Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NSC-kandidaat geschokt over associaties met extreemrechts

  •  
27-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
76852 keer bekeken
  •  
sopeboer

NSC-kandidaat Aant Jelle Soepboer drumt in zijn vrije tijd in Baldrs Draumar, een folkmetalband met teksten over Fryslân en de Noorse mythologie wat inmiddels de nodige consternatie heeft veroorzaakt. Omrop Fryslân meldt:

Sommige mensen brengen Soepboer daarom in verband met rechtsextremistische ideeën, terwijl dat volgens hem absoluut niet het geval is.

"Ik vind dat echt heel verschrikkelijk. Ik zat vanochtend Tomke voor te lezen op de peuterspeelzaal, intussen worden er zulke dingen over je geschreven op sociale media. Dan kun je wel een grote jongen zijn, maar dat doet echt iets met je. Het negatieve dreigt dan te overheersen, dat is heel jammer.

Hij distantiert zich juist van extreme ideeën, zegt hij. "Ik maak gewoon leuke Friese folkliedjes en folk-metalliedjes met een stel vrienden. Dat je in zo'n hoek wordt gedrukt, dat is verschrikkelijk."

Eerder:

Hoog op de lijst van Nieuw Sociaal Contract staat Aant Jelle Soepboer, thans wethouder voor de nationalistische Friese FNP in Noardeast-Fryslân.  De nummer 7 van Pieter Omtzigt is daarnaast bekend van de metalband Baldrs Draumar.  Die naam is een begrip uit de Noorse mythologie maar ook de titel van een bekend werk van Geirr Tveitt, een omstreden Noorse componist met nationaal-socialistische sympathieën die het christendom wilde afzweren en vervangen door pre-christelijke Noorse mythologie.

Op het sociale netwerk Blue Sky wordt opgemerkt dat de band van Soepboer ook populair is in nazi-kringen.

Anderen vinden dat er geen sprake is van relevante verbanden.

Het zou toeval kunnen zijn maar er lijkt sprake van een patroon. Zo verklaart Soepboer tegenover omroep Friesland dat zijn favoriete nummer Afrikanerhart is van Bok van Blerk. Die Zuidafirkaanse zanger schurkt ook al tegen extreemrechts aan, blijkt onder meer uit Trouw.

Bij een eerder concert wilde een fan de oude Zuid-Afrikaanse vierkleur, symbolisch voor de hunkering naar pre-’94 tijden, aan Boks gitaar hangen. Bok maakte duidelijk dat hij daar niets van moet hebben. Maar in een later interview zei hij geen bezwaar te hebben om op te treden voor de extremistische blanke Boerenmag.

Overigens blijkt uit dat artikel dat Van Blerk vooral verwarring zaait. Hij neemt zelf geen extreemrechtse standpunten in maar blijft er ook niet bij weg. Vraag is op de politicus Soepboer die houding ook aan neemt of dat hij zich er nadrukkelijk van distantieert.

Soepboer zegt in het interview met omroep Friesland overigens ook dat hij zich meer verbonden voelt met Scandinavië dan met het Europa waar Nederland toe behoort.

In een interview tijdens de presentatie van de kandidatenlijst gaf hij op een vage vraag van een parlementair verslaggever van Nieuwsuur wel een erg helder antwoord.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (129)

MicroWolf
MicroWolf3 okt. 2023 - 18:47

Voor wie het even ontgaan is: hier drukt meneer zijn waardering uit voor de neonazistische beweging FvD. Just sayin'.. Soepboer en de FvD: https://twitter.com/g900ap/status/1707376815491125253

Deugkeizer
Deugkeizer30 sep. 2023 - 20:35

Ja dat valt me ook op veel hardrock cq alternatieve types kernmerken zich vaak als links of anarchistisch maar zijn zo nu en dan wel doordrongen van blanke mythes

Rutger Groot
Rutger Groot28 sep. 2023 - 21:03

Rake reactie van Omzigt op Twitter nav dez bijdrage: "De kop (van het artikel) en de tekst zijn nu veranderd. Maar de snelheid en onzorgvuldigheid waarmee even nare en beschadigende kwalificaties op kandidaten geplakt worden, is zeer zorgwekkend"

BrotherV
BrotherV28 sep. 2023 - 17:39

Soepboer en de FvD: https://twitter.com/g900ap/status/1707376815491125253

Gerygrr
Gerygrr28 sep. 2023 - 11:29

https://www.verzetsmuseum.org/nl/kennisbank/symbolen-en-hakenkruis Ter informatie.

Willem 55
Willem 5528 sep. 2023 - 7:57

Doorgeslagen cancel culture, kunst is fout zodra foute mensen het mooi vinden.

3 Reacties
MG1968-2
MG1968-228 sep. 2023 - 8:36

@Willem55 Je kunt er over twisten of deze manier het predicaat verdiend wat hij hier opgespeld krijgt. Maar jij wil het verbreden en geeft aan dat nazisme niet inherent fout is. "kunst is fout zodra foute mensen het mooi vinden" Nazisme is fout. ook als foute mensen het kunst noemen. "cancel culture" Ja, ja. We weten dat je weet dat je foute ideeën hebt en blijft eisen dat die foute gehoord moeten worden. En dat we je pas serieus nemen als we je ideeën en oplossing onverkort overnemen. Niets nieuws onder de zon.

Zandb
Zandb28 sep. 2023 - 10:57

Willem Ik zou er anders veel problemen mee hebben, wanneer 'foute mensen zich 'geïnspireerd' weten door mijn kunst.

Peterrr3
Peterrr329 sep. 2023 - 7:22

@Zandb, toch kun je dat als kunstenaar niet altijd voorkomen. Daarom vind ik het niet kies om een kunstenaar er op voorhand op af te rekenen als zijn of haar werk verkeerd opgepakt wordt.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...28 sep. 2023 - 7:53

Het moddergooien en neurotisch zoeken naar 'dirt' komt tot dusver helaas vooral van links. Merkwaardig want het zou toch volgens de socialistische medemens ' vooral om de inhoud' moeten gaan. De laatste keer dat rechts vergelijkbare kritiek had betrof het een controversiële moslima bij GL en daar was toch echt veel meer aan de hand. Dit is natuurlijk een wel erg gezochte verdachtmaking. Zou vergelijkbaar zijn indien ik zou beweren dat Timmermans als 'Bruce tramp-"hardcore fan van The Boss' het nummer 'Born in the USA' vaak afspeelt terwijl hij dondersgoed weet dat rechtse en ultrarechtse politici in de VS dit nummer vaak gebruiken om patriottische/nationalistische gevoelens aan te wakkeren.

8 Reacties
Zandb
Zandb28 sep. 2023 - 11:00

Nou ja Kijk, daar gaat het nou juist om, om de inhoud. Wanneer nazi's of andere kwaadwillenden zich gesteund weten vanwege de inhoud van mijn teksten, dan zou ik daar in zeker wat aan willen doen. Of ik dat kan, dat is een andere zaak.

Paul Spijkers
Paul Spijkers28 sep. 2023 - 11:13

"Het moddergooien en neurotisch zoeken naar 'dirt' komt tot dusver helaas vooral van links" Als je Ongehoord kanalen zou kijken zou je dat niet zeggen. Het ligt aan waar je je tijd besteed.

stokkickhuysen
stokkickhuysen28 sep. 2023 - 19:43

Ik denk dat Bruce daar een stokje voor steekt? Dat doen de meeste artiesten namelijk die hun muziek op die manier misbruikt zien.

BrotherV
BrotherV29 sep. 2023 - 1:23

Deze reactie is verwijderd

BrotherV
BrotherV29 sep. 2023 - 1:23

Deze reactie is verwijderd

Fabian4
Fabian429 sep. 2023 - 5:23

Mee eens. Al vraag ik me wel af wat de argumentatie van Omtzigt was om deze meneer op nr 7 te zetten. Hij komt nu niet echt over als iemand die de problemen in het land gaat oplossen. Maar ‘guilty by association’ zou in een rechtstaat niet mogen. En de opmerking ‘christendom willen vervangen door pre christelijke noorse godsdienst’ vind ik echt een hele grappige opmerking. Mag dat ook niet meer dan? Spijkers op laag water dit…

Rutger Groot
Rutger Groot29 sep. 2023 - 5:40

Links en inhoud, dat is denk ik alleen aan SP en PvdD besteed, de rest van de linkerflank blinkt uit in holle frasen, onfrisse spindocters en het ontkennen van onderliggende problemen. D66 is daardoor in de vernieling geholpen, met Timmermans aan het roer gaat dit ook met het PvdA deel gebeuren.

DaanOuwens
DaanOuwens29 sep. 2023 - 15:46

@ Rutger Groot Jij schrijft: Links en inhoud, dat is denk ik alleen aan SP en PvdD besteed, SP? Brusselmans sportje? Inhoud? Jouw geheugen werkt nogal slecht blijkbaar.

Frits Jansen
Frits Jansen28 sep. 2023 - 6:57

Die lange baard maakt ook geen goede indruk. Belangstelling voor ons Germaanse verleden is ook verdacht - maar hoeft dat niet te zijn. Als ik Omtzigt was zou ik die man een "functie elders" geven.

4 Reacties
E w T
E w T28 sep. 2023 - 7:44

Jansen. U bedrijft humor neem ik aan?

omaoeverloos
omaoeverloos28 sep. 2023 - 8:45

Maar...Maar...Timmermans heeft ook een baard....het zal toch niet....?

Gerygrr
Gerygrr28 sep. 2023 - 11:01

Waarom? Ik heb genoten van de tv serie Vikings. De Friezen waren meer verwant aan de Vikingen dan de rest van Nederland. Zij zijn pas losgeraakt van West-Friesland na een overstroming. Grote Pier was een legendarische vrijheidsstrijder tegen de graven van Holland. Dit gevoel van Friesland leeft nog.

DanielleDefoe
DanielleDefoe28 sep. 2023 - 21:24

In de Vikingtijd was er sprake van een gezamenlijke Noordzeecultuur waar de Scandinaviërs en de Friezen deel van uitmaakten. Dat had veel te maken met de ontwikkeling van de zeevaart. Vanuit Friesland was je per schip sneller in Denemarken dan over land in andere delen van Nederland.

Paul_Spijkers
Paul_Spijkers27 sep. 2023 - 22:28

Mijn complimenten voor het veranderen van de kop. Gisteren was de NSC mischien wel met zgn 'extreem rechts'. Vandaag gaat het over de schade die het lid aangedaan is. Nog steeds sensatie schandaal. En veel schade is al gedaan natuurlijk. En de sensatie blijft schade doen. Dat blijft bij domme en gemene mensen plakken. Maar een verbetering.

Gaitj
Gaitj27 sep. 2023 - 18:54

dit is echt een gevalletje hakenkruizen op laag water zoeken.

6 Reacties
Zandb
Zandb28 sep. 2023 - 7:43

Gaitj Ja joh, wat kan er immers mis zijn met iemand die in een band wil spelen, waarvan nazi's vinden dat de teksten van hun liedjes hen zo aanspreken.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans328 sep. 2023 - 8:01

@Zandbergen U vindt dit goede journalistiek om iemand in een verdachte hoek te plaatsen? ..."Het zou toeval kunnen zijn maar er lijkt sprake van een patroon."

Paul Spijkers
Paul Spijkers28 sep. 2023 - 8:27

Zowel mensen links als rechts als midden als erg rechts als erg links luisteren naar de Rolling Stones. In dit geval gaat het om een internet paginatje. Belachelijk inquisities naar kleine kenmerken vijf indirecte relationele aanrakingspunten verwijdert om iemand verdacht te maken.

Zandb
Zandb28 sep. 2023 - 11:02

Frans Als mijn liedjes nazi's inspireren, dan is er heel duidelijk wat mis. Als ik daar zelf niet achter kom, dan mag, dan moet de journalistiek mij maar een handje helpen.

Paul Spijkers
Paul Spijkers28 sep. 2023 - 11:17

Muziek is voor iedereen, Dat is hierboven al gedemonstreert met behulp van de Rolling Stones. Dan als we jouw zouden volgen word het hier een wahabi mohameddaanse cult met nul muziek want er is altijd wel iemand die je niet aanstaat die naar muziek luisterd dat jij dan zegt de schuld te zijn.

omaoeverloos
omaoeverloos29 sep. 2023 - 8:38

Nazi's zullen zich ook wel eens laten inspireren door de recepten in de Allerhande.

Karingin
Karingin27 sep. 2023 - 18:31

Allememaggies het verkiezingscircus wordt met de dag vermoeiender. Ik zweef in de marge; mijn Piratenpartij maakt waarschijnlijk weer geen kans - ik ga ze natuurlijk wel ondersteunen met mijn handtekening zodat ze mee kunnen doen - maar ik overweeg toch een stem op VL uit stratetigische overwegingen...al vinnik dat dus wel echt lastiggggg... Ik vind Pieter best oké, maar mijn stem krijgt ie never nooit, dus die Soepboer zal me m'n reet roesten (...ondertussen giechelen mijn taalknobbeltjes over de drummende Aansjellende Soepboer - en die baard dan!....die gast is vleesgeworden satire)

1 Reactie
Jan Stuart Molen
Jan Stuart Molen27 sep. 2023 - 19:51

"Haa, ik lach bij 't zien van mijn schoonheid in deez' spiegel"...

EenMening3
EenMening327 sep. 2023 - 18:23

Je kunt Frans Timmermans ook framen als de welgedane, goedlachse miljonair uit het immer corrupte Limburg.

1 Reactie
pk49
pk4927 sep. 2023 - 21:19

en waarom zou je dat doen? Dat kun je ook van jouw vriendin Dilan Y. beweren !

Molly Veenstra
Molly Veenstra27 sep. 2023 - 16:09

22 oktober 2007 heeft de SP in Smallingerland een raadslid uit de fractie gezet. Mevrouw had een drankprobleem en was tweemaal achter elkaar gepakt voor rijden onder invloed. Het lijkt er op dat deze dame de bron was van het relletje rond Soepboer. Onder het pseudoniem van het inmiddels opgeschorte twitteraccount @kutheks heeft ze het balletje aan het rollen gebracht. De tweet die hier in het artikel op JOOP staat en die verwijst naar mevrouw kutheks, heeft de auteur zelf inmiddels weer verwijdert.

Geer1
Geer127 sep. 2023 - 16:02

Bij metal is het risico op nazi's er omdat die hang naar oud Noorse legenden delen, maar de overgrote meerderheid van de metalfans zijn tolerant. Er is dan ook niets mis met oud Noors, alleen omdat wat idioten er mee aan de loop zijn gegaan. Het is waanzin om metalfans en musici bij voorbaat in de extreemrechtse hoek te plaatsen laat staan dat gejank over een afrikaner die een afrikanervlag aan een musicus probeert te geven. Bij metalconcerten ben je veilig, homo of jood of wat dan ook. Overal Noorse runen, nergens openlijke nazi's. Naar genoeg concerten geweest om dat met zekerheid te zeggen. Er is juist minder gedonder dan in gemiddeld uitgaansleven. Kun je nou al niet meer in een zwart shirt met runen lopen zonder dat er een extreemrechtse associatie gemaakt wordt? Dat is juist intolerant.

Proletarier
Proletarier27 sep. 2023 - 15:04

Dit lijkt me wel een beetje erg ver gezocht. En als je met zon bewering komt mag je ook verwachten dat er degelijke feiten aan ten grondslag liggen Kijk, Baudet dat is een echte bruinhemd een echte fascist en nazi.

1 Reactie
VeganHarrie
VeganHarrie27 sep. 2023 - 17:16

Precies, beoordeel hem op zijn standpunten niet op zijn muziek.

DaanOuwens
DaanOuwens27 sep. 2023 - 14:37

Goed dat die soort zaken wordt aangegeven. Of deze man echt een probleem geval is moet blijken, maar het is wel belangrijk dit onder ogen te zien. Exact wat joop hier schrijft, deze man schuurt tegen extreem rechts aan. Dat het noodzakelijk is dit soort zaken naar voren te brengen blijkt uit de reacties hier onder. Een deel van de Nederlandse bevolking steekt liever de kop in het zand, of voelt zich nogal ongemakkelijk als wordt gemeld dat er forse vraagtekens gezet mogen worden bij extreem rechtse nationalistische opvattingen. Dat komt dan omdat hun eigen ideeën dezelfde kenmerken hebben.

11 Reacties
Peterrr3
Peterrr327 sep. 2023 - 21:35

"Of deze man echt een probleem geval is moet blijken" Dan is het niet echt netjes om hem nu al neer te zetten als (minimaal) een halve nazi en dat is nu wel gebeurd.

Miss Piggy
Miss Piggy28 sep. 2023 - 5:00

Hoe schuurt deze kerel tegen extreem-rechts aan? Dit is wel heel erg laag en vergezocht.

DaanOuwens
DaanOuwens28 sep. 2023 - 8:27

@ Peterrr3 Jij schrijft: Dan is het niet echt netjes om hem nu al neer te zetten als (minimaal) een halve nazi en dat is nu wel gebeurd. Hij wordt neergezet voor wat daar op dit moment over valt te zeggen. @ Miss Piggy Jij schrijft: Hoe schuurt deze kerel tegen extreem-rechts aan? Dat staat helder in de tekst hierboven.

Miss Piggy
Miss Piggy28 sep. 2023 - 8:41

@DaanOuwens Nee, dat staat er totaal niet helder in. Het is allemaal los zand, erbij geraapte incidenten of insinuaties. Waaruit blijkt dat deze man extreem rechts is of er zelf tegen aan schuurt? JA, hij heeft een voorliefde voor Noorse mythes en de Scandinavische cultuur in het algemeen. Volgens die theorie zouden liefhebbers van Scandi-Noir dan ook extreem-rechts moeten zijn? Kom op, zeg! Dan zie je echt achter elke boom het gevaar van Extreem Rechts, lijkt me een vermoeiende manier om in het leven te staan.

PollePop
PollePop28 sep. 2023 - 9:18

"deze man schuurt tegen extreem rechts aan" Dit is het direct demoniseren van iemand die geintroduceerd wordt bij het NSC omdat hij niet jouw (politieke) mening heeft of er anders uit ziet. Dat is niet inclusief en al zeker niet progressief. Wat me ook op valt is dat velen hier zo ver naar links opgeschoven zijn dat alles rechts van hen direct extreem-, mega- of ultrarechts geworden is, iemand noemde laatst zelfs de PvdA rechts. Velen weten blijkbaar ook niet het verschil tussen rechts en conservatief. Er bestaat ook zoiets als progressief rechts (D66) en conservatief links (PVV). Ik vind het jammer dat termen als bruinhemden/fascisten/nazi's/nationalistisch hier aan de lopende band zonder context worden gebruikt.

Peterrr3
Peterrr328 sep. 2023 - 16:27

@DaanOuwens, ik las gisteren ergens dat een gefrustreerde vrouw die twittert onder de naam Kutheks iets gezegd heeft over hem. Dat is door iemand anders opgepakt en louter op basis daarvan is bovenstaand artikel geschreven. Die man is al een paar jaar wethouder. Als er voorbeelden komen over de beslissingen die hij in die rol heeft genomen, of over de voorstellen waarmee hij kwam, dan wil ik kritiek best serieus nemen. Niet als het komt van iemand die zichzelf Kutheks noemt en op Twitter flink op haar plek gezet werd, omdat haar kritiek nergens op sloeg. Bovendien heb ik in de journalistiek altijd geleerd: 'Eén bron is geen bron.'

DanielleDefoe
DanielleDefoe28 sep. 2023 - 21:34

Soepboer ken ik niet maar voor lui die zich op academisch niveau met Scandinavische talen & culturen bezig houden behoort de mythologie er gewoon bij. Net als runen.

DaanOuwens
DaanOuwens29 sep. 2023 - 15:52

@ Miss Piggy Jij schrijft: Waaruit blijkt dat deze man extreem rechts is of er zelf tegen aan schuurt? Uit de tekst blijkt dat hij er tegen aan schuurt. Dat kan je zelf ook lezen: Zo verklaart Soepboer tegenover omroep Friesland dat zijn favoriete nummer Afrikanerhart is van Bok van Blerk. Kortom zijn eigen uitlating over een artiest die aanschuurt tegen .... Kort het staat er gewoon.

DaanOuwens
DaanOuwens29 sep. 2023 - 15:55

@ PollePop Jij schrijft: Ik vind het jammer dat termen als bruinhemden/fascisten/nazi's/nationalistisch hier aan de lopende band zonder context worden gebruikt. Ik ga slechts over mijn eigen tekst en niet die van anderen. Het artikel hierboven is aanleiding voor mijn conclusie: Of deze man echt een probleem geval is moet blijken, maar het is wel belangrijk dit onder ogen te zien. Hij wordt dus niet gedemoniseerd, niet door het artikel en niet door mij. Hij wordt neergezet ook door mij als iemand met mogelijk extreem rechtse sympathieën. En daarmee is er dus alle reden deze man kritisch te volgen.

DaanOuwens
DaanOuwens29 sep. 2023 - 15:57

@ Peterrr3 Jij schrijft: Als er voorbeelden komen over de beslissingen die hij in die rol heeft genomen, of over de voorstellen waarmee hij kwam, dan wil ik kritiek best serieus nemen. Hij staat hier niet ter discussie als wethouder maar als iemand die aanschuurt tegen extreem rechts. Als jij hem als wethouder wil bekritiseren moet je dat doen of niet. Maar met de discussie hier heeft dat niets te maken.

Peterrr3
Peterrr329 sep. 2023 - 19:21

@DaanOuwens, het punt is nou juist dat bovenstaand artikel nergens op gebaseerd is. Ja op de muziek die hij maakt. Niet op uitspraken, niet op zijn gedrag als politicus. De enige bron die er is, is een Tweet van een zekere @kutheks. Verder is er helemaal niets. Maar toch neem jij dit artikel als een serieuze bron. Dat vind ik bizar. Als er een vergelijkbaar artikel was gekomen over een politicus die jouw sympathie heeft, dan had je geschreven dat het weer een duidelijk voorbeeld van extreem rechts zou zijn om iemand te framen.

E w T
E w T27 sep. 2023 - 14:32

Dus Rosanne Hertzberger werd gisteren al geframed. Vandaag AJ Soepboer. Who's next??.Wanneer ik de comments hierzo lees denk ik zo maarres dat dit soort frame verslaggeving enigzins averechts werkt. En uiteindelijk de hier zo gepromote tandem ook niet verder brengt .Kijk nou eerst eens naar het programma van een partij voordat je over poppetjes gaat lopen zeiken.

1 Reactie
Paul_Spijkers
Paul_Spijkers27 sep. 2023 - 21:39

Men maakt het doorgangs best bont met het framen. Daar mag je het niet direct over hebben dus worden mensen geinstitutionaliseert en merken het niet meer zo. Alleen is het framen nu veel meer, vandaar dat reageerders een beetje uit hun dutje komen.

Noord55
Noord5527 sep. 2023 - 13:34

U stelt best wel een rare vraag. De man zit geloof ik 6 jaar in de politiek, waaronder 4 jaar als raadslid en sinds de laatste verkiezingen als wethouder. Het moet toch gemakkelijk zijn om zijn standpunten in die afgelopen 4/5 jaar na te gaan? Daar blijkt dan toch wel uit hoe (extreem)rechts hij is? Dit is wel érg gemakkelijk...

Mark Huysman
Mark Huysman27 sep. 2023 - 13:26

Ik vind dit wat ver gezocht eerlijk gezegd. Volgens mij moet je wel met wat hardere bewijzen komen wil je iemand in de nazi-hoek plaatsen. Wel behoorlijk verschrikkelijke muziek trouwens. Doet me denken aan het Eurovisie songfestival. Maar dat maakt iemand nog niet tot een nazi.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe27 sep. 2023 - 17:33

Het werk van Geirr Tveitt klinkt inderdaad prettiger. Bekend van "A Hundred Hardanger Tunes, Suites Nos. 1 and 4". Geinspireerd door de volksmuziek die hij in zijn jeugd had gehoord.

Pater
Pater27 sep. 2023 - 13:21

Veel suggesties, geen bewijs. Misschien is het dan beter nog te zwijgen.

Gerre vd Meer
Gerre vd Meer27 sep. 2023 - 12:59

Ik ken deze beste man persoonlijk. Ik heb een project met hem gewerkt omdat hij vooral heel goed is met docentschap en historie. Hij is ook geschiedenis docent geweest op de middelbare school. Persoonlijk, maar dat is mijn eigen ervaring, is het een sympathieke gast die hoogstens een beetje populistisch is (en niet op de frustrerende manier zoals ik dat vind bij Caroline, Joost of Wilders), maar meer dan dat ook niet. Op cultureel niveau lig ik in zijn straatje, maar wat hij op groen en sociaal niveau kan bereiken valt nog maar even aan te zien. Het is al een teken aan zich dat hij zich niet heeft aangesloten bij een partij zoals BBB, BVNL of JA21. Je kan in ieder geval goed whisky met hem drinken. Extreem rechts is hij verre van kan ik u verzekeren. Maar goed, iedereen kan veranderen in de loop der jaren.

Puin Ruimer
Puin Ruimer27 sep. 2023 - 12:55

Dat Soepboer niet voor de BoerenBB koos vind ik opmerkelijk. Daar zou hij beter tot zijn recht komen, concludeer ik na zijn reacties op de TV gisteren. Verder lijkt hij me nogal penetrant eigenwijs, wat hommeles kan opleveren met de andere kandidaten op de lijst Omtzigt. Op het eerste gezicht herkende Pieter zich waarschijnlijk in Aalt, maar dat is geen garantie voor een fijne samenwerking op den duur, zelfs als Soepboer niet de rechts-extreme beginselen toe is gedaan.

Joop  den Uil
Joop den Uil27 sep. 2023 - 12:30

Nu was de vijver zo groot en diep waar Omtzigt in kon vissen en dan toch weer het risico van een ''grensgeval'' (noem ik het maar ). Dat terwille van een brede vertegenwoordiging ? Zo zie ik nog wel meer ''grensgevallen'' in de lijst. Waarom -mijn idee- geen contract met hen allemaal afsluiten waarin: geen wachtgeld, en niet weglopen en een eigen partij starten ? Zorgt meteen voor een kwaliteitsslag.

1 Reactie
Stheno
Stheno27 sep. 2023 - 18:01

Joop den Uil, En waarom is het een grensgeval? Omdat een anoniem redactielid een mening post (als een feit)? Gezien het plaatsingsbeleid geeft het de mening weer van de redactie, maar meer ook niet. Het gaat hier om insinuaties, roddel en achterklap, al dan niet zelf verzonnen. Van een volwassen site mag je wat meer inhoud verwachten dan een vage hetze in meerdere artikelen betreffende de nemesis van de redactie. Overigens, je idee -andere voorwaarden aan het Kamerlidmaatschap stellen- is zeker interessant maar is nu (en voralsnog de komende jaren) wettelijk niet mogelijk.

Martin van der Linde
Martin van der Linde27 sep. 2023 - 12:18

Lijkt me wat gezocht. De FNP is een kleine conservatieve partij die oog heeft voor de relatie boer en natuur en ze strijd voor de kleinschaligheid van de provincie. Het nationalistische heeft alleen met Fryslân en haar cultuur te maken maar niet op een overdreven manier is zeker niet politiek gekleurd.

3 Reacties
r v b
r v b27 sep. 2023 - 15:11

Nationalisme is altijd politiek gekleurd.

Martin van der Linde
Martin van der Linde27 sep. 2023 - 16:36

Niet in Fryslan.

Norsemen
Norsemen29 sep. 2023 - 8:23

"Niet in Fryslan." Even wakker worden Martin. Nationalisme is een ander woord voor eigen volk eerst

Khalid Bakr
Khalid Bakr27 sep. 2023 - 12:17

Als GW straks mogelijk in het nieuwe kabinet mag zitten, hebben we over anderen met 'indirecte verbanden' niet te zeuren

Satya
Satya27 sep. 2023 - 12:10

Maar is de band nu populair in nazi kringen? Dat ben je volgens mij niet zo maar.

7 Reacties
VeganHarrie
VeganHarrie27 sep. 2023 - 16:39

Wagner was ook heel populair in het derde rijk.

pahan
pahan27 sep. 2023 - 17:13

Niet? Zou er een sollicitatieprocedure voor nodig zijn? Of is er een ballotagecommissie?

Satya
Satya27 sep. 2023 - 20:00

Pahan Neonazi's hebben talloze metal en punk bands voor het uitkiezen en kiezen bands uit die bij hun gedachtengoed aansluit. Vandaar mijn vraag of de band daadwerkelijk populair is bij nazi's, jullie bagatelliseren van extreemrechts heeft ervoor gezorgd dat het een stroming is die niet langer ondergronds actief is. Denk als deze band daadwerkelijk populair is bij nazi's er wel wat meer aan de hand is. Verslag van een neonazi festival, keuze genoeg lijkt mij. Of is het nu ook al verboden vragen te blijven stellen? Heb nog niet beslist wat deze band is want kan geen goede informatie vinden. https://youtu.be/zKX9OjNy_NI?si=irl81zxwkNuHjCSA

Paul_Spijkers
Paul_Spijkers27 sep. 2023 - 21:44

Een internet groepje kan vanalle soorten bands leuk vinden zonder dat dat iets over de leden in een band iets zeggen.

Satya
Satya28 sep. 2023 - 16:25

Paul Ik ken de scène van punk bands en geloof aan jouw reactie jij niet. Als een band omarmt wordt door deze mensen is dat niet te vergelijken met een paar van die mensen vinden de muziek mooi. Ik kan alleen betreft deze band geen duidelijkheid vinden of ze omarmt worden.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa28 sep. 2023 - 19:48

ABBA is ook populair in die kringen

Paul Spijkers
Paul Spijkers28 sep. 2023 - 22:10

De reactie die je niet gelooft gaat over het site dat het hier betreft. Of je gelooft dat ze het hebben over die site als ze het daar over hebben is niet zo relevant. Je verwart de 'scene' met een gek internet plekje. En je verwart de band met die gekheid.

Markzelluf
Markzelluf27 sep. 2023 - 12:02

Het grote insinueren is alvast begonnen. Prima hoor, maar dan geen krokodillentranen over gebrekkig vertrouwen in politici of tussen groepen in de samenleving. Doe je eraan mee zonder een spoortje van bewijs, dan kies je ervoor deel van het probleem te zijn, niet van de oplossing.

3 Reacties
BrotherV
BrotherV27 sep. 2023 - 15:52

Zei je dat ook toen Kaag en Halsema werden aangevallen door de rechtse hordes? Zeg je dat ook als mensen weer asociaal over Timmermans te keer gaan?

Peterrr3
Peterrr327 sep. 2023 - 15:53

Inderdaad, maar oh wee als het andersom richting bijvoorbeeld Kaag gebeurt. Dan is het ineens helemaal fout gedrag. En terecht... maar doe het dan zelf ook niet.

Peterrr3
Peterrr327 sep. 2023 - 17:12

BrotherV 27 sep. 2023 - 17:52 "Zei je dat ook toen Kaag en Halsema werden aangevallen door de rechtse hordes? Zeg je dat ook als mensen weer asociaal over Timmermans te keer gaan?" Ik wel. Maar jij andersom zo te zien niet.

Kapitein_Haddoque
Kapitein_Haddoque27 sep. 2023 - 11:46

Dit artikel is klinkklare onzin.Wie de man Soepboer kent(deze kapitein toevallig), weet dat Aant Jelle weliswaar Frysk patriot is en liefhebber van minderheidstalen en het Scandinavisch bij uitstek, maar dat hij politiek gezien zelfs iets links van het midden staat. De totale, absurde manier van drogredeneren van aan de haren erbij gesleepte ultrarechtse connecties, slaat kant noch wal en is wellicht eerder een vorm van wishfull thinking door Rosanna, die achter elke boom en struik een echte rechtsextremist in vermomming hoopt te spotten.

8 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens27 sep. 2023 - 17:55

@ Kapitein_Haddoque Jij schrijft: Dit artikel is klinkklare onzin. Jouw reactie is een bevestiging van het artikel. Jij als forum deelnemer die regelmatig zeer rechtse en extreem rechtse teksten schrijft stelt vast dat deze man links van het midden staat. Omdat jij hem persoonlijk kent en omdat hij Fries patriot is. Dat zijn toch wel twee serieuze indicaties die maken dat de zorgen die geuit worden in het artikel niet geheel onterecht hoeven zijn. Of dit echt een foute kandidaat is moet nog blijken, maar de eerste indrukken zijn niet erg hoopgevend.

Peterrr3
Peterrr327 sep. 2023 - 21:43

DaanOuwens 27 sep. 2023 - 19:55 @ Kapitein_Haddoque Jij schrijft: Dit artikel is klinkklare onzin. Jouw reactie is een bevestiging van het artikel. Of dit echt een foute kandidaat is moet nog blijken. Heerlijk toch hoe iemand eerst hooghartig beweert dat een ander klinkklare onzin schrijft, om vervolgens te zeggen 'het moet nog wel blijken dat of hij echt fout is...' DaanOuwens kan het...

DaanOuwens
DaanOuwens28 sep. 2023 - 8:29

@ Peterrr3 Jij schrijft: om vervolgens te zeggen 'het moet nog wel blijken dat of hij echt fout is...' DaanOuwens kan het... Ik schreef: Of dit echt een foute kandidaat is moet nog blijken, maar de eerste indrukken zijn niet erg hoopgevend. Dat jij dat niet wil snappen en slechts de helft wil lezen is vooral jouw probleem.

onyxcumulus
onyxcumulus28 sep. 2023 - 12:10

@DaanOuwens 28 sep. 2023 - 10:29 @ Peterrr3 ###Ik schreef: Of dit echt een foute kandidaat is moet nog blijken, maar de eerste indrukken zijn niet erg hoopgevend. ### Zegt een hoop over Ouwens als je de 1ste indrukken meteen koppelt aan een waardeoordeel. Daar kan je hulp voor krijgen Ouwens en dat lijk je echt nodig te hebben

Peterrr3
Peterrr328 sep. 2023 - 16:33

@DaanOuwens. Je hebt gelijk met je constatering dat je aanvulling bewust weggelaten heb. Dat is omdat ik het bizar vind dat iemand zoals jij (waar ik het weliswaar vaak hartgrondig mee oneens, maar regelmatig ook zie dat je in veel gevallen ook niet zomaar wat roept) meegaat in deze hetze en je jezelf zo tegensprak in je kritiek richting @ Kapitein_Haddoque. Dat wilde ik op die manier benadrukken.

DaanOuwens
DaanOuwens29 sep. 2023 - 16:02

@ onyxcumulus Jij schrijft: Zegt een hoop over Ouwens als je de 1ste indrukken meteen koppelt aan een waardeoordeel. Zegt een hoop over jou als jij in mijn tekst een waarde oordeel ziet dat er niet in staat.

DaanOuwens
DaanOuwens29 sep. 2023 - 16:08

@ Peterrr3 Jij schrijft: meegaat in deze hetze en je jezelf zo tegensprak in je kritiek richting @ Kapitein_Haddoque. Dat wilde ik op die manier benadrukken. 1. Ik ga niet mee in een hetze 2.Ik spreek mijzelf niet tegen Als je iets wil benadrukken kan je dat beter met een goede onderbouwing doen. Naar Kapitein_Haddoque ben ik geheel duidelijk en verwijs ik naar twee zaken als onderbouwing. Zijn reactie laat hetzelfde aanschuren tegen extreem rechts zien als wat de Joop artikel ook laat zien. En dan nog schrijf ik: Of dit echt een foute kandidaat is moet nog blijken, maar de eerste indrukken zijn niet erg hoopgevend. Veel genuanceerder dan dat kan iemand niet zijn na de rode vlaggen die wel tot nadenken stemmen. Dat jij dat niet begrijpt, of wil begrijpen, ligt dus niet aan mij.

Peterrr3
Peterrr329 sep. 2023 - 19:24

@DaanOuwen. Jij schrijft: "1. Ik ga niet mee in een hetze 2.Ik spreek mijzelf niet tegen " 1. dat doe je wel, want ook in jouw ogen is hij verdacht. Dat geef je keer op keer aan. 2. In jouw tirade richting Haddoque sprak je je heel duidelijk tegen. Dat heb ik je ook laten zien door die twee tegenstrijdige uitspraken naast elkaar te zetten. Dat jij dat zelf niet ziet, of begrijpt... tja... daar kan ik ook niets aan doen.

Tony FairPlay
Tony FairPlay27 sep. 2023 - 10:56

Het is goed om kritisch te zijn, maar in dit geval gaan jullie te ver en lijkt er sprake te zijn van een politieke smeurcampagne tegen de nieuwe leden NSC van Pieter Omtzigt. Dit soort van verdachtmakingen zoeken de grenzen op van het toelaatbare en gaan er wellicht overheen. Niet OK!

Vega !
Vega !27 sep. 2023 - 10:45

Deze reactie is verwijderd

Paul Spijkers
Paul Spijkers27 sep. 2023 - 10:02

Dat framen moet je niet doorherhalen. Het word al snel een haat ritueel. En 2 minute hate 1984 staat gewoon legaal op YouTube.

Chroor
Chroor27 sep. 2023 - 10:00

Dit soort verdachtmakingen zal het Verenigd Links van Timmermans niet helpen. Wat, vermoed ik wel de bedoeling is. Overigens, lichtpuntje, de SP stijgt 2 zetels in peiling EenVandaag. En dan is het wegfotoshoppen van het logo van de SP op campagnefoto's van Timmermans hierin nog niet eens meegenomen. Komen de mensen mogelijk bij zinnen, ik mag het hopen.

2 Reacties
Peterrr3
Peterrr327 sep. 2023 - 15:55

Die actie van Timmermans was best wel een beetje dom. Maar ook onbegrijpelijk als je de schijn op wil houden dat je op links wil samenwerken. Ik vrees dat het weer niets gaat worden op links bij deze verkiezingen.

Gerygrr
Gerygrr28 sep. 2023 - 13:04

Inderdaad! Wie verenigd links wil sluit niet de derde uit, als ze met zijn tweeën willen samengaan. Dit is weer een truc om de SP later te gaan verwijten, dat ze niet willen samenwerken.

Poeh, poeh
Poeh, poeh27 sep. 2023 - 9:48

Het gaat een beetje zweten aan de linkerkant van het politieke veld. Beste is dan maar een psychologisch spelletje 'vuilmaken' te gaan spelen. Gooi een lap rood vlees en het spel is op de wagen. En zelf uiteraard de vermoorde onschuld spelen.

Paul Spijkers
Paul Spijkers27 sep. 2023 - 9:31

Deze reactie is verwijderd

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa27 sep. 2023 - 9:23

Omtzigt moet betere mensen zoeken...Wat is dit nou weer voor een onzin.

2 Reacties
Paul Spijkers
Paul Spijkers27 sep. 2023 - 9:53

Omtzigt is er verantwoordelijk voor als een website een plaat waarin een van zijn kandidaten op speelt op haar site noemt en dat zou vanalles en nog wat betekenen?

Gerygrr
Gerygrr28 sep. 2023 - 13:06

Betere mensen? Waar kun je die vinden? In deze idiote canceltijden vallen de vroegere betere mensen dagelijks om. Wie is vrij van zonden?

Paul Spijkers
Paul Spijkers27 sep. 2023 - 9:21

Toch weer. Gisteren mijn complimenten dat er nieuws text was zonder de woorden 'extreem rechts' en 'NCS' samen. Ik wist wel dat ik te vroeg sprak maar ik wilde ze aanmoedigen.

2 Reacties
BrotherV
BrotherV27 sep. 2023 - 14:14

Mogen we het niet weten van jou?

Paul_Spijkers
Paul_Spijkers27 sep. 2023 - 22:01

woordjes naast elkaar zetten om vals iemand te framen is niet 'weten'. Bijvoorbeeld. De ondoordachtheid van 'Oproerkraaier' is een illusie. De feitenloze kreten zijn niet zo verassend ook makkelijk te vergelijken met het opzetten en verspreiden van leugens zoals dat in extreem rechtse ideologieen stelselmatig gebeurt. Het waarschijnlijke fascisme van wat veel op een agit prop propaganda doorgeefluik lijkt, met steeds weer andere namen om de foute bedoelingen te verbergen, (Oproerkraaier, Brother, enz) is hidden in bijna plain sight. Het stelselmatig verdedigen van platte onwaarheiden met de illogica zoals gebruikt door rechts extremisten maakt dat deze bot steeds door de mand valt.

Hank Nozemans
Hank Nozemans27 sep. 2023 - 9:15

Nog nooit van de beste man gehoord, maar uit nieuwsgierigheid toch zijn album even geluisterd op spotify. Die muziek heeft niks met metal te maken, het is folk. vooral in het Fries gezongen. Het klinkt best leuk. De naam betekent Baldrs droom in het noors en is een bekende mythologie volgens wikipedia. Ik zie dat het framen is begonnen op Joop, gezien de twee artikelen van het niveau riooljournalistiek. Het zijn bedenkelijke amerikaanse politieke praktijken waar vooral de republikeinse partij en zenders zoals Vox zich mee bezighouden. Het verbaast me dat Joop dezelfde weg kiest.

4 Reacties
Tony FairPlay
Tony FairPlay27 sep. 2023 - 11:01

Er moet altijd ruimte zijn voor gegronde kritiek, maar dit reikt niet verder dan ongefundeerde verdachtmakingen. En dat is walgelijk. Wat mij betreft journalistiek onwaardig. Het is jammer dat BNN/VARA anonieme 'journalisten' een platform biedt om mensen hun goede naam te besmeuren. Ik ben geen jurist, maar het lijkt mij dat er grond is om aangifte te doen van laster.

JanHaring
JanHaring27 sep. 2023 - 13:24

Deze reactie is verwijderd

Noord55
Noord5527 sep. 2023 - 13:36

Ze zijn begonnen als heavy metal band en maken nu afwisselend folk en metal. Zoek maar even op joetjoep. Volume laag! 😱

Miss Piggy
Miss Piggy28 sep. 2023 - 5:12

Ik denk dat je FOX bedoelt :-) Vox is een Links-Liberaal opinie platform. Maar goed, ben het met je eens dat dit wel heel erg insinueren en framen is, op basis van heel dun bewijs en aannames.

omaoeverloos
omaoeverloos27 sep. 2023 - 8:54

Het grote uitpluizen van de social media is weer begonnen. Bij de vorige verkiezingen was het Kauthar Bouchallikht die gebashed werd, zo zullen er deze verkiezingen ook wel een paar personen zwart gemaakt worden.

Robbin_T
Robbin_T27 sep. 2023 - 8:49

Vooralsnog lijkt me dit een beetje een guilty by proxy spelletje. Een beetje vergelijkbaar met hoe Kauthar Bouchallikht werd aangesproken omdat ze wel eens iets had gedaan bij een vereniging die gelieerd was aan het Moslimbroederschap. Het lijkt er een beetje dat Omtzigt in progressieve kringen tot de rechtse vijand dient te worden verklaart daar waar hij eerst toch samen met Leijten werd geroemd om zijn inzet voor de slachtoffers van de toeslagenaffaire.

1 Reactie
E w T
E w T27 sep. 2023 - 14:38

Robbin_T. Die NSC club ligt nog steeds 3 zetels voor op de tandem , blijkbaar moet elke mogelijkheid benut worden om dit om te keren.

van Putten
van Putten27 sep. 2023 - 8:47

Zucht… De obsessie met NSC en BBB is buitengewoon vermoeiend. Als dit alles is wat je over een kandidaat-Kamerlid kan confabuleren laat het dan alsjeblieft achterwege. Intussen geen woord op deze site over het Stalinistische gefotoshop van Frans Timmermans. Dat had een lijsttrekker van een andere partij zich niet onbesproken kunnen permitteren!

8 Reacties
Norsemen
Norsemen27 sep. 2023 - 9:06

"Stalinistische gefotoshop" Vanwaar deze domme opmerking?

van Putten
van Putten27 sep. 2023 - 9:52

@norseman Het om politieke redenen retoucheren van foto’s was ook erg in zwang bij de Russische erflaters van GL/PvdA. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1693547929/campagneteam-timmermans-door-het-stof-om-weggummen-sp-logo-op-foto-s https://histoforum.net/2015/commissaris.html Hoe je ook wendt of keert, het bewerken van foto’s is valse propaganda en fake news. En in het geval van Timmermans wordt het weggewuifd.

Marcus A.2
Marcus A.227 sep. 2023 - 11:56

@norsemen Selectieve waarneming weer? Als je campagne voert en het dan nodig vindt om foto's te gaan fotoshoppen voor de beeldvorming, val je enorm door de mand. Helaas, zelf zagen ze dat te laat in ook al hebben ze de foto snel weer verwijderd en excuses aangeboden.

Markzelluf
Markzelluf27 sep. 2023 - 11:57

Timmermans’ (partij) liet het SP logo weghalen op een foto van hem. Zie: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1693547929/campagneteam-timmermans-door-het-stof-om-weggummen-sp-logo-op-foto-s

Norsemen
Norsemen27 sep. 2023 - 14:58

Ik verdedig de PvdA/GL hier niet. Ze zetten zichzelf hiermee voor schut. Vraag me alleen af waar dat Stalinistisch op slaat.

Peterrr3
Peterrr327 sep. 2023 - 16:01

@Norsemen, ben je echt zo selectief in je verontwaardiging, dat je geen kwaad woord wil horen over Timmermans, ook al is hij (of zijn campagneteam) enorm sneu bezig is?

Norsemen
Norsemen28 sep. 2023 - 6:50

!@Peter Wat snap je niet aan mijn opmerking "Ik verdedig de PvdA/GL hier niet. Ze zetten zichzelf hiermee voor schut".? Bovendien heb ik niets met de persoon Timmermans. Dit heb ik ook al meerdere malen vrij duidelijk gemaakt.

Peterrr3
Peterrr328 sep. 2023 - 7:45

@Norsemen, jouw tweede reactie stond nog niet online toen ik reageerde op je eerste reactie.

Break on through
Break on through27 sep. 2023 - 8:43

Het word steeds deuidelijker waar de verder rustige Omtzigt zich mee in laat. VVDers, extreemrechtse figuren. LPF toestanden? Het begin is er. Verder, Ik vind Scandinanavie ook geweldig, heb me er zelfs willen vestigen. Maar dat heeft weinig te maken met de extreemrechtse elementen op bacterieel niveau die je ook daar kunt vinden natuurlijk maar meer met het feit dat het op en top Europa is....

4 Reacties
Paul Spijkers
Paul Spijkers27 sep. 2023 - 9:22

Verdachtmakerij en steeds maar extreem rechts roepen maakt helemaal niks duidelijk behalve dat campagne nogal plat is.

Break on through
Break on through27 sep. 2023 - 10:05

Ja dat doet pijn he? Extreem rechts steeds maar weer wegzetten als fout. Of zoals hier, extreemrechts wegzetten als een bacterie. Iets met gelijke munten en stealing their cards, you know....

Paul_Spijkers
Paul_Spijkers27 sep. 2023 - 22:04

Je mist een stap. Eerst liegen door een stickertje op iemand te plakken dat 'extreem rechts' zegt. Dan net doen alsof de leugen de waarheid is. Het is te vergelijken met die hooligans die hakenkruizen op plekken van Belsen vervuilen. Je doet het nu ook. Ieman is niet extreem rechts. Maar nu noem je hem estreem rechts. En dan denk je dat je een punt heb? Belachelijk.

Break on through
Break on through28 sep. 2023 - 8:55

Nee hoor, we hebben in Nederland veel en veel te veel rechtse clubjes. En er komen steeds meer en meer rechtse afsplitsingen bij. Let maar op.... Het is dan lekker makkelijk en verlokkelijk om je te vergrijpen aan extreemrechtse uitspraken/figuren natuurlijk. Je mot wat.... Enige echte, oprechte rechtse partij is D66. Al schaatst het soms een scheve schaats, nucleaire energie. D66 blijft gevrijwaard van rechst geschreeuw en wensen om mensen af te willen voeren/deportreren/weren/kapot te maken.... En dat voor een links iemand als ik.....

Rob Matthijssen
Rob Matthijssen27 sep. 2023 - 8:41

Guilty by association. Toeval maar toch een patroon. De heksenjacht die je kon verwachten. De lijst van NSC (de N van nationaal, ook al fout) bevat een groot aantal overduidelijk bekwame mensen, ook al ben je het niet met ze eens.

2 Reacties
LaBou
LaBou 27 sep. 2023 - 10:18

"(de N van nationaal, ook al fout) " De N van "nieuw", al zegt dat verder ook niets.

Andreas4
Andreas427 sep. 2023 - 12:59

Is deze Soepboer ook bekwaam...? Heeft volgens mij geen politieke ervaring.

VeganHarrie
VeganHarrie27 sep. 2023 - 8:29

Deze reactie is verwijderd

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine27 sep. 2023 - 8:23

Zucht. Waarom niet gewoon de focus op de bekwame kandidaten aan de goede kant van het spectrum.

8 Reacties
Mohawk2
Mohawk227 sep. 2023 - 8:47

Waarom niet? Wat is dat toch dat nieuws over mogelijk dubieuze sympathieën van iemand, die hoog (nr. 7) op de lijst van een nieuwe partij staat die op 22 november mogelijk de grootste wordt, niet gebracht mag worden? En dat er in plaats daarvan alleen gefocust moet worden op de bekwame kandidaten? Het is alsof je liever je kop in het zand steekt dan dat je geïnformeerd wilt zijn, ALBOS...

Adaestuo
Adaestuo27 sep. 2023 - 8:53

@A little bit of sunshine "Zucht. Waarom niet de focus op de bekwame kandidaten aan de goede kant van het spectrum." Ja zeg, waarom kritisch aandacht besteden aan een kandidaat van NSC welke lid is van een band die een bijzonder hoge status geniet binnen de kringen van nationaal socialistische (black) metal hufters, en dat die band een naam heeft waarmee je als nazi binnen één seconde beseft dat je met kameraden van doen hebt, en dat die bandlid naar eigen zeggen wars is van woke - woke is van de links ideologische agenda volgens de nieuwste spruit aan de complottheorieën-boom van rechtse, fascistische, racistische en nazistische demagogen - en dat de url waar het nieuwe album kan worden besteld een afkorting is van 'Heil Hitler.' Dat laatste is natuurlijk echt een toevalligheid of anders een niemandalletje of een frivoliteit waarover niet zo moeilijk mogen gaan doen.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine27 sep. 2023 - 9:00

@Mohawk, ik hoef niet zo nodig geïnformeerd te worden over 'mogelijk' dubieuze sympathieën van een rocker. Mocht het waar zijn dan neem ik aan dat de partij maatregelen zal nemen. Wat betreft NSC wacht ik eerst maar eens het programma af, voordat ik überhaupt overweeg op ze te gaan stemmen.

Paul Spijkers
Paul Spijkers27 sep. 2023 - 9:29

Adaestuo, het is geen kritische aandacht, het is gewoon zwartmakerij om de troepen op te zwepen in campagne tijd. Steeds roepen en een afbeelding erbij laten zien: Extreem rechts. Extreem rechts. Extreem rechts. 1084 2 minuten haat techniek gebruiken.

Adaestuo
Adaestuo27 sep. 2023 - 9:58

@Paul Spijkers "Adaestuo, het is geen kritische aandacht, het is gewoon zwartmakerij om de troepen op te zwepen in campagne tijd. Steeds roepen en een afbeelding erbij laten zien: Extreem rechts. Extreem rechts. Extreem rechts. 1084 2 minuten haat techniek gebruiken." Dat is echt onzinnig en ignorant van jou, en dat doe je dan door alle kritiek af te doen als haat, het moet niet nog gekker gaan worden zeg. Ik ken deze band al wat langer dan vandaag omdat ik zelf al iets meer dan drie decennia verkeer in de extreme (extreme staat voor de metal muziek als extreem) metal underground scene, en door de nodige theoretische en praktische ervaring al heel snel heb geleerd of een band van de bruine snit is of dat bepaalde leden daarvan dat zijn. En van Baldrs Draumar wordt dat de laatste twaalf jaren toch echt wel steeds meer onbeschaamd duidelijk. En het gaat me in deze niet om NSC zelf, het gaat me om die Aant Jelle Soepboer.

Satya
Satya27 sep. 2023 - 20:47

Paul Extreemrechts wordt juist gebagatelliseerd joh. Vandaar dat Extreemrechts zo massaal aanwezig is in de politiek.

Paul_Spijkers
Paul_Spijkers27 sep. 2023 - 22:10

Of, we moeten je als eenling op je vaag arbitrair geloof volgen. Je logica is dat als je het woord extreem gebruikt om bij een woord over een muziek stroom of categorie vak, dat dat dan betekent dat dat hetzelfde soort extreem is als waneer men extreem bij het woord rechts zet. Terug naar school.

Paul Spijkers
Paul Spijkers28 sep. 2023 - 11:21

Satya. Logische fout. Wat elders zou zijn of niet is helemaal geen argument voor de leugens die in dit geval verlekkert door haters verspreid worden. Je schopt je kinderen toch niet als het bij de buren ook gebeurt?