Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schulden? Dan nemen we uw huisdier mee

  •  
10-05-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
313 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-05-10-om-13.20.40
De kat van een gezin uit Zoetermeer wordt woensdagmiddag door een deurwaarderskantoor geveild. Dat meldt Omroep West. Volgens de deurwaarder hoort de kat ‘tot de vermogenspositie van de schuldenaar’ en kan het dier ‘zomaar honderden euro’s opleveren’.
Over in hoeverre het zielig is wanneer iemands huisdier wordt afgenomen als een schuld niet betaald kan worden is de deurwaarder duidelijk:
"Ja, maar het is ook sneu als schuldeisers niet betaald worden. En als we iemands auto veilen, is dat ook sneu."
Volgens de directeur van het deurwaarderskantoor is het niet uitzonderlijk dat bij gedwongen verkoop van inboedel na bijvoorbeeld een belastingschuld, ook dieren onder de hamer gaan. Daarbij gaat het dan meestal om paarden, raskatten of fokhonden die flink wat geld opbrengen.
Ook in het geval van het gezin uit Zoetermeer zou het om een raskat gaan. Welk ras? Dat weet de deurwaarder niet. ‘Geen idee. Het is een witte.’ Een inschatting maken wat de verkoop van het huisdier oplevert zit er ook niet in. ‘Ik ben zelf geen kattenliefhebber en ook geen taxateur. Het is maar wat de gek ervoor geef.’
Dat het dier woensdag van eigenaar wisselt lijkt wel vrij zeker te zijn. De eerste belangstellenden hebben zich al gemeld.
Update 15:30 uur:  Het veilen van de kat gaat niet door, heeft een medewerker van het deurwaarderskantoor aan Omroep West laten weten. Wat de exacte reden van het afblazen van de veiling is, is onduidelijk. Na het verschijnen van het bericht over de aanstaande veiling, ontstond veel ophef op social media. Ook de Dierenbescherming maakte zich druk om het besluit. De kat mag nu bij zijn baasjes blijven.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.