronkelijke bewoners) als buitenlander kunnen bestempelen. De meeste zitten maar een paar generaties in de VS. Vader van Obama was een Keniaan en de opa van Trump een Duitser. De oorspronkelijke familienaam is Drumpf maar dat klonk niet stoer genoeg.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen6 jan. 2017 - 22:48

[Mature Trump Tweets] Leuk! Gelukkig wel een avatar die direct duidelijk maakt dat het fake moet zijn, Mature en Trump dat gaat niet samen.

crumb2
crumb26 jan. 2017 - 22:34

Met de verkiezing van (B) acteur Ronnie Reagan tot president van “the greatest democracy on earth”, werd mijn vermoeden dat de US of A eigenlijk één groot Mickey Mouse land was (maar dan met heel veel atoombommen), bevestigd. Dus toen de lachwekkende Oostenrijkse bodybuilder Schwarzenegger tot gouverneur van Californië werd gekozen, was ik niet langer verbaasd of geschokt : die aandoenlijke Amerikanen houden nou eenmaal van glitter en kermis. “The Donald” als nieuwe baas van de wereld (mocht ie willen), is gewoon een voortzetting van een ouwe traditie. Maar om hier in Nederland Arnold op te voeren als iemand die laat zien hoe het wél moet ? Hilarious ! Om te gillen ! “Conan…..the Stampcollector” (Spitting Image) Ha, ha, ha, ha.

2 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen7 jan. 2017 - 16:44

[Met de verkiezing van (B) acteur Ronnie Reagan tot president van “the greatest democracy on earth”, werd mijn vermoeden dat de US of A eigenlijk één groot Mickey Mouse land was (maar dan met heel veel atoombommen), bevestigd.] Reagan was B-acteur. En daarnaast voor zijn presidentschap een door de wol geverfde politucus met al 40 werk voor de Republikeinen achter de rug in allerlei verkozen en benoemde functies waaronder al 8 jaar gouverneur (president) van de grootste en economisch belangrijkste staat van de VS.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen7 jan. 2017 - 19:26

40 jaar werk

Bram Emanuel
Bram Emanuel6 jan. 2017 - 22:02

Schwarzenegger for president? Of is hij te close met de Kennedies?

5 Reacties
LaBou
LaBou 7 jan. 2017 - 7:44

Nee, hij is geen geboren Amerikaan.

Anoniempje4
Anoniempje47 jan. 2017 - 7:51

Niet in de VS geboren dus kan het nooit worden.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen7 jan. 2017 - 8:20

Als Schwarzenegger ooit President wordt dan is het van Oostenrijk. De VS heeft een grondwet dat het verbiedt.

Bram Emanuel
Bram Emanuel7 jan. 2017 - 11:24

Geachte reageerders, zo simpel is het niet. Er was een tijdje geleden een discussie onder Amerikaanse rechtsgeleerden over een presidentsschap voor Schwarzenegger. De conclusie was dat er wel degelijk reeele mogelijkheden waren.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen7 jan. 2017 - 16:18

Schwarzenegger heeft het zelf uitgezocht, hij wilde in 2016 graag meedoen. https://www.businessinsider.nl/arnold-schwarzenegger-presidential-election-2016-10/?international=true&r=US

mayhem
mayhem6 jan. 2017 - 20:50

Iets minder dan een week te gaan? De inauguratie is op 20 januari, dat duurt dus nog twee weken. Dat 'presidential Trump' twitteraccount is pijnlijk grappig.

Bickle
Bickle6 jan. 2017 - 20:03

Ik denk dat de Republikeinse partij het niet heel erg vind als het (Twitter) gedrag van Donald Trump op een gegeven moment uit de bocht vliegt. En ze zullen er ook niet rouwig om zijn als het uiteindelijk resulteert in een impeachment procedure. Die twee derde meerderheid in de Senaat om Donald Trump weg te stemmen krijgen ze er wel voor bij elkaar. En daarna schuiven ze Mike Pence naar voren.

13 Reacties
Haberdoebas
Haberdoebas6 jan. 2017 - 21:40

Obama werd aan het begin van zijn presidentschap reeds heilig verklaard en kreeg meteen de Nobelprijs voor de Vrede.We moeten helaas concluderen dat hij het niet helemaal waargemaakt heeft. Misschien was de Nobelprijs voor Oorlog beter op zijn plaats geweest. Donald Trump wordt blindelings al voor zijn inauguratie al als de slechtste president ooit afgebrand. Het kan dus eigenlijk alleen maar meevallen. Hij bezuinigt alvast op defensie, hij houdt banen in de VS (Carrier en Ford) . Hij zou dus een held moeten zijn voor hen die de arbeiders een warm hart toedragen.

Pater Familias
Pater Familias6 jan. 2017 - 22:14

Van de regen in de drup met een kandidaat die weer lekker de partij visie volgt. Ondanks dat Trump een loose cannon is waar geen maat op staat zou hij misschien toch de GOP wat minder Christelijk conservatief kunnen maken. Iets wat best wel noodzakelijk wordt voor de GOP als ze in de toekomst nog mee willen doen. En dat is niet omdat ik zit te springen om een republikeinse president, maar dat is omdat ik graag een democraat in het witte huis zie die daar zit omdat hij goede ideeën heeft en niet omdat de tegenpartij weer eens niet verder komt dan een GOP-clowncar.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen6 jan. 2017 - 22:50

[hij houdt banen in de VS (Carrier en Ford) .] Zo'n tweeduizend. De 10 a 15 miljoen banen die Obama creeerde, dat gaat Trump echt niet voor elkaar krijgen Als zijn isolationisme erdoor komt, denk dan eerder aan 30 miljoen banen verloren aan faillisementen.

Pater Familias
Pater Familias7 jan. 2017 - 0:20

Jansen & Jansen. Het zijn vooral lopende band werkzaamheden waar wij nogal eens onze neus voor ophalen. Dat kan omdat wij het merendeel van onze bevolking hoger opgeleid weten te krijgen. Echter een land als de USA heeft die banen ook gewoon echt nodig. Het zijn de banen die wij naar Polen en Roemenië uitbesteden. Wij zijn wel hoger opgeleid, maar we hebben niet meer kennis vergaard. Al die zorgconsulenten hebben wel geleerd hoe ze de regering een poot kunnen uitdraaien maar niet hoe ze de zorg daadwerkelijk efficiënter kunnen laten werken. Die lopende band medewerkers zal het een zorg zijn, zolang ze maar weer aan de lopende band kunnen werken.

mordicant
mordicant7 jan. 2017 - 0:35

Dat is nou ook precies wat ik verwacht. GOP loert op een kans om de Trumpert te impeachen. En het gekke is ik weet niet wat ik nou liever in het witte huis zie. Loose cannon Trump die WWIII kan starten omdat ie ff een verkeerde tweet stuurt, Of een gladde evangelist die de vrije westerse wereld terug naar begin jaren '50 wil sturen Eigenlijk allebei niet.

Pater Familias
Pater Familias7 jan. 2017 - 0:50

Als voorbeeld: Een Nederlandse firma had een roeiwedstrijd georganiseerd tegen een Japanse firma. De roeiwedstrijd zou met een 8 mansboot worden geroeid op de Maas. Beide Equipes trainden hard om topfit voor de dag te komen, en uiteindelijk was de dag aangebroken van de wedstrijd. De Japanners wonnen met een kilometer voorsprong. Het Nederlandse team was aangeslagen en de oorzaak voor de nederlaag moest boven tafel komen. Het management huurde een project team in om de problemen te onderzoeken en aanbevelingen te doen. Na langdurig onderzoek bleek dat de Japanners zeven mensen hadden die roeiden en een man hadden die stuurde terwijl het Nederlandse team een persoon had die roeide en zeven mensen had die stuurden. Vervolgens werd er een advies bureau in de arm genomen om de prestatie`s te verbeteren. Het bleek inderdaad dat er zeven mensen stuurden en maar een iemand roeide. Als oplossing bedacht het adviesbureau dat er in de toekomst nog maar een stuurmanager zou zijn. Twee hoofdstuurmannen en vier stuurmannen. Het achttal werd gecompleteerd door een roeier Na een langdurig proces volgde er na een jaar weer een wedstrijd tussen het Nederlandse team en het Japanse team. Het Japanse team versloeg het Nederlandse team dit keer zelfs met twee kilometer verschil. Het management besloot uiteindelijk de roeier te ontslaan vanwege slechte prestatie`s en de roeispanen te verkopen. De winst werd onderling verdeelt. Dit is natuurlijk niet echt gebeurt, maar dit is een beetje hoe de politiek en de semi overheid in elkaar zitten. In plaats van een keer keihard te snijden in alle management baantjes worden de simpele krachten die nodig zijn keer op keer wegbezuinigd. Trump haalt die simpele banen weer terug, daar kan je lacherig over doen maar die zijn voor de Amerikanen in sommige staten wel degelijk belangrijk. Die simpele krachten die continu worden wegbezuinigd die stemmen straks ook Wilders.

theoswg
theoswg7 jan. 2017 - 9:14

@Pater Familias 7 januari 2017 at 01:50 Als voorbeeld: Ik heb echt hard geprobeerd om enige logica in uw verhaal te ontdekken, is helaas me niet gelukt. Op basis van een compleet verzonnen verhaal zal het ook niet lukken om de politiek uit te leggen. Overigens : Nederlanders winnen medailles in de roeisport op de olympische spelen , japanners niet. Dat Trump banen zal creëren kunt u niet hard maken, hij zegt van wel, maar sinds wanneer hebben we zo'n vertrouwen in verkiezingsbeloften ? U bent erg selectief in uw naïviteit, volgens mij. Probeer het nog een keertje, maar dan beter.

DaanOuwens
DaanOuwens7 jan. 2017 - 10:30

@ Pater Familias Ik las de reactie van theoswg al en ik deel zijn conclusies. Maar ik wil er nog wat aan toevoegen. Wat je blijkbaar is ontgaan is dat die zogenaamde lopende baan werkzaamheden aan het verdwijnen zijn. Voor het monteren en afbouwen van auto's tot mobile telefoons is nogal wat kennis en vaardigheid nodig. Lopende band werk is in de meeste landen al geheel weg gerobotiseerd. Dat is namelijk een productie techniek uit de eerste helft van de vorige eeuw. Zelfs de garnalenpellers halen hun pelactiviteiten weg uit Marokko terug naar Nederland waar een pelmachine het werk gaat doen. Hoe dit soort dingen blijkbaar aan je voorbij is gegaan is mij een raadsel maar ik denk dat je de informatie die je hebt over de economie wat moet updaten. De meest omvangrijke economische sector in Nederland is de zakelijke dienstverlening. Daar komt ook de meeste belasting opbrengst vandaan. Productiewerk bestaat niet in de zakelijk dienstverlening. Wel het schenken van meerder kopjes koffie.

Sonic2
Sonic27 jan. 2017 - 13:47

@ Haberdoebas Ik weet het niet hoor, maar ik lees vooral reacties van mensen die beweren dat Trump schoon schip gaat maken. Misschien kijk ik teveel op internet. Ik zie en lees louter lof over Trump. Met de belofte dat het met Trump allemaal anders gaat worden. Uiteraard wordt niet benoemd dat Trump en PVV aanhangers al voor de verkiezingen logen dat met Hillary Clinton er een derde wereldoorlog kwam. Onder Obama kwamen er 12 miljoen banen bij. Was gisteren bij CNN( money) . Jij loopt hysterisch te doen over een paar duizend banen die Trump gered heeft. Het laat zien wat voor kritiekloze fanboys er aan de rechter kant van het politieke spectrum staan. Bezuinigen op defensie is overigens dom in tijden van buitenlandse onrust. En het is behoorlijk overdreven om te stellen dat als Trump een paar duizend mensen aan een baan helpt dat hij dan de arbeiders een warm hart toe draagt. Net als dat de PvdA zogenaamd weer voor de arbeiders is als ze een paar schoonmakers weer in dienst nemen. Obama startte in 2008 met de zwaarste economische crisis sinds de jaren 30. Hij heeft dat allemaal op orde gekregen. Hij heeft Obamacare opgericht. Er is veel fout gegaan, maar alle complete leugens dat hij de slechtste president ooit gaan veel te ver. Laat Trump eerst maar eens Obama overtreffen, voordat die grote rechtse praatjes weer los gaan. Laat Trump vooral eerst eens echt IETS op wereldschaal gaan bewijzen. Tot die tijd past al dat PVV/ Trump schreeuw volk wat meer nederigheid. Als Trump miljoenen mensen uit armoede haalt en hij maakt deze wereld veel veiliger dan ben ik mans genoeg om mijn mening te veranderen, maar tot die tijd verdient Trump een gezond wantrouwen. Dat was bij Reagan destijds ook terecht( in 1980) althans en bij Trump nu ook .

Pater Familias
Pater Familias7 jan. 2017 - 14:38

Voor diegenen die op mij reageren. Ja, lopende band werkzaamheden verdwijnen bij ons, automatisering speelt een rol, maar ook dat in andere landen het minder kostbaar is. Maar mijn voorbeeld is een metafoor. Han van der Horst haalt het in een ander topic aan. Veiligheid, in plaats van weer een nieuwe management structuur in te richten is het misschien ook gewoon nuttig om meer agenten te hebben die zaken kunnen oplossen. Als het onderwijs slecht is, dan heb je niets aan weer een management laag maar heb je gewoon meer onderwijzers nodig. In de metafoor waar ik het eerder over heb veranderd er niets, er wordt gereorganiseerd maar het aantal roeiers wordt niet vergroot. Dat die boot niet vooruitkomt zonder extra roeiers schijnt niemand te zien.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen7 jan. 2017 - 19:31

Ik heb alles bij elkaar 4 jaar voor twee Japanse bedrijven gewerkt. Hoewel ik Nederland in de metafoor herken moet me toch echt even van het hart dat het in Japan nog veel erger is dan in Nederland, het is het verkeerde land als tegenstander in de race in deze metafoor.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen7 jan. 2017 - 20:58

[Het zijn vooral lopende band werkzaamheden waar wij nogal eens onze neus voor ophalen.] Nou én? Werk is werk! [Dat kan omdat wij het merendeel van onze bevolking hoger opgeleid weten te krijgen.] Nee, wij leiden niet hoger op, wij delen makkelijker diploma's uit.

Pater Familias
Pater Familias7 jan. 2017 - 22:12

Jansen & Jansen, Ik stelde al eerder. Wij zijn wel hoger opgeleid, maar we hebben niet meer kennis vergaard.